Inget drömjobb

Hittade en platsannons på Arbetsförmedlingens hemsida, tydligen söker Media-Saturn/Media Markt medarbetare till flera dåliga och tillfälliga deltidsarbeten.


Sök bland 38817 lediga jobb

Kassa vikariat 75 %

Media-Saturn/Media Markt

Publicerad: 2012-06-18, Annons-ID: 5625740

Örebro
Sista ansökningsdag: 2012-07-01




 

/Mz


Det finns oftast en förklaring

Nyfiken som jag är kunde jag inte släppa bandnamnet i förra blogginlägget, utan mailade bandet och frågade helt enkelt. Jag klipper in mailet nedan:


Hej!

Undrar bara varför ni har aktuell rapports logga i ert bandnamn?

Med vänlig hälsning
Matz


Hej Matz!

Får be om ursäkt för dröjande svar.
Att likheten mellan logotyperna är slående är inget vi förnekar. Logotypen kom till för ganska exakt tio år sedan och var en stundens ingivelse när vi efter fem år på vägarna och medlemsbyten ville förnya oss lite. Vi förstod ganska snart att logotypen var kommersiellt gångbar då den ofta gav upphov till igenkännande nickningar och lite barnsligt uppskattande skratt. Vi tar varken ställning emot eller för den verksamhet som den ursprungligen representerar sedan slutet utav sjuttiotalet. Den är klatchig och lätt provocerande vilket vi tycker representerar ungefär våran egna verksamhet.

Mvh: Richard Löfdahl - RRR
_________________________________________

Smart marknadsföring får man säga!
/Mz

Hmmm???

Idag när jag var ute på stan fångade mitt öga något bisarrt. Bredvid mig glider en stor svart skåpbil upp, det är väl inget konstig med det. Men när jag fick syn på loggan på bilens sida reagerar min hjärna, inte för att ha blivit exponerad för någon subtil indoktrinering. Utan för att ha bevittnat en ren stöld.

 

Så här ser loggan på bilen ut:


 

Den korrekta kopplingen som här ska göras här är mellan Partyorkestern riff raff ruff och en tidsskrift för män med delvis pornografiskt innehåll, jag talar om aktuell rapport.

 

Deras logga ser ut så här:

 

 

Att se sambandet mellan de båda loggorna torde inte beror på att jag ligger i hårdträning för att ta mig in i Mensa, och därmed börjar bli specialist på att urskilja likheter och förändringar mellan olika figurer. Likheten skulle även Ullareds-Morgan skriva under på. Sannolikheten att det skulle vara slumpen är också obefintlig.

 

Bandet ser för övrig ut så här och spelar enligt info ikväll på studentbalen i Umeå:

 

 

Så varför gör dom så här?? Ja jag vet inte, kanske är det en hyllning till en tidning som skänkt mycket glädje under långa timmar i ”turnébussen”. Eller så var tidningen trösten efter att i många år ha släpet en Marshall-förstärkare i snöslask till spelningar för halvtomma fritidsgårdar, i början av karriären.  Det kanske bara är ett gemensamt intresse som förenar grabbarna. Inget att höja på ögonbrynen för, kopior finns ju överallt. Men något måste tidningen ha betytt, för färger och form på loggan är ju inte fantastiska direkt. Jag begriper det inte i alla fall.

 

/Mz


RSS 2.0