Statusar vi minns #2



Trevlig fredag! /Eder.


Statusar vi minns



Det bästa här (förutom den mordiska stämningen man så lätt känner igen sig i) måste ju ändå vara Margarethas fråga "Åkte du på ombesiktning?".

/Eder.

Sömnlös i Skåne


Working class hero.



/Eder Antoine.

WYSIWYG



"Allt  beror på hur man ser på det."

/Eder.

Smoke it like it's hot



Ikväll har jag ungefär lika kul som när jag satt bredvid den här kedjerökande mannen på torget i Lund.
Under de trettio minuter jag höll ut rullade han totalt sju stycken Marlboro John Silver utan filter, vilka han varje gång tände med outsinlig entusiasm. Tilläggas bör att det givetvis blåste åt mitt håll...

-------

Det här ska hon få fan för i veckan.  ;)

/Eder Antoine.

Är det fortfarande så här?

Att köa i Sverige är något heligt, och det är ytterst viktigt att man deltar och genomför denna nästan religiösa ceremoni på rätt sätt.

 

Till alla kassor, informationsdiskar, uttagsautomater och liknande bildas på ett smidigt, nästan magiskt sätt snygga, stillsamma och prydliga köer. Ibland kan det till och med bildas en kö av en folksamling, utan att det finns något att köa till, och man kan höra nytillkomna människor fråga:

 

- Är det kö här?

 

Ofta få personen till svar:

 

- Nää de tror jag inte!?

 

Man är alltså inte helt säker på om det finns något att köa till, men i rädsla för att bryta detta djupt rotade beteende, eller ännu värre, att tränga sig före, så väljer man faktiskt att köa utan att veta om det finns någon sevärdhet i andra änden av kön.

 

Men, om det finns en riktig kö så finns några enkla riktlinjer att följa. Till att börja så ställer man sig alltid sist i kön, detta är köandets gyllene regel. Det spelar ingen roll om hur viktig du eller ditt ärende är, eller hur angelägen du är att stå först, sist in sist ut gäller. Det fungerar precis som på den svenska arbetsmarknaden, oavsett dina färdigheter och kompetens så får du vänta på din tur med att briljera med dina kunskaper, fastän det kanske är helt uppenbart att du är bättre lämpad för platsen än den som är före i kön.

 

Om det nu skulle vara så att någon inte har uppfattat hierarkins etiska hederskodex, utan bryter mot den gyllene regeln och faktiskt tränger sig före så finns det ett rätt och fel sätt att hantera denna vidriga överträdelse. Det som verkar mest rimligt är att vänligt säga till personen att du själv faktiskt stod före i kön, detta är HELT FEL!

 

Istället håller man tyst och i sitt eget huvud går igenom en lång ramsa av kraftutryck riktade till förbrytaren som totalt saknar hyfs och respekt. Samtidigt himlar man med ögonen och suckar, så lågt naturligtvis att det inte finns en chans att någon annan hör, sedan söker man ögonkontakt med de närmsta i kön för att få sympati och förståelse för missbrukandet av köandets eleganta kultur. När personen som trängt sig är långt bortom synhåll är det på sin plats att muttra med sin allra mest bittra ton något hemskt kränkande i stil med: - Ja det är ju bedrövligt!

 

Att hålla avstånd i kön och inte fysiskt komma för nära en annan person är också mycket viktigt. Det har att göra med att risken för att behöva göra något så skrämmande som att prata med de personer som står närmast i kön, minimeras när man inte står så nära varandra.

 

 

/MZ

Det är så det känns - kärlek bränns

I helgen kommer jag att inleda en relation.
Den förra tog slut i somras och jag har sen dess varit singel och sökande.

Efter sju fantastiska år innehållandes mycket solsken men även en del regn hade vårt förhållande fått motorstopp.
Det har varit stunder av förtvivlan där vi båda egentligen undrat om det verkligen känts rätt.
Trots hårda istötningar och grus i maskineriet hittade vi alltid tillbaka till vår ursprungliga kärlek.
Vi respekterade varann och visade alltid upp en ömsesidig respekt för varandras kunnande och önskningar.

Det är med viss sorg jag nu beslutat att klippa banden för gott.

En kärlek dör - en annan föds.


Tack för allt min kära Rider! Jag kommer alltid att sakna dig!


Hej min nya trädgårdstraktor... Jaaa, vad säger man så här på första dejten?

/Eder.

Saker du inte ser i Motala #1



/Eder Antoine.

I Lund ställer vi krav på medborgaren



Piiz / Eder Antoine.

RSS 2.0