Hos frisören blir man fin, mycket finare än hos någon annan...


Jag har under de senaste veckorna sett min så kallade frisyr förvandlats till ett mash-up av risig borst som ser ut att tillhöra en medelålders Gun Britt som sedan länge har en fast och trygg anställning på försäkringskassan. 


 

Det var alltså dags att bege sig till en av Västerås hetaste salong för en hårvårdsbehandling. Mina förväntningar var uppskruvade på max och jag hade förväntat mig en kundfokuserad hårkonstnär direkt från Tony & Guy´s huvudkontor med avancerade klipptekniker som endast ett fåtal i världen behärskar.


 

När jag slår mig ner i stolen astrött med mitt risiga barr och tittar in i spegel som är bestyckad med vansinnigt starka lampor slår det mig att – Gud jag ser ju död ut, och det var inget vackert lik. Men vem ser fräsch ut nyvaken och med 20 000 Lumen i fejan.


 

I alla fall så börjar vi prata om hur jag vill forma kvasten samtidigt som standardfrågorna haglar och jag var inte upplagd för att berätta om en utbildning som ingen människa kan förklara vad den handlar om.  Jag försöker förgäves få en professionell åsikt och bolla lite idéer med min talangfulla stylist, men tydligen funkar det mesta och jag får inte så många kreativa infallsvinklar som jag hoppats på. Jag ger upp och tänker att jag tar med en bild nästa gång, vid denna tidpunkt vill vi båda bara få det hela överstökat.

 


Efter lite mer småprat så kommer det fram att min skulptör är från Hällefors, en ännu mindre håla än jag själv är ifrån och alltså inte från London futuristiska utvecklingsavdelning inom hårtrender.

 


Hon får fria händer att klippa klart och jag tänker positivt att

– det är ju kul med något annorlunda och hår växer ju ut.


Till hennes försvar ska jag säga att jag var en bedrövlig kund med noll motivation till kommunikation.

 


Ska nu bara hitta rätt bland hårprodukterna och lära mig att tygla min nya koaffyr så blir det nog bra.

Såhär såg jag alltså ut innan klippningen.



och såhär blev resultatet



//Matz


Let's get out of here...

Har ett litet moment av längtan att bryta upp och börja om... Förhållandet med Västerås har på senare tid sakta men säkert börjat knaka i fogarna och det känns mer och mer som det är på tiden med en förändring.

Min beslutsamhet har dock under det senaste året alltmer lyst med sin frånvaro vilket försvårar hela processen då jag varken vet in eller ut längre...

Helgen i Lund rätade ut några frågetecken men skapade samtidigt ett par nya.
Lund är en bättre partystad -ja.
Västerås boendesituation är bättre -ja.
Lund har snyggare befolkning - ja.
Västerås har begripligare språk - ja.
Lund har mer studentkultur - JA!
Västerås har intressantare pluggutbud - ja...



Ni ser, det är fasen inte lätt.
Och vad vill jag själv då?
Komma närmare polarna? - JA!
Lämna allt jag byggt upp i Västerås? - Njaejaenaemjoo...

Återstår att se hur hösten kommer att bli. Men som den gamla damen (77) jag satt bredvid på tåget hem sa:
"- Man ska inte hacka ner på sig själv och inte oroa sig för mycket!"

/Eder Anton.

Nischning?

Ett av de roligaste orden jag skrivit någon gång tror jag "nischning" kan vara. Finns dock flera men inga jag kan dra mig till minnes just för stunden.

Jag besitter kompetens och intresse nog för att nischa mig helt mot mode i bloggen. Samtidigt som jag nog inte ska göra det då det känns lite endimensionellt. Samtidigt som mina två kollegor kanske väger upp det hela. Hm, visar sig. Vi har ju i vilket fall slutat med listorna men här kommer tre bästa köpen just nu (Kan tyckas vara en lista):

1. Hoodie från Raf by Raf Simons, prisvärt och användbart som få. 577:-


2. Skinnjacka från Acne, inte lika prisvärt men ack så snyggt. 5995:-


3. Seglarskor från 16th Collection, grymt passande till sommaren. 599:-



Var på väg att fynda en jeansjacka från Jofama på Myrorna. Den var för kort i ärmarna. Thomas bidde lessen...

//T

Get married or die trying!

Tog just ett break i min intervjutranskribering och gick ner till Rosenhill för lite allmänt chit-chattande med den alltid lika trevliga personalen.

Idag var ämnet giftermål.

Jag fick reda på att Matbespisnings-Monkan varit gift back in the days med samma snubbe som hon har barn med men att det "bara" höll i totalt sex år. Hurtiga Rosy-posy-snosy-tosy dök upp och förmedlade sin syn på äktenskapet: Det är för kärlekens skull man gifter sig, ingenting annat! och jag är nog beredd att hålla med. Åsikterna gick dock isär när en tredje part tog del av diskussionen, Mickan, som hävdade att det mer var för pappersstrulet man väljer att gifta sig. Vem ska ärva vad blir tydligen mycket lättare om man har en ring på fingret...


Jag passade även på att fråga vad ett bröllop kan tänkas kosta och fick till svar att Monkans kostat cirka 50 lax.
Mickan drog på med att hon kände en vars tillställning krävde utgifter på över 70k... Det känns som det är ganska brutalt... Hon får allt va bra snygg för att jag (ja inte fan lär det bli tal om nåt vi här inte, era hycklare till jämställdhetsivrare!) ska lägga dom summorna på ett jäklarns bröllop...

Imorrn fortsätter diskussionen!

Snart är det Valborg och dags för ensamfest.
Jepp, bara jag och flaskan.
Och kanske Youtube. :)

Tills dess: Piiz /Eder Anton.


Undervikt och en stickande känsla..

Sticker strax till Eskilstuna för att gå in i hårdkörarfasen i min kandidatuppsats... men innan dess kan jag meddela dagens två stora nyheter:

* Vägde mig i morse. 71.9 kg är inte okej. Dessutom skulle jag inte ha några problem att äta ännu mindre. Gaah, hårt liv. ;)

* Resåren i dagens kalsonger kliar. Så vad göra? Klia?


Mina lundapolare får nog vänta ett tag till på bilder från gångna helgen. Men så fort jag har tid lovar jag att slänga upp några väl valda! Håll ut tills dess!

/Eder Anton.

Tävlingsdeltagare!

Dödsplugg och hetsföreningsarbete är vad dagarna består av just nu. Därmed finns inte massor med energi att lägga på bloggen tyvärr även om det finns inspiration att skriva trots allt. Ikväll är det ju dags för Valborgsloppet som arrangeras av VSIF, dvs oss själva. Lästips: www.vsif.nu. Kommer bli schuuukt kul.

En del i arbetet inför arbetet var att laminera lite olika saker. Anton, vår kära före detta hustomte tyckte det här var oerhört fascinerande och laminerade med glädje (Åtminstone en pil innan det inte var lika kul längre...).

Tonne laminerar:


Dagens outfucked:
Jeans från Acne
Tischa från Bangcock
Tröja från Warp
Scarfen är en present från någon
Mössa från H&M
Brillsen är också från H&M
Klocka, Inex.
Lamineringsmaskin lånad från Kåren...


Vi är med i Stilrobins mycket angenäma tävling: Veckans bloggtävling. En trevlig man det där som delar med sig. Underlättar ju att intresseområdena hos HiP är både träning, kost och mode. Lovely.

Det här är för övrigt Hunden i Påsens 400:e inlägg! Vilka killar vi är! :)
//Thomps and Antis

Pratshow

Bild från talkshowen förra veckan. Tack Kåren för bilden. Och lägg märke till min och Matz matchning. Eller som vi kallar det i branschen, Matzning...



Peace

//T

Stylish?

Just nu är min behåring i ansiktet relativt sparsmakad. Men för er som umgås med mig och/eller läser bloggen så vet ni att jag var halvvägs mot vikingstatus för cirkus en vecka sen. Jag kände dock att inför talkshowen så behövdes en förändring. Det var lite sorgligt att raka bort ungefär ett kilo skägg. Men rätt skönt också för den delen. Jag var smart nog att under rakningsprocessen plocka fram tre framtida alternativ till ansiktsbehåring och jag tänkte nu här få lite respons på vad ni tycker?

Ansiktsbehåring 1: Inspirationen kommer från James Hetfield, sångaren i det relativt kända hårdrocksbandet Metallica.


Ansiktsbehåring 2: Med inspiration från, om jag minns rätt, Johnny Meyer i The Aviator som har en något tunnare och lite mörkare mustasch. Men rätt bred som jag även anser mig min vara. Finns lite att jobba på här.


Det fanns även en nummer tre här med en smalare mustasch. Den behövde dock vara betydligt mörkare för att göra sig rättvisa. Sen väljer jag att inte lägga ut den av etiska skäl! Men när vi ändå är inne på ämnet så kan jag leverera årtiondets bästa tyskskämt. Det är en kombination av tyskskämt och ordvits, kan det bli bättre.

Vilken är tyskarnas favoriträtt?
Nazi goreng så klart...

Nåväl, vilken av de två (tre) ansiktsbehåringarna gör jag mig bäst i? Eller något annat förslag kanske?

//Thomps

Action


Efter det i månader har pågått en helt patetisk dialog i mitt huvud finns det nu längre ingen återvändo. Jag har kommit upp med de mest substanslösa bortförklaringar till att inte snöra på mig löparskorna.  Jag har aldrig någonsin tidigare i mitt liv någonsin legat på så få antal träningstimmar som jag gör nu, typ fyra timmars motionerande i veckan med badminton och innebandy, vilket varit till förmån för andra saker naturligtvis, men ska nu försöka få till en beteendeförändring. 

 

Resonemanget har gått ungefär såhär;



September
- Börjar när terminen kommit igång ordentligt. Terminen kom igång, men inte jag.

December – Börjar träna efter jul. ”Fick förhinder”

Januari - Börjar träna efter nyår. ”Snön ligger fortfarande kvar”

Mars – Börjar träna när våren kommer. ”Det är fortfarande blött i spåren”

April – Nu är det dags! ”Sopbilen har inte borstat gatorna än, ligger lite grus kvar”

 

Nu är ursäkterna slut och anmälan till Milspåret gjord!



Ska bara ta det sista steget



så ska det nog kunna se ut såhär den 25e maj i Stockholm



Blodomloppet i Västerås 2009, 5 km, blev en fjärdeplats på tiden 18:38

//Matz


Razor tongue

Vad gör man när allt är på väg åt fel jävla håll och det känns helt satans dåligt. Jo, här kommer svaret på vad man gör med ett olyckligt sinne. Man omvandlar det till en lätt bitterhet och fortsätter sen som om ingenting hänt. As simple as that.

Gårdagen spenderades med ett glatt flickgäng för en könsutmaning på TP. Fanns ju bara ett sätt det kunde sluta på. Manlig seger. En av frågorna som vi inte klarade av var vem som låg bakom supermegahiten Razor tongue. Men men, man kan ju inte veta allt.


Btw så efterfrågas en rapport från Skåne och Antons korståg bland Lunds alla blondiner??!!

//Thomps

Olycklig

Efter två avbrutna tävlingslopp i bögäckelstaden Uppsala så är min kropp trasig och främst så är själen sargad. Ska avsluta karriären för gott snart känns det som. Det börjar bli dags. Nu ska vi i vilket fall köpa en Svenne-banan pizza, folkisar och chips för att ge belöningssystemet någonting åtminstone. Hade hellre rullat mot Vässan för en jävla guldfest. Visar sig vars det landar. Jag kommer åtminstone inte starta imorgon...

/T

Sarga, isolera, negga och avsluta!


Jag vet att Anton har sett fram emot ett Mayhem bland de lärde in The Big L som saknar motsvarighet. I den gamla bruksorten Västerås har han hypat Lund som festfenomenet med potential att få Thomas Jisanders eftermiddag på Troppan att framstå som en blek saga från en barnbok.


 

Anton har tidigare beskrivit Östergötland som landskapet med den absolut snyggaste kvinnliga befolkning, men för någon vecka sedan reviderade han sin demografiska analys och placerar inte helt oväntat Lund på en ohotad förstaplats och ett paradis för en blond kille med fetisch för smala ben. 

 

 

 

Jag hoppas verkligen du får en vansinnigt spårad kväll, men det kommer inte vara några problem.


 

Med kvaliteter som få besitter och en helt oemotståndligt charmig personlighet så är det lugnt.


 

Det är du som är behållningen!!


 

Gillar dig! Ha de riktigt bra i helgen!


 

//Matz


Live update från Lund!

Lägger en liten tease här på blöggen tillsammans med en liten uppdatering på vad som hittills hänt denna otroliga resedag då jag och Päö i hans Audi 80 skavde 37 mil ner till Lund på förmiddagen. :)

* Rådde lite hets på vägen ner då jag ägnade mig åt att klocka Peckas körning mil för mil. Bästa noteringen landade på 5 min och 14 sek. Vad det blir i snitthastighet vet jag inte men oätt fort gick dä!
* I bilstereon härjade som väntat Imperiet uppblandat med lite Lundell och Eldkvarn. Magiskt!
* Väl framme har vi varit på Systemet, handlat billigt snus, hämtat en madrass hos Ellinor, Päös flickvän, varit och handlat färskpotatis, sill och röm på Willys. Nu väntar tillagning och anländandet av en viss Eklund.
Har erbjudit en gästbloggning till kvällen och om vi alla är i lagomt skick hoppas jag vi kan infria det halva löftet!
I dagsläget har första snussen gjort entré medan Eklunds 24-pack öl fortfarande väntar på att förtäras. Själv gick jag på ett potpurri av bärs bestående av Staropramen, Henke och Casse samt pilsner Urquell (som oväntat inte tillverkas i Urquellljunga, vilket jag ett tag nästan trodde).
Nu blir det uppvisande av ruskiga matlagningsskills i det gemensamma köket! Jag känner mig redan oätt hemma här.
En lovande kväll att vänta!
/Eder Antoine

Saknad.

Ja, det är lite ensamt här på bloggen då periodaren Matz troligtvis har gått in i en tremånadersdvala från bloggandet. Sen kommer det fem högkvalitativa blogginlägg på tre dagar för att sen följas av en ny dvala. Tonne är och lever livet i Leuund så där kommer det väl en recension men först på måndag i bästa fall. Så jag får slita på i min ensamhet.

Efter en sovmorgon (Ska springa orientering halva natten ikväll) så har jag avverkat mailen och lite annat fix på datorn. I bakgrunden dånar klyschor och dåliga argument till varför man ska köpa Zumba Fitness. Och vad är då det. Ja, fråga inte mig. Men jag hittade en hemsida: http://www.zumbafitness.se/

Ska nog föreställa träning enligt skaparen... Hm.


Man kanske ska slå till på fyra cd-skivor för 599 kronor. Eller vad tycker ni?

//Thomps

Utgivare sökes!!!

Är det någon som känner någon som har en massa pengar och ett bokförlag och vill ge ut en bok om en idrottsförening som jobbar med attackutveckling så hör av er. Efter sommaren kommer det finnas en färdig bok förhoppningsvis.

För övrigt så finns fler böcker på gång att spridas runt om i världen. Så även om ni inte gillar idrott kan ni höra av er. Under förutsättningen med pengar och bokförlag givetvis.

Imorgon Uppsala och fyra tävlingar på tre dagar. Kroppen kommer bli chockad. Inte bra.

Tänkte bildgoogle. Men nej, i protest mot min kamera som jag inte gillar alls så bloggar jag utan bilder....

Dock en tub på en nörd...:



//T

Dags för saxen att komma fram...

Gårdagens talkshow gick väl helt ok. Manus följdes inte, Matz glömde vilka aktiviteter vi har. Vi vann inte mot rektorn trots toppning av laget (Kanske inte var toppning ändå?). Men lik förbannat fick vi gratis mat och öl vilket inte är fel.

Skulle lägga upp ett gäng bilder på varianter på skägget som försvann häromdagen. Men mitt minneskort/kamera börjar bli tjurigt och vill formatera. Det är ju inte bra. Så vet inte vad jag ska göra riktigt... Blir bildlöst för stunden i vilket fall. Men ni har nog vant er.

Nu dödsstudier till skära-sig-i-handlederna-musik. Borde fixa en hel massa annat också. Suck! Jag är dödsstressad och panikslagen. Är sååååååå mycket...
 
//Thomps


Fotbollsquelle med tjejgäng och hundar...

...och hund i det här fallet var alltså inte bara jag från maskulina intelligensbloggen, utan även två andra sk riktiga hundar i form av en papillion och en bordercollie (tror jag). Tiden var igår kväll, platsen Gåsmyren, gästvärd Anna J och spelande lag Hammarby - GIF Sundsvall. Mycket trevligt den lilla tid jag hann med, dock inget überbra spel på televisionen men det fick kompenseras av ett trevligt tjejgäng kombinerat med sk riktiga (och kelvänliga) hundar!

Det slog mig att det närmaste husdjur jag själv kommer nuförtiden är mina talgbollspickande fåglar som flitigt besökt min franska balkong nu på senaste tiden. Kul bara att se nåt mer levande än det totalt lövsaknande skitträdet som står parkerat ute på gården.

Annat är det hemma på landet! Där kryllar det av liv så här års och i påskas hade jag ett sånt där moment igen där jag bara kan sitta vid maskinhallsgaveln, blicka ut över den jordiga åkern och stirra in i solen med slutna ögon... Naturligtvis som alltid med min evige följeslagare och favoritkatt Sudden vid min sida, som trots all skit jag ger honom i form av extremhårt busande nog innerst inne tycker rätt bra om mig.

Som jag sa det på innebandyn igår när Issa undrade varför killar är så svåra varpå jag svarade:

A
- Jag är i alla fall inte svår! :)
I  - Nej det är tur det.
A - Jag är mest bara jävlig...
A - ...fast på ett väldigt älskvärt sätt.
I  - Absolut. :)



Nu väntar en sväng förbi lokalcelebriteterna på Kåren, sen hockey och slutligen lite innebandy. Med hockey i öronen såklart! Och Karin, tror du fortfarande det var jag som skrev det där plakatet med Assface?? ;)

/Eder Anton.


Fuck me, I'm famous!

Det är Sen kväll på Kåren ikväll. Höjdpunkten är när VSIF ska upp på scen och hylla sig själva. Så joina upp vid 19 på Kåren. Gratis mat till de 100 första.

Tjing!

//Thomps

Maskinerna slår tillbaka, igen!


I eftermiddags ”erbjöd” Linn mig att ta hand om hennes sista maskin tvätt, mot fisk & skaldjursgryta i kompensation, jag antog dealen.   Ur ett folkhälsoperspektiv skulle man kalla en sådan handling för praktiskt socialt stöd. Anledningen till bytet är att Linn hellre investerar i sin hälsa än sin hygien och helt sonika åkte och tränade.


 

Eftersom det återstod två timmar av tvättiden passade jag själv på att vaska lite. När klockan närmar sig sju och tvättiden är över så är jag på väg ner till tvättstugan. Faktum är att klockan är lite för nära sju då min egen klocka går några minuter efter. Så när jag kommer ner till dörren och för "droppen" över den hypermoderna digitaliserade bokningsboxen så står det 19:02 på displayen och jag hör hur apparaten avger ett högljutt elektroniskt hånskratt, samtidigt som jag hör ett hjärtskärande rop på hjälp genom betongväggen från mina persedlar som är tillfångatagna i torkskåpet.


 

Förtvivlat går jag upp till lägenheten för att påbörja Operation Laundry. Min plan går helt enkelt ut på att skamset beskriva mitt misstag i ett brev och tejpa upp på digiboxen, det stod nåt i stil med


 

”Hej!


Du som börjar tvätta klockan 19:00 var snäll och ring mig på nummer 070...  så ska jag ta ut min tvätt, jag kom två minuter försent och blev utelåst

/Matz"


 

19:33 har ingen ringt än och jag går ner i källaren eftersom den fascistiska datalådan öppnar igen om nästa tvättare inte loggat in i 30 minuter efter avtalad tid.


 

I trapphuset möter jag en smilande brutta med en lapp i handen som glatt meddelar att dörren till tvättstugan står öppen när jag avslöjat att jag är författare till skamskriften.

 


Mina kläder är chokade men oskadda, de är också lite uttorkade, men det var ju lite av syftet med det hela. Det blir ett glatt återförenande i alla fall och de hänger nu tryggt i garderoben.

 


Fisk & skaldjursgryta smakade utmärkt, men vet inte om den var värd all oro.

 


//Matz


Dagens outfit - Special guest artist

Är du tillräckligt viktig eller besitter fantastiska egenskaper?

Då har du chansen att bli utvald att representera HiP med Dagens outfit!
Idag var det Lisa Schölins lycka att få visa upp sitt bedårande yttre för bloggosfären:


Efter att nyss ha telefonerat Lisa i ett försök att låta henne bli rätt citerad från början säger hon bara:
"- Skriv att outfiten är från H&M!"

Så då gör jag det.
Kan annars tillägga att det var vissa svårigheter att få till den rätta posen. Som fotograf fick jag ta till mitt allra yttersta och till och med jobba med vad jag kallar spontanfotografering, där jag lurar objektet in i en makalös pose utan att denne alls är med på det.

Jag är själv rätt nöjd med resultatet. ;)
Och apropå fantastiska egenskaper ska det sägas att fröken Schölin är en riktig hejare på softball. Landslagsklass. R-E-S-P-E-K-T!

Återstår att se vem som blir nästa stjärna att visa upp sin dagliga outfit här på Sveriges mest intelligenta mansblogg?!

Har du vad som krävs?
Skriv och motivera!
/Eder Anton.


Jävla massa skit i korridoren!

Har den senaste tiden förfärats över men alltmer intensiva ställautsoporikorridorenutvecklingen att jag gick så långt att jag skrev en lapp. Eller ja, ett plakat. Blir så sjukt lack på alla som tar korridoren för nån slags allmänplats för sopor!



Tycker inte man ska behöva ta sån här skit bara för man delar bostad med 50 nötter!

SKÄRPNING omedelbums!

/Eder Anton.

Mental istid?

Det känns som om alla tre i HiP är inne i en "svacka". Efter att en koffeinhög Anton och en busig Thomas försökt skoja lite med MZ så avfärdades det hela med en apatisk blick och en tydlig markering om att det inte var kul (Det kommer eventuellt en film med det hysteriskt roliga skämtet). Anton hade sin apatiska dag igår. Personligen känner jag mig avvecklad i huvudet. Avveckling är också utveckling har jag dock hört så bara stå ut...

När jag tänkte lite nyss kände jag mig knäckt. Då slog det mig att jag borde blogga lite om det så folk tycker synd om en. Så ska det vara har jag hört. Min vana trogen så kollade jag vad man fick vid bildgoggling på "knäckt". Här är resultatet:
1.


2.


Bild 1 är skrämmande helt enkelt. Bild 3 däremot känns mer lycklig på något sätt så vi hoppas på att det är den som representerar framtiden...
Btw så skedde en likartad olycka som på bild 1 häromdagen för en av våra landslagsmålvakter. Jävligt synd då det kändes som om det var något stort på gång där...

Jag mår lite illa (Finns repris in slow-motion efter typ 0:55):




Sömnen nu. Där slipper man åtminstone skiten. Men det går ju inte sova hela tiden. Det värsta är ju att man vaknar. Den slutsatsen drog jag och Anton igår. Strax innan vi spelade bort några kronor på poker.

//Thomps

Tonne och Thompa är besvikna...

Personligen lägger jag ut ett inlägg om Idrottssöndag. På en lördag. Och ingen kommenterar syrligt om att det är fel.

Anton är lika besviken när han tränar på ett nytt trick och dessutom filmar spektaklet. Sen anstränger han sig med att lägga på en ljudslinga innan han tankar upp det på tuben för att kunna dela med sig. Och sen kommenterar ingen.. Buuuuu!

Nåväl, Antons outfit (Han är personligen inte så förtjust i outfittar så jag talar för honom):



Jeans: Liivajs.
Skjorta: Carhartt.
T-shirt: No brand what so ever.
Klockor: Inex och CK (Bögmärket ni vet).
Solglasögon: H&M (Tonne äger en hel del aktier i H&M)
Håret: Väteperoxid från H&M.
Skor (utanför bild): Adidas Vespa (Plural vespor eller vespas?).


//Thomps

Joga bonito!

Igår fick jag inspiration till att göra ett nytt fotbollstrick!
Det var svårare än jag väntat mig, även om jag lärde ganska snabbt. :)
Vilket trick det är kan ni säkert luska ut om ni kollar på videon:
 



/Eder Anton.

Idrottssöndag för HiP

En kvalificerad gissning är att Mr Antoine sitter smånöjd en trappa ner och ser på hockeyn. För tillfället är ju Jönköpingarna i ledning.

Matz är väl den i HiP som inte är lika idrottsfascinerad om än mest vältränad. Han ska attackstudera i cirka fem timmar till innan han är nöjd med dagen.

Själv sitter jag med sm-final nummer två på tv. Förut damernas innebandy vilket innebar sm-guld till Västerås. Inte bara VSIF som kan alltså.

Man United fick in ett mål på övertid. För jävligt. Något jag tror att jag spekulerat i förut är varför United har världens fulaste lag. Känns som en samling av alla stackare som klättrat upp i fulträdet för att sedan ramla ner och slå i varenda gren. Hur kan det komma sig?

Ful 1:



Ful 2:



Ful 3:



För att inte tala om hur spelet ser ut. Här en legend i United som visar upp mindre civiliserat beteende:
 

Nej. Ge titeln till Chelsea. Snygga och jävligt rika. Lycka och framgång går att köpas för pengar.

Love you!

//Thomps

Tips från bloggen

Ett gott råd: Spela inte innebandy om du är apatisk. Du blir bara besviken.
Skulle du trots det spela innebandy är nästa råd: Gör det INTE tillsammans med värdelösingar!!!

Jag gjorde ett personlighetstest en gång som beskrev att jag irriterar mig på människor som gör upprepade fel. Det stämmer inte. JAG STÖR MIG Å DET VANSINNIGASTE på folk som fortsätter vara horribla trots att dom rent logiskt borde lära sig någonting då repetition är kunskapens moder!

Idag var det bara för mycket. Hamnade bland annat tillsammans med en kines som behärskade uttalet av: byte! bra mycket bättre än han var duktig att spela. För övrigt samma kines som svingade mig på knogarna senast...

Aaaahh, jag blir så trött.
Nu väntar duschen.
Sen lax och sallad med Zäta.

Vi hörs. /Anton.

EDIT (18:59):
Nu har jag sansat mig lite och börjat se ljusglimtarna som trots allt elände hände idag:
Först ett tack till Tjejgängets superbloggare Linnéa som jag stötte ihop med på min väg till skolan vid lunchtid. Du är full av energi och det är alltid trevligt att prata med dig!

Ett annat tack till Tjejgängets Maggan och Anna J, vilka fick äran att intervjua "triple trouble"-gänget, (dvs oss) idag på eftermiddagen! Hoppas våra svar kan vara till någon nytta! Jag tyckte i alla fall det var ett gemytligt inslag i den annars så kandidatuppsatsstinna vardagen. Kul dessutom att jag fick gosa lite med Annas hundar! Tror inte hundarna uppskattade lika mycket som jag dock... 

Ett tredje och sista tack till Andreas som jag tidigt i morse spelade badmintondubbel med. Vi stal första och näranpå andra setet, men vad hände sen? "Ingenting, nej sen kom ingenting, ingentiiiing" ;) Men kul var det!

Några som definitivt inte ska ha tack är mina U-137:or till nya inomhusskor. Maken till större spektakel har jag aldrig skådat! Hur är det tänkt jag ska koncentrera mig med kanoter på fötterna?! :)

Nu väntar politikerkväll och mörk choklad!
/A.

Finalskräcken är här

Sitter och hetspluggar (så gott det går) samtidigt som jag följer den första finalmatchen mellan Djurgården och HV 71 på Kanal 9. Mina farhågor om att det här är DIFs slutspel håller till stora delar på att besannas fastän HV alldeles nyligen reducerade till 2-3... 


Kom igen nu så kör vi över kotlettfripporna från hufvudstaden!!!

/Eder Anton

Kostkris och motionsmisär

Chacha!

Ni har redan i förmiddags fått en bild av hur en del av min dag sett ut. Ska nu leverera tre till bilder som är talande för dagens utfall.

Vi inleder med träningspasset:


Jag tror det är fler än jag som känner likadant gällande konditionsträning. Efter att inte ha tränat på länge (i vanliga fall någon vecka, i mitt fall nu typ ett halvår) så kommer de första passet någon slags formtopp. Glad i hatten håller man igång tills kroppen hinner ifatt en och chocken kommer. Det vill säga man inser hur jävla dålig man är...

Efter träningspasset åt jag:


Det här må vara den sämsta rätten jag någonsin "lagat". Jag har ju trots allt relativt utvecklade smaklökar. Men idag så tröt kreativiteten och jag anpassade mig efter rådande studentkultur. Nudlar med tonfisk. Tillägg till den underbara bilden ska väl då vara att det från start var typ 18 tomater, å vattnet är smaksatt med citron, till detta åt jag även två fullkornsbröd. Så inte helt pjåkigt för att vara mitt sämsta...

Det mest positiva med dagen:



Jag själv. Är ju bara snygg och smart helt enkelt. Dagens outfit:
Jeans: Ijin.
T-shirt: Acne.
Jeansjacka: Wrangler.
Skinnjacka: Köpt på myrorna.
Glasögon: Armani
Till det här hade jag typ converse-look-a-like från J.Lindeberg.

Nu hemmakväll.... Skriva lite på boken kanske?

//Thompi


Delaktighet... Demokrati... Hälsa?

Sitter och väntar på mr Bat så vi kan avnjuta en koffeindrink tillsammans. Ska jobba hårt med kandidatuppsatsen idag. Själv har jag hunnit med att printa ner en sida om frivilliga insatser och hälsa. Känns rätt rolígt trots allt. Men börjar tvivla på vad vi kommer få ut egentligen.

Så här ser det ut:


Och det här lyssnas det på för stunden, och som missbrukats sista veckan:
Lättlyssnat

//Thomps

Multikultifotboll med landets mest konstiga människor

Tänk vad fel jag hade i söndags när jag kom hem från Ringvallen och tyckte mig ha varit med om mitt livs mest konstiga fotbollsögonblick. Där indelningen av lag utgjordes av hudfärg (dom svarta somalierna i ett lag och resten mulattonade blattar i det andra, jag själv ansågs mest likna blattarna) och där spelet för det svarta laget innebar att själv ta bollen och dribbla av ALLA i motståndarlaget innan det kunde avslutas med ett mål. Självklart lyckades det långt ifrån ofta och varje gång en blatte bröt ställde sig ovillkorligen minst två somalier vilt gestikulerandes och skrek dom längsta av konsonantramsor uppblandat med otaliga sj-ljud: MOCHKAPAAJCHSJLKPA CHALCKHA!!! Abou.

Det roliga här var att blattarna (som man annars lätt kan tas för stökiga och ljudliga) snudd på framstod som assimilerade, lugna svenskar medan det svarta laget förde ett tidigare sällan skådat oväsen.
Som den småstadssvenne jag själv är blev jag först lite nervös över att en "vänskapssmatch" i Västerås hade så lite vänskapligt över sig... sen försökte jag se charmen med det hela men gick snart bet även där.



Idag var upplevelsen en annan. Trött på att leta strötider på konstgräset vid Westinghouse beslöt jag mig för att spela på skolgårdsplanen här strax intill huset där jag bor. En cage-liknande plan på asfalt med 5-mannamål och nät bakom. Vad mer kan man begära?

Men skulle jag då få vara ifred där, undrar ni säkert? Nej, självfallet inte.
Spelandes på plan är redan världens mest udda kombination av människor: en korthårig, liten glasögonbeprydd pojke i mjukisbyxor spelar match 1mot1 mot en gänglig, svart kille som säger sig heta Mouss-e. Just det: Mouss-e. Lillkillen frågar direkt när han får syn på mig nära planen om jag ska vara med och spela fotboll? Munderad med knickers, fotbollsstrumpor, träningsoverall och kånkandes på en boll borde väl svaret för tusan vara självklart?!?! 

Jag går med på att spela pricken och det dröjer inte länge innan jag förstår att denna osannolika duo "fotbollsspelare" håller sämre klass tillsammans fotbollsmässigt än vad Micke från Köping är bra på att sjunga...

Lillkillen åker såklart ut först och lägger sig på asfalten och börjar spela musik från högtalaren i sin mobil. Långa svarta killen mumlar nåt om Akon och jag undrar vad det är han vi egentligen lyssnar på?
"-Det vet jag inte, jag har spelat in det från en kompis. Vi har inte Bluetooth", är vad jag får som svar.
Det tar inte lång tid förrän Långa svarta själv börjar göra likadant och spela musik från sin mobil samtidigt som han lyfter(!) Lillkillen på konstiga sätt invid målet på fotbollsplanen. Jag blir helt perplex, fattar ingenting och drar en nödlögn om att jag måste dra för jag ska på innebandy. Helt ljug är det ju faktiskt inte. Lillkillen berättar att han fyller år på måndag men ska ha kalas imorrn. "-Kul! Grattis!", säger jag snabbt och skyndar iväg dom 30 meterna hemåt... funderandes på om jag nu ändå inte upplevt mitt absolut mest konstiga fotbollsögonblick.

/Anton.

And the winner is...

Chacha läsare

Nu är tävlingen avslutad. Vi fick in rätt många som hade tre fel av tre möjliga. Fascinerande. Men inte överraskande då vi höjde nivån lite genom att inte ta en ring från varje person.

Rätt svar är:
1. Antons vänstra ring.
2. Thomas.
3. Antons högra ring.

Bäst svar levererade Jeanette Backe:

"Min vilda gissning är följande:
Bilring 1 - Matz
Bilring 2 - Thomas
Bilring 3 - Anton
Därför att: 1: Jag tror att Matz är hårigare än Anton o Thomas och 2: Det
känns mer som Antons stil att grabba tag i sin bilring än Thomas som håller i
sin lite fint sådär... ;)"


Det gick ju inte hela vägen med full pott så förstapriset uteblir den här gången. Däremot blir Jeanettes vinst enbart lite sämre (Eventuellt bättre till och med). En kaffe med de tre stiliga pojkarna i HiP. Stor kaffe, med godbit till om så önskas (Godbiten blev tack vare den bra motiveringen). Valfritt tillfälle givetvis. Samling i VSIF-rummet. ;)

Vänliga hälsningar

HiP

Klar för Lund den 23:e april!

Så var det klart!

Efter en hel dags forskande om tågtider och avreseorter är jag nu redo att inta Lund helgen efter denna!

Ser fram emot snuskiga studentrum, långsmala kvinnoben och genuint roligt festande tillsammans med grabbarna i Bunkagänget! Senast jag var där för nästan ett år sen levererades det singstarförfest med tillhörande "listspankning" (vi hittade en vägglist som vi givetvis ville prova att slåss med), oförglömligt emohångel och on top of all that: en förkylning.

Hoppas självklart på nåt liknande i år!
Bortsett från det sistnämnda såklart...

 
Anledningen till att det ser mysko ut är jag tillsammans med Päö färdas i bil den 23:e, ner till Lund. 36 mil bah sådär lixom. Men till vår hjälp har vi Lundell, Springsteen och Thåström som med all sannolikhet kommer att pressa bilens 2tum3-tölversystem med sprakförstärkare till det yttersta! Lägg därtill på två depåstopp på Frasses och Burger King och ni förstår att vi har en guldresa framför oss! ;)

Ses i Lund gubbs, det kommer bli feijnt!

Tävlingsdags!!!

Hej på er!

Cirkus tio timmar kvar innan tävlingen stänger.

Maggan: Det är Matz som glömt handskarna, som vanligt. Den mannen lägger ifrån sig allt han äger på de mest konstiga ställena.

Nu dödsplugg för oss i HiP en stund.

//HiP

Mälardalens Zlatan

Näringsbrist? Understimulans? Uttråkad?

Senaste halvåret har jag varit helt under isen vad gäller det mesta. Sovit på tok för mycket, ätit konstiga saker på konstiga tider och sorterat ner skolan ytterligare några pinnhål på priolistan. Allting som egentligen går emot min vilja men som jag trots det konsekvent ägnat mig åt.

Var på en bra intervju om ett (bra) sommarjobb här i Västerås idag men ändå känner jag trots det som det är nåt som fattas... och jag är missnöjd med hur vissa saker har artat sig på senaste tiden...
Årets tre bästa månader vill jag inte vara cementerad i en stadsmiljö full av asfalt! -  Jag vill klippa gräsytor stora som flygfält, äta spröd pizza från Venezia i goda vänners lag och se solen gå ner i hamnparken!

Ändå sitter jag här med eventuellt jobb i stan i sommar och en magisterutbildning i arbetslivsvetenskap på MDH som hetaste alternativet til förkovring i höst. Tänk om Lund kunde uppbringa en enda kurs värd besväret och jag skulle ge det en ärlig chans. Eller om Linköping hade ett vettigt jobberbjudande...

Men jag har också lovat mig själv att inte försköna allt annat än nuet så förbaskat. Gräset är inte alltid grönare, jaa ni vet var.

Men fan, jag behöver en nytändning!
Börja spela trummor?
Flytta från Brahe?
SÄG VAD SKA JAG GÖRA!?

/ A.


En tjejbloggare efterlyste snygga ben. Här är dom. :) Tack till Syrran för konstnärligt taget kort.


Nöjd...

Nyss druckit klart min förmiddagskaffe. Eller ja, min dagskaffe då jag bara dricker en kopp om dagen. I vilket fall så längtar jag alltid lite efter den där kaffekoppen främst efter helgen då jag inte fått i mig någonting som liknar kaffe. Farligt med beroendeframkallande medel...

För övrigt så är det jeans-thomas som strosar runt på skolan idag. Jeans på underkroppen också, och jeansjacka som ytterplagg också. Nöjd med den nya jeansjackan, som just nu funkar som inomhusplagg. Lovely!


Klockan är från Victorinox! Pfuh!


Det har börjat ramla in gissningar på tävlingen, avslutas imorgon så än finns chansen att vinna, se nedan för tävlingen!

//Thomps


Sent ska syndaren vakna!

Som många nog känner till är jag orienterare. Numera på en låg motionsnivå men trots allt så utövar jag denna formidabla idrott. Nu är det så att den första maj går 10mila av stapeln och det är tänkt att jag ska vara med i laget. Så nu tre veckor innan har jag kommit igång med löpträning. Gjorde första metrarna i skogen nyss. Kändes helt bedrövligt vilket förvisso kan bero på alkoholen som slank ner igår. Eller de alldeles för få sömntimmarna. Eller att jag är stört dåligt tränad. Oavsett vilket ska jag vara i hygglig form och inte skämma bort mig om knappa tre veckor.

Under gårdagskvällen slog blixten ner hos HiP. Vi insåg att vi utvecklat kärlekshandtag deluxe. Så här kommer en tävling till er läsare: Gissa bilringen!

Ni mailar era svar till [email protected]. Skriv med namn och adress så kommer vi antingen och lämnar över priset eller så skickar vi det (Beroende på avståndet givetvis). Det ni ska gissa på är tre bilringar och vars respektive ring hör hemma. Korrekt svar belönas med en klocka från Knokk:


Bilring 1:


Bilring 2:


Bilring 3:


Tävlingen avslutas på tisdag. Lycka till!

//HiP

Tack MZ

Vi bör tacka Mr Bat för hans nödvändiga tips gällande hälsan. Själv har jag levt efter dessa tips sen första gången jag läste den boken. Och jag är ju rätt framgångsrik idag så det är ett nyttigt tips för alla som vill leva ett drägligt liv. Ett annat tips när vi ändå är igång riktar sig till personer som är intresserade av manligt mode och vill ha lite inspiration. http://blogg.veckorevyn.com/andreasstil/ 

Han klär sig lagom snyggt hela tiden. Som vanligt är jag inte helt nöjd, men på det stora hela får han med beröm godkänt. Enkelt men snyggt ska det vara. En av alla outfits han delar med sig av:


Nu öl och mat.

//T

Skulle ju bara...

Tidigare idag hade jag något hysteriskt intressant jag skulle dela med mig av. Men för stunden så är det totalt bortspolat ur minnet. Så nöjer mig med en dagens outfit från när jag lätt och ledigt kickade lite bubba i VSIF-rummet.



Sneakers: Evisu.
Boll: Ägare VSIF.
Jeans: Double M.
Bälte: Tiger.
T-shirt: Vailent.
Kashmirtröja: Acne.
Skinnjacka: Myrorna.
Sjal: Hittegods.

Och för kännedom så sitter Svalan runt handleden. Enligt Antoine har jag lagt ut typ 3000 inlägg med dagens outift och har Svalan på mig på varenda ett. Så jag är uppenbarligen hysteriskt ensidig gällande mina klockval. Jag äger faktiskt betydligt mer än en...

OMG vad snygg jag är ibland.

//Thomps


Extrapris på förälskelser och romanser.

Efter ett nästintill oförskämt vackert väder under påskhelgen slog det mig hur mycket jag gillar våren! Flickor går plötsligt omkring i tajta tajts med tillhörande alldeles för kort skinnjacka och däremellan någon mjölvit tunika, sedvanligt kvalitetstillverkad av någon liten bangladeshisk pojke långt bort i främmande land.

Tydligen räcker dessa tre ingredienser för att få igång mig på alla cylindrar och jag får plötsligt svårt att gå gatan fram utan att snegla över axeln efter att ha mött ännu ett gäng skolkande gymnasietjejer. Folk får gärna tycka jag är vidrig som skriver detta men för mig är det bara hard facts.
Jag föredrar smala ben framför tjocka.
Och jag gillar snygga tjejer bättre än fula.

Under min och Päös Stockholmsvistelse för ett par veckor sedan fick jag syn på min nya kärlek. Jag såg henne i ett fönster. Hon stod och såg svår ut, så där moderiktigt klädd med ljust, vackert utsläppt hår. Jag tog mod till mig och frågade om vi inte kunde ta en bild (med tillägget att jag tror vi skulle se bra ut ihop, direkt taget ur raggningsbibeln "Spelet") men hon var bara mest tyst.
"- Tiger du så samtycker du!", sa jag och bad Päö knäppa en.


Tyvärr har jag inte hört nånting från henne sen det där heta mötet på Västerlånggatan den kulna fredagseftermiddagen i mars... men hon finns i mina tankar.

/Eder - med vårkänslor - nykäre Anton.

Public Health Science

Nu till sommaren efter tre års studier i Folkhälsovetenskap står man redo att möta arbetslivets och samhällets högt ställda individuella krav. Egenskaper som självständig, driven, lyhörd och god samarbets- och kommunikationsförmåga ses som självklarheter.    

Utöver dessa personkaraktäristika är ju självklart spetskompetens inom området folkhälsovetenskap eftertraktat och inte minst förväntat. Med kunskaper om hur hälsa i samhället kartläggs och analyseras, likväl som hur komplexa modeller och planeringsverktyg används för att arbeta hälsofrämjande så känner jag mig trygg i min presumtiva yrkesroll. 

Om man ändå som folkhälsovetare, trots en gedigen utbildning börjar tvivla på hur man ska ta sig an samhällets ohälsobörda, så kan man vara lugn. Det är bara att gå tillbaka till kurslitteraturen och försäkra sig om att det inte behöver vara så svårt. 

Nedan följer en mycket konkret lista på åtgärder för en bättre hälsa




Listan är saxad ur 



Kärnlitteratur från kursen "Hälsofrämjande arbete - Tillämpning"

//Matz
  

Livsgnistan tappad och bitterheten överväldigar mig

Det finns tydlig evidens för att något är fel med mig idag. I vanliga fall så har jag en oerhört känslosam inställning till mina klädval. Det vill säga om jag inte blir helt nöjd så mår jag hysteriskt dåligt hela dagen och sitter oftast och våndas över det misslyckade valet av outfit.

Idag så vaknade jag och kände mig sjuk och eländig. Insåg efter en stund att det endast var lite trötthet. Så släpade mig upp för att bege mig till VSIF-rummets trygga miljö. Men innan det skulle ju dagens outfit väljas. Fick byta en gång men blev ändå väldigt nöjd till slut. Så bara lite sen beger jag mig bort mot skolan. 20 meter från huset inser jag att min smala vänstra handled är tom. Vars är klockan? Jag hade helt enkelt glömt att ta på mig någon. Stannar upp. Funderar. Rycker på axlarna och går vidare. Och nu sitter jag i skolan och mår helt ok utan klocka. Summa: Något är ordentligt fel. Men vad???

Det kan kanske vara lyckan över ett av mina bästa köp någonsin igår i form av den blåa skinnjackan. Eller att jag fått ta till ett par nya skor. Eller att jag får träffa Anna från SAIF idag. Spelar ingen roll. Nu kandidatuppsatsskrivande.

Den underbara mörkblå skinnjackan (på bilden ser jackan svart ut vilket inte är sant. Bäraren är inte jag utan en modell. Han är även vass på underklädesbilder, dock inte just nu då han inte är så fit som han vill vara):



Skorna som jag är skapligt nöjd med (Lägg märke till matchningen med sömmen på byxan och strumporna):



Tjing

Thomps

Bilindustrins globalisering har kommit till Jönköping

Av ren nyfikenhet satt jag just och kollade på vad min gamla Golf III:a skulle kunna tänkas inbringa rent monetärt vid en eventuell avyttring. Det dröjer inte länge innan jag slås av hur hård den mördande konkurrensen från andra bilförsäljare är. Fastnade för en annons speciellt, där den säljande till och med har spanska bildelar i sin gamla Goffe från -92... hur ska jag nånsin kunna mäta mig med det?



El hissar och El speglar på El Golf III 1,8 -92. Bilen drar inte ens nån bensen.*
Och hur ska jag tolka att bilen har en "drag krog"? Ingår bardisk? Är det alltid fullt ös?

Jag tror jag får behålla min bil ett tag till...
/Eder Anton.


* bense´n, förr bensol, kolväte med sammansättningen C6H6. Bensen är en färglös vätska med karakteristisk lukt, mycket lättantändlig och mycket giftig. Föreningen finns i stenkolstjära och utvinns ur denna. Bensen är ett bra lösningsmedel och utgångsmaterial för viktiga industriella produkter. Bensen upptäcktes av Faraday 1825. Källa: ne.se


Jag är ledsen idag

Det beror på en olycka som inträffade igår vid 21.20 ungefär. Själv befann jag mig på innebandyplanen där jag graciöst blandade geniala passningar, omöjliga mål och löjligt bra spel. Däremot var det en person i motståndarlaget som inte var lika graciös. Han fick dock chansen till ett friläge med undertecknade som back mot sig. Så jag trippade med lätta steg framåt och högg som en kobra med klubban och lyckades med en perfekt brytning. Som hämnd tar motståndaren ett extra elefantsteg rakt över min förlängda arm. Ett öronbedövande brak hördes och jag blev en klubba fattigare. Det går förvisso att återvinna bladet men det råder ändå stor sorg i mitt sinne just nu.

En bedrövad Thomas med liket i handen:


Men ska peppa upp lite då det blir en förmiddag på staden med en kär gammal vän. Ska bli mycket trevligt. Lite bekymmer i outfitvalet dock. Vet inte vilken dinka som ska pryda handleden. Men det löser sig nog. Kommer nog någon bild sen. Det är ju så vi jobbar numera i HiP, likadant som Stilrobin har jag hört.

//T

Misär och saknad livsgnista

Ibland är det lite jobbigare än vanligt. Igår var väl en sådan dag även om jag trots allt var på skapligt humör. Lite bitter dock. I vilket fall så skulle jag blogga hemifrån familjehemmet i helgen men så blev inte fallet. Så bjuder igen lite nu, bättre sent än aldrig har jag hört. Det vill säga ännu en bildchock för att vara från mig:

Byn, kort taget från gården.


Byn, kort taget från "Stora vägen". Dvs väg 250 mellan Köping och världsmetropolen Kolsva.


Huset, som för övrigt inte ligger i byn, utan strax utanför.


Huset igen, mäktigt tegelsmask. Men tydligen är tegel en favorit hos vissa framstående byggingenjörer.


Katten Jesus aka Nisse aka Elvis.


Nu Eskilstuna för ännu ett givande möte...

//Thomps

PS. Skönt att mästerbloggaren MZ är tillbaks i matchen igen!

Den mentala fasen


Förslaget om en mer nischad blogg mot Hälsa och Mode dök ju upp här om dagen. Om idébäraren upplevde att förslaget inte mottogs med överväldigande entusiasm, så var det så också. Däremot så borde inlägg om Hälsa och Mode komma oftare, även om det inte enbart handlar om dessa ämnen.

För att ta ett steg närmare dessa mycket komplexa och intressanta områden så börjar jag med en introspektiv ohälsoresa.

Efter månader av missär och misshandel av mig själv vågar jag helt enkelt inte längre fortsätta. Mitt hälsobeteende länge varit under all kritik och min hjärna har legat marinerad i transfetter, e-medel, alkohol och nikotin. 

Jag har förvandlats till en medelmåttig motionär och "träningen" har bestått av minst ett pass badminton i veckan och ofta tre pass innebandy. Förresten grymt bra spel i dubbeln tidigare idag Thomas. Brukar ju alltid hävda att siffrorna inte säger något i badminton, men 6-0 i set pekar mot en systematisk upprepning av ett resultat som statistiskt går att säkerställa till VINST!  (Förnedring). 

Råkade strax innan spelet förödmjuka mig själv genom att hamna i en konflikt och närstrid med mitt eget racket. När jag snitsigt skulle plocka upp bollen från golvet med racket misslyckas jag fatalt med manövern och driver ramen med full kraft rätt under ögat.  Det gjorde ganska ont och jag vaknade definitivt till för matchen, har nu en Yonex-tag i nian. 
 
Blev inte så mycket till hälsodiskussion det där, men återkommer längre fram med fler tankar.


//Matz

Avstängning

Låter egentligen den här länken tala för sig själv:
Studenter tentafuskade.

Risken är att det här blir lite väl internt, vilket jag allt som oftast försöker undgå, men man kan inte alltid få allt. Jag kan dessutom lugna alla läsare med att meddela att ingen av Sveriges tre mest intelligenta bloggare är inblandad i detta mygel. ;)

/A.


Klonad


Ska väga upp förra inlägget som bara var text, med några bilder. Ska därför dela med mig av de personer jag vid olika tillfällen hört att jag är lik. Är som sagt andras åsikter som presenteras av "Look-a-Likes" jag hört, en del oftare än andra.

För jämförelsens skull börjar jag med mig själv.



Håkan Hellström
Det namn jag hör flest gånger.

Småtjejer på H&M - Heej Håkan, hihi! 



Zlatan Ibrahimovic
Oftast hört av fotbollsintresserade barn. (Detta var dock innan näsjobbet)

Sjuårig kille på fritids - Är du Zlatan?



Rami shaaban
Svensk fotbollsmålvakt av egyptisk och finsk härkomst.

Något äldre fotbollsintresserade har dragit denna liknelse.



Stephan Yüceyatak

Barnprogramledare på SVT.



Michael Richards

Mer känd som den excentriske Cosmo Kramer i Seinfeld.



Anders Lundin



Gianluigi Buffon

Italiensk forbollsmålvakt.



Christian Bale

Liknelsen gjordes egentligen mellan mig och Patric Bateman som är Bales rollkaraktär i filmen American Psycho.



Tom Cruise

Mer specifikt Vincent Lauria som Cruise spelar i The color of money.



Rickard Sjöberg



Bert

Som i Ernie and Bert från Mupparna.

Var ett tag sen jag hörde det nu.




Det var hela listan det än så länge, uppdaterar om jag hör nåt nytt.

/Matz


Måste se över mina relationer

Igår blev det en snabbvisit till uppväxtbyn Nora för att äta en mycket välsmakande pre-easter-buffé med föräldrarna. När vi sitter samlade runt middagsbordet så behöver jag bara skicka ett mess för att stämma av vad som händer under kvällen i Örebro. Att komma hem och ägna tiden åt telefonen uppskattades måttligt och budskapet med levererades med uppgiven ton från min mamma.

Mor - Måste du hålla på med det där nu!

Jag - Ska bara meddela en sak.

Min far som tar rollen som neutral säger med en underförstådd önskan:

Far - Jag hoppas åtminstone det är en tjej!

Jag - Nej, det är en upptagen bög!


Reflekterar kort över detta faktum och återgår till andra samtalsämnen och en trevlig middag. Efter middagen beger jag mig till min mormor som alltid kan vänta sig ett besök när jag är i Nora. Efter sedvanlig välkomstceremoni hasplar min mormor ur sig att jag blivit väldigt lik "han lottokillen". Jag föreslår programledaren Rickard Sjöberg och inväntar respons. Mycket riktigt var det denna lottokille hon hade i tanken. Jag reagerar en smula förvånad över detta och min mormor tilläger att det var i ett visst ljus och en speciell vinkel. 

Bör sägas att min mormor är uråldrig och ser hemskt illa, annars mycket skärpt i sinnet. Jag får bara ytterligare en person att addera till min nu ganska långa lista av personer jag hör att jag är lik, bör presenteras här snart!

Sedan bär det av till Örebro för att nyfiket träffa en vän som nyligen köpt hus. Huset är en radonkåk där förra ägaren avled i huset. Folkhälsovetaren i mig fastställer dödsorsaken till mastodontisk exponering av becquerel för att sedan gratulera till husköpet.  

Eftersom jag känner min vän mycket väl och vet att han är lite för mycket optimist för sitt eget bästa så frågar jag lite försiktigt om han ska ta hjälp av någon med den totalrenovering och ventilering som måste göras. 

Jag får då till svar att allt är lugnt och att det kommer en hantverkare som ska hjälpa till. 

Jag - Jasså, vem kommer?

Vän - Günter, han kommer från Lettland och har en egen firma, han tar 120 spännn "vitt"

Jag - Hahahahaha!  Vad bra!
  
 
Önskar min kompis lycka till med renoveringen och drar vidare till sista besöket stället för kvällen för att träffa några andra vänner. Där bjuds det på kex, ost och Texas hold'em, ett spel som inte passar en min nonchalanta spelstil.


//Matz


Skärmdump

Bloggfan hängde sig men jag hann ta en PrintScreen...:)




Jag blev inte klar men IE förtog all min skaparglädje så det får bli så här...
/Eder Anton.


Hajk

Jag gissar på att flera av läsarna är uppväxta med Hajk som bästa underhållningsprogram på dumburken under uppväxten. Själv var jag nog rätt förtjust i programmet. Minns inte riktigt mer än att jag hade en period då jag gillade det. Alsterlind har ju färgat många uppväxter med kluriga uppfinningar och främst en bedrövlig dialekt. Kollade än en gång på när han tillverkar en säckpipa. Jag vet inte om det är själva säckpipan som är rolig eller om det är kommentaren om reklamen kombinerat med loggoexponeringen. Avgör själva.
 


Det som trots allt var ännu roligare var det andra klippet jag hittade som jag såg för första gången. Det är sånt här som höjde Bengt Alsterlind från medioker till gudomlig:



//Thomps


Förändring, inte alls...

Jag försökte igår föreslå lite försiktigt att vi skulle nischa om bloggen mot mode och hälsa. Anledningen kan vara att det finns ett stort intresse för båda dessa områden samtidigt som det saknas vettiga mode- och hälsobloggar för den målgrupp vi jobbar mot. Min lilla invit togs emot med idel bittra ord om att allt är skit. Nästan i vilket fall. Den lite lätt frånvarande MZ svarade med att han hatar hälsa och kost då han kan allt. Där ligger även förklaringen till att han skriver lite sparsamt. Han vill inte skriva om sådant han kan. Summa: Han kan allt (enligt honom själv). Så vi får nog stå ut med att leva vidare i enkelhetens tecken som innebär en motorväg rakt mot en tristessartad blogg som saknar existensberättigande.

Jag tänker dra ett litet strå till stacken och lägga upp en bild på senaste fyndet. Eller inte senaste, men det senaste fyndet som använts i vilket fall. Ett par nya byxor.



Bilden är inte bra och fick se nu att den inte gör byxorna rättvisa. Det är en symbios mellan jeans och manchester. Ungefär. Haha.

Så dagens outfit:
Tröja: NN.07.
Byxor: Asos.
Skor: Evisu.

Nu hemåt för första löppasset på över en månad.

//T


RSS 2.0