Det luktar fan...

Hejjhejj.

Jag tänkte nästan bryta mig ut från mina två kollegor och starta upp en egen blogg (borreliabloggen). Men efter några minuters funderande insåg jag att den kanske inte går hem i långa loppet.

Nåväl, som ni nog förstått så är jag på gränsen till dödssjuk tack vare en liten gynnare som smaskat i sig av mitt blod. Då jag utövar den förnäma idrotten orientering lyckas jag nog plocka bort cirka 25 blodsugare varje säsong så kanske föga oväntat att jag nu ligger på dödsbädden.

Ni kanske tycker jag överdriver, lite borrelia är väl inte så farligt. Men symptom för borrelia (wiki som säker källa givetvis) är:

- Trötthet
- Stelhet i ansikte och nacke
- Värk i ögonen
- Överkänslighet mot ljus
- Blindhet
- Hörselnedsättning
- Tinnitus
- Överkänslighet mot ljud
- Smärta i näsan vid inandning
- Ledvärk¨
- Svullna knän
- Hudutslag
- Smärta i testiklarna
- Smärta i perineum
- Smärtsam urinering
- Smärta i buken
- Muskelvärk
- Ryggvärk
- Värk i korsryggen
- Smärta i höften
- Migrän
- Huvudvärk
- Yrsel
- Balanssvårigheter
- Förtunning av huden under foten
- Förlust av känsel och avdomning i extremiteterna
- Neurologiska besvär
- Problem med minnet och förvirring
- Utfall av ilska
- Perioder av likgiltighet
- Koncentrationsproblem
- Hjärtproblem
- Återkommande rethosta
- Tand- och käkinfektioner
- Tandgnissling
- Värk i käkmuskulatur
- Artrit

Jag kanske inte har fått alla ovan nämnda symptom, men i vilket fall mått rätt dåligt och är fortfarande dålig. Men nu käkar jag piller och räknar med att vara frisk som en nötkärna om 12 dagar. Förresten, vars kommer det uttrycket från egentligen? Någon som vet? MZ, du brukar ju ha koll på det mesta(?)

En blogg utan bilder är dålig sägs det, men fästingar är äckliga. Så bjuder på en lapp som sitter nere i mitt trapphus istället för en bajsbrun boll med små ben på.

Skön inställning på personen bakom tycker jag, modigt att skriva under må jag säga (listan på boende i lägenheterna sitter bredvid anslagstavlan där lappen sitter).


På återhörande.

//Thomps

Den som söker han letar

Jag går för tillfället igenom den bärbara hårddisken och letar efter representabla bilder föreställandes mig själv. Det går sådär. Det senast acceptabla fotot som togs på mig när jag inte är upptagen med att vara naken på överkroppen, snusar eller har glömt kamma håret verkar ha tagits någonstans i mitten av 2008...

Istället verkar min hårddisk vara fullproppad med en hel del annat matnyttigt(?) material. Som den här till exempel:
Efter ett nattligt "inbrott" i huset där jag och Thompa bodde, med glaskross och förstörelse, beslöt jag mig likt Palmeutredaren Hans Holmer för att gå ut med en profilbild av förövarna.  

Dessvärre fick just den här bilden inget större genomslag och brott kunde tyvärr inte styrkas. 

Så var var jag nu igen? Just det ja, en respektabel bild på mig själv. 
Att det ska vara så svårt.
Piiz/ Anton

Working class zero

En ljusning kan just ha skymtats i skiftarbetandets mörka tunnlar! Måhända bara för ett par veckor men med min oerhörda längtan att komma bort från mitt vampyrliknande leverne är det en framgång värd att fira.

Jag kan just i detta nu enbart ha två nattpass  kvar i karriären(?).
För den som inte provat att jobba natt kan jag meddela att man inte bara får ett förkortat och innehållslöst liv utan även rentav blir dum.i.huvudet. Att sen med ögonlocken på trekvart köra hem på motorväg med stressade medtrafikanter som i sina SUV:ar är sena till sitt pendlarjobb har gjort att jag börjat misstänka att jag med stor sannolikhet hade varit en mer uppmärksam bilförare med tre starkberka i kroppen. 

MEN!

Nu kan det alltså vara slut med denna ryska roulette för hälsan! 
Nu kan det återigen vara aktuellt med sena sovmorgnar och ännu senare kvällar.
Prima liv för en kvällsmänniska!

Piiz/ Antoine

Får de plats i fickan?

I väntan på bussen tyckte jag att det var lika bra att nyttja de vänthallsfaciliteter som Länstrafiken västerbotten ordnat åt oss umebor. Något som fångade min uppmärksamhet var det budskap som länstrafiken ville förmedla via en papperslapp.


- Säljer länstrafiken extra långa busskort till sin egen lillebror; lokaltrafiken?

Det bor även konstateras att denna mycket snabba fotooperation helt klart klassas som ett högriskprojekt!
/Mz

RSS 2.0