Inbetween days.

Efter en vecka fylld med aggression och tentaplugg känns det som det kan vara dags att uppdatera lite vad som hänt senaste tiden.

* I torsdags skrev jag tenta i sociologi.
Tentavakterna var två tentatanter vars dagar som fagra möer sannolikt inträffade någonstans i den begynnande efterkrigstiden. MEN! Därmed inte sagt att de inte fortfarande var att räkna med! När jag anlände, avslappnad (nästintill nonchalant) och i god tid och just hade hängt av mig mina tillhörigheter bräker en av de äldre kvinnorna högljutt åt mig: "DEU FEEOR ÄNTÄÄ HA MOBEILTELEFEUNEN POU DAEJ!!!"

Vafan äre om och varför kan du inte bara be mig snällt, din jäkla föredetting?!, tänker jag men blidkade hennes befallning omedelbart samtidigt som jag bedyrade mitt ouppsåtliga handlande med ett jakande muttrande och en oskyldig men leende uppsyn. Medveten om att den skånska vänligheten har än en gång visat sitt smutsiga tryne sätter jag mig sedan och skriver välformulerade svar på allt om byråkratiska organisationer och radikalfeminism. Jag blir uppriktigt besviken om jag inte får VG. Men å andra sidan går inte jorden under om det inte inträffar.


* I lördags var jag på grilltillställning hos mina vänner P och J.
En liga på sju pers åt mat och drack öl, åt lite mer, åt glass, spelade tv-spel och lyssnade på lokala Spotifyfavoriter. Roligast var nog ändå framåt tvåtiden när en i sällskapet lättar lite på dresscoden, drar på YouTube och visar en kroppsbyggare vid namn Fankhouser. Tydligen har denne Fankhouser vader som inte är av denna värld. Den av oss i sällskapet som får räknas som mest initierad i ämnet är inte sen att påpeka detta: "KOLLA VADERNA! KOLLA VILKA VADER!" hörs det några sekunder in i klippet. Bara för att ytterligare några sekunder senare följas av ett anglocistiskt konstaterande när samme initierade herre lågmält och lite för sig själv säger: "Caaalves..." ;)


* Idag slängde jag mina Köpenhamnsskor.
Trots en lång och trogen tjänst fanns det nu tyvärr inte längre någonting som kunde rättfärdiga deras existens. Så här ser festande i grannlandet ut mellan 23.00-07.30:


* Slutligen misstänker jag att det bara är en tidsfråga innan jag får punka igen på min cykel. En cykel som numera går under namnet "den motvillige Monarken". Rullgruset på våren brukar vara förrädiskt...

/ Eder Antoine


Vem bryr sig

Otacksamhet, svek och ignorans har fått nya ansikten.
Men men.
Bara färre att duka till på min begravning.


Och jag vet man ska ge fan i att skriva i affekt men den här gången hade jag inget val.

RSS 2.0