Tisdagskväll!

Gårdagen tillbringades som ni vet på konsert på Conventum i Örebro i gott sällis med Linn och två delar ur tjejgänget. Kent fick mig att minnas, våndas, plågas och njuta under nästan två timmar. Conventum var skit, en ful industrilokal som levererade helt bedrövligt ljud. Örebro är en kass stad då publiken var under all kritik. Men trots det så var kent som förväntat bra på det jag hoppades på. Samtidigt som det känns som om det borde ligga fokus på festivalerna i sommar samt en eller två stora spelningar. Att köra något folkparkstema för äldre par som ska på dejt på grund av "att det händer nåt i staden" är inte kents stil.



Topp 3
1. Saker man ser. Endast tack vare min kärlek till den låten genom åren.
2. Töntarna. Dåligt ljud nästan hela konserten, men introt på Töntarna levererade en mäktig bas. Dessutom en av de absolut bästa låtarna på nya skivan.
3. Kevlarsjäl. Vackert, tårdrypande och kärlek till låten från bandets sida kändes det som.
Bubblare: Mannen i den vita hatten. Enda gången publiken var på gång. Då det var dags för hemgång.



Botten
Ljudet. Lät för jävligt stundtals.
Publiken. Dålig på att sjunga med. Mest gamla par som njöt av en happening i byn.
Saknaden av 747. Inga kommentarer behövs.

Summa kardemumma så får det räknas som en fullt godkänd konsert. Varken mer eller mindre. Eventuellt lite mer. Det var ju inte bandets fel hur som...

//Thomps

Minnen

Jag lyssnar just nu på Mannen i den vita hatten och peppar för ikväll.

Jag befann mig någonstans längst fram. Max 10 meter från scenen. Och det var magiskt då. Det kommer nog inte bli magiskt ikväll. Men jävligt trevligt.



//Thompis


Nattlig research

Hittade just filmen på "Oskar" från skolavslutningen i Bjästa. Fast ocensurerad förstås. Nu vet jag dessutom hans riktiga namn. Jag har kollat på hans Myspace och jag har lyssnat på en låt.

Hoppades länge att filmen skulle visa bilden av ett tonårsmonster som det skulle vara lätt att avsky... men det gjorde den inte. Oskar såg ut som vilken kille som helst i femtonårsåldern, med lite för stora kläder och svartfärgat hår.

Det är då man förstår tragiken i hela den här vidriga historien.

Återhämtad

Chacha bloggen!

Just nu är det Boston tea partej på tv. Alltid lika underhållande. Imorgon ska jag tillsammans med Stalinn och två delar i tjejgänget åka till gnällstaden Örebro för att gå på konsert. Kent heter bandet som ska förgylla vår kväll till det bästaste. Sjukt nöjd är jag även om jag är betydligt mindre pepp än jag brukar vara.

Jag har hunnit återhämta mig från vinsten mot ELSA och den efterföljande festen som gav både det ena och det andra. Var uppe med hönan för många timmar sen och invigde mitt megaracket a la muscle power by Yonex. 7-0 i set blev det tillsammans med en MZ i toppform mot storebror och Indiern.

Imorgon viktigt sponsormöte och sedan studerandetid vilket känns både bra och dåligt. Måste spika syftet snart...

Nu lite plock i köket innan sängdags.

Jag behöver utvecklingshjälp...
Vad är det för utveckling 2010?


//T


Sköna söndag!

Många är dom som stämmer upp i klagosång så fort klockan ska ställas om till sommartid och man blir "berövad" en timme. Löjligt, säger jag. Det är ju nu det roliga börjar! Sena kvällar spelandes fotboll i solnedgången tillsammans med sena utomhusfester iförd endast jeans och t-shirt vore aldrig möjligt om inte klockan ställdes fram en timusling och gav kvällen lite mer tid att jobba på!

Tillhörande denna fantastiska söndag kan också sägas att jag idag förärats glädjen att avancera en division på det fiktiva fotbollsspelet Hattrick! Ända sedan 2002 har jag spelat detta managerspel som äger rum i realtid men aldrig tidigare har jag spelat i division IV. Det låter inte så märkvärdigt men enligt den ranking som finns ligger jag i dagsläget 2800:e plats i Sverige, som har cirka 30 000 användare. Vilket betyder att av 100 lag så är jag bättre än 90 utav dom. Inte så illa trots allt?! :)


Laddar för tillfället upp inför kvällens "dokumentärkväll" med att lyssna på P3 Dokumentär. I nyhetsavbrotten är jag inte sen med att dra på Shout Out Louds - "Play the game", som på sista tiden seglat rakt upp i topp på personliga favoritlistan. Hela dan idag har jag gått runt och önskat att jag kunde sjunga av den enkla anledning att det låter förjävligt när jag stämmer upp i det "bakgrundsooooande" låten innehåller.
Men det kompenseras med en outtröttlig kärlek och ett brinnande engagemang istället. :)


Thompa T hade förra veckan tydligen fått dubbla utgåvor av senaste herrmodemagasinet KING Magazine och var inte sen med att låna ut ett ex. Full av förväntan inför vårmodet var det med ett ledsamt och lite uppgivet ansiktsuttryck jag ögnade igenom tidningen pärm till pärm... det var ju bara reklam? Det lilla mode jag fick syn på handlade om klockor i prisintervallen 15k-100k... Ett par dagar senare snodde jag med mig en Metro från stadsbiblioteket och slogs av att en gratistidning hann med lika mycket mode på ett mittuppslag som KING på hundra sidor...

Lite bittert eftersom just det magasinet brukar kunna leverera.

Nog om det. Över och uut.
 /Eder Anton.


Ingen seger utan...

Om det funnits en ugly-o-meter på Kåren i Västerås igår kväll skulle den absolut inte funnits idag. Den hade gått sönder...

För min egen del trodde jag att studenter tillhörde den övre massan vad gällde snygghet och utseende men det är verkligen något jag tvingats omvärdera. Sambanden kan givetvis vara flera och bero på olika saker, exempelvis att snyggt folk söker sig till mer utpräglade studentstäder som Lund och Uppsala eller att Västerås grädda av "handsome people" fattat att Kåren inte är "the place to be" om man vill finna sin framtida make/maka...

Gårdagkvällen innehöll dock så mycket mer än bara fula människor. Vid 19-tiden åkte vi i VSIF till vår systerförening ELSA i Eskilstuna för att mäta våra krafter mot varandra på innebandyplan. Ett på förhand uppsnackat och favorittippat VSIF fick mycket riktigt "vatten på sin kran" och kunde med lätthet bärga segern med hela 24-5.

Själv stod jag för 7 mål och hade stundtals lekstuga á la ryskt klapp-klapp tillsammans med min vapenbroder Zäta. Hursomhelst en mycket trevlig match bortsett från deras bulldozer som hade vissa svårigheter med vilken sport vi spelade och ibland praktiserade rugby, amerikansk fotboll och hockey... förklädd med pannband och innebandyklubba. Jag fick min beskärda del när jag blev helt oprovocerat blev översprungen framför mål när bollen befann sig ett tiotal meter därifrån. Att sen fråga:
- Gick det bra? tog jag bara för än mer konstigt.
- Varför springer du över mig? Såg det ut som jag hade bollen eller?! var mitt beska svar innan jag hoppade upp spelade vidare.


Observera Tintinfjongen på nummer 13 dagen till ära.




Action!

/Eder Anton.

Tonne tvättar!

Tonne tvättar idag. Det låter som en barnbok enligt mig och Matz. Själva sitter vi i skolan för lite ansökan om pengar till eventuellt sommararbete. Kommer bli grymt kul om det blir av vilket vi hoppas. Är folkhälsa så känns rimligt. Sen så börjar det skena in anmälningar till Valborgsloppet vilket är oerhört kul! Så en bra dag som ska avslutas med att vinna över vår systerförening ELSA i innebandy. Yeah man! Halva SM-guldlaget är ju där så kan inte misslyckas.

Nu hemåt för uppladdning!

Det är vår snart, jag längtar efter att ge mig ut på cykeln!



//T

Om att ta manlig vänskap ett steg längre

Borde kanske egentligen tänka mig för innan jag skriver här eftersom vi alltid verkar ha som flest läsare när vi inte uppdaterar (eller när inläggen handlar om powernaps).

Var på stan igår och försökte utöva nån form av självtröstan i shoppingens tecken.

Min konst görs numera allt som oftast i svartvitt. Så även denna gång. 
* Najlonjacka i svart: Warp.
* Glasströja som i verkligheten är färgglad: H&M.
* Solglasögon "Love-style" (läs som namnet, inte som engelsk kärlek): H&M.
* Jeans: Levi's.
* Attityd: Nåt jag hittade mellan köket och vardagsrummet.


Nåt som inte hörs på bilden är Shout Out Louds nya album med det passande namnet Work
Alla som har Spotify får gärna lyssna på Throwing Stones och Four by Four.

I övrigt inledde Matz och jag i slutet på förra veckan vår vänskap med förmåner. Vi började med att Matz fick komma hem till mig och laga till 1,2 kg kalkon mot att han också fick äta den stundande måltiden. Jag fick kalkonen tillagad och Zäta fick bukfyllnad.
Vänskap med förmåner is the shit!

/Eder Anton.

Vart är världen på väg?!

Slog av en ren tillfällighet på Kanal 9's text-tv igår och möttes av den mycket tragiska nyheten:



Iggy ska alltså sluta stagediva....

...och jag grät mig till sömns inatt.
 
/Eder Anton.

Glada dar!

Hade seminarium inför C-uppsatsen idag och det kommer garanterat att kommas ihåg av två orsaker. Jag väljer att enbart dela med mig av den roliga.

Jo, strax efter avklarat seminarium och obligatoriskt eftersnack beger vi (Jag, Matz och Thomas) iväg på den vanliga promenaden mot VSIF-rummet. Samtliga på ganska gott humör och glada i hågen att den långa, stillasittande dagen äntligen hade fått ett slut. Då, av för oss andra helt okänd anledning, får vår gode Matz för sig att han ska hoppa upp och med huvudet toucha lampan som sitter på en höjd av sisdär 2.10... Spänstig som han är går det hela långt över förväntan och slutar med att Matz bjuder lampan på en dansk skalle av sällan skådat slag! BANG! 

Efteråt kvider han mest bara likt Baloo på julafton att: "Det var inte meningen att det skulle bli så hårt..!". Hursomhelst gav det oss veckans mest okontrollerade asgarv. :) 



Då det här, till skillnad från Stilrobin är en bildlös blogg avslutar jag här.
Imorrn är det torsdag. Tror jag.
Piiz /Anton.

Vitaminjektion

Chacha!

HiP testar igen! Nu är det dags för Vitamin Well och deras underbart trevliga kosttillskotts(?)drycker. Ska strax öppna den fjärde för avsmakning. Ska tillägga att alla inte druckits idag.

Flaska 1 - Citrus/Fläder Defence. Plus för underbart god smak. Kändes somrigt och kanske var det som gjorde mig hysteriskt pigg.
Flaska 2 - Röd grapefrukt Care. Även här förvånansvärt god smak. Lite bittert vilket passar kanon med min personlighet. Kände ingen speciell omtanke men ändå godkänt.
Flaska 3 - Grönt äpple Everyday. Smakade metall och väldigt lite äpple. Stort minus. Dock så visar det kanske på att det faktiskt innehåller magnesium som flaskan lovade.
Flaska 4 - Svarta vinbär Focus. Bara kommit en smutt in på flaskan men mycket smakrik. Jag köpte den istället för en kaffe men insåg ju att den innehåller koffein. Wtf.

Summa kardmumma så är citrus/fläder och röd grapefrukt de stora favoriterna. Bottennappet får gröna äpplet stå för. Minus för alla är väl priset som inte är studentanpassat. Men men, vad gör man inte för att hålla kroppen sund och full med vitaminer. Eller är det här första steget mot anabola och depression?

//T

Återkoppling

Sett till förra inlägget så skickades passningen att ladda upp bilder alltså till mig... Tacksammare upgifter kan man ha då ladda-upp-bild-funktionen på blogg.se är under all kritik och bara möjliggör en uppladdning i taget. Moget.

Men jag gör ett försök.

Festgänget vid klockan 21.30 kanske.


Observera att hårda pinnstolar verkar gå före mjuk soffa och nyomklädd fåtölj. ;) 


Karins morsa ringde och ville kolla att allt var lugnt med flickstackaren på lördagskvällen...
- Alltså mamma, jag är på fest!
- Neeej, jag har inte druckit nåt.
- Vi får prata om det imorgon.
- Ha det bra! Pusspuss!


Sara hade kvällens äckligaste "sugmärke"!


Eva-Sara var nyfriserad och hade en hund med kungakrona på linnet.
Själv flashar jag senaste stockholmsmodet. ;)


Tyvärr var det här de enda bilder av någorlunda godkänd kvalitet så be inte om mer. För det finns inte. :)

/Eder Anton.


Fest igår

Det var mycket trevligt. Flera av Västerås kändisbloggare var här vilket förgyllde kvällen. Viktnedgång, hundar och musik var de mest diskuterade ämnena. Nu måste jag städa innan maten kommer!

Anton kommer förhoppningsvis med lite bilder från gårdagen!

//T

Jag är på... Tror jag.

Till skillnad från Stilrobin så lägger vi ut dagens outfit utan bild. Det tycker vi är roligt. Jag är nog på att låta Antoine styla mig en dag. Men inte helt säker då våra stilar och värderingar gällande kläder skiljer sig en hel del. Men är det från min garderob så borde jag känna mig relativt trygg. Själv funderar jag på en tur på staden idag för att eventuellt fynda lite. Behöver lite avkoppling efter lite väl lite sömn och mycke intryck under natten. Nu blir det ett sista ryck med den älskvärda föreningen Västerås Studenters Idrottsförening (www.vsif.nu).

Btw, fick en trevlig länk av storebror nyss:

 


Peace!

//T


Dagens outfit

Eftersom vi numera får räknas som en bildfri blogg vågar jag ändå kalla det här inlägget för dagens outfit.

Imorse råkade jag säga till den morgonbesökande Thomas att han skulle bestämma vad jag skulle ha på mig på överkroppen. Det blev en för mig mycket överraskande kombination av jeansskjorta underst och en röd Lacostetröja ("det får "la kösta" va de kösta vill": Peckacitat) ovanpå. Kryddat med uppvikta tröjärmar och klocka med röd sekundvisare.

Så där! Nu får ni använda fantasin så kommer ni säkert lista ut hur jag ser ut.
Jag ska inte helt stänga dörren för att det under dagen kan komma en bild på kreationen. Men. Som alltid: lovar inget så har jag ingenting lovat. ;)

Ha en bra dag!

/Eder Antonsson.

Mörker och hat

Vissa hävdar fortfarande att det bara är en lek. Jag tror Anton håller med mig om att fotboll inte är lek.

//T


Stipendiatkandidat?

Efter en heldags plugg i VSIF-rummet med uteslutande arbete med en viss etikansökan börjar nu tankarna så sakteliga glida iväg... precis nyligen slog det mig att jag ikväll på innebandyn ska prova ett nytt grepp. Eller snarare inför. Jag ska ikväll testa att INTE dunka in en lössnus 45 minuter innan start och som om inte det vore nog ska jag försöka äta rätt och riktigt som uppladdning.

De senaste passen har varit allt annat än godkända från min synvinkel och det är med stor sorg jag kan konstatera att konditionen börjar bli det största problemet och inte knät.
Men trots det har jag ännu inte svikit min uppgift att på varje innebandypass åtminstone sätta en kasse! I onsdags förra veckan var det riktigt nära då laget jag spelade i endast mäktade med tre strutar totalt, men givetvis var jag ett fint föredöme och gjorde en av dessa tre. ;)

Nog snackat. Här följer i korthet Antons recept på en lyckad innebandyafton:
* Inget lössnus timmen före match
* Ät riktig mat och ingen skit
* Ät på vettiga tider och inte precis innan träning
* Väl på träningen: Gör mål.


Ge fan i sånt här "gros"!


Ha det så hörs vi!

/Eder Anton.

Sett på Matz att-göra-lista i kalendern

"Dragdakumenter, Tr4paj"

"Förce majene".

Vad ska han göra för att få pricka av det här???

//T

C-uppsats

Dags att komma igång idag med den här lilla bagatellen. Nej men skämt åsido så ska det bli ganska kul att komma igång på riktigt. Det kommer handla om den studiesociala miljön och dess påverkan på hälsan. Typ. Eller något åt det hållet åtminstone. Så måste komma igång nu. Bjuder på en tub som kompensation för den bedrövliga frekvensen på mitt webbloggande på sistone. Det här är något vi i HiP bryter ihop att skratt till, flera gånger om:

 //T

Nästan som Holmenkollen

Här följer lite bilder från den fantastiskt fina helg jag hittills haft hemma på landet!


Tor-Anton Hetland ger sig här ut på det första av två varv runt åkrarna.


Som synes förlorar jag här spurten mot Susaino-Kaisa Saarinen. Bittert värre, då jag även idag torskade på FF (FotoFinish) mot en annan familjemedlem...


Dagens outfit:
Anaheim Mighty Ducks-mössa från '94.
Prestige solbrillor från '99.
Stuf vinterjacka från '98.
Vantar, (stulna från farsan, hävdar han) egna.
Termobyxor, stulna (och neroljade) från farsan.
"Pjäxor" stulna från antiken. Anno sent 60-tal.
Skidor FAVORIT kungl. hovleverantör, tillika sent 60-tal.
Stavar av bambu, ålder okänt.


Det suveräna glidet gjorde att jag till och med kunde köra utförsåkning uppför... :)
 
/Eder Anton.


Rapportering från ett hem

Får fatta mig kort då farsans inköp av ny dator gjort att inställningar och dylikt inte är Antonkonfigurerade till hundra procent än och därmed beter sig aningens nyckfullt.

Hemma på vischan är det mesta sig likt. Vardagsrummet har dock fått nya soffor, men annars är tugget detsamma och katten Sudden är precis som alltid lika ointresserad av att någon han inte sett på två månader plötsligt dyker upp igen.

Ute skiner solen och det är ett vidunderligt vackert landskap som sträcker sig ut över s(ch)lätten. Ska försöka återkomma med bilder men lovar ingenting.

Nu är det dags att säga adjö innan uppkopplingen viker sig!

/Eder Anton.

Ibland går det oförskämt bra

Chacha på er!

Igår fyllde jag år. Födelsedagen såg på förhand väldigt småtråkig ut med grupparbete, föreningsarbete, kvällsföreläsning och lite träning. Men ack så fel jag hade för en gångs skull. Förmiddagen blev fnissig i datasalen med mest bloggning om våra spektakulära folkhälsonamn. Efter en standardlunch på Rosenhill blev det hysteriskt effektivt föreningsarbete vilket resulterade i tre avbockningar på att-göra-listan. Sen snabbsväng på stan med en lite bögslunga och salt- och pepparkvarn som fynd. Snabb mat innan det rushades iväg på föreläsningen.

På föreläsningen kom ett oväntat besked. Älskade VSIF fick stipendium på 25 000 fucking kronor. Bästa presenten jag kunde få helt enkelt. Jag gick efter halva föreläsningen för att träna. Först volleyboll som gick dåligt konstigt nog. Men tog igen på innebandyn där jag var oseriöst bra. Mål hela tiden helt enkelt. Fråga Kim eller Anton. Tihi!

Nu ska jag snart på en föreläsning om Varför man mår bra av musik? med vår älskade Lars Cernerud!

See ya!

Thompis


Nyfikenhet - Sunt förnuft 1-0

Idag hittade jag det som jag så länge varit sugen på att prova men aldrig förmått mig införskaffa: en MuscleTone!

För den oinvigde handlar det alltså om en muskelstimulator med elektroder som ska tvinga musklerna att kontrahera (jag är inte helt hundra på om förklaringen är helt riktig, sickgymnasts: help me).



Anyway, den kostade bara 30 spänn på Myrorna (+50 bagis för batterier på Clabbe Ohlson). Ibland funkar den och då gör det ont som själva satan, men mestadels är det bara en buzzande, brännande känsla som irriterar mer än vad den verkar bygga muskler.

Jag kan trots det inte vara besviken på denna underbara apparat. Nu behöver jag ej längre fascinerat spendera timmar framför TV-Shop när den ena superpinglan efter den andra varmt rekommenderar sina olika Ab-maskiner.
Nu VET jag att det INTE funkar. :)

/Eder Anton.

SPSS

Just nu bearbetar HiP massiva mängder svårhanterlig data i ännu mer svårhanterligt program, vi pluggar alltså vilket hör till ovanligheterna.


Under de senaste dagarna har vi blivit påträffat en rad udda namn som som vi vill dela med oss av.

Namn                                  

1. Kurt Olsson
2. Monika Granskar
3. Kjell Moell
4. Leif Lemon


Fyndplats
1. Underskrift av ett missivbrev inför en enkätstudie.
2. Monika jobbar med forskning... Valde hon arbete efter namn?
3. Jobbar på Västmanlands fotbollsförbund
4. Anställd på SCB


Spekulation

1. Ett val för att bortom allt tvivel säkerställa ett det är en fiktiv person.
2. Uppenbarligen hennes livskall, född kritiker.
3. Hade drömmar att bli en man med starkare anknytning till judisk tradition.
4. Skickade sitt vanliga namn, Leif Larsson till :Porn Name Generator och fick tillbaka...



//Hip

AkA

Hugh Spankalot, Spanky Nut & Hank Bendover

Var tvungna att prova en kursare, hon blev Kinky Cucumber, alla blev avundsjuka!


I samma fack som alltid.

En dag av plugg och manligt förtryck.
Som vanligt med andra ord.

Återkommer med mer info troligtvis redan imorgon, om jag händelsevis skulle befinna mig i skolan tillsammans med min egna dator.

/Eder.

Boston tea party

"Why should it be so bad to be bad,
When it's so hard to be anything at all?
And why does everyone seem to forget
What it's like to be all alone

/.../

Maybe you all would consider it a joke
If I say that I hate myself
But now and then
When I look into the mirror
All I see is a big mistake
-And wouldn't you
Well, I just wanna be fun
Just wanna be the one
Who makes you smile
Well, I just wanna believe
That I could be something to someone
- Am I the only one around here,
Who's not gonna live my life in fear?

Well, I hope that someone's gonna call
And tell me this night is over
`Cause I wanna start living my life
Before I get much older
"

Förträffligt. Om ni vill ha den underbara musiken till det geniala textstycket så kommer det här:


För övrigt var dagens roligaste ögonblick när Matz (som för övrigt halkar ofta men aldrig ramlar) trots allt gör just detta. Han går på trottoaren, halkar till lite och vickar på sidan ner i snöhögen som är bredvid trottoaren. Både jag, Linn och Carro blir lite förvånade men mest lite roade. Det som roade mig ännu mer är att MZ inte kommer upp och då uttrycker han nåt i stil med:

"Jag orkar inte ta mig upp, det finns ingen energi i min kropp, jag har ju inte ätit på flera timmar!"

Amazing!

//T

En nybliven legend

Chacha!

Ska möta upp MZ och Linnsan för lite inhandling av födoämnen om två minuter. Men måste lägga ut en klassisk låt som orienterarna i Köping sjungit tillsammans många gånger. Jag trodde det var en nationellt känd superhit. Men efter samtal med mina kompanjoner i bloggisen så insåg jag att så inte är fallet. Så här kommer den:



//T


Jobbar "Hästen" i VSIF?!

Det har uppstått förvirring i VSIF.

Thomas är inte längre Thomas utan "Andra Avenyn-Hästen"...

Hur gick det här till!?




Hör av er om ni sett VSIFs ordförande nånstans...

/Eder Anton.

Stämningen stiger

Den irriterande kittling som sedan i onsdags kväll fått mina näsväggar att vibrera och brista ut i otaliga nysningar har äntligen försvunnit! Lightförkylningen som jag trodde var given har ännu inte givits något ytterligare utrymme och jag hoppas bara det håller i sig helgen ut åtminstone...

För ikväll kommer min gamle kompanjon och vapendragare Rikard "Rikardsson" Magnusson hit! Två nätters slaggande har jag erbjudit. I motprestation ska han vara med som rättsskipare i morgondagens fotbollsturnering som arrangeras i VSIFs stolta namn.


Den åttonde maj 2009. För att verkligen ta reda på om det var bättre förr anordnade Rikard och jag en gubbakväll på Brahegatan. Cognac, cigarr, snus i metalldosa, husmanskost och läsande av Dagens Nyheter med Frank Sinatra på grammofon...

/Eder Anton.


The boy is back in town

Jag var förvisso i staden Västerås redan igår men hann inte med så mycket då. Äntligen tillbaks i föreningsarbetets hetsiga vardag full med argumentation, diskussion och kärlek. Lovely. Det var fint i fjällen men ineffektivt. Och när livet blir ineffektivt sänks mitt humör. Därav mitt stora hat mot svenssons upplägg av sommaren.

Bjuder på några vinterbilder från Trysil innan sängen lockar. Badminton imorgon bitti. Singel mot MZ, kan bli kul då vi enbart spelat dubbel sista månaderna.
Trysil:


Från trappan på stugan i Sälen:


//T


För er som glömt

Apropå Bengt Alsterlind som blev omnämnd i mitt förra inlägg så kommer här en liten påminnelse om hur sommarlovsmorgon såg ut en gång i tiden.

Håll tillgodo med: Helfestligt, Allmänbildande, Jätteintressant och Kunskapsorienterande.




/Matz

Är det bara jag


Har under den senaste veckan ställt frågan till både Thomas och Anton som bemött min fråga, eller snarare svaret på min fråga med förvånande och undrande blickar. Alltså, Hur testar man om det är någon ström kvar i ett 9V batteri?

Blev överraskad då jag trodde detta fenomen var allmänt känt och vedertagen praxis när det gäller batteribyten.   

För mig är det helt naturligt att lägga tungspetsen mot de båda polerna och direkt få feedback från batteriet genom en kraftig eller mild kittling i tungan och en lätt metallisk smak, ett fullt rationellt beteende!

Jag brukar egentligen köra en battericheck på alla niovoltare jag kommer över, nya batterier inkluderade, bara för att vara på den säkra sidan som enskild konsument. Det är bara att hoppas att batteriproducenten inte har samma rutin för kvalitetssäkring av slutprodukten, men tror de har ett annat system.

Jag frågade mig var denna kunskap kommer ifrån, men kom fram till att det måste vara en komponent i min breda bildning, för jag vet inte vart vetskapen kommer ifrån. Ty bildning är: "Det som finns kvar när vi glömt vad vi lärt oss" 

En vild men rimlig spekulation leder mig dock till namnet Bengt Alsterlind och den fantastiska programserien "Hajk"

Natt!

/Zäta













Leva fort: det har jag alltid gjort.

Om gårdagen var den snabbaste dagen jag levt så kommer nog den här på andra plats.

Men en kort dag behöver inte vara synonymt med en innehållslös! Idag har jag (precis som igår) haft äran att spendera den med min trätobroder och sparringpartner Mmmm to da Ziii: Matz!

En fikarast med Zäta blir gärna timmar lång och ämnen som diskuteras växlar från allt mellan himmel och jord. Idag var ännu en diskuterardag om livets stora frågor och det känns då givetvis bra att ha ett storebrorsmaterial med båda fötterna på jorden att bolla med.

Dagens soundtrack skulle egentligen ha varit Accept - I'm a rebel men i sista stund dök Nationalteatern upp med en gammal odödlig version på Vi spelar på cyklar. Tyvärr fanns inte den att tillgå på Youtube men väl en upplaga från Black Ingvars!



På tapeten i övrigt är ett nytt projekt kallat "Valstugan 2010" där jag och Zäta planerar att guida er till det viktiga valet som stundar senare i höst. Idéerna är som vanligt många och goda och vi ska se till att sjösätta denna ovärderliga vägledning inom en inte allt för avlägsen framtid. Håll ögonen öppna och håll ut!

En fortsatt trevlig kväll önskar Sveriges mest intelligenta mansblogg!

/Eder Anton.


"Man vill ju inte dö nyfiken."

Chacha!

Kul att läsa att T-maestro har det bra uppe i Norrland bland snödrivor och varulvar.
Ska själv göra ett tappert försök att uppdatera lite vad som händer på hemmaplan.

Mina matvanor ter sig allt märkligare och inte blev det bättre av att jag och Matz i helgen genomdrev en lördagsafton i projektform. Allting under arbetsnamnet: Experimentell Lördagkväll!
Under en tid har jag varit fascinerad över lössnus och länge velat prova. Förutsatt att det sker under kontrollerade former.

Sagt och gjort! Vi begav oss ner till Ica Supermarket, där man uppenbarligen handlar tobaksvaror med nåt konstigt streckkodskort. Under tiden som Matz gick in och botaniserade bland paranötter och yoghurtrussin ställde jag mig i den enda öppna kassan och började fundera på vad tusan jag skulle slå till på..? Man vill ju inte köpa äckligt lössnus liksom!

Under överinseende av den nylockade(?), brunhåriga och glasögonbeprydda kassörskan förklarade jag glatt men stillsamt  att jag inte var den mest rutinerade snusköparen och att det var därför jag stod och velade. Hon fnissade till lite grann och visade förståelse. Trodde jag. Två sekunder senare åberopade hon legvisning.

Inga nyheter för en som är gammal i gamet, tänkte jag och hivade upp en liten pojke på ett hårt rosa plastkort. Det funkade den här gången också och jag var legitimerad att köpa mitt lössnus som visade sig kosta över 40 pesetas!

Väl hemma var glädjen total över att det äntligen var dags att prova! En prilla bakades och tog plats strax till uppe till höger om mina bogvisir till framtänder. Så där ja! Nu var jag kool på allvar. Tre minuter senare började den lilla jordklump jag pillat in göra sig kraftigt påmind när skallen plötsligt kändes som en dåligt kalibrerad Lisebergskarusell.

Å andra sidan är det knappast nåt nytt fenomen. Jag är känslig mot all form av stimulantia och kan inte dricka kaffe efter klockan tre på dagarna. Då somnar jag inte förrän tolv timmar senare. Det enda som inte har någon som helst effekt på mig är socker. När folk pratar om sockerchock och kickar är jag likgiltig. 

Efter nån minut gick dock snurrigheten över och jag kunde avslappnat luta mig tillbaka i soffan med en iskall Bud i handen och OS på teven. :)

Lasset med gött som skulle förtäras. Never mind the kinapinnar. Det är mina trumstockar. 


Ett par öl. Lite lössnus och OS. Succén var enorm för Experimentell Lördagkväll! 


Nybakad student får en ny innebörd.

/Eder

Idag började allvaret

Ute i en disig och småblåsig backe idag. Antons hånskratt gällande mina kunskaper som slalomåkare satt som en liten gnagare i hjärnan. Men väl uppe på toppen så insåg jag att mina färdigheter är ungefär desamma nu som sist jag åkte för tre år sedan. Det vill säga helt ok. Jag tar mig ner för samtliga backar utan större bekymmer. Kameran glömdes men håll till godo med Linnsans mobilbilder på en hysteriskt snabb Mr T:



Max en sekund senare:


När vi skulle stanna vid Linn som höll i kameran så ramlade storebror Marcus. Hysteriskt kul!

Direkt efteråt drog vi oss till den frusna tjärnen och full fart i kartarna blev det. Linnhade bekymmer med prestandan i bilen och blev varvad av både mig och storebror. Lite tråkigt var det att det bara var vi som körde vilket gjorde att man kände sig lite ensam och saknade omkörningsmomentet. Men jävligt kul för det. Hem och fikade lite efter det för att sedan bemästra de teknikproblem som fanns igår gällande längdskidåkningen. Men efter drygt 11 kilometer idag så har jag lärt mig att diagonala skapligt åtminstone. Det störtta problemet är fortfarande mina stickor till armar som orkar max tre stavtag innan de skriker till hjärnan att det är dags för hemgång. Men skam den som ger sig. När vi fick chansen att växla över till skate så kissade jag på Marcus!

Imorgon sol och Trysil.

På återhörande!

Mr Thomps


RSS 2.0