På den tjugofjärde dagen bloggade han

Åter i en bredbandsförsedd boning och det har minst sagt blivit dags för en kortare uppdatering.

Årskrönikan är just nu i tomteverkstan för en sista slip- och putsning och beräknas komma "i tryck" under 2012 års första vecka. Utan att säga för mycket kan jag utlova att den åtminstone är bättre än fjolårets dito. Även om den givetvis höll relativt god klass.

Skissar dessutom lite på en ny serieform med kortare berättelser från min barndom. Händelser som mer eller mindre hjälpt till att forma Eder Antoine till den person han är idag. Idén känns fortfarande bra men skiten ska ner på pränt också vilket inte alltid går så hejdundrande snabbt.

Tills nästa gång vi ses: GOD JUL!

/Eder.


Ett inställt inlägg är också ett inlägg

Ber om ursäkt för en viss bloggtorka senaste tiden men kan enbart skylla på att den som tidigare bodde i mitt rum "glömt" betala interneträkningen. Så nu har jag fått öppna ett eget account. Registreringen går inte med ljusets hastighet milt uttryckt.
Knåpar trots denna enorma motgång just nu på en alldeles enastående årskrönika för tillfället. Releasedatum är ännu inte fastställt men funderar på att släppa den exakt ett år efter den senaste och på så sätt initiera en tradition. Vi får se.
Stay tuned!
/Eder Anton.

Jag är Tomten

Något som jag trodde var omöjligt här nere i de sydligaste breddgraderna har inträffat. En skånsk tidning driver med självaste Zlatan! Till vardags hör det till vanligheterna att malmöiter (till viss del skåningar överlag) bryr sig mer om hur det går för Zlatan än för övriga fotbollssvenskar - är det landskamp handlar snacket alltså inte om hur det står till med startelvan utan enbart om hur det är med den viktigaste spelaren i laget; Il Capitano.

Personligen har jag valt att se det i ett större perspektiv och förklarar det därför med att skåningen generellt nog känner sig precis lite som Zlatan, det vill säga lite utanför och kontroversiell. Och precis som Zlatan tror sig även skåningen att han minsann nog klarar sig bäst själv och utan hjälp från andra. Ytterligare ett bevis för skåningens lite trångsynta förhållningssätt är hans geografikunskaper. Allt som ligger ovanför Småland är ytterst disigt och var fan Vättern och Vänern ligger är det få som bryr sig om. Tacka vet dom Öresund!

I alla fall: här är länken till den bästa julkalendern i bokstavsform
http://blogg.sydsvenskan.se/jagartomten/

Vilse i pannkakan

Idag tog jag mod till mig och gick in till stadens Mac-återförsäljare för att dels lämna tillbaka en usb-adapter och dels få kläm på hur man gör en sidzoom permanent i webläsaren Safari. Det sistnämnda betyder fritt översatt: göra-texten-på-sidorna-läsbar.

Jag: "Om jag trycker här på fjongen och sen på plusset. Då blir ju texten större..."
Teknikintresserad kille i glasögon och kort hår: "Ja."
Jag: "Men hur gör jag för att liksom behålla den storleken till nästa gång jag besöker sidan?"
Glasögat: "Då får du ju gå in här... gå in här... eehm..."
Jag (upprepar mig lagom störigt och oförstående): "Liksom behålla den storleken..."
Glasögat (inser nu att den där nonchalanta attidtyden inte funkar lika bra längre): "Jaadu. Det var en bra fråga. Ställ den till Apple Service!"

En bra fråga va, tänker jag. Hade det här varit "Svagaste länken" hade du inte ens fått vara med i publiken!
"Jag vill ändra sidzoomen - Ring Steve Jobs", liksom.
Fast inte ens det går ju kom jag på.

Det är som vanligt lätt att va svår när ingen förstår.
/Eder Antoine

Dagens teknik va?!

Det känns som det återigen är 1996 och jag just har lärt mig att det faktiskt är möjligt att byta bild på skrivbordsikonerna.
Femton år senare är frågan hur tusan man ändrar sidzoomen så den blir i läsbar storlek permanent?
/Eder.

Hänga med i utvecklingen

Har precis packat upp min MacBook Air.

Herregud.
Det här är som att ge GW Persson en Ferrari Testarossa.

/Eder.

RSS 2.0