Patetiska gänget på Folke ikväll

Som många av er vet så är jag inte så mycket för det här med firande av olika högtider. Så att dricka glögg och äta lussekatt ikväll känns nästan overkligt märkligt. Nej, faktiskt inte, blev bara sugen idag och då föreslog jag det för Linn som var på, sen ringde jag Matz och fick ett:

"Men fy fan"

Men i vilket fall så kommer det ske ikväll. Alla är välkomna, finns bara tre katter, men ni får gärna ta med lite eget. Pepparkakor finns här. Så välkomna från klockan 20.45 ikväll. Brahegatan 4A, tredje våningen. Hör gärna av er innan!

På Maxi så fick man se affärssinnet. Lussekatter kostade 8 kronor i affären. På maxifiket utanför kostar exakt likadana katter 15 kronor. Bra jobbat Svenne-banan som går på den....

Världens största lussekatt

En trött katt:



//T


Internetstrul

Det försvinner då och då. Lite jobbigt. Men men, nu funkar det så.

Dagen har inte inletts än. Kommer göra det när jag skrivit klart här. Då blir det skolan och VSIF-rummet för lite föreningsarbete. För nya läsare eller för gamla läsare som inte förstått så står VSIF för Västerås Studenters Idrottsförening och där sitter jag som ordförande, Matz som eventkoordinator och Anton som Webmaster. Personligen så är VSIF nog mitt substitut till ett barn. Funkar rätt bra, man slipper blöjbyten och skrik men får utveckling och ett trevligt kontaktnät samtidigt som man har jävligt kul (mer läsning på www.vsif.nu).

Kvällen blir volleyboll och kanske lite cykel. Bittert att missa badminton idag. Fan! Kanske får fråga Hult om han är sugen någon annan morgon i veckan eller så..

Någon i HiP borde sammanfatta sittningen, men tror inte det behövs ändå. Vi får se!

Gruppbild från i fredags, det var tydligen jag som tog kortet...


//Trötta Thomas

Veckans lista

Kommer idag att vara hästrelaterad rakt igenom, inga kiss den här gången.

Fniss:

1. Fredagens utklädnad -
Matz och Thomas går på P-sittning utklädda till Pålle:


2. Rallyhästen -
Akrobatik på högsta nivå:

3. VSIF på hästen - Inga bildbevis tyvärr, men VSIF krossade ELSA trots att inget tävlingsmoment fanns och trots att alla inte dök upp.


Bubblare:

Ronaldinho


//HiP

Man får göra vad man kan...

... för att roa sig så här dagen efter the big P-sittning.

En kväll som återigen gick till historien som en av det märkligare slaget. Hur och varför orkar jag inte gå in på men den slutade med att jag fick nattligt sällskap... av Matz. :)



På stan är det fullt tryck på Stieg Larssons nya film med Lisbeth Salander i huvudrollen. Herregud, vad är det för fel på svenska superhjältenamn?! LISBETH?!?!? Hur fan tänkte han? Och vad finns det mer? Kurt Wallander, Gunwald Larsson och gud vet vad!

Det enda liiite koola med denna äckliga svartrockare måste nog vara den slående likheten med en viss Marilyn Manson. Men det är också allt.



Nu är det dags att göra nånting av dagen. Eller inte.

/Eder Anton.

Vuksenskrift

Chacha!

Befinner mig på en adekvat förfest några fot från min egen bostad.
Många äro de bjudna men få de förunnade.
Att kvällen erbjuda mången dryck voro det sannerliga.

Nu klämtar klockan för ett sista ryck till lokalen där magin må skeda!





Det var det vuxnaste jag kunde komma på...

/Eder "Phascha".

Dags nu!

Snart dags för Kåren. Anton är klar, Kingen är klar, Linnsan är klar. Thomas är inte klar. Men kommer lösa sig.




En rebus, vilken film???



//T

Matz, the sabrering

Ni!

Ni!

Ni!

Matz gav oss nyss en försmak av vad som komma skall. Linn blöder, glassplitter överallt, en smutsig matta, ett grymt snitt, duschat fönster och en arg kvartersvärd.

Nu blir det city för lite shopping. Efter en till öl säger Blinn'. Tack detsamma säger jag.





//HiP


Darude - Sandstorm

Spårade som fan till den här låten på midsommar. Just nu sitter vi mest i soffan och äter. 4 familjepizzor från Pizza Hut. Lovely. Sen är det långt ifrån första ölen. Kommer bli en bra kväll det här. Inga tvivel om detta. Sabrering, galopp, fruktstund och en jävla massa skratt lär det bli.

Anton kommer snart upp sen köööööör vi!!!!!!!

//HiP

Kungen här

Grattis läsare. Äntligen så har det blivit dags för Kungens gästbloggning. Nivån på denna blogg ligger ju redan högre än högst, så det blir svårt att överträffa, men ett försök ska göras.
Dagen som redan igår utnämndes till världens bästa dag har börjat bra. Som tidigare nämnts visade jag och Eeken vilka som bestämde i Bellevuehallen. God start.
Snart vankas det promenad ner till "centrum" i Vässan. Öl ska införskaffas samt god och nyttig föda. Lär ju smaka skit som allt annat här i Västerås, gurkornas stad. Mycket att vara stolt över... Annat är det i Uppsala, där vi har en riktig kyrka med två torn, ett snyggt slott, ett UNIVERSITET, och inte att förglömma, Sirius bandy som krossade VSK med 5-0 på Studan.

Thomas har nu rakat hela sin kropp inför kvällens sittning med tema P. Jag kommer vinna utklädningstävlingen, trots att det inte är någon, har jag hört. Jag kommer vara så jävla snygg. Bilder från förfest och sittningen kommer under dagen och kvällen. Lär dock inte bli livebloggning ifrån sittningen, då vi kommer vara allt annat än i skick att skriva kvalitativa inlägg.

Humor på hög nivå lär det bli, men bli inte ledsna om ni inte förstår våra roliga skämt, då de ligger högt över er intellektuella nivå.

Gissa vad jag ska klä ut mig till ikväll (ni som jag har berättat för får inte gissa)?


Nu blire stan och ÖL. Mums!

Jag och Eeken kan ju detta med utklädnad. Njut av Sudden och Greger.


Väl mött
//Cristian Larsson

Vinst

Spelade dubbel för någon timme sen. Jag och Cristian mot Andy och MZ. 3-1 i set. Yeah!



Sen blev det fin frukost.



Nu är det lite skrivande för mig så jag blir klar med rapporten. Hoppas på att knäcka första ölen vid 13. Ni ska få hela dagen här på bloggen med dokumentation, kommer bli en oseriöst bra utklädnad ikväll. Eller två. Så håll utkik.

Tjing

Thomps & Sälis

Pinsamt

Chacha.

Svek mitt senaste inlägg och var på match ikväll igen i ABB Arena för att se VIK ta emot AIK.

Det hela blev ännu en uppvisning i pinsamt tam ishockey från hemmalagets sida. Killen som stod i mål i VIK hade all utrustning som en målvakt ska ha, han hade till och med den berömda vattenflaskan som alltid ligger på målet. MEN! Det måste varit en förklädnad! För han tog ju inga puckar?!?! Fastän AIK aldrig sköt så rann siffrorna iväg. Till slut stod det 1-5 till gästerna, varav det sista målet godkändes efter att domarna kollat på jumbotronen i efterhand...

Vid ställningen 1-4 rann det över hos en av VIK-supportrarna. Han började gasta. Det roligaste jag hörde måste ha varit när målvakt Thalberg just släppt in fyran och byts ut:

"- Fö fan, åk till Ullared och köp sånna där jävla homoprylar!"

Är personligen inte helt hundra på om han fick till sammanhanget men ändå... - Bra sagt, var min spontana reaktion.


Nu får jag nog ändra mitt löfte lite grann och istället göra det till att jag inte tänker betala  för att gå på hockey nånting i vinter. Spelet håller skitklass och domarna är dessvärre sämre...

AVGÅ NILSSON!

/Eder Anton.

Shakira vs kent

Såg reklamen för Shakiras nya skiva nyss. Vissa musiker har ju saker de anspelar på ganska ordentligt.. Shakira är en av dessa små stackare. Kan man inte bli känd utan att sälja sin kropp är man väl bra dålig. Eller? Fler exempel på detta finns ju i damidrotten som klär sig i tighta kläder för att få tittare. Inte så konstigt då de är sååååå mycket sämre än oss killar. Nästan så man skäms för er flickor. Eller vad tycker ni flickor?

Kent blir bok snart också. Jag kommer garanterat att köpa den. Fick en leverans av böcker idag också för den delen. Alltid trevligt. Nu borde jag skriva klart rapporten så jag kan ta ledigt imorgon. Vi får se. Ska gå upp tidigt imorgon iallafall för att skriva på ordentligt. Måste förbi SISU också och planera utvärderingskväll också. Mycket nu. Sittning fredag, kommer bli succe, om allt klaffar i tid...

Starka sidor hos mig: Driven, snygg, ironisk.



//T

På tal om dalta

Intressant läsning här. Klaga inte på wiki....


Dalta, dalta, dalta.

Jävligt fult ord om man skriver ner det sådär som i rubriken. Det är iallafall vad som görs på akademin för hälsa vård och välfärd. Så ska nog inte lägga ner någon energi alls på rapporten som ska in på fredag. Skita i allt och ändå få godkänt. Spelar ju ingen roll. Föreningsarbetet ger så mycket mer så bättre att fokusera på det tror jag. Vad tror ni?

I framtiden ska jag jobba inom äldrevården. Eller med barn. Eller som toalettstolsslickare.

Spännande morgondag iallafall tror jag.

Västerås Studenters Idrottsförening söker sponsor, gärna mycket pengar och lite krav. Det vi vill ha är någon som är smart nog att inse vikten av idrottsliv på högskolan.






Ni kanske anar en viss bitterhet. Enda trösten är att just nu ser det ut som om Liverpool åker ur Champions league vilket jag inte har något att klaga på.

//Thomas

Fullbokad

Chacha...

Sitter och låtsas skriva på rapporten från fältarbetet. Funkar inge vidare. Långt kvar till de 35 sidor jag måste nå upp till! Men jobbar på i sakta mak. Mak(?)... Föreläsning imorgon, då kanske man kan få svar på lite små frågetecken.

I förmiddags genomfördes mjölksyretröskeltest. Bra tråkigt var det, och blev sjukt varmt. Men lite kul ändå. Eller jag vet inte riktigt. Ikväll är det styrelsemöte med VSIF och sen en tur till fotbollen. Ska bli trevligt..

Maktlösheten när det gäller engagemanget kan slå till ibland. Den delen behövs det utbildning på. Hur fan gör man??

Senare i veckan så är det:

Tisdag: Föreläsning, rapportskrivande, ungdomsledarutbildning.
Onsdag: Rapportskrivning, möte SISU-VSIF, årsmöte Mellansveriges Akademiska Idrottsförbund.
Torsdag: Rapoortskrivning, utvärderingsträff.
Fredag: Rapportinlämning, P-sittning.
Lördag: Planeringsträff KKOK, årsavslutning, årsfest.
Söndag: Vila.

Någonstans här ska det klämmas in träning. Men var vet jag inte.

Bra mjölksyreträning för ryggen, har jag hört.



//T

Veckans lista

Chacha!

Ligger sisådär sju dagar sent med veckans lista men ser det som ett tillfälle att sammanfatta senaste tidens ståhej, händelser och upplevelser. I en härlig listkombo á la "Fnizz eller Kizz" förstås!

FNIZZ:

1. Eldkvarn på Sigurdsgatan. Jag har redan berättat lite kring denna fantastiska kväll där 60-talisterna reclaimade hela kvarteret Sigurd, strax bortom Västerås Central. Självklart tog jag tillfället i akt och fångade några ögonblick av kvällen på film. Lägg extra märke till mannen i publiken till vänster i bild. Han klappar och klappar men han bara kan inte känna takten! :) Dessutom kan jag intyga att det inte berodde på alkohol utan snarare avsaknad av taktgener.

Pecka, Gustav, Pierre och kanske många fler av mina lundapolare kan nog härleda detta fenomen till en viss annan person med Vadstenaanknytning. ;)




2. Gustav Fridolin på Demokrativeckan i Eskilstuna. Koolare och smartare kille får man leta efter. Oerhört skicklig talare med mycket vettigt att säga. Att ha suttit fyra år i Riksdagen, jobbat som samhällsjournalist på TV4 och dessutom vara färdigbakad Folkhögskolelärare vid 26 års ålder är mäktigt! Andra får tycka vad dom vill om hans politiska läggning. Jag väljer att se upp till honom.




3. Alexandra Dahlström (från Fucking Åmål) på Demokrativeckan i Eskilstuna. Egentligen en lite ovärd placering då det hon hade att säga inte alls var av samma dignitet som ovanstående. Eller det hon sa var väl rätt så bra, men det var sättet hon sa det på. Hon läste. Är man skådespelare/regissör borde ett väl inläst manus vara busenkelt?! Men nej, inte i det här fallet. Man ska inte bjuda bagarbarn på bullar(?), som jag så ofta brukar säga.




Bubblare:

Parma. Mitt kära favoritlag från Italien tog i år steget tillbaka efter flera skitår i Serie A och ett i Serie B. Och vilken comeback! I skrivande stund på en tredje plats i ligan, dock med en match mer spelad. Än en gång visar det sig att det lönar sig att satsa på ungt och hungrigt! Bojinov, Dzemaili, Paloschi och Mirante. Alla kring 20-strecket, är killarna som gör det.



Gyllene Tider. I likhet med hur Thompa skämdes när han drog upp Tomas Ledin här på bloggen skäms jag faktiskt lite själv när jag börjar choka om Per Gessle och grabbarna. Men igår kväll gav Kaj Kindvall mig faktiskt en låt värd att tycka om när han körde sitt musikquiz på P4. Åtminstone liiite grann. Kanske beror det på att jag är svag för synth. Svänger gör det i alla fall. Och vem kan ta miste på att det är GT som spelar?!



KIZZ:

VIK Hockey Ungdom. Eller va fan dom nu heter. Gick på gratismatchen mellan VIK och Sundsvall häromdagen och det var det värsta jag nånsin sett! Sämre hockey har inte ens presterats på allmänhetens åkning hemma på Kungsvalla IP i Vadstena!!! 34 skott av VIK varav ett gick in. Jag fick det då inte till några 34 skott, men det är klart, om allt som fjösas mot motståndarkeepern gills så kanske det stämde.

Hursomhelst kunde det bedrövliga hockeyspelet bara överskuggas av en annan insats... domarens. Efter två skitperioder spelmässigt bestämde sig domarteamet att gå in och stjäla showen. 10:or delades ut hej vilt och för ringa förseelser. Andreas Lindh åkte på en för tackling bakifrån (eller axel mot axel som 2097 personer på läktaren tyckte). Efteråt uttryckte han sig så här:
- "Vad ska jag göra där ute på isen om jag inte få tackla? Att tackla löst är inte kul!"



Nu har i alla fall VIK-ledningen bestämt sig för att stärka upp truppen en aning och plockat in kanadensaren Patrick Yetman på kontrakt till jul. Får se om det kan ha nån effekt. För det krävs bättring om jag ska bemöda mitt sorgliga arsle att ta sig till ABB Arena nån mer gång i vinter...

/Eder Anton.

Nära döden

Jag lever trots allt. Sprang Fakiren idag. För icke-invigda så är Fakiren en orienteringstävling. 18,5 kilometer skulle avklaras. Jag bestämde mig igår för att ställa upp. Då jag gått ner mig och är dåligt tränad blev målet att ta mig runt. Jag lyckades men mådde väldigt dåligt på slutet. Efter 2 timmar kom stora klubben och jag stapplade in över mållinjen till slut. Fick sätta mig och vila i skogen. Händer inte jätteofta...

Efter loppet satt jag och stirrade i väggen utan att kunna tänka. Sen kom frossa och skakningar i hela kroppen. Tog mig hem för att frossa vidare under täcket med tårarna i ögonen. Känslan av att börja gråta var där, samma känsla som brukar komma sista milen på halvvättern. Så kvalificerad gissning var näringsbrist då jag blev piggare och piggare efter lite mat som jag dock fick plåga i mig. Kvällen handlade om att äta ifatt lite. Tror jag har lyckats. Nu sängen. Orienterare är lite bättre människor helt enkelt.

En fakir:


Vinnaren av Fakiren (storebror btw):


//T 


Med sikte på Storstadspojken

Gör en copy-paste på Storstadspojken. Aftonbladet har gjort ett reportage om vem som kastade i skogsturken. Känns relativt relevant trots allt. Lite lokalt också för min del då det skedde i Västerås. Skogsturken, Power Meet och gurkor är det som Västerås är känt för. Vet inte om det känns så bra...

Samtidigt, vad är andra städer kända för egentligen. Köping, gul rök och Filip Hammar. Uppsala, fattiga studenter och Pelle Svanslös. Umeå, björkar och Marta. Så visst visst. Nu stan och sen inköp av nya inomhusskor och badmintonbollar. Sen handbollsträning. Btw så vinst med 3-0 i morse över Hult.

Den fattiga delen av Västerås:


Västeråsgurka:


//T


I väntan på

att cheesecaken ska gräddas färdigt så kan jag ju lägga ut en sån här:



Det ena är Charlotte Perelli, hon sjunger lite.  Det andra är Yasmin, hon jobbar som Brat doll.

Tillsammans har de något gemensamt, sitt karaktäristiska utseende med; platt ansikte, obefintlig näsrot, stoora ögon och gigantisk panna så är de en Aliens snuskiga fantasi, runkobjekt och ultimata sexdröm.




Här är han, händerna på täcket!

Undrar vad han ska hitta på till fredagsmyyys??



//Matz

Oh lately it's so quiet

Chacha bloggen!

Har den senaste tiden inte haft gnuttan av en chans till att "blogga ikapp" då praktik, fritidsäventyr och matlagning(!) tagit upp all av min vakna tid.
* eight work
* eight sleep
* eight for play

appliceras inte längre på min tillvaro (om det nu nånsin gjort det) och det ska faktiskt bli skönt att gå tillbaka till långsovarmornar med en five minute walk till skolan nästa vecka.

Praktiken har dock varit riktigt bra och jag kommer verkligen att sakna mitt kontor i Stadshuset. Kanske har min karriär i och med detta redan peakat och vad som än väntar kommer ha svårt att mäta sig statusmässigt med vad jag nyss varit med om... Men men, karriärister eller heroinister, vad är skillnaden??



Nu väntar i alla fall ännu en natts försök till sömn. Får se om kapten Bajsnylle som vanligt väljer att smälla dörr sådär framåt 02-03-tiden eller om jag äntligen kan få sova en hel natt utan bryderier.

Natti.

Hjärnknullade bloggare

Bristen på inlägg kan bero på att Internet strulat för vissa och för min egen del att laddaren gick av och lite bekymmer med att hitta en ny. Men nu sitter jag på Västmanlandsidrotten med sprillans ny laddare, som dock låter lite konstigt, bredvid datorn.

Än har ingen skrivit något efter Sinnescirkus med Fixelius. Kan bero på att vi blev totalt våldtagna i hjärnan. Var mentalt ganska påfrestande men det innebar att Henkebenke fick stående ovationer från de nära 500 personerna som var där, inklusive HiP. Dock så arbetade hjärnan hos geni-Thomas i bilen på vägen hem och jag genomskådade allt. Tänker inte avslöja hur han gör. Ska maila Faxen och utpressa honom tror jag...

Det som hände igår var nästan lika stort. Jag var på konferens om Idrottens Föreningslära och fick gruppdiskutera tillsammans med Robinsonvinnaren Antoni Matacz. Läs mer om vinsten och honom här!



Under diskussionen var han emot det mesta och kändes rätt bitter. Kanske saknar kändislivet? Vad vet jag, kanske bara en dålig dag, kan ju bero på vädret har jag hört...

//T


Vem ska ta ansvar för det här???

HiP är försenade med listan. En av de tre heliga männen tog på sig att få ut en grym lista bara lite sent. Än så länge har den inte dykt upp. Jag börjar bli orolig för att den försvunnit helt. Inte bra. Vi ber iallafall lite om ursäkt men håller dörren öppen för att den dyker upp imorgon. Ikväll åker hela HiP-crew ner till Nyköping på Sinnescirkus med Henke Faxilius som är hypnotisör, spelare och jävligt underhållande.

Snart slut på praktiken. Gud så trååååkigt att komma tillbaka till skolan. Sitter just nu och fipplar lite på rapporten, så onaturligt att skriva vetenskapligt om vad man gjort under praktiktiden. Någon som har bra frågeställningar för att fältarbete på Västmanlandsidrotten?

Bildgoogle på Faxilius. Är det verkligen honom vi ska se ikväll? Han ser i och för sig lite pillimarisk ut så han kan nog både hypnotisera och läsa tankar. Frågan är hur mycket han har fått ligga i sina dar?


//T

Utmattning

Chacha!

Har sovit sjukt mycket på sistone. Men fortfarande väldigt trött. Många säger ju att det är årstiden. Fegt att skylla på den kan jag tycka. Tror det kan bero på viktökningen delvis. Delvis på att jag haft lite mycket att göra, vilket i sin tur gjort att jag ätit och tränat dåligt...

Fått lite små jobberbjudanden på sistone. Vilket känns ganska trevligt. Jag börjar bli efterfrågad! Inte så konstigt då jag är en jävla framgångsmaskin.

Har ni lyssnat in er på Kents nya album? Jag har. Mycket bra. Hjärta och Idioter är favoriter just nu! Taxmannen är på gång.

En intervju med några smågossar:


Bildgoogle på framgångsmaskin:


Blir nog ett litet pris till den som först listar ut vilka det är!

//T


Svenskarnas språkbruk

Chacha!

En tung helg med två dagar fulla med utbildning. Jag var delaktig på en del bitar men mest så studerade jag hur allt gick till. Intressant var det. Dock en reflektion. När det skulle skrivas på stora blädderblock så uppmärksammade jag hur dålig svensken är på stavning. Exempel: Interesant = Intressant, possetiv = positiv och slutligen lystna = lyssna. Det här är då människor som är mer än 17 år gamla. Vad ska man säga om det?!

Den andra reflektionen är att jag nog hittat ett av de coolaste efternamnen: Isberg. Är inte det rätt häftig. Mr Isberg! In english: Icemountain. Rätt coolt det också. Eller vad tycker ni? Även en Lord var med på deltagarlistan. Det är också coolt om man ser är en lord också. Hello, I am lord Lord. Rätt kul...

Nu blir det Filip och Fredrik och mer depp.

Mr Isberg



Lord Rayleigh, men om han byter efternamn så blir det lord Lord.



//T


Strul

Senaste tre dagarna har mitt internet drabbats av oförklarlig frånvaro, varför inlägg från min sida inte hör till vanligheterna här längre.
Och ja, jag har betalat avgiften.
Och nej, jag har inte dragit ur nätverkskabeln.
Så vad är problemet?!

Ingen aning faktiskt. Får se om klåparna på MDFnet kan hjälpa mig nån gång mellan tuggorna av mums-mums och chokladtoppar.

Hursomhelst var jag och Rikard på en magnifik Eldkvarnkonsert igår kväll! Den skara fans som hade samlats hade samtliga (utom jag och Rikard) födelsenummer med början av en 6:a. Med anledning av det blev kvällen något annorlunda än vad man är van vid på konserter med andra, mer ungdomslockande artister.

Noterat under kvällen:
* 60-talister dansar gärna men ytterst sällan i takt.

* 60-talister tror deras kroppshydda är mindre än vad den är. Otaliga gånger gick flera fetton in i mig med magen först. Varför gör ni så, undrar jag?!

* 60-talister, och då mestadels männen, gillar att kladda och ta på underåriga servitriser. Huuh, det var äckligt att se dom talla på tjejer födda en bit in på 90-talet.

* 60-talister är naiva! Att köpa biljett med reserverat bord innebär att: "jag ska kunna sitta och kolla på Eldkvarn på samma sätt som jag kollar på Allsång på Skansen!" Det är den rådande meningen. MEN NEJ! En konsert är inget Lasse Berghagen-gemyt, där man sitter och avnjuter artisten lugnt och stilla. STÄLL DIG UPP OCH RÖR PÅ DIG FETA 60-TALIST!! DET ÄR JU KONSERT! :)


Från skolan, en söndag: /Eder Anton


Kattkväll

Var igår och såg "Cats" på Cirkus. - miniSpoilervarning!!



Mjaoouuu!

Det började med att katterna invaderade scenen från både golv och tak, några tassade sig mot scenen genom publiken och skrämde vissa rejält, jag klarade mig dock :)

Sen levererades imponerande sång- och dansprestationer där olika kattkaraktärer presenteras. Det är egentligen flera  fristående framträdande som väver samman handlingen och berättar de olika katternas historia och relationer. 


Med i enseblen var bland annat Per Myrberg (76 år) som också gett röst åt Sebastian-Krabba i "Den lilla sjöjungfrun" Peter Harryson spelade nästintill sig själv genom att gestalta en proppmätt gastronomkatt.




Stråålande show med effektfull scenografi!


//Matz
 

Fredagsmys

Fredagkväll och två av de tre pojkarna i HiP sitter i soffan och myser. Starsky och Hutch på tv också.

Hört tidigare under kvällen:

"Det är väl ingen som kollar på damhockey om man inte blir tvingad?!"
"Det är väl ingen som är så grym att den tvingar någon att kolla på damhockey?"

Slutsatsen blev att det är en ny tortyrmetod!


Sen kommer en viktig fråga. Varför ser inte klubbarna ut idag som på 70-80-talet???? Många är sjukt mycket coolare...

För lite dance battles nu för tiden också. Check this out:


Peeas!

//T 'n' A

Fröjdfeldt-spotting i Eskilstuna

Chachaa bloggen!

Har egentligen alltid mycket att skriva om men sällan tid att plita ner nånting. Men idag har det hänt för mycket bra för att inte skriva ett inlägg. Skrivsättet riskerar att inte bli särskilt överlagt då jag säkerligen kommer drabbas av iver att skriva ner allt det som jag idag upplevt.

Som de flesta bloglovers vet så har grabbarna med hunden i påsen just nu praktik. Jag gör min i Eskilstuna, på kommunstyrelseförvaltningen. Idag hade jag stämt träff med en kvinna på MunktellArenan för att prata lite om rollen som friskvårdsledare. Intervjun, eller samtalet som det snarare artade sig som, var mycket lyckad och jag blev bjuden på wienerbröd, banan och en Loka citron. Mitt i allt snack ser jag plötsligt ett välbekant ansikte! Jag tänker direkt: "Fan det är ju han domarn!"

Sen chokar hjärnan på tomgång och letar febrilt efter namnet, men utan framgång. Det visar sig att han heter Peter. Peter Fröjdfeldt. MANNEN SOM VAR FJÄRDEDOMARE I EM-FINALEN 2008!!!
Mitt intervjuoffer ropar in honom till bordet och vi snackar lite om det som hon och jag just pratat om i nån timma. Koolt, idag har jag alltså tjötat med MANNEN SOM VAR FJÄRDEDOMARE I EM-FINALEN 2008!!!
Stort.


Det andra som händer och som är riktigt kul är när jag ska till att betala biljetterna till Eldkvarn och Stefan Sundström. Jag blir i det närmaste upphittad av en kille i Kvarteret Sigurd och vi chit-chattar lite om musik och giget som var förra veckan med Niclas Frisk och hans projekt Chinatown. Jag får plötsligt syn på en bunt cd-skivor liggandes på bordet och utbrister:
"Oh, Jonathan Johansson, kommer han hit?"
Han svarar: "Nej, han har varit här men det var ett tag sen. Har du skivan?"
"Nej"
"Ta en!"



Jag har nu en fullängds compact disc med Jonathan Johansson hemma som fortfarande är i obruten förpackning. Matz har kexchoklad.

Jaja, det var lite av det jag var med om idag. Skulle som vanligt kunna skriva mer men det får bli en annan gång. För övrigt har jag mycket sevärt Youtubande att leverera. Jonte har en del som måste upp till allmän granskning!;) Och jag själv med egentligen.

Nu är det natti!

/Eder Anton

Fenomen i lag


Fångade av mänskligheten två helt irrationella beteenden idag vid centralstationen, detta är inte unikt för dagen!

Till att börja med så ska jag presentera: Flödesfenomenet. Spektaklet äger rum vid av- och påstigning till tåget, då folkmassan formar en mänsklig propp.

Detta sker i en tvåstegsprocess då steg 1 är att påstigande individer blockerar vägen för de som ska ut genom dörrarna, för att i steg 2 blockera vägen för varandra på väg in genom dörrarna.

Det är sällan någon som blir utan sittplats och det muttras och fnyses i flaskhalsen som bildas, så alla är medvetna om att begreppet sunt förnuft inte ligger nära till hands, detta är kognitiv dissonans i praktiken.


 

Bilden är blurrad för att personer inte ska kunna identifieras!

Beteende nummer två handlar om Minsta Motståndets Lag. Tidsbrist är en vanlig förklaring till varför människor inte hinner med saker och ting, tillexempel fysik aktivitet.

Varför väljer man då att åka rulltrappa när det finns en vanlig trappa bredvid som går både snabbare och så får man några extra steg om dagen, inte helt klokt.

Sen finns det supereffektiva personer som går upp och ned i rulltrappor, enda tills de träffar på någon som inte greppat att högertrafik gäller.

Rulltrappor är ingen jävla åkattraktion!




Dagen goda gärning blev att köpa en burk Morfars Kexchoklad av några tioåringar för att visa att det lönar sig att jobba för saker man vill ha. Pengarna skulle gå till en klassresa, den har man ju hört förr, men entreprenörskap ska främjas.

Visst visst barnarbete är ju aldrig bra för barn har ju ingen känsla för kvalitet, men kexchokladen var importerad.  

Morfars Makalöst Mumsiga Kexcholkad bortskänkes för övrigt



//mad bat

Tjockis?

Börjat bli ordentligt tung jag. Känns lite konstigt. Behöver löpträna med. Morgonträna mer. Äta bättre. Panik!!!

Kanske ska börja träna gym? Någon som vill coacha? Gå över på mer kosttillskott istället för mat?

Någon som har tips på vad jag ska göra? Bilder kommer imorgon på hur jag ser ut numera....

Skulle lägga upp en bild på någon tjock. Men hittade något roligare:


// En bedrövad Thomas


Coaching


Såhär i hälsohysterins tider är vi överösta av tips om dieter och träningsmetoder, då  gäller det att sortera och välja ut det som är evidensbaserat och fungerar enligt beprövad erfarenhet.  

Så ni som funderar på att ägna er åt någon form av fysisk aktivitet, kanske motion eller rent av lite träning bör ta till er detta.

Muskelgrupper ovanför halsen men nedanför näsan blir ofta bortglömda, vilket är synd då proportioner, symmetri och harmoni kännetecknar ett attraktivt yttre, även om vissa hävdar att fulhet kommer inifrån.

Så skaffa ett par tandgummin och börja tugga. En kvart om dagen är tillräckligt för att skaffa ett käkben i Peter Wahlbecks kaliber. 
 
Varning för gnissel i huvudet!

 




Du kommer då att undvika problemet med flyende haka och slippa se ut som Beaker ur Mupparna.



Tveksamt om gummit hjälper mot den lätt förskräckta blicken, troligtvis får Beaker syn på en riskgrupp!

För er som börjat tveka på ert utbildningsval eller prioriterar studierna högre än att frisätta endorfiner genom att röra på sig ska också få ta del av lite karriärscoaching. Var på genomresa i gnällbältet och fick syn på en kurs som finns att söka, är dock osäker på om den finns på Mälardalen högskola.






//MaD BaT

Helt gaaalet

Schuukt mycke folk på innebandyn igår. Men blev en del speltid i vilket fall. Fick göra ett snyggt mål också vilket var skönt. Hade nu tänkt försöka mig på att ranka världens tre bästa sporter. Men då gör jag anspråk på en´lista vilket är söndagens ansvar. Så med bara en idrott rankad som världens bästa så undviker jag listan. Då blir det bara ett konstaterande. Så (lång trumvirvel) ORIENTERING. Föga oväntat förvisso. Men finns tusen argument för att det är så. Tänker inte dra alla men:

 - En av de absolut mest krävande sporterna fysiskt.
 - En av de absolut mest krävande sporterna tekniskt.
 - En av de absolut mest krävande sporterna mentalt.
 - En av de snyggaste sporterna.
 - En av de billigaste sporterna.

Det är topp överallt. Dessutom är de allra flesta orienterarna smarta människor. Eller smarta och smarta. Det är människor iallafall till skillnad från många andra. Några frågor på allt det här?

Två snygga svenska JVM-guldlag.


En av de stora inom idrotten:


Ganska häftigt, hittade tyvärr ingen bra på Jukola då det är 5 gånger så många människor som startar.


//T


Dagens lilla hyllning

Borde vara till Zlatans underbara tacktal igår. Men det blir ändå till Com hem och deras nya reklam. Då den förra lilla liknelsen med Parlamentet var en av 2000-talets sämsta så kom den nya som en fortune cookie på posten. Det är ju schuuukt bra underhållning.
 

Så idag älskar vi alla Com hem...



Eller?

//T

Språk-Hitler back on track

Hohoo!

Har återigen tagit grepp om vardagen och var idag i Eskilstuna som vanligt och praktiserade.
Det var skön-t som Niklas Bäckström skulle ha sagt.

På lunchen gick jag ner på stan för att få en glimt av dagens ljus samtidigt som jag gick en sväng till Myrorna. Hittade två fräscha tröjor och ett tennisrack.
Tennisracket kostade 17:50:-.
Det var halva priset. :)

Gåendes hem går jag förbi skylten nedan, och jag undrar fortfarande vad det är dom köper? Nån som kan hjälpa mig tyda?



Och jag undrar: Vem tar ansvar för det här??!!

Hur tänker firman som trycker?
Inte alls uppenbarligen.
Eller så skrattar dom bara hejdlöst. :)

Det skulle jag gjort.

/Eder Anton

När du grät på festerna var jag aldrig bjuden

Gårdagens apatiska stämning infinner sig idag. Trots att det finns massor med inspiration och motivation känner jag mig långsam och seg. Är nog kanske lite sjuk så blir tidig hemgång om ett tag. Ska vila en stund sen lite mer föreningsarbete. Fint. Ska fixa cykeln ikväll och sitta upp en stund. Längesen nu. Sen tidig sänggång..

Men åter till helgen. Vi var ju på studentidrottsgalan. En helg full med föreläsningar och inspiration. På lördagkvällen var det bankett med tillhörande underhållning och prisutdelning. VSIF tog hälften av priserna i form av årets hemsida (www.vsif.nu) och årets eldsjäl (jag). 5000 kronor till föreningen och lika mycket till mig. Aldrig fel. Första gången jag får pris för mitt föreningsengagemang. Så känns riktigt bra. Borde kanske sluta nu när jag är på topp? Eller satsa på att VSIF ska få pris som årets förening nästa gång kanske?

Hur som är jag väldigt nöjd med helgen och mycke cred till Anton med jobbet med hemsidan. Dessutom ett stort tack till mina kära styrelsekollegor och alla andra som hjälpt oss på vägen. Utan er...

Jag har ju bara gjort lite föreningsarbete......?



//T

Veckans lista!

Veckans lista listar de falskaste profilerna inom tv-världen. Somliga håller upp en transparent fasad som går att genomskåda med resultatet att de utstrålar en oäkta känsla.  

1. Leila Lindholm.


 

Leila bakar ofta i gemytliga lantliga miljöer i sann knytblusfröken-stil med påklistrat smile och naturligtvis endast ekologiska varor. Vad som händer när kameran är avstängd går bara att spekulera i, men det är inte så sockersöt.

2. Anna Skipper



Anna har lyckats med konststycket att se ut som en välbevarad 55-åring, men är i själva verket bara 41 år, bland annat.


3. Skurt




Skurt, så blåst och bortkommen kan ingen vara!


Såå mycket falskheet va de häär!

// HiP

Apati

Sjukt sliten. Men grym helg med åets hemsida och årets eldsjäl. VSIF är jävligt bra ibland. Imorgon ska liket upp vid 06 för badminton. Kommer bli en lång dag. Nu sängen.

Love

//T

GPS-äventyr!!!!

Dags nu, kommer bli kul. I och med att HiP är en grym blogg har jag med mig ett kamerateam. I samband med morgonpromenaden fotades det lite (själv sprang jag uppför backen):



Efter GPS blir det träning igen. Backen ska forceras ordentligt den här gången..

//T

Kvar i karantänen

Ouä!

Hatar att vara sjuk och allt va det innebär.
Sen insjuknandet i måndags har jag endast lämnat lägengeten vid två tillfällen varav det ena var för att köpa näsdukar... Det andra för att köpa fredagsgodis.

Av mina senaste 120 timmar har jag spenderat 119 av dem på mina 28 kvm...

Som tur var för mig fick jag uppskov att åka en dag senare till Studentidrottsgalan i Falun. Alldeles nyligen kom dock den där retsamma hostan som jag under veckan undrat var den varit. Och hade det varit vilken annan helg som helst skulle jag stannat kvar i min karantän och bara vältrat mig i näsdukar och baciller men nu är det ju inte det...

Så kom igen, Gud! Visa din existens och gör mig frisk ditt h*lvete!
Och gör det nu!!!


/Eder.

På plats i hoppbacken

Sitter på hotellrummet, inte det bästa men funkar väl. Brukar trivas ganska bra på hotell. Med förutsättningen att man slipper vara där så mycket....

Ser fram emot den lilla tid som blir över då jag kan ut och träna i backen. Kommer bli kul. Men Schuuuukt jobbigt..

Den vackra utsikten (om man smyger upp fönstret minsta lilla så dånar det som fan från autobahn utanför):


Rummet:


Välkomstfika nu!

//T

4-0!

Enkel seger idag. Spelade riktigt bra också. Mina badmintonskills börjar arta sig. Stoppbollar är nog ändå mitt signum. Yeah!

Helt jävla stört:


Men fascinerande. Nu bär det hemåt för bilbyte. Sen blir det Falun och Studentidrottsgalan. Kommer ju bli schuuukt kul. Mz och Änt kommer imorgon. Ska träna backintervaller i backhopparbacken. Grymt!

För övrigt så bara två veckor kvar på praktiken. Vill vara kvar. Men men, ska vara effektiv sista två iallafall. Nu ska jag åka och lämna min zombie till flickvän ensam. Hon har stapplat runt som Bambi hela morgonen och bara gäspat större och större. Nu somnar hon snart i handfatet tror jag...

Har med mig datorn så HiP kommer nog med något gemensamt i helgen..

Tjing

//T

Röd

Pianotrappan var på blogg.se stort och tydligt. Sen nyhet då jag skrev om det för längesen. Men cred till bloggerskan som tar efter HiP. Det är bra tänkt för att få en bra blogg iallafall.

Sitter på Västmanlandsidrotten nu. Ska in till Kerstin och se om det finns något vi kan göra tillsammans. Arbetslusten är lite tam trots allt. Inspirerad för föreningsarbete och helgen men inte jobb. Helgen kommer spenderas i Falun på Studentidrottsgalan. Kommer bli kul. Kommer dock inte bli några priser... Men inspirerande miljö och trevligt folk..

Gårdagen gick bra och jag tror styrelsen var nöjd med det som blev sagt. Jag är nöjd iallafall och det är lite jobb framför oss men det kommer bli sjukt kul.

Bilderna kommer från Nilles 20-årsfest.

Snygg Cristian som vanligt:



En hund, en flicka, en pojke, och jag. Kan det bli en bättre fest??




//T


Föreningsliv

Och underliv rimmar. Eller?

Iallafall så var tanken att det skulle komma ett argumenterande inlägg om varför föreningsengagemang är så jävla bra. Men orkar inte det så nöjer mig med att säga att föreningsengagemanget är det som gett mig mest av allt i livet. Arbetslivet och studier kan dra åt helvete. Att engagera sig är en kick och att brinna för något är underbart. Så låt er inspireras och ut i föreningslivet och arbeta. Föreningsliv=Folkhälsa.

Tips på bra föreningar att engagera sig i nästa år:
Västerås Studenters Idrottsförening
Köping-Kolsva Orienteringsklubb

//T

Biljetter bokade!

Chacha!

Livet som snörvlig ter sig trots omständigheterna just nu ganska bra.
Har nyligen bokat ett antal biljetter till stora happenings i Västerås närmaste tiden framöver.

14/11 - Eldkvarn på Sigurdsgatan25. Tillsammans med min käre vän Rikard "Rikardsson" Magnusson blir det till att avnjuta gamla hederliga Norrköpingsbandet med otaliga hits i bagaget. Ser fram emot en oförglömlig kväll!



9/12 - Stefan Sundström på Sigurdsgatan25. Tillsammans med min käre vän Gustav "Gugge" Ektander ska vi gemensamt avnjuta stämningsfulla visor med Sveriges mest folkkäre lodare! 


Allt för nu.
/Eder Anton.
 

Kysst av spriten

Chacha!

Sov länge idag för att slippa gå omkring och snora i min ensamhet längre än nödvändigt här i lägenheten.
11.40 uppstigning och frukost. Skjuter ett par doser Kan Jang (raakt i pannaan!) och vitlök på det. Kamomillte, i hopp om att det ska förkorta sjukdagarna något. Multivitamintablett och två clementiner.
Som den junkie jag är har jag nu fått en bra start på dagen.

Så precis nu, efter 30 använda näsdukar, går jag på steg två i kureringsprocessen: SPRIT!
På inrådan av min lundapolare Päö har jag nu dragit i mig lite konjak (jag hade ingen av de andra ingredienserna; citron eller honung hemma). Skulle ljuga om jag skrev att det var njutbart men smaka inte särskilt äckligt heller.


För att inte tappa alldeles åt skogen för mycket vikt nu när jag är sjuk överlägger jag med mig själv om jag skulle ta o baka semlor? Om jag inte missminner mig är fettisdagen nån gång i februari men Projekt Viktökning ger mig inga alternativ.

Jag kan inte träna. 
Vill inte ta en shaker.
Jag behöver kaloritäthet!

Semlor kan vara svaret...

/Eder Anton

Skön dag

Chacha!

Förmiddagen har vart schuukt slapp med sömn, dusch, ska läsa bok nu. Eftermiddag och kväll i Köping med ätstörningsmöte (jag kände att det var dags, spårat lite på slutet)..., sen stugbokningsmöte för nyår och sen styrelsemöte ikväll. Hoppas hinna tillbaks till lite innebandy i Västerås också. Visar sig.

För övrigt så är det Liam Norbergs bok jag läser. Han är en fascinerande man. Avgudar honom ju i Sökarna. Sökarna 2 däremot var ingen hit, långt därifrån...



Även vår kära Thorsten Flinck är ju underbar ibland:

Nu läsa lite mer..

//T
 


Sick as a f*ck!

Chacha.

För första gången sen i början på juni är jag nu förkyld igen...
Det suger.

Stannar hemma imorrn från praktiken och Studentidrottsgalan till helgen är i farozonen.
Blir till att överdosera Kan Jang, vitlök, clementiner och sömn den närmsta tiden.

MEN! Mitt i allt detta elände finns det ändå en ljusglimt!
Igår träffade jag HMB på gymmet för första gången sen i maj!
OCH! Bäst av allt!
JAG FICK EN KRAM!!! :))

Hon hade precis lika snygga ben som jag mindes.
Dessutom verkar det vara en oerhört vettig tjej, inte som Patrick Bateman med sällskap pratar om här: http://www.youtube.com/watch?v=Lzz4QtbTu6M
Även om det de facto råkar vara lite av en sanning
(Come on, spöa mig bara, feminister!).


Avslutar med Humorsveriges mest underskattade och roligaste män: Micke "Svullo" Dubois. Tyvärr finns han inte kvar i jordelivet längre och det är, uppriktigt sagt, någonting jag verkligen sörjer. Många menar säkert att den här typen av humor är rätt simpel och inte alls särskilt rolig.
Men här snackar vi om att ligga före sin tid. Träffsäkerheten i skämten (som uppkommer precis i tillfället) är brutalt kul! Så det här är en hyllning till en i mina ögon riktigt stor komiker:



Ha det bra.

/Sick Boy.


Helgen i bilder (ett fåtal)

Hej på er!

Lunchen är nog slut men hinner skriva lite iallafall. Helgen var som sagt grymt bra och trevlig. Lyckades få några bilder. Inga som kommer vinna pris men ändå roligt med bilder har jag hört...

Misären i lägenheten



En trött Cristian med pannlampsfrilla


Sista passet nära nu



Snabb är jag



Lagbild



//T

Morgonstund

Borde leverera något oerhört bra här då jag är full med inspiration och livsglädje inför den kommande dagen. Men det usla spelet på morgonens badminton gör mig lite off. Lyckades vinna med 2-1 i set mot Hult men var bedrövligt dålig bitvis. Höjer jag mig inte snart är det dags att lägga ner. Jag som brukar vara lättlärd (=smart enligt Matz och mig). Men inte då...

Dagen blir på Västmanlandsidrotten, sen lite snabbt i med mat innan styrelsemöte i VSIF. Yeah!

Blir en snygg bild på Cristian (Kungen) när han dansar av glädje!



//T

Veckans lista

Då tiden är vår ständiga fiende har inte HiP kunnat samlas för att göra veckans lista. Så fått fria händer att göra nånting. Så med 19 minuter kvar nu (kommer vara ännu mindre när listan är klar) så ska jag få ihop nånting. Tänkte på helgens bästa skämt. Men håller lite för hög klass. Så kommer helt enkelt bli kents bästa låtar. Måste förtydliga att det växlar hela tiden men för stunden iallafall. Det är dessutom personligt för mig och inte något hela HiP kan stå för.

1. 747. Motivering: Efter många konserter så känns det fel att sätta en annan låt högst på tronen.


2. Berlin. Motivering: Vet inte varför, men just nu spelas den väldigt mycket. Är ju en väldigt bra låt helt enkelt.


3. Töntarna. Motivering: Nytt, inte fräscht, rätt väntat. Men jävligt bra. Som vanligt snygg video.




Bubblare


Saker man ser. Efter min första riktiga olyckliga kärlek (Hon blev tillsammans med min bästa kompis) så gick jag hem, la mig på sängen, satte på saker man ser på repeat och bara skrek och grät. Dessutom ett av världens snyggaste skivomslag av någon anledning.



//T


I like big butts?

Chacha!

Söndagsseg utöver det vanliga efter två nätter på luftmadrass (haft syrran på besök i helgen). Har fortfarande inte vaknat till helt men försöker samla kraft till ett bröstpass på djimmet innan det åter är läggdags och dags för svensson liv livin' i ytterligare fyra dagar.

Helgen har annars varit riktigt bra och det är alltid kul med familjebesök. Har försökt äta upp mig rejält med rostbiff, lax, äppelpaj och två chokladkakor. Får se om det ger resultat.

Så här såg det förresten ut när jag briljerade i köket och lagade färsk pasta samtidigt som jag skar ner en fruktsallad:


/Eder Anton

RSS 2.0