Så var det: 2009

Vaknade strax efter tolv idag efter att ha suttit uppe och kollat på Småkronorna tillsammans med Pierre, Anders och Pecka till klockan 02:30 på natten. Frukost idag blev därför potatis och köttfärssås tillsammans med lite tidningsläsande. Inte ofta jag bligar i morgonpressen numera eftersom jag som student inte prioriterar detta särskilt högt. Idag var läsningen dock oväntat värd och jag hittade faktiskt de bästa bitarna ur den socialdemoratiska krönikan(!).

Här kommer mina fynd:

"Å andra sidan" är vad den här krönikespalten kallar sig i annars borgerliga Corren.


Vackrast om sommaren: Vadstena. Berätta nåt jag inte redan vet...:)


Det här är inte uppvigling, det var Torbjörn som skrev det. Utan att ens skriva varför.


Det är inte bara jag (och Thomas) som tycker det! Lars Winnerbäck ÄR överskattad, nu finns det till och med i tidningen! Jag sa det redan för en månad sen:



"4 people like this"- tjena. Dags att ompröva din åsikt, Karin?! ;)

/Eder Anton.

Fucking freeeezing

Ja det är kallt ute.

Idag var det plugg fram till 16 då fröken Engman, som skulle åka till Eskilstuna, ringer och behöver putthjälp då hon sitter fast med bilen. Parkeringen är i färdriktning hem vilket gör att jag packar ihop och beger mig. Halvvägs ringer fröken igen och meddelar att hon kom loss ändå....
Smått bitter går jag hemåt i vilket fall och bestämmer mig för att trampa ner på stan. Tredje dagen i följd som jag försöker fynda på mellandagsrean. Efter att ha tillbringat en timme på Solo med en t-shirt som enda resultat lackar jag och strosar till myrorna för att mysa lite. Alltid trevlig stämning där. Blir alldeles till mig och lyckas införskaffa:
- En skjorta (som var målet på Solo för den delen)
- Ett par skor (modellen jag letat efter i ett år typ)
- Två slipsar (kan aldrig få för många)
- En sjal (underbar blå färg)
- Tre böcker (två presenter och en till mig själv)
Allt för det mindre skrämmande priset 330 kronor. Och då var det ändå dyra saker för att vara myrorna.

T-shirten (för er som är lite större och köpsugna så finns den här, dock bara i XL:



På väg hemåt går jag förbi där systemet låg förut. Tre förtvivlade flickor (ålder mellan 20-25 kommer springande mot det numera mörka skyltfönstret. Efter att ha läst på det stora plakatet som sitter i fönstret fortskrider konversationen i snabbt skrikande tempo:

"Var fan är systemet?!"
"Men det står ju att det är i källarplanet"
"Ja men jag vet ju inte vart källarplanet ligger!"
"Jag har aldrig hört talas om källarplanet"
"Vad ska vi göra nu då, vi måste ju ha nåt att dricka"
"Vi får fråga någon om dom vet vart källarplanet ligger".

För er som inte kan Västerås geografi så låg systemet förut i det som nu heter Kvarteret Igor (läs och se mer bilder här). Förut var det nergånget och småslitet. Nu rustat till ett designkoncept i flera våningar med neonfärgad plast. Det är nog den mest upphypade gallerian i Västerås. Ett skrytbygge kan man kalla det. Ska visst flytta in 40 butiker inom ett år eller något sånt. De flesta borde känna till Kvarteret Igor!

I vilket fall har systemet flyttat ner en våning i samma hus. Från gatuplan till källarplan. Men det är inte alltid så lätt att veta var det där källarplanet ligger...

//T



Hjärtat tar aldrig semester

Chachaa!

Julhelgen är över för det här året och det är inte utan att man funderar en gnutta på vad som egentligen hände med 2009? Året då jag hade mitt livs roligaste sommarjobb med fantastiska arbetskamrater, året då jag äntligen (efter 13 månaders väntan) opererade mitt korsbandstrasiga knä och året då spenderade en hel höst i Västerås.

Antar att Hunden i Påsen här på bloggen ger sig på en summering av året som passerat så fort the three amigos är återförenade i Gurkstaden igen... =)

Men åter till julhelgen och den klassiska Annandagen! Till slut fick jag som jag ville och jag tillsammans med Gugge, Johnson, Max och Sahlén drog iväg till Moacks, Motown; Motala för att återse försvunna själar från gymnasiet.
Och kvällen höll vad den lovade. Jag träffade människor jag bara sett på Facebook de senaste tre åren och snackade om ditten och datten med vemhelst jag mötte.

Jag fick beröm för att ha porrigt hår av en gammal (tjej)jobbarkompis och uppmaning att: "Anton! Gå och ragga, dansgolvet är ditt!" av en annan fd klasskamrat. Jag tackade den första artigt och och sa att jag skulle spara till Beckhamfrippa och tillrättavisade den senare med att säga att jag minsann inte tänkte dansa.

Hursomhelst var det kommentarer som värmde... Till och med så mycket att jag vid halv tre, utanför krogen, tog mod till mig och gav mig på att spela en tjej jag hade sett där inne och som var ganska söt. Jag drog en inledare om "att en kompis till mig..."
Sen hann jag inte längre innan hon utbrister. "-Neeeej!"
Jag låter mig inte nedslås utan fortsätter.
Sekunden senare igen: "-Neej."
Vafaan!, tänker jag, vad är det för fel på dig, brudj*vel?!

Utan att bry mig nämnvärt får jag i alla fall reda på att hon heter Emma och jag går därifrån med stärkt mod för att jag vågade men stukat självförtroende för att hon va så satans svår och neggig. Men men, det är så det känns - kärlek bränns! :)


Eftersom jag inte har några bilder från kvällen får inlägget avslutas med en julaftonsbild på mig och Sudden.


Ha det gott!

/Eder Anton.

Fettdoktorn knäckt

Älskar den rubriken. Aftonbladet som står för en i en artikel om att doktor Dahlqvist blivit utsedd till årets förvillare. Jag är inte helt insatt i allt hon sagt och gjort men spontant känns det helt ok. Har svårt för tanten och det jag hört henne säga. Så kör på!



Annars så är det tentaplugg hela dagen. Dödsstressad. Fattar inte hur mycke plugg man ska behöva stå ut med...

In i dimman.

//T

Nytt jävla år snart

Ja, om ni inte tänkt på det så är det ju dags. Då ska man fira också har jag hört. Själv ska jag tillbringa nyårsskiftet med goda vänner i köping. Även om det en stund idag var nära att jag hoppade av. Fortfarande sugen, å inte alls sugen på att fixa allting som jag vet att det kommer bli.

Det är en nackdel att ha lite krav, man måste själv se till att kraven blir uppfyllda.


Många vinster idag på badminton, spelade av två timmar tillsammans med Marcus, John, Emil och Nille. Var riktigt roligt och vill spela mer än två gånger i veckan egentligen.

Sitter nere hos Anton och snyltar på Internet just nu. Så ska kolla av det jag behöver sen kila upp till gänget igen..

Tjing

T

Dagen efter en annan dag...

Än en gång har ett offentligt stavfel skymtats framför mina ögon. Dock gör problem med mediaöverföring att jag inte kan visa er den förskräckliga bilden jag har.

Idag har det vandrats lite på stan. Inte fyndat nämnvärt mycket. Men något litet blev det iallafall. Ett par skor och en kastrull. Så ska hemåt och laga mat nu är tanken.

Gått igenom Linnsans garderob. Och jag kan borde försörja mig som personlig stylist. Jag är rätt vass på det. Så är det någon som behöver hjälp är det bara höra av sig. Timtaxan varierar beroende på vem ni är. Men var inte rädda för att fråga...

Så här ser man inte ut om man har mig som personlig stylist:


//T

Har alla gått och blivit 40?!?!

Idag är det Annandagen, vilken i Motala/Vadstenatrakten är förknippad med Annandagsbalen.
Kvällen då man återser gamla klasskamrater från gymnasiet och arbetskamrater från tiden därefter. Med andra ord den enda kvällen på året det kan vara värt att gå ut i dessa områden överhuvudtaget!

Men tydligen är det inte lika kul längre.
Vänner vill hellre vara hemma, göra nåt annat eller tycker det är för krångligt när man inte kan ta sig hem på egen hand... Och visst, det kräver alltid en viss infrastruktur för att klara av det skjutsande som blir och den nykterhet och välvillighet som krävs av vissa personer. Men faaan, om det är nån satans kväll man ska gå ut så är det väl ändå ikväll?!

Jag blir så fruktansvärt bitter när prioriteringarna ligger helt j*vla snett och det anses ovärt att gå ut på Annandagen. Oddsen för en trevlig kväll har aldrig varit bättre än just ikväll...

Att gå själv är inte heller ett alternativ då en bra fest bygger på bra sällskap. Ställde upp och var nykter förra nyår... slutade utan ens ett tack och med min egen cd-skiva utslängd genom passagerarfönstret av ett fullt och argt testosteronmonster, vars bil jag körde.


Johnny, Tommy, Joey och Dee Dee. Killar som levde efter mottot: "När vi kör kör vi på tills vi dör!". Endast Tommy är vid liv idag.

Sitter just nu och tjurar tillsammans med Ramones på tinnitusvolym.
Ska strax ta mig ut tillsammans med min Imperiet-Live-skiva från -85 och köra snö i farsans Massey Ferguson med sjutusenetthundratrettiotvå hästkrafter. När jag är klar med det ska jag hoppa spik rakt ner i den ihopschaktade snöhögen och hoppas att jag fryser till minusgrader.

För det är tydligen ungefär så kul man vill ha det när man är 23 år.

/Bitterhetens A to the nton.

Ritch ratch

I förhållande till andra dagar i ledighet så har denna börjat i ett vansinnigt tempo. Vaknade för att raskt kasta mig på närmsta kusrlitteratur för en kort stunds speed reading, var en artikel som handlar om att man dör i förtid om man inte rör på sig. 

Så efter det var det bara att vardagsmotionera med snöskottning, enormt mycket roligare en gräsklippning ;)
Forstatte sedan med en löprunda i spåret, som naturligtvis var igensnöat, så fick bra puls.  

Nu väntar nästa det sista...


Undrar om min farbror har haft tid att vänta på att köttbullarna blivit genomstekta i år?




Attackskottning, notera de lätt böjda benen och supinerad vänsterhäl för optimala kastvinkel.

//Matz


Julen är snart över

Ska bli skönt att komma tillbaks till verkligheten igen. Just nu bloggar jag. Annars pendlar jag mellan plugg och Hattrick. Så rätt skön dag. Föräldrarna kom nyss hem, men åker strax igen så lugnt och skönt hemma åtminstone.
Klockan 13 är det juldagsinnebandy med orienterarna. Får se hur knäna tycker om det. Efter det snabb mat för att sedan åka in mot staden och festa till lite grann. Ska på förfesten träna in frasen:

"Men åååh vad kul att se dig, det var längesen, vad gör du om dagarna nu då?"

Det här ska dessutom uttalas med sin sliskigaste röst och man ska le ett stort leende samtidigt som man tänker:

"Men du, du har ju gått upp en del i vikt, och ful har du ju i vilket fall alltid varit så det spelar nog ingen roll. Förresten så skiter jag i vad du gör ändå så bemöda dig inte med att svara på min jävla fråga. Bjud på en öl istället din snåla jävel!"

Vi får se hur jag klarar kvällen......



//T

Hemskolning

Under julen är ju maten lite central för samtliga sammankomster, i detta sammanhang kallad julmat, ungefär som mat från Kina kallas kinamat.  

Uppskattar själv dopp i grytan som är den viktigaste rätten på julbordet, hörs ju på namnet doppardagen att doppet utgör grunden för julbordet och är en traditionell del av utbudet. 

Senaste timmarna har spenderats åt att titta på lokal nostalgi i form av en dokumentärfilm om Nora från 40 & 50-talet. Lite oväntat dök min farmor upp i ett inslag och kommenterade  explosionsolyckan i Gyttorp - 64 på Nitro Nobel. 

  


Det finns ju andra delikatesser på julbordet som tillexempel lutfisk. Man hur var det nu, hur mycket lutar den när den lutar som mest?




Nu ska jag slipa vidare på rimmen till nästa klappbyte.

//M to the Z

...

Bloggar utan något att säga. Det är aldrig bra. Så tänkte bara stämma in i Antons lilla "utskällning" till folk som skickar ut mass-sms med

"God Jul"

Jag uppskattar också om jag slipper det. Och tackar istället er som skickat personliga sms idag.

Sen hälsar jag också alla mina vänner GOD JÄVLA JUL här så slipper jag skicka massor med sms till alla. Enklast för oss alla.

Vänliga jul-hälsningar

Thomas "Framgångsmaskinen" Eek

Dan före bla bla bla

Ser ut som jag blir först ut av grabbarna att blogga på självaste julafton :)

Innehållet kommer däremot att gälla den dagsom precis passerat. Idag (eller vafan, den 23:e!) blev det tidig uppstigning för att tillsammans med the real byggarbrothers; Pierra och Matte, äntra Vadstenas återöppnade brunkargym. För övrigt samma gym som jag tidigare videobloggat från fast i "nya" lokaler.

Invägandes i tre olika viktklasser: 70+, 80+, och 90+, drog vi igång stereon och den gamla absolute-gym-workout-super-fitness-pump-up-the-base-skiva som låg bredvid. Sen var det bara att köra!

Eftersom jag misstänker att M to the Z (Matz) är ett stort fan av hederliga byggargym i källarlokaler lägger jag upp lite bilder.






Som ni ser så sker uppvärmningen på trampcykel i korridoren där det också finns en del andra maskiner.
I "benrummet" som är ett före detta studierum finns en gammal griffeltavla kvar. Numera används den till att skriva upp olika viktrekord av hängivna byggare... Fanns även en fyndig hälsning uppe till höger på den: "Grov jul och grovt nytt år!" hälsningar Silver-räven...


För övrigt slet jag på vikterna ganska sparsamt då mitt rehabschema säger: hopp. Kändes sådär lagom häftigt att hoppa upp och ner på en låda på stans fränaste undergroundgym.
But I do as I please and bake in my own grease.

/Eder Anton.


EDIT:
Glömde skriva att alla opersonliga massutskick till julhälsningar som mottages riskerar att bli offentlig handling och uthängt på bloggen under morgondagen. Önskar ni verkligen mig en God jul är det bäst för er att ni också menar det. Alldeles för många tror sig göra en god gärning genom att skicka samma lama julhälsning till samtliga som finns i deras telefonbok. Just bara för det goda samvetet och bekvämlighetens skull.
GÖR. INTE. DET.

Visa uppskattning och tanke till dem som verkligen betyder nåt och som ni faktiskt bryr er om. Allt annat är bara oärligt.




Tidsresan

Är nu tillbaka i det lilla Nora för att tillbringa några dagar under jul. Man vet att man börjar närma sig småstaden när en tjej på bussen börjar sjunga med i musiken från sin ipod och får feeling på refrängen

- Dragostea din tei nu ma nu ma iei nu ma nu ma nu ma iei


Jag är sällan "hemma" så det brukar alltid ha hänt något mellan besöken. Nu tillexempel hittade jag två nya saker som jag inte sett tidigare.

Det ena var morfars gamla pipa i originaletui.

 

Det andra var ett nyrenoverat badrum.




Love actually rullar här på tv:n i bakgrunden, kommer ihåg första gången jag så den då jag i slutet av filmen står upp i soffan och applåderar, komme nog icke att ske nu



//Matz

Vad är fel med mig?

Har fruktansvärt ont i mina knän. Vet inte vad som är fel. Fick avbryta passet i förmiddags vilket var tråkigt. Men ännu tråkigare nu när jag har ont. I båda knäna känns det som om en kniv sticks in på utsidan...

För övrigt så var det en trevlig dag med träning, mat och julkappsbyte med orienterarna. Två snapsglas och en
buff rikare är jag nu hemma i Kräggesta för att fira den äckliga julen med familjen. Men men, bara härda ut.

Hur bra är inte en buff, måste vara världens bästa plagg:


Buffgoogling:




Tjenis!

//T

Jag älskar bloggar

Jag läser egentligen inte så många bloggar. Men bloggosfären fascinerar mig. Eller nja, men människorna bakom bloggarna fascinerar ju. Dels det som nämnts tidigare några gånger. Den totala bristen på skrivkunskap. Det är stavfel och särskrivningar och gud vet vad. Själv anser jag mig väl vara rätt vass på svenska språket. Samtidigt som det här är en blogg och jag fäster inte alltför stor vikt vid hur jag formulerar mig och eventuellt smyger något stavfel in då och då. Detta ber jag om ursäkt för men oftast skriver jag allting direkt från hjärnan och redigerar aldrig. Så blir lätt så då. Däremot så läser jag bloggar som har minst två stavfel i varje mening. En kommentar dyker upp:

"Lär dig stava för fan!"

och bloggaren svarar:

"Jag bryr mig inte om hur jag skriver på bloggen."

Det förstår jag. Men även om man inte bryr sig så ska det inte behöva vara så oerhört illa. Det här blev en snabb återkoppling på Prisnkorv-inlägget.

Exempel på jobbiga stavfel:



Nu borde jag komma till saken. Många bloggar fascinerar mig för att det är så intressanta människor. Bakom det som skrivs så finns ju en tanke troligtvis. Varför bloggar man annars? Men min stora undran här i livet är vilka tankar som finns bakom vissa bloggar? Jag tänker inte namedroppa något idag. Men det kan nog komma längre fram vilka bloggar jag följer av olika anledningar.

Så min önskan till er läsare är att när ni går in på en blogg nästa gång, fundera på hur bloggaren har tänkt innan den skrev det den skrev??  Återkoppla gärna  med en kommentar. Jag är idel öra för smaskiga teorier!

Jag kommer fortsätta på den här diskussionen framöver. Men tänkte lämna lite tankar för er att jobba med innan jag drar mina teorier!


//Thomps

"Man vet att man är hemma för stan är likadan"

Chacha!

Igår var jag på hockey. Lokala laget HC Wettern mötte långväga gäster ifrån Kalmar. Publiken bjöds på en fartfylld match med tätt duggande utvisningar och hetsigt spel ute på isen. Tyvärr slutade det hela med bortaseger, 1-3. Värt att nämna från matchen var den kycklingdans som en kalmarspelare gjorde inför Wetternbåset, förmodligen inspirerad av Marcus Kristofferssons dito i Örebro-AIK tidigare under veckan. Det gick såklart inte hemmaspelarna obemärkt förbi och på studs var flertalet uppe på benen och färdiga att sänka denna ödesutmanare från sydligare breddgrader.

Han klarade sig dock med en tvåa men nöjde sig inte med provokationerna där. På väg till utvisningsbåset passade han på att kaxigt vinka till publiken. Från läktarhåll hördes applåder när han utvisades följt av ett: "- Hur gammal är du!?" när han stolt ville heja till åskådarna.

I övrigt lyckades jag själv göra bort mig en gnutta när en gammal klasskamrat stod upp och satte in en vacker offensiv tackling på en attackerande kalmarit. "- DET ÄR RÄTT!", skrek jag samtidigt som jag ensam i hallen applåderade tilltaget.

Olyckligt nog tog tacklingen i ansiktet på grabben och han blev liggandes kvar på isen bra länge innan sjukvårdare kom in och hjälpte stackaren. I efterhand har jag fått höra att det förmodligen handlade om en hjärnskakning...
Men men, tacklingen var i mina ögon helt enligt regelboken och smällar är sånt man får ta... har jag hört.




----
Idag har det blivit en tripp till Motown där jag och Pecka bland annat gjorde besök på Återvinningen. Mitt ibland sjukt mycket roliga saker bestämde vi oss för att prova gymutrustningsavdelningen! Ovan finns suddiga videobevis när jag provspringer en maskin som gud vet vad den kan va bra till. Nån som vet ens vad den kallas??

Ha det bra!

/Eder Anton.

Minnesförlust

I förmiddags hade jag något genialt som jag skulle skriva om här på bloggen. Dock så försvann det nu när jag väl fått Internet tillgängligt. Så tyvärr....

Nyss producerat en folder i Photoshop på under en timme. Jag är bäst!

Mot förmodan så är det en del folk på skolan. Tar inte människorna lov så jag kan få känna mig lite unik och nyttig som sitter här och "studerar"!!!!

Anton skrev om kattkraken han tyckte om hemma. Själv har jag också en liten buse. Bara för protokollet. Så ni vet att jag har en menar jag. Ifall någon undrar så behöver jag inte säga det igen. Då kan jag hänvisa till bloggen:

Okänd person: "Thomas, har du en katt hemma?"
Thomas svarar nonchalant: "Kolla bloggen!"

Ryktena går ju att man har slutat att kommunicera, man berättar saker i bilder på facebook istället. Och på bloggar givetvis, för att inte glömma twitter!

Brittany Murphy död också. Tragiskt. Det kommer hållas en tyst minut på Folke ikväll!


//T

Veckans lista

Som sagt, det närmar sig jul och med denna tradition följer en rad ceremonier. Veckans L handlar om en av dessa fenomen och berör gåvor, mutor, artiklar, produkter, skuldkänslor och dåligt samvete. Vi snackar julklappar.

På den kissiga sidan har vi, och vi börjar med klapparna som helhet för att gå vidare på enskilda prylar:

1. Julklappar   

Att ge bort något till någon för att visa uppskattning är en trevlig gest, men att masskonsumera mängder med smask för att kalendern pekar på ett visst datum är förkastligt, konsumindre. Att ge bort något när ingen förväntar sig det ger en mycket större positiv effekt. 

 
 
2. Spikmattan, Årets julklapp 2009

Fejkmattan, låtsasmattan, placebomattan... Viljan kan försätta berg, och har man en stark tro så känns det lite ovärt att lägga 500 på effekter du kan uppnå genom att bara ligga i sängen och inbilla dig kreativa och avslappnande flöden som strömmar genom kroppen. 



3. En tanke

Paketet brukar följa med en ursäktande förklaring - jo de va så att jag skulle ha köpt en ----- men hittade den inte, så nu får du den här istället, god jul.

- Jaha....... tack ......... vad fin......






På den Fnissiga sidan presenteras:

Denna vara kan du både producera och konsumera själv. Du bör investera i detta om du är en ansvarsfull och klok samhällsmedborgare, nu pratar vi humankapital med egenvärde. 

1. Den HiPaste (ursäkta) julklappen du bör och ska unna dig är bättre hälsa genom mer motion. 





//HiP



 

Bloggabstinens

Jag har inget Internet hemma. Aaaaaahh! Jag klarar mig utan det mesta. Men inte att blogga. Mailade vår kära datorförening som levererar mitt nät. Svaret var att det borde funka men att de har haft problem förut med mitt hus... Bla!

Handlade mat igår. Fascinerades än en gång över bristen på korrekturläsning på texter/ord/meningar som ska granskas av offentligheten:


Eller så är det någon nymodig korv som inte jag hört talas om bara....??

Nu tackar jag för mig och Anton för Internet. Återkommer med en lista ikväll tillsammans med MZ!

Tjing


//T

Homeward rolling soldier!

Chachaaaa bloooggeeen!!

Under mina senaste nästan fyra månader här i Västerås så är det bara två mornar som jag vaknat med språng upp ur sängen, med förväntan i blicken och längtan i kroppen. Båda gångerna har varit dagar då jag ska åka hem...

Inget ont om Västerås men jag har enormt svårt att känna mig som hemma i denna otillåtande stadsmiljö där man behöver ett ärende för att gå ut och där fysisk aktivitet består i ett entimmespass på Friskis. På landet kan jag istället ägna en förmiddag åt att byta däck på bilen, renovera nån gammal möbel eller återuppleva moppekänslan i 50 knyck på landsvägen alldeles utanför.

Så här lagom till jul lockar såklart en hel del annat också. Stora delar av Lundagänget rör sig också hemåt och det ska bli hysteriskt kul att träffa alla dessa barndomskamrater igen! Oroväckande hittills är dock att Peckas Mansion på Stora Torget ännu inte kommit ut med några öppettider i jul och nyår... jag hoppas jag är orolig i onödan!? ;)

En tredje faktor, och den snubbe jag kanske längtar mest efter just nu är faktiskt vår katt, Sudden. En tio år gammal profil som upplevt det mesta. Med fascination och totalt orädd för fordon har han under sin levnad hunnit med att åka släpkärra, bil, traktor, cykel, moppe, skottkärra och lastare.

Han har fått utstå en del under sina dagar på landet... jag råkat skjuta honom med en golfchipp i huvudet... han har gått oräkneliga fighter med andra lantiskatter (kolla tudelningen på hans högra öra!) och i somras trampade jag på honom när han lagt sig bakom vardagsrumsdörren... Det var klart obehagligt.

Men Sudden är inte killen som är långsint! När jag kommer hem vet jag att allt sånt är förlåtet bara jag ger honom den dagliga dosen torrfoder!




Nu tar den här delen av bloggen lite jullov och inläggen från min sida kommer inte att hagla under jul/nyår.
Ska trots det försöka ge er en liten update då och då från Östergötland, medan T-bone och Zäta håller ställningarna i Västerås.

GOD JUL PÅ ER!

/Eder Anton.




På gliiid

Det här är väl en fin tradition som fortfarande finns kvar. Att nära in på 2000-talets första decennium fortfarande kunna åka skridskor mitt i stan på en handspolad plan är lite charmigt tycker jag. 



Just denna vinkel blev kanske inte så charmig, om man inte gillar rastgåden på en sluten anstalt. 

Eftersom vi har en vinter i Sverige är skridskoåkning en viktig del av kulturarvet att vårda och värna om, precis som att vi har sjöar och därför har en skyldighet att lära oss att simma. 

Kan förstå om många förknippar skridskoåkning med vinterhalvårets gymnastikplåga, undermålig utrustning och slöa skridskor tillhandahållna av läroverket.



Har själv sett tappra försök att lönlöst försöka skärpa upp skenan mot en gråsten, naturligtvis dömt att misslyckas men uppskattar viljan att förbättra situationen och så var det framförallt underhållande att se.

Är ju själv tränarson och åkte naturligtvis alltid på nyslipat. 

//Matz

Sverige, Sverige hatade land

För att knyta an med MZ så fortsätter jag med vädret här. Fy fan vilken jävla skit. Det är kallt och halt. Och nu kommer alla jävlar säga att

"Det är ju fint när det blir vitt på marken och det gör ju att det blir ljusare"

So?? Ljust är det på sommaren. Låt det vara svart ett tag. Låt oss bli bleka. Det är inte något fel i det. Så en bitsk utskällning till alla jävlar som är överlyckliga här i världen. Åtminstone om en av anlednignarna till lyckan är att snön kommit, och att julen närmar sig. Hoppas ni föräter er på julgodis och blir tjocka!



//T


Som en tom målarduk

Det sägs ha kommit nederbörd i form av iskristaller som i större grupper härbärgerar på ibland mindre önskvärda platser. En Sideffekt som lätt uppstår är skymd sikt.


 

Fördelar däremot kan vara att den tjocka nya vita lacken döljer eventuell oxiderad plåt.

Men varför är det så lätt ett slinka in på samtalsämnet väder för?

Jo till att böja med så är det alltid ett accepterat samtalsämne för att alla är berörda av väder på något sätt de flesta dagar om året, man har således något gemensamt med den man utsätter för spörsmål och funderingar om cumulusmoln och liknande.  

Alla har också en relation till det aktuella vädret, det kanske blev som man önskat, eller inte. Väder är alltså viktigt för oss.

I de flesta väderdiskussioner är det ofta ganska lätt att uppnå konsensus med sin samtalspartner. Är det minus 22 grader och man påstår att det är kallt idag, så är det sällan någon som säger emot, och visst är det trevligt att bli bekräftad i att ha rätt... konsensus!  

//Matz


Bloggpaus

Matz hade en uttalad för ett tag sedan då han var lite trött på blogglivet. Själv tog jag en ofrivillig då Internet har slutat att fungera i min lägenhet. Det funkar fortfarande inte så ska försöka hinna med att blogga de stunder jag är i skolan. Nu är jag här iallafall och har idag haft en grym föreläsning med Anders Johrén. Mycket trevligt. Försov mig imorse dock, vaknade upp 09.02 av att Anton bankade på dörren. Men 09.14 öppnar jag dörren till föreläsningssalen lika snygg som alltid. Jag är grym!

Efter det har det varit VSIF-jobb mest. En sjukt snygg folder är på gång vilket känns bra. Jag har gått på nerverna på stackars Linn idag då jag dykt in i rummet, önskat ett nytt utseende. Sen gått tillbaks till föreläsningen och låtit Linnsan fixa allt. Men bra blev det ju så nu är vi nöjda.

Ikväll blir det innebandy och cykel förhoppningsvis. Men ska hinna med lite annat också så får se om det går ihop.

Snart är det jul och då lär några dagar tillbringas hemma i Köping. Ska bli några kära återseenden med gamla vänner. Kanske till och med får träffa oraklet inom stand-up: Pelle Keane.



Finns många historier att berätta om den här mannen. Ska fundera lite och dela med mig av en snart tänkte jag.

Tjing

//T

Tjuvlyssnat på vårdcentralen!

På förmiddagen idag passade två av bloggens skribenter på att ge sitt bidrag till ischiasnervsforskningen(!) och bli undersökta av en sjukgymnaststudent som genomförde sitt examensarbete. Jag själv passade inte in på beskrivningen av hur man skulle vara för att bli undersökt... att ha korsbandsopererat knät var inte okej för att bli kittlad i knävecket och få en gratis-fika-biljett... Fast jag fick en i alla fall. :)


Så här såg testet ut.
Personligen tycker jag undersökningspersonens underben påminner en hel del om min egen fars. Om min syrra läser det här, ge mig feedback! ;)


-----
Som bekant så gav jag mig i eftermiddags ut i det kylslagna Västerås för att leta reda på ett svininfluensavaccin så här lagom innan smitthärdsjulen sätter in på allvar. Och det gick bra. 250 doser vaccin hade landat på min familjeläkarmottagning och jag var inte sen att ställa mig i kön för att bli stucken av den nål som hittills vaccinerat miljoner svenskar.

Väl i väntsalen får man snabbt en påminnelse om vilken skyddad värld man lever i på högskolan. En brokig skara människor som av en gemensam anledning råkar befinna sig en stund på samma ställe ger många konstiga intryck på kort tid:


En gladlynt dam med löständer, född -21, råkar lämna fram busskort istället för leg när hon, trots uppmaning om att det inte behövs, vill legitimera sig i receptionen. Samma kvinna "springer" sen iväg längs korridoren när hon blir inkallad till det rum hon ska bli vaccinerad i. Hur högt sjuksköterskan än ropar knallar hon bara vidare bortåt och stannar inte förrän sjuksköterskan hunnit ikapp och greppar henne i armen. Att ha nedsatt hörsel som 88-åring är väl inte annat än naturligt?

En något yngre men ändå gammal man flyger glatt upp ur väntsalsfåtöljen när hans nummer ropas ut av en 40-årig milf (relativt sett). "Jag ska få vaccinet insprutat av en riktig läckerbit!", ser jag hur han tänker när han stolt spatserar efter, in i injiceringsrummet.

En rundlagd kvinna i medelåldern hörs på långt avstånd när hon vidlyftigt berättar om sina viktproblem för en väninna i mobiltelefonen. "Jag har ju gått upp 20 kilo på ett år, nu väger jag hundra*beep*..." Tyvärr fick jag inte reda på den exakta vikten då kopiatorn rasslar till och börjar producera papper mitt i all mobilblottning.

En bit längre bort i väntsalen hörs ett par äldre kvinnor diskutera sina rullatorer och... sina män. Det enda jag hann uppfatta var att bromsarna på det hjulförsedda ekipaget inte fungerade helt hundraprocentigt när hon ibland åkte buss... Hur det var med gubben vet jag inte, men han var inte på vårdcentralen i alla fall vilket bör vara ett bra tecken.


/Eder Anton.
Nyvaccinerad.

På jakt efter sviinvacciin!

Ska strax bege mig ut på stan för att leta rätt på lite svininfluensavaccin.
Det är med blandade känslor jag gör det. Nånting säger mig att jag kommer bli väldigt dödssjuk av att få denna blyblandning injicerad i min stackars kropp.

Men hellre dålig ett par dar innan jul än död lagom till nyår? Eller???

(Eventuellt) på återhörande!

/Eder Anton.


Kunskapens källa


Visst är det ett fantastiskt utbildningssystem vi har i Sverige. Det helt gratis att vara vetgirig och ha förmånen att kunna plocka de allra finaste visdomsdruvor från kunskapens oändliga ranka. 





Men sen då, hur är det med förädlingsfasen?

Sedan ska all litteratur pressas i studenterna likt en slarvig forcerad pressprocess där både innehåll, aromer och karaktär går till spillo och det finns inte en chans att uppfatta klokhetens bouque eller njuta till smaken av förnuftet. 



På arbetsmarknaden står en den färdigpackade produkten  som tom butelj, snygg design men utan innehåll, redo för en refill med ny kunskap. För visst finns det fler sätt att lära sig saker än att läsa sig till dem, i teorin fungerar ju allt.





  //Matz

Det här är inget sånt

Aaaj!

Har nu haft rysligt ont i min vänstra handled i cirkus tre veckor... Orsaken är fortfarande okänd, men jag har haft samma smärta tidigare om åren så jag än är jag inte rädd för min hälsa. Skillnaden förr är att då gick det i alla fall över efter en kortare tid och jag kunde böja på den som normalt.

Nu har jag tejpat upp den fetingmycket och googlat "ont i handleden". Svaret jag kom fram till är att jag kan ha ganglion. Alltså för mycket ledvätska i handleden, eventuellt till följd av artros eller artrit. Eller bara helt normalt och övergående.



Exakt där har jag också ont!!!

Jobbigast var i natt när jag låg och var halvvägs inne i sömn men vaknade av att jag råkade stöta till handleden... och vaknade. :(

Nån som känner igen sig eller har råd på hur jag kan bli bra igen, får gärna höra av sig...

/Eder Anton.

Medarbetarsamtal

Haft tre stycken idag med mina styrelsekollegor! Det har gått bra det. Informellt, trevligt och givande samtal om föreningen. Och lite om livet. Inte illa!

Ska snart på lite pajkastning med professorer. Kommer bli kul tror jag. Sen är det styrelsemöte med VSIF ikväll. Linn berättade om en studie som visade att snittet på föreningsengagemang ligger på 16 timmar i veckan som man lägger på föreningen. Vad säger vi om det då?

Förhoppningsvis blir det volleyboll ikväll också om det hinns med efter styrelsemötet. Kan bli kul. Btw så vann jag och Matza badmintonmatchen mot Hult och Andy. Enkelt. Vi spelare riktigt bra bitvis. Kan bli SM-guld på Studentiaden om vi fortsätter.

Det här är en ungefärlig bild av hur det såg ut:


//T

Veckans lista!

På listan denna vecka behandlar HiP-gänget ämnet allmänna turn-offs vad det gäller tjejer.

Eftersom en turn-off bör hamna under KISS-facket så vänder vi den här veckan på listan och har tre KISS och en FNISS. En FNISS i det här fallet är en turn-off som det går att leva med men som trots detta rekommenderas att avlägsnas.

KISS:

1. Butt-cracks. När myntinkastet tar plats där byxorna inte nådde upp är det så att det vänder sig i magen på HiP.
Avhjälpes enklast med god kroppskännedom, ett långt linne eller underkläder som sitter där dom gör nytta.


2. Musche. Detta pojkrelaterade tonårsfenomen har en förmåga att besöka även delar av den kvinnliga befolkningen. Ofta har den drabbade dålig koll på den generande hårväxten varför inga åtgärder vidtas. En noggrann titt i badrumsspegeln på morgonen är ett måste för alla kvinnor som INTE vill identifiera sig med HiPs definition av turn-offs.


3. Läppstiftsmissbruk
. En produkt som är till för att förhöja det kvinnliga utseendet men som, om det används felaktigt, kan göra den sötaste flickan rent äcklig. Varsamt användande av all form av kosmetika är naturligtvis att föredra men läppstiftet märker ut sig med dess eventuellt fatala följder ett misslyckat påförande kan få.


FNISS:

1. Mjukisbyxor. Det av HiP så utskällda plagget mjukisbyxor får en plats FNISS-sektionen av listan. Anledningen är kontextuell som en av medlemmarna av bloggen uttryckte det. En välsvarvad bakdel i ett par välsittande mjukisar kan faktiskt vara en turn-ON! Men som sagt i 8 fall av 10 missbrukas plagget i tron om att det skulle vara ett mode.


/Hunden i Påsen

Gula Blend, en trave disk.

Huuh. Snart är helgen över. Trots att den precis börjat. Att i framtiden jobba 5 dar, ledig 2 kommer aldrig att funka. Vänd på det och jag kan va med, det ekonomiska skiter jag i, det är väl bara att anpassa utgifterna till hur mycket man tjänar?!

Har sedan en längre tid övervägt att presentera min teori om konjunktursvängningar för vår lärare i Hälsoekonomi men ännu har det inte blivit av... I stora drag går det ut på att Svenssons ohämmade konsumism i kombination med alldeles för lite personligt ansvar skapar konjunkturens upp- och nedgångar. Samtidigt vet jag mycket väl om att bankernas villighet att bevilja lån även det påverkar och att allt ihop egentligen är en sörja av olika faktorer, omöjliga att särskilja från varandra.

Men ändå. Skulle Svensson ta sitt ansvar skulle konjunkturernas svängningar till stor del minska sin svängradie och det skulle bli ett mer mainstreamaktigt samhälle utan kriser och ohälsosamma toppar.


Fick bli en tysk bild med tanke på den disciplin jag efterfrågar.

Auf wieder sehn!
/Eder Achtong.


Krismöte i bloggosfären

Vi pratar om det mesta i VSIF-rummet just nu. Nyss var det den anpassliga Hästadasen. Den är fascinerande tycker Matz. Anton tycker att det är svårt att diskutera det. Thomas är tyst, bara fnittrar lite!

Numera är det inte krismöte längre. Nu är det bara möte. Mycket duktiga pojkar i HiP!

Anton är hjulbent!

Hur hårt får man marknadsföra?

Linn behövde kaffe!

Det här går ju inte att förstå!

Så nog om det. VSIF-jobb har det varit idag. Nu är det lite snack sen hemgång för mat. Kalkun och hästakorv blir det! Mumsans! Kvällen blir lugn. Kanske lite mer VSIF. Lite fotboll kanske!

Det kommer en spektakulär lista imorgon där ni många är inblandade! Check it out!



//T


Projekt Viktökning del 9(?)

Chachaa!

Har via en hel del andrahandsinformation fått höra att det efterfrågas en uppdatering vad det gäller viktläget hos Hunden i Påsens (för tillfället) mest hängivna gymbesökare.

Det har just varit en period av låg motivation, mycket skolarbete och allmänt mörker när det gäller träningsflit.
Därför har jag nu lagt upp en ny taktik. Att ha en snygg överkropp har jag kommit fram till tar ungefär rejäla 12 gympass att fixa... men att "kneehaba" fram två jämnbördiga spiror styrkemässigt har visat sig vara betydligt svårare.

Så nu är allt fokus flyttat från snygg till funktionell! :) Fortfarande körs väl en och annan överkroppsövning på Friskis men inställningen är numera att allt sånt är slöseri med tid. Jag fick i mitten på veckan rådet att köra mycket framsida ben och vader. Målet är att bygga så mycket benmuskler runt mitt skadade knä att jag kan vara tillbaka med innebandy och hockeyspel i  början på februari... och då vill det till att ligga i!

Men nog om det! Nu till det väsentliga; har jag ökat eller minskat i vikt sen senast?!?!??!

73 panns är mer än godkänt enligt mig. Vad har jag tappat? 200 gram? Det är ju ingenting!

Nu kör vi ett sista ryck med mycket fett och kolisar så kanske jag kan ta ett kilo till innan julmaten!
För övrigt har jag haft en tendens senaste åren att tappa vikt under jul och nyår.
"Vänta bara tills du blir 40!"
Mmm... jag har väntat på att bli 40 i sisådär 23½ år...!;)

Ha det gott!

/Eder Anton.

Ein, schwein, drei.

uken!

Skrev just ett långt inlägg men Explorer svarade med att hänga sig!
Är det så det ska va så vill inte jag heller vara med längre.


Ger er istället en bild på kvällens skönheter i Folkehuset på Brahegatan:

Tjejgängetpåfolke. Svinsnygga och utan spår av influensa. ;)

Allt för nu.
God natt!

/Eder Anton.

Dagen efter kvällen före

Chacha bloglovers!

Igår var det Stefan Sundström som gällde hela kvällen och tänkte därför lägga upp en kvick liten rapport angående detta spektakel.

Så vi går igenom några iakttagelser gjorda under kvällen:

* Förväntningarna var stora inför kvällen, då Sundström spelats flitigt på Spotify senaste tiden. Om han levde upp till detta kan diskuteras... att som stående inslag hosta i micken och slänga käft med en alldeles för alkoholpåverkad publik gav inget större positivt intryck på mig i alla fall.

* Nästan alla låtar som spelades handlade om livets tunga frågor. Som om jag inte tänker nog på allt det när jag INTE befinner mig på Sigurdsgatan!?! Att gå på konsert bör ge en positivare känsla än den man kom dit med. Och det gjorde inte Stefan Sundströms...

* En kille gör inget band. Nej, sannerligen har saknaden av ackompanjemang varit så stor som igår. Fast att dela på ett redan fattigt gage med 4 andra musiker kanske inte är prio ett för en luffare?



Som ni märker är jag lite bitter. Tillsammans med mitt goda sällskap; Gugge hade vi ju sett fram emot det här... men allt han gör är att efterlämna nån slags skuldkänsla hos mig. Det kan väl ändå inte vara rätt?!

Oavsett vad så signerade han i alla fall våra skivor (han låter fan så mycket bättre på skiva, därför och inget annat köpte vi varsin) och ställde upp på en posebild med var och en av oss. Och visst, det är en soft kille. Men igår kändes det som han hade behövt gjort mer för att få ett högre betyg än 2 hundar av 5 i en påse.


"Fan, va kul att du kom på min enmanskonsert, Anton!"... tänkte han säkert.



"Vem i h*e är det här egentligen?" KAN DU INTE BARA SE NORMAL UT STEFAN!!!


Slutligen:
Tack till Gustav för trevligt och intensivt sällskap! Revansch på NHL 94 snart?
Tack till Carro för lika intensiv sms-uppdatering från VIK-Leksand! Utförligt var bara förnamnet, men det uppskattades hårt!

/Eder Anton.

Ännu en solig dag

Chacha gott folk!

En ny dag har börjat. Kan det bli bättre? Lite kanske. Jag har fortfarande ont i halsen men det känns lite bättre. Det har flyttat sig lite längre upp så tror att rösten finns idag lite mer än igår. Vilket känns bra då det är möte i Stockholm idag och det vore kul att kunna säga något. Så om åtta minuter vandrar jag till Hilde för att plocka upp MZ. Sen hemma igen runt 17 och då börjar 30-årsjubileum på Kåren. VSIF börjar bli gammalt! Hoppas det kommer lite folk bara...

Dagens frukost:
Gröt med blåbär
Två ägg
Vatten
Apelsin
7,5 ml morfin



Nu börjar det kännas i kroppen. Yeye!

//Thomps


Världens bästa julklapp

Ni har väl inte missat reklamen för UNICEF. Att man kan skänka en miljon avmaskningspiller till mörka barnen i Afrika. Och dessutom få något slags gåvokort i svindyrt papper som bara det kostat 3 träd i samma skog som de mörka barnen bor i. Nej men skämt åsido så är det ju genialt hur företag utnyttjar folks samveten egentligen. Själv har jag insett att det är genialt. Om/när jag får barn så ska jag ge mina barn det här. Speciellt i åldern 3-15 där pengarna annars gått till plastiga, miljöfarliga och dyra leksaker. Det är ändå ingen som uppskattar att få presenter...

Så Linn, nu vet du vad du kommer få!



//Thompi

Sicko

För er som är lite aktiva här så vet ju ni att jag varit dödssjuk ett tag nu. Feber kan jag stå ut med, ont i halsen kan jag stå ut med. Men igår hela dagen och när jag vaknade klockan 08 idag så var rösten borta. Detta går inte att stå ut med då man blir rätt handikappad. Så jag fick en tid hos läkaren klockan 10. Snabbt åkande till Köschva. Sen väntetid i över en timme. Diverse provtagningar med mera. Det slutar med:

"Jag skriver ut hostmedicin till dig. Sen äter du apelsiner, dricker mycket mycket vatten, minst två liter. Sen vilar du. Ok?"

Visst är väl det ok. Men knappast något nytt. Så nu sköter jag mig och äter apelsin.

Är inte apelsinöppnaren världens bästa uppfinning???




Tjing

//T


They try to make me go to rehab...

Nyss hemkommer från en tejpkurs på högskolan. 

En frenetisk finländare vid namn Pentti höll en tre timmar lång kurs i hur man på ett lätt sätt kan tejpa sin kropp till större funktionalitet.

För min egen del var jag självklart nyfiken på hur jag ska bära mig åt med mitt opererade korsbandsknä. Ett knä som för övrigt fick rätt duktigt med kritik... Att det var slappt hade jag på känn men så som det kändes var det verkligen i överkant av vad man kan kräva av ett opererat knä. Finländaren tyckte inte mycket av det som jag höll på med i rehabilitering var adekvat skadeåterhämtning... bra att få reda på det nu. :)

Hursomhelst, lite tejp kan faktiskt göra susen!
Ingen idé att deppa ner sig ytterligare när det finns klibbig hjälp att köpa i butiken!


Matz säger hello till foten: "Hello foten!"

Imorrn kommer Gugge hit och vi ska då ägna en helkväll åt att lyssna på Sveriges skönaste vispoetsluffare; Stefan Sundström. Ser fram emot det!


PS. Nån frivillig som kan ge liveuppdatering från VIK-Leksand imorgon kväll?

/Eder Anton.

Super Mario, yey

Vi varvade idag igen jag och Anton. Detta samtidigt som vi diskuterade djupa saker. En underbar eftermiddag helt enkelt. Nu så läser jag hälsoekonomi. Ska jag hinna med 170 timmar till den sjunde eller åttonde eller när nu tentan är så lär jag börja. Tss.

Här är en film från när vi spelade:



Nej skämt åsido så kika efter 2:10 när han börjar plocka extraliv. Visst, killen är asiat, och har troligtvis svåra sociala bekymmer. Men grym är han.

We like:


//T

Forza Roma

De lyckades vinna derbyt. Viktigt värre då ligastarten inte varit jättebra. Ny hjälte i Julio Sergio som suttit på Romas bänk i vad som känns som ett decennium. Kolla efter 2:21:

 

För övrigt så gick mötet bra idag. Nu sitter vi i skolan. Jag bloggar, Matz skriver oerhört viktiga mail, Anton sitter och leker med magneterna på tavlan.

Återkommer!

//T

Biggest loser

Det fascinerande tv-programmet ska visst köras i en svensk version. Kanal 5 står bakom har jag hört. Här finns det dock ett bekymmer. I princip alla tjockisar i Sverige har ju tanken om att de mår bra så är det ok att väga 180 kilo. Det är bra med Health at every size. Man ska inte vara under 30 i BMI för då kan man bli sjukligt modellsmal och det är som att hamna i helvetet.

Så det kommer bli ett program utan deltagare. Blir lite tråkigt. Eller?

Det finns ju ingen chans att en Svenne-jag-duger-som-jag-är-tjockis-och-jag-är-ingen-loser anmäler sig till ett program som heter just, Biggest LOSER. Bara en tanke och en boll som jag kastar till resten av bloggosfären att ta upp och kasta vidare. Så den frågan jag vill ha svar på är om det är sunt i långa loppet att förespråka Health at every size????

Ohälsosam?


Hälsosam?


//En bedrövad Mr T

Friskare, yey..

Känns bättre idag iallafall. Sen får vi se om det kommer en rejäl förkylning på det här. Men finns ju inte tid för det så helst inte tack. Diskuterar just nu nyår med älskade Nille. Vad vi kommer fram till, bra fråga...

När Tora Berger åkte över mållinjen i lördags så var hon sjukt lik Willem Defoe. Försökte bildgoogla men dåligt med bilder som var bra. Men ett försök iaf:

Willem Dafoe?                                                         Tora Berger?

Handboll nu. Go Sverige go!

//T

Veckans Lista!!

Så här i förkylningstider kommer söndagen lista att handla om farsoter som fysiskt eller psykiskt slagit läger i kroppen. Mer eller mindre temporärt.

HiP presenterar följande på FNISS:

1. Narkolepsi
Ibland vore denna märkliga åkomma en befrielse, sammtidigt som man riskerar att missa en del viktiga händelser.



2. Permanent Arousal Sexual Syndrome (PSAS)
300 orgasmer om dagen är ingen ovanlighet när man är "drabbad", att städa lite kan tydligen vara en utlösande faktor, bland annat. Om man är vaken i två tredjedelar av dygnet  timmer så blir det 18 orgasmer i timmen.


3.Tourettes syndrom
Charmigt, opassande, förargelseveckande, hysteriskt roligt, jobbigt, tråkigt... Tourettes har allt!
Bra att veta innan ni kollar videon: Det här är Bob Saget.


Bob Saget.




Och på KISS

1. Svininfluensa
Den av läkemedelsindustrin påhittade snuvan inkasserar massiva julbonusar till pillerdirektörer.

/HiP

Bloggar ikapp...

Varit rastlös i ett par dagar utan Internet så försöker blogga ikapp. Bollade nyss iväg ett förslag till pojkarna gällande ämnet på kvällens lista!

När jag fick tillbaks nätet så kikade jag ifatt lite på de bloggar jag läser. Och fick ont i huvudet efter ett skrattanfall. All cred åt Simon (en man? med bra humor) som länkade till det här, jag uppfinner inte hjulet mer än en gång utan härmar bara:


Googlesök från Thomas som vanligt ("I love Goggell"). Idag på pedofil givetvis. Tar man bort det lite makabra och lätt äckliga i det hela så ser situationen bara jävligt rolig ut på ett förnedrande sätt:


Det kommer mera idag...

//T

Och sen kom John och förstörde livet mitt

Med utgång från förra inläggets kommentar från Sara.

"Och det blev ju inte sämre av att den pojken som blev "årets pojk" var den snyggaste i klubben".

Det här var alltså några år sedan. Då funderar säkert många av er. Vad hände sen med Thomas (med den stora pokalen i handen och kallad snyggast i klubben)? Jo det ska jag berätta för er. Den lille parveln John Ledhund växte upp och utvecklades till en wannabe-latino-hunk som är nästan oseriöst lättränad. Jag insåg att jag var bortpetad från tronen och min karriär blev lidande. Från att stå i rampljuset till att bli skadad och misslyckad motionär. I 5 år försökte jag komma tillbaks till orienteringen. Allt utan att lyckas...

Som tur är blev jag upplyst och bytte karriär, från orienteringen till innebandyn. Efter ett SM-guld sadlade jag om till föreningsliv och vann årets eldsjäl inom studentidrotten. Vad ska jag göra nu när jag nått toppen här också. Nu kan jag ju bara misslyckas oavsett vad jag gör. Vilken ny karriär ska jag satsa på?????

Hunk-John:


//Mr T

Saknaden

Av friskhet
Av Internet
Av ett liv.


Fan vad jag hatar att vara sjuk. Är inte så lite sjuk heller. Smärtan i halsen är långt värre än att föda barn. Men vi killar är ju lite hårdare. Eller vad säger ni tjejer?

Är och snyltar på Antons Internet nu då mitt inte fungerar. Lackar snart på Barbapappa på MDF! Jag betalar för att ha Internet i lägenheten...

Ska satsa på att vara frisk till tisdag då det första av två väldigt viktiga möten ska avklaras. Det andra på torsdag i den kungliga hufvudstaden.

Nej, en snabbkik på det så kallade "nätet" för att sen bli sängliggandes igen...

Ger er en länk till min presentation på Köping-Kolsva Orienteringsklubbs hemsida.

Och en bild från 2002 tror jag. Sara, minns du?


//T

Fortsatt kräftgång för VIK..

Chachaa!

Igår var denna tredjedel som bekant på hockeymatchen mellan VIK-Almtuna (tillsammans med Tjejbloggen) och tänkte därför våga mig på en liten recension av eländet.

Diagnosen är inte särskilt svår att ställa: VIK saknar eget spel och allt vad självförtroende heter. Att komma fri i slottet och sen inte ens våga skjuta talar sitt tydliga språk. Tidigare sedda matcher har VIK kastat in fjösare på motståndarmålvakten, självklart utan resultat men i alla fall snyggat till skottstatistiken. Igår sköt man 16 skott på hela matchen. Ett gick in. Skrämmande dåligt.

Om någon ska ha plus i matchen är det defensivt oerhört skickliga Jonas Leetma och uppoffrande Tobias Forsberg. Leetma trodde jag, precis som Anton Mylläri, var en överviktig glidare som bara spelar av matcherna för att kunna hämta en ny lönecheck varje månad. Men efter att ha suttit vid rinkside och sett det hårda defensiva arbete han lägger ner ändrar jag mig omgående. VIKs svar på Klas Ingesson heter Jonas Leetma.

 
Hockeyhångel.


Lill-Foppa slängde sig i tredje perren ner och täckte ett slagg med bröllat och tvingades utgå med svåra smärtor. En av få i VIK som visar något slags hjärta för klubben. Dessutom blir han alltid glad när han eller laget lyckats med nåt och tvekar inte att visa det. Precis som jag med andra ord. Svårt att inte tycka om honom då. :)

Tobias Forsberg tar studenten. Årtal okänt men gissar på 2007?



TILL SIST:

* 1723 personer på läktaren är pinsamt lite. Förra sässen var det 5000 var och varannan hemmamatch. Leksand, onsdag nästa vecka kommer det garanterat vara fler. Tråkigt nog är även den inbtina Västeråspubliken riktiga medgångssupportrar.

* Inte heller igår var det någon trumma på plats i arenan... Om det är nåt som skapar stämning så är det just taktfast dunkande som får igång den så krävande hemmapubliken.

* En av tjejbloggarna visste igår inte till sig av glädje över att ha sett den spelare i Almtuna som hon kände avgöra matchen på straff. Kul att resultatet kunde glädja någon i alla fall...! :)  

* VIKs senaste nyförvärv hette igår enligt speakern: Patrik Jättman. I normala fall brukar de anstränga sig lite för att få till det nordamerikanska uttalet som låter mer som Patrick och Yetman. Men varför inte försvenska det lite?!

Ska tilläggas att han dessutom uttryckte förseelsen spel med hög klubba som spel med FEL klubba... Dagens fråga: Kan man bli avblåst för att ha spelat med fel klubba?? ;)

Notorisk löftesbrytare

Chacha bloggen!

Efter en oerhört slapp vecka, jag har sovit till 9.20 alla mornar, ska den rundas av med lite hockey mellan VIK och Almtuna. Jag vet, jag lova för inte så länge sen att jag skulle avstå hockey så länge det inte var gratis eftersom VIK spelat så uruselt senaste tiden... men efter att ha knipit 5/6 möjliga poäng senaste två matcherna är jag inte sämre än att jag kan ändra mig!


I övrigt befinner jag mig lite i en materiell livskris. Jag kom på mig själv att behöva både nya vantar, mössa, jacka och skor. Och faktiskt är behov rätt uttryck i de här fallen... mina skor är nernötta så det är hål i sulan, mina vantar går sönder lika fort som jag lagar, jackan jag använder är second hand och kanske inte helt i linje med modet i samhället... och mössan... den är svart. Och jag vill ha en svart med röda inslag... Livet är hårt ibland.


På senaste tiden har jag börjat spela lite NHL '94, allra roligast är såklart att spela emot någon men spelet är svårt nog att det funkar att spela själv också. Lägger upp en bild från när jag mötte Rikard och min dosa saknade en skottknapp:


Jag var Hartford Whalers och vann matchen med 1-0. Trots att jag hade noll skott... men hundraprocent i Shooting Percentage... Någon som kan förklara om det ens är möjligt?!

Ha det bra! / Eder Anton.

Got my redovisning in a bag!

Chacha!

Egentligen borde jag vara helt i tagen med att kolla över vilken kurslitteratur jag behöver till nästa kurs.
Eller spåna C-uppsatsämnen.

Men nej. Jag har gjort min fältarbetsredovisning och då får man ta det lugnt ett tag.

En annan rätt soft kille, Beowulf, eller förlåt: Folke, har på senare dar gått och skaffat sig ett adoptivbarn. Känns bra att ha en så trygg och ansvarsfull stenstaty alldeles utanför bostaden. Särskilt i inbrottstider som dessa.


Fela Kuti (ungen heter faktiskt så, han bakom heter Thomas) kan vara det enda adoptivbarnet i världen med Hitlermusche.



TILL SIST:

* Guldstjärna till Jocke, 
som på redovisningen idag visade vad det innebär att vara genuint rolig. Sjukt skön kille!

* Allt annat än guldstjärna till de redovisningar som fått mig att kämpa emot gäspen, som så ofrånkomligt hoppar in i min mun så fort intensiteten och berättarkänslan saknas i framförandet. Jag hävdar fortfarande att man på en redovisning har en viss skyldighet att intressera audiensen. 
Och Powerpoints utan bilder... har det nånsin varit intresseväckande?

* Spotify. Ny-teknik-hatande Antonsson (eder undertecknad) har äntligen skaffat Spotify! Stort tack till min evigt bästa granne, Martin, för det! Låttips där: Weezer - I want you to och Kristofer Åström - Come out.

*
Allra sist vill jag bara skriva att jag nyligen fick reda på att jag har vunnit en mediaspelare! På Demokrativeckan i Eskilstuna v.47, där jag minglade runt bland kändisar, passade jag även på att lämna ett förslag på hur man kan stärka kommunikationsvägarna mellan unga och politiker. Jag bad dom helt enkelt göra mer som Gunnar Hökmark gjort på YouTube:

Om det är värt en mediaspelare eller inte får andra avgöra. Hursomhelst, tack till mig själv och varsågod! ;)

/Eder Anton.

Faaaaaaan!

Jag har ont i halsen. Finns inget som passar sämre in just nu än en sjukdom. Men men. Sånt är väl livet antar jag...

Däremot kan jag erbjuda mig att byta med Ant gällande lägenheten. Dags för upp till bevis om det är så illa som det låter. Om det är så ska HiP planera för hämnd.

Nu är det bara jag kvar i HiP som ska redovisa. Drog igenom i förmiddags och landade på 19.40, dvs 20 sekunder från utsatt tid. Möcke möcke bra. Ingen hittills har haft över 19 vad vi vet. Visar sig imorgon vars det landar. Sista 8 minuterna genomfördes med sliten hals tyvärr.

Ont i halsen nu, snuvig snart?


//Mr T


Kom igen, byt med mig.

Vaken igen efter ännu en natt av konstiga ljud. Jag vet, jag börjar låta väldigt gnällig vid det här laget, men den som är stor nog att byta lägenhet med mig en vecka ska få se att det inte går en natt här utan att bli störd av antingen grannar eller inbrottstjuvar.

I natt var det kanske det senare alternativet. 02.10 bonkade nån smart kille (förmodligen) med bortsupet omdöme på dörren (eller den superstarka glasrutan) vid entrén och ville in... Troligtvis insåg han att det skulle bli svårt och gav upp, jag vet inte, jag orkade inte engagera mig. Sofie & Karin, har ni nån annan version av det, let me know.



Precis nu ska jag försöka aktivera igång mig med att gå och lyssna på fältarbetsredovisningar. Ser särskilt fram emot Matzas idag och Thompas imorrn. Rykten gör gällande att just dem ska vara något i hästväg, höhö.

Vi ses när vi ses!

/Eder Anton.

Efterlyst från Västerås

Mordet ägde rum 29 augusti. Känns det inte lite sent att få in tips nu? Folk glömmer saker. Eller?

Jag är aktuell med bloggen iallafall. Igår slashingen i huvudet. Idag från efterlyst på tv, så gott som live från tv även om mordet är gammalt. Bra jobbat Thomas!

Fixat lite på presentationen iallafall. Däremot insåg jag att det inte finns någon tid imorgon till att träna på talet. Hm. Får lösa det på något sätt.

Dags att börja träna nu. Har sagt att december ska vara en månad av njutning så bör ju träna om jag inte ska avlida av fetmarelaterade sjukdomar...

Thomas snart:


Tubtips:


//Thomps

Till Angelica

Jag har helt enkelt oerhört bra koll på mina vänner... För er som inte känner Angie så titta in här! Världens goaste och gladaste tjej tror jag nog ändå. Du bör komma och hälsa på snart!

Träff nummer ett vid en bildgoogling på Angelica Rask:




För övrigt så sitter jag och borde fixa en Powerpoint tills fredagen. Sen gå igenom vad som ska sägas imorgon. Men orkar inte. Och om en halvtimme kommer föreläsarna till ledarutbildningen så då finns ingen tid. Så blir nog inget idag. Äh, löser sig väl imorgon. För då finns ju mycket tid......

Börjar bli för fet nu. Lackar fan på att jag inte tränar något.

//Fetto-Thomas

Liveblogg från innan Antons redovisning

Jag och Anton har en diskussion om tidigare nämnda idrotter och varför vi tycker som vi gör. Konsensus är att bedömning av vad som är en bra eller dålig sport är subjektivt och därmed svårt att uttrycka sig om. Därmed tänker vi lämna diskussionen här och gå vidare. Hockey har sin charm och orientering sin. Däremot är vi eniga om att utförsåkning tappat all sin charm...

Nu är det bara en kvart kvar tills Anton ska inta scenen och presentera sitt fältarbete. 20 minuter ska han plågas för att sen ta emot folkets jubel. Fint det. Själv så kommer jag inte kliva upp förrän fredag eftermiddag. Booooring.

Dagens bild:



//T & A

Min shifttangent har lagt av med kommandon

Det orienterare isåfall har i hjärna verkar saknas i ödmjukhet.

Att en tredjedel av HiP inte gillar orientering och en tredjedel ogillar hockey är väl i de interna kretsarna redan känt, så vad jag inte förstår riktigt är varför du, Thomas, titt som tätt tar upp hockeyspelare som sämre begåvade människor?

Att man gör det man är bra på är väl inget fel och jag ber heller inte Simone Luder att prickskjuta fem av fem i krysset, lika lite som Omark behöver kunna topografi...

Sporterna är i grund och botten ojämförbara och allt tyckande är bara subjektiva värderingar som säkerligen varierar lika mycket som det finns människor knallandes på jorden.

Som Mats Sundin sa om hockey:

"Det är egentligen  en ganska annorlunda sport, eftersom du försöker göra mål samtidigt som dina motståndare försöker göra illa dig".

Sen om det skulle vara mer hjärndött än andra sporter lämnar jag därhän.
Förmodligen krävs det hjärna för att programmera och skicka upp raketer i rymden.
Men jag hittar ingen direktsänd raketforskning på någon kanal på teven.

Jag tror inte hockey gör anspråk på att vara med i Guinness som smartaste sport av de utövande. Hockey är underhållning. Och hittas därför i tv-tablån.

Nuff said.


Varför

Jag vet inte ditt svar Anton, då det är felaktigt. Och bad inte om något påhopp mot orienteringen som inte hade någonting med saken att göra. Skulle det vara den bitterheten så du hittar på så borde bitterheten vara mot alla sporter, eller?

Cristian har ju redan kommenterat, men för galleriet skull.

Jag har heller aldrig spelat hockey i något lag. Men som alla andra så är jag ju uppfödd med skolidrott där läraren är antingen fotbollsspelare eller hockeyspelare, i mitt fall både och tror jag. Så åkt mina timmar på rinken men upplevde aldrig att det var roligt och har därmed inte åkt på cirkus 8 år nu. Därmed blir min, och din, kvalificerade gissning att jag är relativt bambi på rören ja. Däremot så tror jag att jag skulle kunna bli en bra skridskoåkare om jag skulle vilja det...

Bitter för orienteringen, njae, tveksamt, om orienteringen vill förändras och bli en tv-sport så får vi trots allt frångå en del av orienteringens grund och då skulle det tappa status i utövarnas ögon (en förklaring på varför den skulle vara tvungen att frångå får ni inte här, svårt att förklara för oinvigda). 

Händelsefattigt, nej, inte för den med hjärna, det som hänt på senare år är att reptilhjärnan på Svensson slagit till och det man vill se på tv är slagsmål och sex (hockey, WWE, UFC, Paradise hotel, Big brother). Så det har inget med sporten i sig att göra, säger mer om tittarna.

Som Cristian sa, trist att utöva då det krävs hjärna vilket är svårare att träna upp än testosteron och dåliga slagsmål och slag med klubbor mot andra människor.

Jag avslutar med att citera en spelaragent som både hade fotbollspelare och hockeyspelare i portföljen. Han får frågan om det är någon skillnad och svarar med:

"Det skulle vara att hockeyspelarna är lite dummare". 

Det här förstår inte Omark?


Enough said.

Dröm sött.

/T

Därför.

Inte för att jag själv spelat ens spelat organiserad ishockey, (än mindre orienterat), så finner jag det ändå oacceptabelt att ännu en gång kasta skit på både hockeyspelare eller hockey som sport.

T, jag vet att du säkert vet svaret själv men för galleriets skull kan vi ta det på bloggen.

Kan det vara så att du själv är tämligen oskicklig på rören och därför känner förakt mot "mindre intelligenta" som har mer sprutt i benen?

Kan det vara så att du är bitter över att orientering inte är och aldrig heller kommer att bli någon nationalsport, än mindre tv-sport?

Och kan det ha att göra med att orientering är så extremt osexigt, tråkigt och händelsefattigt att ingen ens vill kolla på det?!? Spela roll att det är en smart sport om den ändå är så trist att utöva.


Försök göra det här med karta och kompass!:


Go Jennifer

Den enda hittills som kommer ihåg gruppbilden från i fredags. Imponerande.

Sen ytterligare bevis på att hockey är en idrott för mindre, eh, smarta människor:
 

Sin egen spelare, bright värre... Men hockeyspelare är iallafall riktiga hunkar:


Nog om detta nu.

Jag sitter i skolan och borde försöka vara lite produktiv. Men gud så tråkigt.

Gårdagskvällens glöggmys var trevligt. Lägenheten börjar återfå sin forna glans igen efter misären i fredags. Kort kommer.

Filmtips någon??? Jag är sugen på en riktigt bra film.

//Thomas

RSS 2.0