Projekt Viktökning 6

Chacha!

Projekt Viktökning levererar lite senare än vanligt.

Veckan har innehållit mycket stillasittande arbete och mitt i den hade jag stora förhoppningar att eventuellt ta ett jättekliv framåt, då vågen visade sifferkombinationer jag inte trodde jag var kapabel till att frambringa.
Möjligtvis ledde det fram till något av ett övermod som gjorde att jag struntade i att äta tills det verkligen inte gick mer och tänkte att det säkert ordnar sig av att bara bli behagligt mätt...

Men än en gång har min kropp visat upp en alldeles oöverträffad förmåga att förbränna allt vad kalorier heter och faktiskt gjort mig lite besviken...


100 gram och ett par svarta strumpor är vad som har hänt sen förra veckan.
Och detta trots tårta på jobbet tisdag, onsdag och sockerkaka i torsdags! FAN!
Nu blir det att ta tag i det här.

Nästa lördag kommer jag dock ej befinna mig i Wes Da Rose utan i Falun så då kommer uppdateringen att lagga lite, som Pecka skulle ha uttryckt det.

Ha det!

/Eder Anton

Imorgon

Bloggar ifatt lite imorgon när jag kan lägga ut bilderna. Ska dock blogga om att Cristian är grym på nånting. Han lyckades nästan ta livet av en Ukrainsk flicka idag. Han körde med henne så hårt att hon kom
upp i 215 i puls.. Inte illa..

En tub:


//T


Fast i en förort

Sitter i en cell i en smutsig stad. Var nyss ute och fick lite mat i mig. Man måste vada fram i gummistövlar bland all smuts och damm. För att kunna ta vatten ur kranen måste man ha en grävskopa för att gräva bort all möglig disk. När man steker kött i godan ro så dyker helt plötsligt en grupp främmande människor och försöker göra samma sak på samma ställe som en själv. När maten väl var färdig fick man lite bonusmat från de "diskade" tallrikarna då rester fanns kvar. Jag känner att min hjärna är kidnappad och att jag är på väg att tappa greppet. Hjälp?

Bild på Cristians hus här!

//T

En seger är alltid en seger

Dagens prestigefyllda sprint fick en väntad utgång då det var teknisk krävande terräng med många svårigheter. Jag med Cristian i släptåg ut på den sista gemensamma slingan visade att 1986 var ett fint år för att avla fram orienteringsgudar. Storebror Marcus gav upp när han insåg att han var minuter efter på den stentuffa banan. Jag lyckades få en lucka ut på sista slingan som jag med säker orientering hanterade och kunde lugnt jogga över mållinjen. Funderade lite över säsongens segrar och det är Köping-Kohlswa Uniteds sprintstafett, Elitkavlen i Skinnsberg, Keps-OL på tuffa Lappland bland annat. Jag borde sadla om och satsa heltid på sprint kanske?

Kvällen har spenderats med att ösa in mål på NHL 10. Dock så är det svårt att vinna med de andra två klåparna i laget. Imorgon lugn dag, stan, mat, vila, klippning kanske. Sen tävling på kvällen. Juhuuuu....


Dagens utmaning:

Ses imorgon, natti!

 

//T


Paow, eller inte

Såg henne på debatt igår och blev förvånad att hon inte såg bra ut alls. Än så länge så har de få bilder jag sett gett mig någon slags bild av att det finns fina drag och ett sött utseende. Men igår gick det inte alls tyvärr. Bara hoppas det är bättre nästa gång..

Fyra raka set till mr T för någon timme sen på badminton mot den tjuvtränade Hult. Spelade riktigt dåligt bitvis men rätt bra bitvis också. Nu är jag färdigpackad och ska bege mig mot parkeringen för avfärden till Köping, sen Nersala i eftermiddag. Yeah!

Jag och Hult pratade en del om vandring, träning och fjällen. Längtar till Idre och Långträsk nu.

Till tornet skulle vi:





Kameran kommer vara med i helgen så ska försöka hålla update! Kanske blir ett gästinlägg av Kungen!

//T

Tragisk uppväxt?

Gått och nynnat på det här senaste timmen. Är det bra eller dåligt?



Normalt sett brukar jag såga Ledin vid fotknölarna men den enda låt som han kan få lite cred för är ju den här. Och när låten kommer igång efter 38sek så är det ju riktigt skön känsla i låten. Däremot så sänker den sig lite mot slutet. Eller vad tycker ni?

//T

Kvalitetsarbete

En halv förmiddag full med föreningsutveckling har gjort mig lite visare och väldigt mycket mer inspirerad. Känns sjukt bra igen av någon konstig anledning.

Morgonen inleddes med att förnedra Cristian i badminton. På vägen ut får man se Dan the man och Magnus "the statue" Hult tjuvtränandes. Illa illa. Dan du behöver ju inte tjuvträna, du är för bra ändå....

Nu blir det hårt arbete i någon timme till, men planerar tidig helg då jag behöver fixa lite hemma innan hemfärd - Uppsalafärd imorgon.

Kvällen kommer bestå av 18-19 volleyboll, 19-20 matz underbara rörelseaktivitet, 20-21 innebandy. Yeah, foten höll bra imorse btw.


Vart är ni pojkar, jag saknar er.....


Var nästan så det rann en tår från ögat tills jag får se en bild till och då kom skrattet istället:



Vänliga hälsningar

Thomas

"Svenssonliv livin"

Chacha!

När man både går upp och kommer hem klockan sex förstår ni att kvalitetsbloggeriet blir lätt lidande.
Ska dock försöka göra mitt bästa och "blogga ikapp".

Senaste dagarna har till stor del bestått av pendlande Västerås-Eskilstuna med reflektionen att man då ser rätt mycket intressant och konstigt folk.

I tisdags morse precis när tåget kommit in på stationen kliver som vanligt en massa folk av och det bildas nån form av mänsklig tunnel av allt folk som är ivriga att stiga på tåget.
En 40-årig man i Jeff Daniels-frilla (från Dum & dummare) verkar ha mer bråttom än övriga och ställer sig helt sonika mitt i vägen för de som sist ska ur vagnen. 
Allt för att sen rusa in på tåget och ta en fönsterplats i en i övrigt ganska tom kupé.
Givetvis drar det ner skrattsalvor bland övriga, helt normala människor, som på hederligt gammalt svenskt sätt vackert väntar på sin tur.


Jeff Daniels i vad som kan va tidernas roligaste film.


Det här är som sagt bara en av alla knasiga saker som händer när man pendlar!

/Eder Anton

Lunchbloggning

Chacha!

Lunch nu men börjar om 2 minuter så bör skynda på lite här!

Gårdagens träning gick helt ok. Löpningen var en enda lång plåga med foten. Aj så ont det gjorde. Sen gick innebandyn helt ok med foten. Avbröt efter en timme dock med tanke på kommande träningar. Smart Thomas! Lyckades även med tre konstmål igår. Borde fått stående applåder men så blev det inte.. Buuuuu...

Ikväll kommer Cristian på besök, två humormaskiner i samma rum, hur ska det sluta...

Nu ska det pratas Plattform och VSIF. Yeah!

Tjing

//T


Hemma igen

Vart på Västmanlandsidrotten hela dagen givetvis men fick sluta i skaplig tid. Verksamhetsmöte tre timmar förmiddag. Sen dopingföreläsning på eftermiddagen. Oerhört givande dag. Känns som om praktikplatsvalet inte kunde blivit bättre. Tjing!

Kanske borde börja jobba som dopingkontrollant också?

Ikväll blir det löpning och innebandy. Foten gör så in i helvete ont om jag trycker på fel ställe. Så ska sluta trycka där. Men nyfiken om det kommer göra ont så måste trycka. Man vet ju inte, det kan ha gått över.

För er som inte fortsatte och kolla igenom allihopa igår så kommer andra delen (som jag nog rankar som den bästa):


Och för er som inte gillar salad fingers utan har lite tråkigare humor kanske det här passar? (Jag avsäger mig allt ansvar för att det ska vara roligt. Jag tubade humor och tog första klippet utan att kolla):


När vi ändå har så kul så slänger jag med första bilden vid googlesök på humor:


Btw om ni vill ha riktig humor så gå tillbaks till helgens bloggande.

Tjing

/T

Dagens mest underskattade





Fått alldeles för lite cred.

//T

Veveveveveckans lista

Veckans lista handlar idag om de bästa och sämsta beroendena!

Fniss:

 - Träning, att dra på sig rejält med mjölksyra och sen gå förbi sin egen mentala spärr och pressa sig ännu ett tag till är en känsla som är svår att mäta.
 - Äpplen, efter att ha varit utan kolhydrater en längre tid och sen få sätta tänderna i tio saftiga äpplen är en riktig kick.
 - Smartdrugs, smarta droger kan aldrig vara farliga.
 - Musik, att bli känslomässigt hänförd av en vacker melodi är magiskt.
 - Choklad, det är gött, skitsamma om det är 30 eller 80 procent.
 
Outsiders: Snus, snatteri, cigaretter.


Kiss:

 - Snus, vanligt Svenssonpunderi. Har också en tendens att förfula och vanställa brukarens ansiktsform.
 - Kaffe, den är alldeles för accepterad för att vara en drog. Dessutom slentriandricker Svensson utan att tänka efter varför.
 - Heroin, aldrig bra att sova bort en hel kick.
 - Tvångstankar, inte kul att tända/släcka lampan 37 gånger.
 - Sexmissbruk, kanske kul i början men kräver ofta en partner vilket lätt kan vålla en del hemska uppvaknanden. 


Outsiders: Alkohol, shopping, sömn, nyobjektslukt. 

Dags att komma ut ur garderoben

Insikten slog mig rätt hårt idag. Jag är på väg att bli en plufsig liten otränad riskgrupp. Kommer kunna anmäla mig själv till Kom-igång-projekt snart. Men dags att göra nåt av det här nu.

Bakgrund till det här då. Jo jag tog mig ut för att träna nu. Hittills har jag lyckats leverera någon slags prestation när jag sprungit de sista månaderna. Men idag kom verkligheten ifatt och efter målgång hade jag fått lida av:

 - Avsliten vadmuskel (sanning: otränad och därmed lätt kramp)
 - Brutna revben (sanning: otränad och svårt att andas)
 - Halsfluss (sanning: otränad och därmed gällde det på luftrören lite)
 - Bruten fot (sanning: otränad och mina fötter är ju slitna och numera inte vana att träna)
 - Knytnävsslag i magen av osynlig terrorist i skogen (sanning: otränad och därmed kramp i magen som inte är van vid att röra på sig)
 

Så nu måste jag göra något. Som ni såg i tidigare inlägg så är veckans träning planerad. Men från och med nästa vecka måste jag hålla igång med minst 4 löppass. Cykeln ska monteras i trainern också. Så om någon vill göra mig sällskap på löppassen(???) vore det trevligt och underlätta för motivationen.

Ska även fokusera på kosten bättre då jag börjat bli lite småfet. Så nu säljes, skänks eller gärna bytes en del saker bort:
 
 - Kex, fyra olika sorter, öppnade paket
 - Tacochips, euroshopper, halv påse
 - Chips, Estrella, hot sweet chili
 - En kexchoklad, 55 gram
 - Nougat, 100 gram kvar ungefär

Hit jag är på väg om jag inte gör något:


Hör av er

//Mr T som är på väg mot ett sundare liv!


Förtryckt söndag

Oj oj.
Klockan är tillbakaställd en timme i och med vintertid och då är det svårt att inte känna sig förtryckt.
Och det var verkligen nånting som inte kändes riktigt som vanligt när vi som brukligt spelade FIFA på söndagseftermiddagen... Varken Thomas eller jag kan sätta fingret på det men vi bifogar iaf en bild.


Satans vintertid!

//Thomps and Änts 


Nytt blod

Nyäten och nu kikas det på Robot wars, new blood. Inte illa. Jag uttryckte mig ju om att fältarbeteskursen skulle bli 10 veckors semester. Känns lite så också. Grymt skönt, samtidigt som veckorna är lärorika och givande. Som det ska vara i arbetslivet kanske? Någon som har bra tips på världens bästa jobb?

Ska ta en springtur senare idag. Märkligt nog. Sen blir det badminton imorgon, löpning och innebandy tisdag, löpning onsdag, innebandy och volleyboll torsdag, badminton och orientering fredag, orientering och tävling lördag, två pass orientering söndag. Yeah!!!!! Undrar när fötterna dör?

Sen får jag träffa Kungen på onsdag. Lovely!





//T


Barn vi hatar

  • Karlsson på taket
  • Marcus i About a boy
  • Pippi Långstrump
  • Barnet i the grudge
  • Barnet i Ghost ship (men hon är trots allt snäll i slutet)
  • Kinesbarn
  • Kerstin i alla vi barn i bullerbyn
  • Lotta på bråkmakargatan
  • Kolikbarn
  • Barnbarn
  • Barnbarnsbarn
  • B-barn
  • Lillgamla barn
  • Japanbarn
  • Alla barn i kalle och chokladfabriken
  • Barn som bits
  • Barn som rivs
  • Elias
  • Den vindögda i talang
  • Benjamin Wahlgren

//HiP


Varför vi hatar barn

  • De är fula
  • De skriker
  • De dreglar
  • De luktar illa
  • Barnvagnar är alltid där man själv ska gå
  • Man måste anpassa sig

Fortsättning följer

//Thomas, Anna, Linn


Helg utan älg

För er mindre bildade så är Helg utan älg en välkänd tävling på Gotland, givetvis pratar vi om den lite vackrare och lite tuffare sporten orientering!

Iallafall så är det helg, och efter en intressant gårdagskväll full med diskussioner så ska dagen avnjutas med ännu lite mer strosande på stan, något fynd ska göras! En fika på bredbar ska inmundigas i gott sällskap av Jo! Kan bli trevligt.. Sen ska det drickas alkohooool med spretande lillfinger. Inge Svensson-drickande här inte. Enbart för den goda smakens skull. Om måttlig berusning inträder så är det endast en bonus! Sen ska det förtäras finaste ostar med tillhörande kex. Dessutom med högsta sannolikhet lite annat gombalsam.

Dusch nu, tjing! Apropå dusch så får Simon en gratislänk, kom att tänka på hans duschbild...

Bilden ni får av mig är den första som kommer upp vid bildgooglesök på Thomas Eek:





//Thomps

Projekt Viktökning 5

Chachaa!!

Äntligen en morgon av sömn! Har varit fem tuffa mornar då jag faktiskt övervägt att ligga kvar i bingen hellre än att sätta mig på tåget till "Ass-kills-tuna". Men nu är 20% av praktiken gjord och jag trivs måste jag säga. Jag sitter i något av en "röd korridor" (i en röd kommun) och har snabbt märkt hur det är tänkt att jag ska tänka för att passa in. Och ju mer jag utsätts för det, desto mer gör jag motstånd. Igår blev jag proppad med att djurindustrin var en rejäl miljöbov och att EU inte gjorde någonting åt det.

Måhända att så är fallet men för att komma ur det är den enda lösningen jag ser att gå tillbaka till samhället där var och en odlar sin egen lilla plätt, har sina egna får och getter och byter fårpäls mot en mjölkspann på lördagens marknad nere på stan.
Försök på den globaliserade IPODdiggande-gå-i-t-shirt-inne-världen att acceptera det.


Jaja, nu till vad det egentligen ska handla om. Min vikt. :)
Att jobba skapar rutiner, vilket är bra för matvanorna. Däremot rör jag nog inte på mig speciellt mycket vilket känns lite sunkigt men borde vara bra för viktökning. Träningen i veckan ska vi inte prata om. Den enda kväll jag kom iväg var i onsdags. I övrigt none.



300 gram uppåt igen.
Får anses som godkänt med tanke på förutsättningarna. För övrigt passade jag på att mäta fettet hos Zäta en morgon och det visade att jag tappat 0.5 kilo fett. Från 6.2% till 4.7%.
Och allt det utan att jag ens försökt eller brytt mig om det. Jag äter 400 gram choklad varje helg och tvekar aldrig att smöra på mina mackor.

Angenäma problem säger du... Jättekul, säger jag när jag måste dra upp axlarna till öronen för att inte avlida av frossa när jag går till tåget.
Trots plusgrader på termometern.

Klockan är nu 10.34. Dags för gymmet!

/Eder Anton

För nedrad, av klädd och ut buad.

Var tufft i dag på badminton. Förlorade alla seten mot en grym Dan och en grym staty. Jag och Erik kom igång mot slutet. Alltid svårt med ny partner vet ni. Man vet inte riktigt vad den andra vill ha.

Annars så är det en ledig dag idag, gjort 48 timmar den här veckan så blir långhelg. Dagen kommer spenderas hemma sökandes nyårsstuga, på stan strosandes med bror som kommer på besök. Sen skolan en sväng för att träffa Ice och Skägg. Sen matlagning och pojkkväll. Det vill säga vi ska sitta i kalsonger och dricka öl, spela CS, kolla porrfilm och skrika könsord. Thats us!

Btw så har jag trots allt blivit lite bättre på badminton, kan nästan styra spelet från baslinje då och då. Ha!

Nej, dags för att laga lite frukost, ska lyxa till det lite på min lediga dag och ha äppelmos på gröten. Yeah!!
Klipp 1: Älskar Totti, och kommentatorn! Klipp 2: Välförtjänt. Grande Grosso, synd att karriären stagnerat en aning....


//T

Det tar fart

Chachaa!

Varit en lugn dag på praktiken jämfört med flängandet och hetsen igår.
Vid sidan av mina huvudsakliga uppgifter har jag frivilligt börjat engagera mig mer o mer i jämställdhetsfrågan. Kunde aldrig i min vildaste fantasi ana att frågan skulle väcka sån jäkla debatt! Men folket som rör sig i maktens korridorer i Stadshuset anser sig vara upplysta och då är det inte okej att ta lätt på en fråga som jämställdhet.

För en kille som anser att lika lön för lika arbete är en självklarhet, mäns våld mot kvinnor är oacceptabelt och missbruk av maktpositioner är förkastligt har det varit svårt att förstå vikten av debatten med ett jämlikt samhälle.

Men nu börjar jag sakta men säkert sätta mig in i frågan. Den som är så färgad av sina värderingar att den inte har förmåga att ta in någon annans tappar snabbt i trovärdighet. Därför ser jag det som en skyldighet att åtminstone ge det andra alternativet en chans till prövning.

Vad gäller jämställdhet som fråga tycker jag, förutsatt att de tre saker jag nyss ovan nämnde inte existerar, att Vänstern tillsammans med Sossarna har en förmåga att driva frågan så långt att den får ett löjets skimmer över sig och snarare får motsatt effekt. Att människor heter just människor och inte kvinniskor kan man såklart ifrågasätta. Men samtidigt kan man lika gärna ifrågasätta ifrågasättarna. Nånting ska det ju heta! Och det var inte jag som uppfann språkbruket med mannen som norm! Men tro inget annat än att jag som man ska känna skuld och bära hundhuvet för det!



Och alla jämställdhetsivrare som hävdar att  de inte har för avsikt att hänga ut alla män som skyldiga har inte fattat nånting! Det är ju precis det som flera av dem uppviglar till! Att skapa ett vi mot dom. Kvinnor mot män. Ständigt detta påminnande till kvinnan att hon minsann är underkuvad och nedtryckt i skorna.

Har man som människa (inte kvinniska) ett någorlunda humant synsätt bör de tre saker jag nämnde (och flera med dom) vara helt självklara i samhället. Och generaliseringen som hela tiden görs känns bara mer och mer orättvis. Som Paolo sa: "svenska män får ju verkligen bara skit!". Bara för att jag handgripligen inte gör nånting åt att så många som 7/10 kvinnor i Etiopien blir slagna och våldtagna av män betyder INTE att jag sympatiserar med dessa just bara för att jag också råkar vara man!

Så vilka är det som uppviglar egentligen!?

/Eder Anton.
Poltiskt inkorrekt.

Morgonbloggen

Ja, det är relativt tidigt, har sprungit runt här en timme nu ungefär och fixat lite. Om en kvart ska jag vandra ner mot station för att ta tåget mot Stockholm. Väl där ska det vara någon slags nätverksträff som Folkhälsoinstitutet anordnar för att diskutera Fysisk aktivitet på recept. Kan bli spännande. Däremot är jag lätt illamående och småhängig...

Igår var det en bra föreläsning om narkotika i samhället. En polis härifrån Västerås körde en skräckpropaganda utan dess like. Nejdå, så illa var det inte. Men det är få som vågar nämna fördelarna med droger. Viss förståelse för det men det bör ändå förmedlas så att det finns en förståelse varför folk ändå börjar. Så, nu borde jag vart tillräckligt tydlig så jag slipper bli anklagad för att romantisera droger här i bloggen!

Nej, ett sist,,,,,,,,,,,,,,,,...,,,..,mm,,...lkkm,,.,,,,,,,,,,,,..,,,,...,,,...,mmjkkl.,,,,.. Var tvungen att testa kommaknappen som tydligen är lite sne, eller det gnäller om den varje gång jag trycker. Lite smådrygt..


Här ska jag vara idag...


//T

På tredje dagen kontroversiell

Chacha bloggen!

Känner att livet blir åsidosatt rejält nu när det är 100% praktik på schemat. Idag var det en späckad dag med möten all day long. Det sista, som var på eftermiddagen var en form av seminarium med Folkhälsonätverket i Eskilstuna. Av någon anledning dök frågan om jämställdhet upp och det "ojades" och suckades kring att män och kvinnor är så indoktrinerade i sociala könsroller.

Jag vet inte hur det kom sig men jag kände att jag inte bara kunde sitta tyst som ensam kille bland åtta tjejer/kvinnor.

Så jag sa:
"Är det verkligen så hemskt då? Det är ju faktiskt skillnad på killar och tjejer!" 

Ett sorl gick genom åhörarna och allas, och då menar jag ALLAS, ögon stirrade irriterat på mig.
Vad hade jag sagt egentligen och vad jag nu ställt till med, tänkte jag. Jag som trodde att det rådde nån slags vidsynthet och öppenhet för andra åskådningssätt än sitt eget fick nu vänligen men bestämt höra från tre-fyra håll att det där... det skulle du minsann inte ha yppat här!

Okej jag ger mig, tänkte jag och övergav vad som skulle ha blivit en kollektiv mangling av yngling. På nåt sätt kunde jag dock inte släppa frågan helt och när seminariet var slut sökte jag upp "moderatorn" för sammanstrålningen och briefade vidare vad jag egentligen hade menat. Det hela blev en mycket bra diskussion och jag berättade om min uppfostran och barndom och vad jag kände inför hela genuskarusellen i samhället.
Hon lyssnade intresserat och diskussionen var oerhört givande.

Hursomhelst. Mina åsikter om genus och könsroller förblir det dem var. Än så länge. Men jag ÄR öppen för den som kan presentera en annan åsikt på ett någorlunda godtagbart sätt. I mina ögon handlar det inte om mäns våld mot kvinnor. Våld överhuvudtaget anser jag vara fel. Det handlar inte om att Jörgen ska laga lika mycket mat hemma som Irene. Den som vill laga maten ska också få göra det. Det handlar inte om att det ska finnas lika många kvinnliga bilmekaniker som manliga. Den som vill och kan... Låt denne laga bilen.


Herregud! Det hela grundar sig i nån form av självklar livssyn som borde vara vedertagen överallt, i HELA samhället. Sen kan jag också tycka att jämställdhet ofta handlar om att belysa problem och orättvisor som egentligen inte finns förrän någon gör dig uppmärksam på det.
"Du vet väl om att du är förtryckt när du tvättar din mans kalsonger?!"

Likväl som man inte får kalla en svart invandrare för en svarting eller en rullstolsbunden människa för... rullstolsbunden(?!) så handlar ju allting om vad uttrycket är laddat med för värdering. Eller hur vi väljer att tolka när någon kallar dig för exempelvis svarting. Det kan ju vara så just kanske för att du är svart? Att inte våga kalla saker och ting för vad de egentligen heter leder bara till att man inte vågar yttra sig alls. Titta bara på ordet bög. Hur många synonymer finns inte till det?! Och vad kallar man en homosexuell man utan att alls tolkas som nedsättande??? Jag kan hålla på att diskutera det här till oändlighet utan att komma några större steg framåt. Och läsare kan alltid välja att inte förstå mig. Så jag lämnar ämnet för tillfället.

Men om du nu valt att kalla det sista i inlägget för diskriminering och rasism. Ställ dig då frågan om du verkligen ser på världen med dina jämställda, jämlika mångfaldsögon. 

Och den kvinna som aldrig klätt sig i uringat för att komma in på krogen kastar första stenen.

/Eder Antonius

Mörker

Det sprids en känsla av hopplöshet, förtvivlan och mörker i min kropp idag. Försvann i egna tankar när vi pratade om Idrottslyftet i förmiddags, får inte hända, måste vara skärpt nu. Men kan inte låta bli att glida iväg i spekulationer och funderingar. Varför varför varför går det inte som man vill? Jag har tyvärr vant mig vid att få som jag vill, dels på grund av kompetens, dels på envishet, dels på tur skulle jag tro. Iallafall besviken på hela jävla Västerås just nu!

Den glada nyheten med dagen får dock vara att jag ska på träningsläger i Uppsala på Halloweenhelgen. Ska bli hur kul som helst även om jag är dåligt tränad och ont i fötterna. Orkar inte bry mig längre.

Att jobba inom Idrottsrörelsen känns aktuellt oavsett vad som händer i framtiden. Just nu vill jag bara hem till Köping och slå näven i bordet och styra upp en förening som är på väg åt fel håll. Men jag hör ju inte hemma i Köping egentligen. Hur gör jag???

Hösten har kommit, älskar den ibland, hatar ibland, för några timmar sen älskade jag den.




Hälsningar
En besviken Mr T


Arbetsliv. Vad är det för liv?

Chacha!

I likhet med mina "dos amigos" är även jag, Antoine, ute på praktik. Och ja det är kul. Men nej. Arbetslivet som helhet suger. Jag gillar mitt "jobb" på Eskilstuna kommun men inte all tid det tar att resa dit och hem och all den tid som helt plötsligt har försvunnit. Den som tidigare gick till FIFA09 och träning på Friskis...

Som Matz sa på vägen hem i bilen: "Alltså pendla... är verkligen inte ett alternativ!"

Agree.

Ny dag imorrn. Jag har har fullt schema hela dagen med möten och träffar med människor. Kul iofs, men hårt.
Antar att det är så här det känns att jobba...

Får väl avsluta med Lundell som spelas flitigt på arbetsrummet:

"Man vill göra ett avtryck men varför och för vem?
Allt jag vill göra... är att hitta ett hem".

/Eder

Folkhälsoarbete

Många frågar vad vi studerar till, många frågar då vad en folkhälsovetare gör rent konkret. Jag vet i ärlighetens namn inte om det är en folkhälsovetare som gjort det här. Men genialt är det, och det angränsar till vad en folkhälsovetare jobbar med. Hälsofrämjande stadsplanering, typ.

Som sagt, genialt!!!!


//T

Tvärsektoriell samverkan kräver delaktighet!

Andra dagen på jobbet och det blir bara bättre och bättre. Att göra praktik här är kanon. Däremot att jobba här skulle vara ännu bättre. Om inte (finns alltid ett om) lönen vore lite småtaskig. Så får se hur det blir. Hoppa på något projekt under nästa års kursläsande kanske om möjlighet finnes. Visar sig! Man vet aldrig hur livets bananskal glider!

Ikväll planeringsmöte med VSIF. Alltid trevligt. Dock lite besviken på det kommande Höstloppet då anmälningarna är få. Bara hoppas på gott resultat på fruktkampanjerna idag och imorgon.......

Dagens tips är Laul Calling på aftonbladet. Möjligen det bästa sportprogram som någonsin visas. Även om man inte är intresserad av fotboll (läs Linn) så finns det ett värde att se det vilket är ett gott betyg!

Fokus på jobb nu. Dagens bild blir från någon fest för längesen, två nyförälskade pojkar som leker i snön. Numera sambos och lyckliga (tror jag):


//T


Snart slut för idag

Sitter på jobbet fortfarande givetvis. Flexibla arbetstider, bra gäng på arbetsplatsen, massor med kompetens, massor med kunskap, massor med engagemang. Det här är bra, riktigt bra!

Forskats inom OFA och FaR idag. Känns väldigt trevligt med fysisk aktivitet på recept. Synd att jag inte är så sjuk bara..... Men klarar mig nog ändå. Någon som kan förklara varför man ska skriva ett syfte med fältarbetet? Känns inte det ganska givet? Och hur kopplar man sen ett utförligt resultat till det? Vill ha svar redan nu så jag kan börja fundera på det!

Ikväll blir det att utöva ledarskap på tjejfotboll troligtvis. Kan bli kul om det kommer nå folk. Så är det någon tjej som vill spela fotboll så hör av er. Yeah!

Sen ska det nog kollas lite Roast, ryktena går om att det blir kaos och bråk.. Ha. Ha. Hittat enda nackdelen med SISU, dåligt kaffe i automaten. Blä!

Dagens bild(Länk till bilden) för lite smartare läsare:


//T

First day @ work

Yes, dags för praktik. Anton och MZ har nog redan påbörjat förändringen av mänsklighetens hälsa. Själv börjar jag klockan 10 så dags att åka nu. Snabb resultatrapportering från badminton i morse. Förlust mot Dan i två matcher. Vinst mot Andy i två. Ryktena går ju dock att Dan är gammal europamästare. Vem vet egentligen?

/T

Veckans lista

Chacha!

Veckans lista kommer handla om skrattanfall hos programledare i media.




Ha en trevlig arbetsvecka!

//T, M & A




Projekt Viktökning 4

Chachaa!

Levererar planenligt dagens avstämningsmätning. Det har varit en vecka enligt schemat innehållandes inga konstigheter.
Frukost: gröt först, yoghurt sen.
Lunch: ät så mycket du orkar.
Mellis: shaker.
Middag: Pasta eller potatis tillsammans med kyckling, fisk eller rostbiff.
Innan läggdags: 125g Kesella med frukt och bär.

Där har ni upplägget. Hittills har det gått fint sånär som på att jag får allt svårare att äta frukost. Har fått ställa tillbaka klockan 20 minuter på morgonen bara för att hinna och orka trycka allt käk.

Träningen har rullat på med varannandagsintervall. Dock är det grymt surt att behöva inleda varje pass med 1 timmes rehabträning för knät.
"But a korsbandsskadad man gotta do what a korsbandsskadad man gotta do"


Så till dagens vikt.


200 gram uppåt sen senast. Nu kommer det svåra. Passera 73 och ta sig uppåt.

/Eder Anton

Glasögonormen reflekterar ljus, skjutsar dig hem, villkorslöst

Dagen har börjat med att blogga lite. Sen ska det rullas hatt på Västerås gator och förhoppningsvis finna något fynd! Tveksamt dock...

Som Änt redan skrivit om så spenderades gårdagen på Kåren. Förfest här så ser ut som misär för stunden. Dock så var det rätt så trevligt. Gott sällskap gör mycket. Sen insåg vi att ljuset där inne på dansgolvet faktiskt fungerade väldigt bra. 8-10 moonflowers gick tillsammans med en del annat. Däremot var inte spegelbollsmotorn igår och så får man inte göra. Skämmes!

Innan gårdagens bravader så hade jag gjort en sväng till Sundbyberg för en folkhälsokonferens. Oerhört givande och inspirerande. Så det var helt klart väl investerad tid.

Hotellet låg i Solna och här är utsikten från rummet. Jävla förort! 



Imorgon kommer det en grym lista igen! Nu stan.

Tjing
//T-ben

Allt på samma gång

Chacha!

Just hemkommen efter en "alldeles galen" kväll på Kåren.
Stället där 90% av gästerna är sjukligt kåta killar.
Givetvis var vi tvungna att kolla dessa killars "spelande" och Linn fick agera lockbete.

Det tog cirka 2 minuter innan första grabben provade raggningslyckan. Pang boom och Linn hade en ganska blek men ändå hårt målad spanjor över sig. Kul, tyckte T-bone och jag. Sen blev vi utskällda av lockbetet för att vi inte bröt in och avbröt raggningsfesten.

Slutsats: På Kåren får man:
1. Ligga om man vill om man är tjej.
2. INTE ligga om man är kille och vill ha en snygg tjej (av dom 7-8 som var där var det ytterst få som såg något vidare ut)
3. Ständigt höra att man är lik olika Idol-deltagare. Jag har blivit kallad Ola två gånger och Danny en gång. Men jag tar inte illa upp. I mina ögon är det ganska good-looking pojkar.


Nu är det sängdags för imorrn är det föräldraträff. Ska nynna mig till sömns till tonerna av Lundell.
Natti!

/Eder Antoine

Live-blogg från förfesten

Hörde jag sopa?

Anton har fått en chokladfinne. Det vill säga när han inte ätit choklad på över tre dagar så utvecklas en form av hudutslag.

Allting kommer från filosofin... Eller? Tveksamt då romarna inte hade datatekniker.

Imorgon så kommer utvärderingen av mikromakeover och "det finns blandade känslor inom mig" säger Matz!

Fråga inte vad vi gör ikväll. Kolla facebook (OBS, inte Matz, han har tagit digitalt självmord)!


Snart dags!

Ska alldeles strax iväg till skolan och ha lite av en redovisning eller presentation om man så vill. Vet som vanligt inte om jag gjort rätt men jag har gjort mitt bästa (nästan iaf) och det är det som räknas! ;)

Ikväll är det tungt pass på gymmet och jag hoppas, precis som alla andra gånger, att få träffa HMB (Hon Med Benen). Hon har inte varit där någonting samtidigt som mig sen jag startade upp gymträningen för ett par veckor sen. Och det är konstigt! För förut var hon där nästan jämt!

Återstår att se om det blir ändring på det ikväll.


Mmm..! Vilka... ben?

/Eder Toni

Tråktorsdag

Tomhet.

Det är nog det ord som beskriver mitt psykiska tillstånd bäst just nu.
Och jag tror det delvis har att göra med gårdagens match mot Albanien att göra.
Hur kunde det inte gå vägen egentligen?!?? Ett Porugal som sackat och ett Danmark vi borde vunnit dubbelt mot... Så tappar vi poäng mot Albanien borta!

Hela kvalgruppen har ju gjort resultat Sverige kunnat jubla åt! Men nej då, vi gjorde inte ett enda mål mot Danmark och Portugal. Så när att det höll på att skita sig mot Malta dessutom...
Allt som finns kvar nu är bara bitterhet. Och tomhet.

Om Sveriges BNP skulle hängt på mig idag skulle det råda stor recession just nu. För allt jag palla med idag var att sova. Och gå en promenad.

Bara att hoppas att sorgens dimma skingras och att jag kanske redan imorrn kan se lite hopp och ljusglimtar.


Inget sånt här 2010...


/Eder Anton

Matz brutala spamattack!

Chachaa!

Sitter med lite skolarbete för en gångs skull. Givetvis blir resultatet alldeles enastående och det slår mig att jag borde ägna mig åt det här lite oftare. För jag vet fortfarande inte om jag är bra på att lära mig saker eller om jag rentav bara är genomskådande och lär mig systemet för att passera igenom med godkänt resultat?!

Hursomhelst, mitt i allt pluggande brummar det plötsligt till i telefonen. Inte en gång. Inte två. Inte tre. Utan fyra!
Jag har fått fyra sms på mindre än en minut!
Guu va kul! tänker jag och öppnar det senaste av dem. Ahaa, Matza har skickat, undra va han vill? Tydligen var han väldigt angelägen om att meddela mig... dock är jag lite tveksam till det han hade att säga:



nämligen ingenting?!

Telefonen rasslar vidare och efter några minuter har det ramlat in ytterligare 9 meddelanden.

Efter ett tag förstår jag att Matz egentligen inte vill mig nånting utan istället utsatt mig för något så vidrigt som en spamattack!
Totalt 13 meddelanden mottagna på mindre än 10 minuter. Och inte ett enda innehöll ens en bokstav.

Jag känner mig kränkt och illa till mods.

VEM SKA TA ANSVAR FÖR DET HÄR?!


/Eder Anton

Någon som kan rimma på föreningsliv?

Hejhej bloggen!

Vill inleda med att citera Matz. Vi försökte leta på kurser inför vårterminen. Som vanligt i god tid då det inte är förrän imorgon det ska vara fixat.

"Vi har snart en kandidatexemen i nånting men vet inte hur man söker en kurs"

Tragiskt nog sant men det är ju inte vårt fel iallafall. Så vem ska ta ansvar för det här???????!!!!

Möjligt att jag får åka på folkhälsoseminarium torsdag och fredag. Ganska spontant men vore trevligt tror jag. Hoppas bara inte det förväntas att man ska kunna något. Jag står ju inte för folkhälsan... Ha ha ha...

Vill lägga ut en look-a-like med Anton här men inte fått tag på bilden än på honom så blir utan det. Dags att peppa för praktiken snart, jag kom igång lite idag när jag insåg att det går att vinna massor till VSIF och till det kommande projeketet under de veckor jag kommer vara på praktik. Yeah!

För övrigt träning och framtidsprat ikväll. Och sökande av kurser, igen, då jag inte lyckats nu...



Små pojkar var vi allihopa då. Men inte så mycke äldre nu, däremot mycket smartare. Ha.

//Thomps


Fifa

Spelas just nu med Antoine. Vinst varje gång. Nästan. Gått från en makaber första säsong med Parma där vi fick sparken. Numera hyllade tränare i ett Ajax som är likt mig på uppgång!

Planerar inköp av höst/vinterskor också. Inte hittat jättemycket men ett par på gång eventuellt:


För övrigt praktik nästa vecka, handledarträff och vad som kan bli den larvigaste redovisningen på mina tre års studietid på fredag. Kollar på Sportnytt nu och intervjuer med Zlatan är underhållande som vanligt.

Snart kommer fler viktiga beslut i livet!

//Mr T

Den ofrivillige gymmaren

Chacha bloggen!

Imorrn passerar jag 7 veckor sen jag opererade korsbandet, yaay! Tiden går fort och i det avseendet är det riktigt skönt att veckorna knatar på. För 5 veckor sen hade jag fortfarande problem att gå i trappor. För 3 veckor sen fick jag inte cykla. Så det går framåt, sakta men säkert.

Sjukgymnastiken är inte rolig i något avseende även om Friskis ibland har sina stunder. Och under min tid som gymmare, eller gynnare som Matza skulle uttrycka det, har jag lagt märke till lite olika saker.
Därför kommer här min avhandling på fenomen skådade på Friskis, Björnövägen, Västerås, Sverige:

* De snygga tjejerna i tajta träningskläder som inte vill bli svettiga. Har platinablont hår och tränar med den lättaste belastningen på alla maskiner. Tjejen på bilden är rödhårig, jag vet.


* Kassaskåpskillarna. Alltid klädda i linne och gärna med tatuering på skuldran eller överarmen. Kör alltid stenhårt och uteslutande överkropp. Har (eller åtminstone tillsynes) vissa svårigheter att ha armarna intill kroppen. Här osar det av självhävdelse.


* Proffsen. Tittar med förakt på när andra upptar maskinen de vill köra på och dessutom gör övningen fel! Anser sig äga gymmet men säger ingenting till andra utan visar det tydligt med sitt sätt istället. Linneklädsel kombinerat med gråa byxor från Better bodies är ett måste.


* Svensson. Går planlöst mellan maskinerna och rycker lite här och grejar lite där. Efter 45 minuter är Svensson nöjd. Nu är kusten klar för pommes och fläskfilé! Frugan lagar maten vettu! Gött mos äree! Bygga på månda ijenn älle? Gijvet döu!




Det sista var hur det skulle ha låtit om Svensson hade tränat hemma i Vadstena. Ber om ursäkt för eventuella missförstånd. Och om jag skulle sätta in mig själv nånstans mitt i alltihop så är jag nog lite av varje. Fast på senare tiden mer åt proffshållet, tro det eller ej. Annat var det förr! Minns ni det här Eklund, Pierre, Ektander och Pecka?!:


/Eder Anton

Missförstånd

Fikarasten innebar slut på föreläsningen för min del. En folkhälsovetare från Kungsörs kommun var det som föreläste om det arbete hon gjorde i kommunen. Föga tilltalande. En rolig sak gav det som tur var. Hon berättar om en åtgärd för de äldre i kommunen. Då bjuds det på en fiskeresa till Kloten. Det visade sig att det var 50 av ungefär 1500 som hade åkt. Efteråt i VSIF-rummet diskuterade vi om det och Anton säger att det är dumt att skicka 50 pensionärer till Schweiz. Matz och jag är lite frågande men det visade sig att Anton trodde hon menade Kloten i Schweiz. Underbart.

Har inte mer att bjuda på egentligen förutom en bild på Matz från en hemmafest för ungefär 1,5 år sen. Det slutade med att värden spydde ner sitt eget vardagsrumsgolv. Inga namn nämnda.



//T

Veckans lista

Ni kommer ju ihåg att det varje söndag kommer en lista här på HiP. Istället för det vanliga hiss och diss så kör vi med det lite nyare och hetare fniss och kiss.

HiP ska denna vecka lista tjockisar i filmvärlden!

Fniss

Lars Brundin. Motivering: Han är blond, tjock och konstig. Det räcker!
- Jabba the Hut. Motivering: Han är tjockast, tror vi.
- Fat Bastard. Motivering: För en vilja att förändras.

 



Bubblare: Svullo.
 



Kiss

- Christian Bale. Motivering: Saknar tjockheten.
- Peter Harrysson. Motivering: Han är inte rolig, han är jobbig, en riktig morsgris.
- Karlsson på taket. Motivering: Lillgammalt as.







//HiP

Back on track

Efter tidig sänggång i fredags gick jag upp 04.45 igår för att åka mot Stockholm och 25-manna. För icke-orienterare så är 25-manna en stafett där 25 personer ingår i laget. En av de roligaste tävlingarna på säsongen och även en av de största. Så väl framme på en äng så breder tälten och folket ut sig. Solen är på väg upp och ett dis ligger över ängen tillsammans med Pelle Forsbergs röst som går igenom laguppställningar och jag blir lätt rörd när insikten slår mig om min oerhörda kärlek för orientering som sport.

Men innan vi var framme satt jag och Cristian som småflickor och fnissade i bussen då diverse bus genomfördes och vi förstod att det skulle bli en bra dag och kväll. Tävlingen gick mycket bra för mig men laget blev diskvalificerat bittert nog.....

Efter en 5 kilometerspromenad till bilen så åkte vi hem för att festa lite och kolla fotboll. Fotbollen gick ju mindre bra men jag är nöjd då vi nu bör ha garanti på att slippa Lagerbäck framöver. Sen dracks det öl och Niklas bjöd på lite annat också för den delen. Esta bien. Kvällen slutade rätt tidigt vilket är skönt idag. Var iallafall helt underbart att träffa alla som vardagligen är bortflyttade långt bort.

Under kvällen blev det allsång till Tenacious D - Fuck her gently och då tar Simon tag i det hela och letar fram svenska versionen på tuben:


Ska leta reda på lite bilder från gårdagen, hade själv glömt kameran.

Tjing

//T

Lust for life

Chachaa!

Tog förut en promenad i solskenet och gick ner till stationsområdet här i Västerås.
Passade på att provligga olika parkbänkar, låta nyckelpigor krypa på mig och känna hösten säga det sista innan en kall vinter står beredd att ta över.

Nånting häfigt inträffade när jag gick genom parken samtidigt som jag pratade med lundapolarn Gustav i telefon. Plötsligt får jag bland löven se nånting som liknar sedlar! Böjer mig ner och tar upp vad som visar sig vara 200 spänn!

Det där kan vara vilka 200 kronor som helst tänker du.
Helt riktigt.
Men det är det inte. Fråga Gustav.
Han var med när jag hittade dom.

Sen dess har jag i ärlighetens namn inte gjort så mycket. Tiden går till att ladda inför kvalrysaren i kväll. Minns hur det gick senast på Parken?!



Fick se en snutt av introt till underbart drogromantiserade filmen Trainspotting alldeles nyligen och fick reda på att det är Iggy Pop och "Lust for life" som spelas vid filmens början. Skön låt till en skön film.
Och jag kan väl inte va ensam om att tycka att Iggy har en rätt snygg kropp för att va så gammal??!

- "Så där ser man ut om man går på heroin", sa Matz en gång när ämnet dök upp.



Så där ser jag ut utan heroin, säger jag.

-"Men så där ser du ju fastän du inte har tränat!" vet jag att Thompa säger.
Och?
Så ser jag ut o jag gillar det. :)


Heja Sverige!
/Eder Antoine


Freda

Igår halv nio var det avresa till Eskilstuna för att gå på seminarium om "Samhällsplaneringens betydelse för befolkningens hälsa" Lät måttligt spännande. När jag står och väntar på Thomas och Anton får jag denna vackra höstmorgon skåda ett fantastiskt naturfenomen.

  

Egentligen inget konstgare än varm luft som möter kall luft, men var lättimponerad på morgonen.

Seminariet bjöd sedan på underhållning vi inte hade väntat oss, en look-a-like dök upp:



Likheten mellan en av talarna och Bertil Enstöring från "Skrotnisse och hans vänner" var slående.

Senare på kvällen blev det film hos Linn med kladdkaka, glass och frukt, blev också en kaffedrink.






I filmen talar de i ett sammanhang om svaghet och nämner begreppet; sillmjölke. Jag reflekterar över att det var länge sedan jag hörde ordet och drar mig till minnes att senast var på barmarksträningen när jag var fjorton år.

Anton säger med en lite undrande ton - Sillmjölk, är det mjölksyra hos en sill?


//
Matz




Projekt Viktökning 3

Chacha bloggen!

Ännu en natt av total lycka! Jag fick sova ostört och det är sjukt värt!

Inte svårt att vara på bra humör heller när vågen visar på att jag, efter en hård vecka med mat- och sömnproblem gått upp ytterligare!

Hard work pays off!
700 gram tyngre än senaste lördagen! Yaay!

Veckan har som sagt varit kämpig med störd dygnsrytm (i torsdags morse när grannen väckte mig stod jag ett tag faktiskt beredd att ge mig ut i korridoren och ta honom på bar gärning men hejdade mig i sista stund).

Att äta frukost på morgonen har även det blivit ett problem. Vanligtvis ska den bestå av först gröt sden fil men filen har blivit allt svårare att få ner. Är precis inne i en övergångsfas till yoghurt men då får man istället i sig osunda mängder sackaros på morgonen vilket är kasst. Men kanske bättre än inget, trots allt?!


Idag är det träningsledigt efter gårdagens relativt tuffa ben- och bröstpass på djimmet.
Ska rekreera mig med utomhusvistelse istället. Bor i en storstad får finna mig i att inte kunna ta en sväng på moppen, klippa gräset eller snickra ett vitrinskåp. Saker som på landet annars skulle vara självklara.
Och ja, jag saknar landet mycket för tillfället...

Men ikväll är det också dags för danskslakt! Även om jag inte tycker det svenska landslaget är värt en VM-plats så är det ju klart att jag är patriotisk vid sånna här tillfällen. Jag vet ingen som suger så mycket på att tippa som jag så avstår bettande.

Faktum är dock att jag som tioåring gjorde mina egna 32-raders system och vid ett par tillfällen satte 10 och 11 rätt. Har också prickat in alla rätt på en V75:a en gång i tiden. Men jag var bara tolv bast och lämnade aldrig in den. Så jag vet, det gills inte. Men ändå. :)

/Eder 72.6 kilo tunge Anton

Limpa söker hem

Chacha!

Efter att ha blivit ofrivilligt väckt två nätter i rad: klockan 03:36 i förrgår och kl 04:31 igår morse av en granne med allt annat än hänsyn i tankarna, fick jag i morse äntligen sova ut! Vilken känsla. Hade helt glömt bort hur det var att sova mer än 4 timmar i sträck.

Men detta tack vare användandet av öronproppar. Och det går så hårt emot mina principer att behöva använda öronproppar mitt i veckorna!!! Dessutom är det ju HAN SOM GÖR FEL!

Nej... det här kommer aldrig hålla till sommaren. Nåt måste hända. Jag vet bara inte vad...


Igår var det för övrigt dags för "Limpa söker hem" att få ett slut. Lyckligtvis slapp han flytta särskilt långt då nya ägarinnan fanns i samma hus:


Hoppas inte Hilde tar alltför illa upp nu.
Jag kanske har en till?!
Fast jag kanske äter upp den själv??


Så för att citera Stoffe i "De kallar oss Mods":

"Framtiden vet jag... ingenting om".

/Eder Anton

Snart händer det

Ja, det är mycket som händer snart. Framförallt i vår kära studentidrottsförening. Höstloppet är 28 oktober och det kommer bli hur kul som helst. Måste jobba en hel del nu bara. Men det är också kul. Synd att det här jävla folkhälsovetenskapliga programmet måste genomföras också. Ska iofs ut på praktik nu några veckor och handledaren har gett godkänt att jobba med VSIF på arbetstid så. Yeah!

Är påställt nu och därför är bloggen lite tunnare än vanligt. Det får ni leva med men blir skärpning. I helgen försvinner jag lite men ska ryta till hos kollegorna att de får blogga extra mycket.

Inga förslag på en bra makeover???

Imorgon badminton vid 07. Sen snabbfrukost efteråt för avfärd till Eskilstuna och nå slags hälsoseminarium. Hem vid lunch för möten hela eftermiddagen. Sen hemåt mot köping för tidig sängdags, bussen går 06 på lördag. Fest lördag kväll sen också efter en hel dag med tävling. Underbar helg.

Snart vinter, här är jag på omkörning på yttern.



//T


Dödssjuk igen?

Skapliga heldagen igår med, den som ni redan läst om, bedrövliga föreläsningen, sen lunch, skola för att jobba VSIF till klockan 22. Sen hemgång och slänga i sig lite mat och nån match på fifa med Anton. Sen sängen.

Natten blev dock hemsk, hamnade till slut på det blivande målområdet för VSIFs motionslopp där det hela utvecklade sig till att min förkylning bara blev värre och värre. Slutade med att jag hostade/spydde gröngula slembollar i samma storlek som pingisbollar. Detta innebar att jag fick ganska svårt att andas också. Vad gör man åt det? Iallafall så var det inte så illa som det kändes då jag bara drömde.

Men uppvaknandet var hastigt, liggandes på rygg med ansiktet uppåt. Det obehagliga i det här var att jag hade dreglat på kudden till höger om mig, och på min hals och axel. Ganska mycket. I och med att jag låg på rygg (vilket jag alltid brukar göra) så är det svårt att göra det vilket kanske innebär att jag verkligen har hostat/spytt slem. Eller? Det kändes iallafall lite äckligt men sånt är livet ibland. Har jag hört.

Undrar vad mitt slem hette?


Nu Höstloppsjobb igen. Aah....

//Thomps


Look-a-like?

Chacha!

Nyss vaknat efter en behövlig eftermiddagsvila. Det är inte för att jag är lat. Det är för att min granne ännu en natt tyckte det var oerhört lämpligt att kolla låset ett par gånger vid klockan 03:36... Suck.

Hursomhelst. Dagens förmiddag bestod i en föreläsning av en människa som kan ha varit det tråkigaste jag nånsin lyssnat på. Okarismatisk räcker inte långt som adjektiv och då förstår ni att det är illa. I den ständiga tystnad som uppstod drabbades jag dessutom av ett ovälkommet skrattanfall, modell större.

Matz satt till höger om mig och klottrade i sitt block när han hastigt insåg det roliga i vad han klottrat och brast ut i ett skratt som kvickt försökte döljas. Det hindrade inte mig från att skratta igång på alla cylindrar och åter få igång Matz. Sekunderna därefter var en "skrattbattle" som kunnat urarta om det inte var för att båda i sista stund hejdat sig.
Tur för föreläsaren som inspirerat kunde fortsätta sin föreläsning.

Jaja, ska ta o äta lite nu och ladda med ett träningspass innan det är dags för nästa sängdags. Avslutar med en galet optimistisk Look-a-like:


Nasse?                                                     Idol-Ola?


Ha det gott.
/Eder Anton

Samma men inte lika

Satt idag på förmiddagens föreläsning, samma som T. Dagens Talare var väldigt livfull, inspirerande och väckte tankar, uppenbarligen. I mitt fall handlade det inte om framtiden utan mer konkreta saker. 

I ett sammanhang talade hon om Bordsryttare som skulle fungera som informationsspridare inom området alkoholprevention. Jag spårade iväg och kom att tänka på olika flera typer av ryttare, blev totalt fyra som jag redovisar nedan.

1: Bordsryttare

  

2: Kamelryttare



3: Spanska ryttare



4: Gertrud Ryttare,
(från Gagnef)




Om ni kommer på någon mer ryttare så hör gärna av er.
 
//
Matz

Pojkrummet igen

Hemma på en snabbvisit på grund av styrelsemöte i Köping-Kolsva Orienteringsklubb. Så ligger just nu i sängen i pojkrummet och bara tänker. Eller inte bara, men nästan. Sorterar, prioriterar, ordnar och styr upp tankar och saker som ska hända kommande tiden. Skönt och nyttigt.

Lyssnar dessutom på kents nya singel, töntarna, som låter helt som förväntat. Me like.

Vi har fått dåligt med respons på nya designen av bloggen. Vad tycker ni??

Var idag på föreläsning av en gammal folkhälsostudent tillika kårengagerad. Hon sa mycket som fick mig att reflektera över framtiden. Men snappade även upp något i stil med "man vet aldrig vart man hamnar" vilket känns väldigt sant. Ingen aning just nu, men framgångsmaskinen Thomas är inte nöjd på långa vägar så kommer fortsätta tuffa på utan att något ska hindra mig...


This is me:

2007 och tidigare. Bild 1: Finns inga klagomål på den slipsknuten. Bild 2: Jag var rätt bitig förr i tiden. Dålig kreativitet på val av bilder i och med att jag har samma skjorta på båda korten



2008. Båda bilderna från träningsläger i Uppsala med den utvalda eliten i orienteringsklubben. Kan komma en film från samma läger senare. Jag var rätt stark iallafall.


2009. Bild 1: Från dansgolvet på midsommar. Ingen fest utan att jag och Cristian klär av John kläderna. Bild 2: Elize får ett hett födelsedagsfirande. Höhö......



Kom ihåg att rösta på kommande projekt! Du gör det i pollen på sidan, mer info om projekten här!

//T

Dialektmysterier

Chacha!

Träffade som sagt Fredrik Lindström som hastigast i lördags, ni vet han som skriver om svenska språket och har haft program som Svenska Dialektmysterier. 

Från ståplats på fotbollen i Örebro senare den dagen kunde jag inte låta bli att roas av två urnärkingars diskussion angående en av målvakten John Alvbåges insatser på planen:

- Meen däär meåste han jeuu endå euuut å beoxa beort beollään!

- Aa, att haan aaldrig leär säg, Alvbågää!

Det gnälldes med andra ord ganska friskt på läktarhåll.
Kanske är Örebroarna mer missnöjda i allmänhet? Eller kanske är dom bara offer för ett större fenomen där just dom råkade hamna i vad som kallas för "gnällbältet"?

Hursomhelst.
Dags för lite självrannsakan.
"Hur låter du själv då, j*vla öschötte!"

Så här kanske?:


Kåmmon pipel ä inte Slitz.
Kåmmon pipel ä... inte Tracks.
Kåmmon pipel ä Indie.
Indiepop.

Ha det!
/Eder Anton

Jag mår dåligt

Idag har jag(tillsammans med MZ och Änt med flera) på föreläsningen blivit mentalt våldtagna på ett obehagligt och äckligt sätt. En timme tillbringades till att gå igenom en studiehandledning och en kursplan som man ändå läser själv. Dessutom ett upprop som gick schuukt långsamt. Utöver det en "anekdot" om en äldre kvinnas treveckorsresa i Kina. Sömnen kom smygande men lyckades aldrig slå klorna i mig. Tyvärr, hade underlättat om den hade gjort det. Ska man behöva stå ut med sånt här?!?!

Nu ska snart några kort fixas till bloggen här och sen är det föreningslära på Stadshuset ikväll. Då kommer sömnen och sätter tänderna i mig inom en kvart. Boooooring.

För övrigt så vann jag badminton över Matz imorse med 2-1 i set. Nivån hade blivit betydligt högre men Matz ramträffar fortsätter förbrylla min i övrigt så geniala speluppfattning.

Innan vi åkte så skulle jag möte Matz hemma hos honom, så jag går in och precis när jag ska knacka på går han ut. Så jag stirrar honom rakt i ögonen när han öppnar dörren vilket resulterar i ett sirenljud på runt 140 dB och troligtvis vaknade hela Hilde upp(?).

Kom ihåg att rösta på kommande projekt (mer info här)!!!


Dagens tub, behöver inte motiveras.




//Thomas

Dagen efter match

Chacha!

Dags att berätta lite vad som hände igår. Jo, vid middagstid drog jag iväg till Örebro för att se mittengängen ÖSK och MFF göra upp. Tyvärr blev matchen inte mycket till kamp. MFF var bättre över hela planen. Daniel Larsson gjorde äkta hattrick för gästerna och det var det som var behållningen rent fotbollsmässigt.

Passande nog för mig och Rikard var det upplagt för en liten match i matchen: ÖSKs Patrik Anttonen fick representera mig och MFFs Ricardinho fick spela å Rikards vägnar. Även där var segern solklar. Ricardinho var suverän som ytterback medan Anttonen knappt syntes till.


Fränast ändå var nog när ÖSK-klacken, mitt i ett farligt MFF-anfall, slänger in en fyrverkeripjäs som exploderar ca 3 meter från en utrusande Alvbåge. Men det konstigaste av allt: INGEN REAGERADE!
Alvbåge
brydde sig föga om att han kunde varit två ben fattigare och publikvärdarna gjorde inte tillstymmelse till att försöka reda ut vem den skyldige var.
That's how we do it in Örebro.



Bortsett från fotbollen diskuterades flera andra ämnen flitigt igår. Det mest intressanta var när vi gick igenom en park fylld med gräsänder. Givetvis kom frågan upp:
Undra hur det är att leva som gräsand???


Rikard berättade att dom brukar slänga bak huvudet på ryggen när de är trötta och vill sova.
Sweet! - tänkte jag och gick på med att det nog är rätt soft att bara paddla omkring i vattnet utan att frysa och sen bara dra iväg ett tuuuut! om någon har tagit din plats på stranden...

Det andra ämnet som tog stor plats igår var självklart Svenssons. Men att redogöra för allt som sades där kräver en egen krönika. Och tro mig, den kommer! Jag har en teori som bara måste ut.


Avslutar med lite bilder från gårdagen.



Mötte en jäktad Fredrik Lindström på Centralstationen i Västerås.
Han tittade på avgångstiderna och såg både svettig och stressad ut. Inte så konstigt med tanke på att han skulle med tåget mot Enköping/Stockholm som avgick 11:52. När han svischade förbi mig nedanför rulltrapporna var klockan 11:51...
Men han hann. Bra sprungit Fred!



På pizzerian innan match.
- "Se glad ut!" Rikard ser glad ut.



-"Se sugen ut!" Jag ser ut att va... sugen?



Rikard är större än hela Örebro Universitet.




/Eder Anton

BESTÄM NÄSTA PROJEKT!

HiP är på gång med ett nytt projekt men det råder viss osäkerhet vilket vi ska välja. Så rösta på vilket ni helst vill läsa om! Röstningen öppnas ikväll och stänger onsdag kväll.

Pulverdiet: Någon i HiP ska leva på kosttillskott i en vecka. Det vill säga ingen fast föda. Eventuellt något piller för att få i de nödvändiga vitaminerna!

HiP makeover: Någon i HiP gör ett totalt stilbyte. Till vad är inte bestämt, kom med förslag i kommentarsfältet!

Vinveckan: Någon i HiP dricker tre glas vin (totalt 45 cl) varje dag för att studera de påstådda hälsoeffekterna.


Vänliga hälsningar

HiP


Allsvensk fotboll!

Chachaaa!

Sitter och väntar in mig själv precis innan jag ska ner till Centralstationen och bege mig till Örebro för att kolla allsvensk fotboll mellan ÖSK och Malmö FF. Min gamle vän Rikard "Rikardo Zamora" Magnusson har fixat billiga biljetter och skitsamma att tågresan kostar 214 spänn, jag vill se fotboll!

I övrigt hinner jag inte skriva så mycket mer för tillfället, kommer förmodligen en klagosång till "Svenssons" senare i ikväll. Att det är vi mot dom har aldrig varit tydligare än nu.

Till sist:
Jag har en Pågen Fiberrost i frysen som jag desperat behöver bli av med pga platsbrist. Om någon frivilligt anmäler sig är jag mer än villig att donera bort denna oanvända rostlimpa. Hör av er snarast! Jag måste få in 4,7 kilo rostbiff omgående!


/Eder Anton

Beowulf på Brahegatan

Cha cha.

Tänkte skriva om dagens händelser. Men blir en punktlista istället.

- 7 kilo rostbiff.
- Anton köpt fräsch tischa.
- Mat.
- Vi hatar Svensson

Nu hockey.

Dagens look-a-like. Kräver en förklaring. Utanför husen som tillhör kvarteret Folke står en staty som Mimers kvartersvärdar är oerhört stolta över. Den heter, kreativt nog, Folke men har dubbel personlighet och är egentligen välkänd från en grym film med Hopkins och Jolie.



Greetings

T & A


Kvalitetstid


Vaknade ganska tidigt idag och efter gårdagen mentala istid var det dags att göra nåt, så blev en impulstripp till den kungliga huvudstaden för att shoppa sig lycklig. Läste i Kupé att närkingar ansågs som minst roliga bland alla svenskar enligt SJs resenärer.


Hm, undrar om devisen ”Det går aaldrig” och uttrycket "va träälit” avspeglas i resultatet.  

Blev Johan x 2 i kändisspotting när skådespelaren Rabaeus vinglade förbi Östermalms saluhall på cykel, han såg väldigt nöjd ut, eller så ser han ut så när han koncentrerar sig för det var ganska trångt. När jag senare var på väg mot Centralstationen är det någon som fotar eller filmar mig och hela strömmen av människor när vi går ned för en trappa. Det visade sig vara komikern Rheborg, han kanske hämtade inspiration till en ny karaktär eller show. 


 



Blev tillslut triss i scarfs på Urban Outfitters.  





//Mäd z



Ungj*vlar!

Fick syn på det här som stor rubrik idag:




Om dagens kottar blir uppåt 100 borde det innebära att jag kanske blir 90-95. Dessutom tränar jag, är smal och ser redan nu ut att vara 5 år yngre än min egentliga ålder. Jag röker inte, dricker mindre alkohol än Svensson och har aldrig provat knark. Sammantaget borde det innebära att jag förmodligen landar nånstans runt 120 barre...
Jag vill inteee!!!

Jag känner redan nu stora motivationsproblem inför det 40 år långa arbetslivet. 40 år är en evighet!!!
Att sen kanske höja pensionsåldern till 70 är heller inte okej.
Ska jag jobba tills jag blir 70 sen få demens och bli förvarad på ett äldreboende i 50 år innan varenda organ i kroppen tillslut sagt upp sig?!

VEM SKA TA ANSVAR FÖR DET HÄR?!

Upprörd.

/Eder Anton

Projekt Viktökning 2

Chacha!

En vecka har gått och det är lördagmorgon och avstämning. Och alla undrar naturligtvis:
KAN MAN VERKLIGEN GÅ UPP NÅGOT I VIKT PÅ BARA EN VECKAA?!?!

Oh yes, dear! You can.

Tidigt i morse gav mig vågen det här:


700 gram på 7 dagar får ändå anses som godkänt! Jag var dessutom mystiskt sjuk i torsdags så kanske hade kunnat gå liiite till. Men nu kör vi vidare 3.1 kilo kvar innan jag är framme... och nu är det oktober...

Om den senaste tidens träning kan jag bara säga att det är good to be back men att det varit psykiskt jobbigt att vara klenare än man egentligen är. Plus att jag fått grym träningsvärk i brölla och biccarnas muskelfästen (Thompa fick bära korgen när vi va på Coop). Men allt det där är på väg bort!

Och som den store Vadstenagurun Eklund skulle sagt:
"Smärta är vekhet som lämnar kroppen! KÖÖÖR nu fö faan!!!



Idag blir det gymträning på förmiddagen sen säkerligen en och annan FIFA09-match med T-bone. Lägg därtill hejdlöst svullande av fett och socker. Det är ju lördag, trots allt.

Cya!

/Eder Anton

Någon ska då alltid sitta på tvären

Jag har funnits med länge i bloggosfären. Tidigt på Lunarstorm och efter det här på blogg.se. Den bloggen är numera nedlagd. I vilket fall så känner jag igen mig i tidigare två inlägg. Oerhört deppigt var det då det ofta är sånt man vill skriva av sig. Idag så känner jag bara att jag lagt den delen av mitt liv bakom mig.

Jag instämmer i Antons tankar om att dokumentären om BD gjorde en lite nedstämd och olycklig. Min relation till BD är inte så värst stark egentligen. Stor respekt och fascination för främst Henrik. Samtidigt som jag tvekar på vad de vill egentligen. Lite konstigt då BD kändes gjutna i mitt liv för några år sen egentligen.

Istället är det Timo Räisänen, Håkan Hellström, Kristian Anttila, Mando Diao, kent och The Ark som på senare år format mig till den jag ska vara. Som ni märker är jag oerhört svensk i min musik. På gott och ont antar jag.

I vilket fall så ska inte bloggen vara självmordsbloggen eller svartsjäl.blogg.se eller liknande. Så för att leva upp till ideologin om att aldrig vara enig med Anton samtidigt så är jag på bra humör.
Samtidigt som jag gjort något hemskt mot en stor del(ungefär hälften) av världens befolkning. Alla dessa kommer trolitvis gråta när de läser det här. Jag har tagit klivet in i förhållandelivet. Jag är inte singel längre. Så alla som i skrivande stund ligger i sängen och smeker sig själva. Fortsätt göra det ni gör men sluta hoppas på något mer. Det var svårt förut, nu är det omöjligt att få mig. Dock ska inte det här vara någon förhållandeblogg så kommer inte skrivas så mycket om det heller.

Wish me luck!
//T

PS. Det är coolt att röka(ibland)





Broder Daniel

Jag fortsätter på den av Matz inslagna vägen och deppar hejdlöst.

Kom just hem från gymmet och fick på SVT2 och dokumentären om Broder Daniel. Det tog två minuter sen var mina tankar på buss 610 mellan Motala-Vadstena och jag gick i tvåan på gymnasiet. Med lurar kopplade till en SONY portabel cd-spelare innehållandes en "hembränd" cd med 20-talet blandade spår. Däribland Broder Daniel

Mitt andra tydliga BD-minne är från första tiden på numera nedlagda kylskåpsfabriken Dometic. Jag jobbar kvällsskift. 220 kylskåp ska tillverkas. Det är svårt att finna ens ett litet korn av glädje i själva arbetet. Därför lyssnar jag på musik och låter mina tankar flyga iväg... till en nyfunnen vän... till någon väldigt speciell.




Henrik Berggrens röst kommer för mig alltid förknippat med olycklig kärlek. Med den där ljusblonda, blåögda flickan som gillade mig... fastän jag aldrig riktigt förstod varför. Så jag frågade henne. Hon svarade att det var för min personlighet. Det var första gången jag fick en komplimang från en tjej som jag verkligen brydde mig om...

Hur allt det där sen gick vet ni redan. Och det har satt spår jag fortfarande bär med mig. På gott och ont.


Pratade med Thomas häromdagen om vad som var bra och dålig musik. Jag hörde just Henrik Berggren sammanfatta det som jag precis själv känner:


"Musik ska vara ett avtryck av en själ... inte en duktig musikers plötsliga infall."



Och nånstans mellan skämtet om min svarta själ och det efterföljande skrattet insåg jag att det jag just sagt nog innehöll mer än bara ett skämt...


/Eder


Löneslav


Har varit en otroligt lång dag hittills då jag har, sålt min själ och blivit dränerad på livsglädje. Jag har alltså förvärvsarbetat från 7 – 16. Jag jobbar som säljare vilket egentligen inta alls är dåligt på något sätt, men idag var det IT-haveri och nästan inga kunder i butiken, så vansinnigt tråkigt!

Anton och jag satt i veckan och gjorde en presentation av vårt grupparbete på power point.
När första bilden som är helsvart kommer upp på skärmen utbrister Anton:

Sådär  känner  jag  mig  i  själen !
 



Antons själ i veckan, idag har jag haft samma känsla.


På lunchen var jag över till butiksgrannen i Hundsportcenter och briefade en affärsidé som Thomas, Anton och jag pratat om. Hon var bestämd och tyckte iden var trams, varpå jag drog en slutsats om människan som inte var till hennes fördel.



Ska nu till skolan en liten stund och fixa med kompletteringar som vi åkte på, sen blir det helg.



//Matz


Veckans skrift

I och med att ni läsare ännu inte känner oss så väl så tänkte vi börja veckans skrift med att prata bildspråk. Detta för att ni ska få se vilka filurer vi är och hur vi sett ut och vad vi gjort sista två åren.














Thats us!

/HiP

Svininfluensan

Själv har jag vart fast i sjukdomens klor några dagar. Framförallt igår då ett lik låg i soffan hela dagen. Men trots det så utbrister Matz när han hälsade på igår:
"Å vad gott det luktar för att ligga ett lik här".
Idag är jag betydligt piggare och orkade ta mig till skolan. Däremot gick en eländig Anton hem vid lunch med tydliga tecken på en begynnande vinterkräksjuka. Vi fick även reda på att en i klassen har svininfluensa?!? Farligt farligt.

Väl i skolan så var det Roast på HVV. Det vill säga redovisning, seminarium, opponering, granskning eller vad det kan kallas. Gick väl helt ok och inga större kompletteringar behövs. Känns ju bra det kan vi lägga den här kursen i högen med oförtjänta högskolepoäng. Livet är väl ändå en dans på rosor. Dags att ta viktiga beslut om framtiden också. Det gör jag imorgon.

Dagens youtube är en nyfunnen kärlek till ett charmigt band som kommer bli något stort. Jag sa samma sak efter att ha sett Kristian Anttila för många år sen nu. Och han är numera relativt stor och med nästa skiva kommer det stora genombrottet, I promise.

Nu till den närliggande second-hand-butiken Seconda för att leta fynd.

Tjing
//T

RSS 2.0