List It!

Vardagarna förflyter sakta men säkert. Men även bekymmerslöst vilket gör att HiP tappat takten och effektiviteten vilket speglat sig lite i bloggen också. Lite som det svenska samhället på sommaren...

I vilket fall så listar vi den här veckan saker man borde ha licens för. Exempel på detta i dagsläget är saker som vapen, rattande av bil och döma fotbollsmatcher. Men finns flertalet saker som man inte behöver det enligt samhällets mening. Men HiP är av en annan åsikt...

1. Äckelbarn. Som små skriker och snorar barnen vilket är störande för omgivningen. Om en vuxen människa skulle bajsa på sig och sen gå runt i citygalleriorna och skrika så skulle någon ringa polisen. Men inte när det gäller en unge. De äckliga barnen växer sen upp och blir äckelvuxna som slåss på stan och saknar en ordentlig uppfostran. En licens för att skaffa barn för att visa upp att man kan uppföra sig och uppfostra barnet ordentligt.



2. Äckelhundar. Se ovan. Tillägg både här och ovan är att man bör skaffa sig lite insikt i att alla människor kanske inte tycker hunden eller snorungen är söt och att man vill klappa eller gulla med den. Btw, det är lag på att hundar ska vara kopplade har vi för oss...




3. Rulltrappor. Man ska stå till höger så folk som har lite ambition i livet och vill framåt kan gå förbi på vänstersidan. Ok!?



//HiP


Snart frisk

Utekvällen i fredags gjorde sitt för förkylningen. Nu nästan frisk. Så nu ska jag tillsammans med min Garmin göra underverk med min kära kropp. Kan behövas då det har blivit skapliga förfallet. Anton lämnar ju viktrapport idag. Nej, skulle varit igår. I vilket fall så ska nog jag också börja med det. Men jag går motsatt väg jämfört med Antis, det vill säga neråt. Ska ner till matchvikten som är åtminstone 4 kilo lägre än nu. Får se hur det går då jag kommer träna både badminton, cykel, löpning, innebandy, styrka och handboll... Spännande som få. Inleder inte än så kommer ett startinlägg inom kort.

Från i fredags:


Puss på er!

//Thomps

Dr Bombay ikväll!

Chachaa!

Inte ofta jag är fredagsfryntlig nuförtiden men ikväll är det äntligen dags för den största händelsen på mycket länge!

Mitt liv har på sistone suttit i festkarantän av flera olika orsaker:
* Brist på intresse
* Rädsla för att fucka upp knät
* Skräck för att bli på tok för berusad och därmed kanske "losa" dagen efter

Och jag vet att det sistnämnda är oförlåtligt för en kille i min ålder. Men ju äldre man blir desto mer värt är det att ha helg... som inte går åt till att återhämta sig efter en galen fredag. :)

Hursomhelst gäller inga ursäkter längre! Ikväll är det jag som går all in!

Har för första gången laddat på rejält med olika ölsorter. För på äldre dar har jag, mot alla odds, lyckats skapa ett ölbegär utan dess like. 

Så till kvällens stora grej: Dr Bombay!


Finns inte mycket mer att säga. Dom som var med back in the 90's vet vad jag pratar om. 

Ses på SILK ikväll!

/Eder Antoaane 



Dagens outfits

Det blir inga då både Anton och Matzpatz vägrar ställa upp. Vad beror det på tror ni??

Fuck it!

//Thomps

Trääääligt väääder

Kollade på det här nya heta fräscha frågeprogrammet igår. Det när man ska gissa ordspråk och sånt. Jag skulle vara rätt vass på det om jag fick vara med. Jaja, det jag skulle komma till var att det var en västmanlänning med. Och fy fan så hon prata. Så illa pratar ju inte jag och jag är ju ändå från Köschva. Märkligt.

Sen måste jag ta mig friheten att klaga på vädret. Inge millvär här inte. Snöar och blåser och snöar och blåser och snö överallt. Så jävla lack!

Taget mot himlen, det snöar och blåser så möcke att man inte ser handen framför sig... Kanske...!



//En bitter Thomas

En sen lista...

Ni kan ju fundera på vad det är för något:


Förslag???


//T

Frisyrbloggen fortsätter

Anton har idag testat en ny frippa:


Själv ska jag också klippa mig snart. Funderar på en lite mer dressad variant.

Kanske som vår käre Errol:


Eller:


Eller:


Eller:


Jag säger som Anton, hjälp mig...??

//T

För jag är som en ny frisyr!

Chachaa!

En ny teori till min viktökning har dykt upp: mitt hår på skallen.

Det var nu längesen jag klippte mig och det börjar verkligen bli en plåga att ha för långt hår för att ha kort frisyr och för kort för en långhårig dito...

Så jag ägnade förmiddagen att ta fram lite alternativ till hur jag eventuellt ska klippa mig (eller spara vidare):


Blond och spretigt. Beckham har alltid grym koll på håret.


Långt och hårband. Inspiration från Argentina i form av Caniggia vars hårband jag redan kopierat och flätat.
 

Surfarlooken. Saknar bräda men kan alltid införskaffas.


Av med skiten. Ännu en fotbollspelande argentinare, Luciano Figueroa, har kort blont hår. Kanske kan va nåt?


Volymburret. Kunde inte låta bli. Phil Spector gör en "Valderrama" men tyvärr är den inget alternativ för en kille vars hår alltid har vägrat visa den minsta locktendens.


Så nu vädjar jag till läsarna om tips och kommentarer! Posta gärna en länk om ni har nåt annat tips än dom jag skrivit.

/Eder "long-haired" Antoine.

Projekt Viktökning 11

Går direkt på "the hard facts" som jag fick i mitt besök hos friskvårdspedagogen tidigare i veckan. Henne hade vi i bloggen träffat veckan innan, då med frågor gällande Världens Bästa Studentidrottsförening (döpte om den precis nu) och jag fick syn på hennes high-tech-våg som tydligen mätte av både det ena och det andra i kröppen.

I mitt fall såg det naturligtvis väldigt bra ut. 11 % i fett är i de lägre men ändå godkända regionerna. 63 % vatten om jag inte missminner mig och resten blod, ben och självklart också galet mycket muskler! :)

Anyway, jag ska ge er bilden ni väntar på. Dagen till ära iförd strumpor!


Finns inte mycket att säga mer än att jag slöt ett avtal med Friskvårdspeddan att inte äta oskäligt mycket godis framöver. För det tär på tännera!

Till sist:

* Tjejbloggen borde ha kommit hem nu och jag har en del frågor. Inte om skidor dock utan helt andra saker: 
Linnéa: Har du en släkting som heter Bernt?

Karin: Känner du till Joel Alme?

Och så Linnéa igen (för jag tror det var du som publicerade en hejdundrandes rolig lista om liknande saker i höstas): Tycker du det här är bra musik? :) Det gör jag i alla fall. :)

/Eder Anton.


Fyndbloggen

Jag, Ant och storebror gick en sväng på stan i förmiddags. Först skulle vi hämta en poster till VSIF.

Ordinarie pris 375, Thomas betalade glatt 299.

Sen vidare till Ryns skor där jag innan säger "Det finns inte så mycket roligt där" till Anton som letar efter boots. Vi kommer ut och den enda med en påse i handen är jag. Min betalningblev som följer.

Ordinarie pris 1100, Reapriset var 390, Thomas betalade efter att expediten hittat en till prislapp på kartongen 300.

Därefter skulle Marcus köpa tröja på SOLO. In och hittade två stycken grymt snygga tröjor med mig som Personal shopper.

Ordinarie pris 2700, reapriset skulle blivit 1650, expediten räknar fel och Marcus betalar glatt 1350.

Slutligen så ska jag och Anton gå till skolan, Anton skulle slänga lite sopor. Och vad hittas i miljöboden. Jo ett Monopolspel. Efter lite check så finns allting som ska finnas i ett Monopolspel, det enda felet är en lite sliten kartong.

Ordinarie pris monopolspel är cirka 500, Anton hittade det gratis.

Summa kardemumma som tre pojkar "gick plus": 2726 bananflugor. Yeah!



Thomps

Practice makes perfect

Snart dags att bege sig ut i vinterkylan, till ett Friskis fullt av nyårslöften fast beslutna att ta tag i sin livsstil och börja motionera. Givetvis för sånt med sig en hel del poblem för en erfaren gymmare som jag. Exempelvis småfeta kvinnor på väg in i medelåldern som använder löpbandet till långsamma promenader. Eller upptas maskinerna av klåfingriga snorvalpar som ägnar sig åt nåt som dom tror är fåfängeträning. Eller så är alla bänkar upptagna framför hantlarna.

Eller så får man stå ut med frågor som: "Har du många kvar?" av någon halvseriös, lönnfet byggare.

Kanske är det därför jag drar mig för att gå dit? Kanske är jag lat...

Hursomhelst har jag äntligen hittat lite bra träningsmusik att pumpa till. Rammstein måste vara det bästa i gymmarväg: Tung, hård musik om nånting jag inte vet vad de sjunger om plus att det låter både farligt och aggressivt. Om någon har något annat förslag på bra auditiva källor är jag idel öra!



/Eder Anton.

Jag skäms

Årets orienteringsbild har blivit framröstad av svenska folket. Min gissning är att samma kissande unge suttit hemma hela dagarna och röstat på sig själv. Annars så har orienteringssporten gått utför. Jag skäms för det här men i och med att den store orienteraren Simon redan kapitulerat så gör jag det också och går ut med det här i bloggen.

Årets orienteringsbild är alltså en kissande liten ful unge:


Själv föredrar jag ju trean och fyran i tävlingen:



Men men, ska väl inte klaga då en demokratisk process fällde avgörandet...


Fuck it anyway, jag står nästan fortfarande för att orientering är den allsmäktige och evigt bästa idrotten!


//T

Illusionisten

Jag är ju lite fascinerad av mänsklighetens skapade samhällsfenomen. Sagt om svenskar är ju att vi är ett köande folk och det man gör ofta borde man ju bli bra på. Detta är något som inte återspeglas i det mayham som uppstår utanför kylskåpen och microugnarna i högskolas pentry utanför Restaurang Rosenhill.

 Egentligen ska man ta sin matlåda ur kylen, förflytta sig till micron, ställa in lådan och sedan avlägsna sig till en plats så andra kommer fram. Detta komplicerade förfarande finns inte beskrivet någonstans och pilar i golvet som visar gångriktningen saknas tyvärr, men det är väl lite underförstått hur man värmer sin mat, eller?


Istället så tar somliga sin låda ut ur kylen, ställer den i närmsta micro vrider timern på 2 min och ställer sig en centimeter från glasluckan för att apatiskt stirra in i strålburken i väntan på det pling som betyder att det är dags att glufsa i sig sin ljumna panpizza.  Under tiden så blockerar vederbörande halva kylen och tre micros fördelat på lika många våningar som annars vore tillgängliga för andra studenter.  

Whyyyyy!!!

Nog om detta nu. Händer mycket saker utanför Rosenhill. Igår när jag var på väg ut ur restaurangen så känner jag att något som tillhör mig har begett sig ut på en oannonserad resa nedför benet innanför byxan. Jag stoppar telefonen som smitit genom ett hål i fickan halvvägs på låret och haltar stelt ut ur Rosenhill för att diskret försöka skaka fram telefonen ur byxbenet. När jag fnissandes lyckas få telefonen att glida ut från byxbenet och landa bredvid min fot så kommer studenthälsans präst och kommenterar glatt

 

-          Åhh vilket trolleritrick!

Inte bara prästen bevittnade hela händelsen, utan också en road folkmassa som stod och väntade utanför Info för att bli plåtade såg spektaklet.


Idag så mötte jag samma präst igen i en av högskolans korridorer, hon frågade då muntert om det blir några trollkonster idag.  

 

// Magica de Matz


Dagens anti-fit

Chachaa!

Skulle kunna pumpa ett inlägg om min viktökning, plugget eller mitt liv generellt men faller för bloggtrycket och ger er en dagens outfit...

Igår blev det en vända på stan för att kolla in nya jeans. Mina tidigare har antingen spruckit och gått sönder eller krympit i midjan(!). Det som tidigare gick bra med storlek 29 eller 30 i midjan har nu blivit 32 och 33... Värst av allt är Acne-jeansen jag köpte för bara nåt år sen som på senaste tiden inte gått att försluta runt min stora mage. Lösningen, att spärra dom med gylfen och säkra med ett bälte, är oerhört vansklig och det har varit stunder där denna halvmesyr till lösning valt att ge upp med konsekvenser ni säkert kan lista ut själva...

Men så igår hittade jag äntligen ett par brallor stora nog för att till och med rymma mig! Svaret fanns på JC i form av ett par ljusa Crockerbyxor och ett annat mörkare par från Levi's. I kombination med tidigare inköpt tröja av märket "Made in the Shade" ger jag er härmed dagens outfit. Eller dagens anti-fit som jag tror Matz uttryckte det häromdagen:


Bilden är ett montage.

Killen på bilden är inte jag... Det är Valon Behrami. Jag ville se hur det blev.
Ha överseende med mina ofärdigheter i bildredigeringsprogram.

/Eder Anton.

Skoooooooor

Anton var ju nöjd som fan. Efter lite putsning så kommer jag också vara sjukt nöjd. Men används nog först till våren när det är fint väder ute.

Brunt till Mr T och vitt till oskyldige Anton:

"The dingo ate my baby?"

För ett tag sedan hände nåt förskräckligt. Fela Kuti, min adoptivdotter, som den senaste tiden bott hos Mr. Folke himself, försvann!

Men efter bara ett par dagars frånvaro satt hon där igen i armarna på "Beowulf" precis som om ingenting hade hänt.

Om någon vet nåt om detta försvinnande, kontakta bloggen! Eftersom jag lämnade henne till Folke som skulle vara barnvakt och nu hann anmäla henne försvunnen riskerar jag att förlora vårdnaden om denna kassako, eehm adoptivdotter...


Fela Kuti borta.                                                Fela Kuti tillbaka.


Notera min mångfald av mössor. :)

/Eder Anton

Livet är slut

Skulle inleda en träningsrutin i mitt liv igår. Så ska komma igång att springa mer och träna mer i allmänhet. Det här inleddes som sagt igår med att springa 40 minuter. Trodde jag ja. Efter 20 minuter får jag börja gå på grund av bröstsmärtor och knäont och allmänt slut. Så fruktansvärt dåligt tränad är jag och funderar på att avsluta alla försök till fysisk aktivitet. Men ska grunna på det ett tag till sen försöka ta något beslut framöver. Nästa vecka börjar ju VSIFs aktiviteter så ska väl kanske vara lite delaktig där....

Fuck it.

/T

Fur-tv

Fur-tv är nog det nya svarta. Hysteriskt kul...


En uppföljare till Salad fingers skulle man kunna säga..?

För övrigt så fortsätter trenden med lite roliga stavfel:


Något stort har hänt idag men det får pappan skriva om senare idag.

//T

Kulturen Versus Byråkratin


Det är nu bara en tidsfråga innan vi kommer se gårdsförsäljning av vin i Sverige, men först är det naturligtvis en del skrivbordsarbete som måste redas ut.  Anledningen till att det inte redan finns gårdsförsäljning i landet är att det strider både mot EG-rättens icke-diskriminering av utländska producenter och det svenska alkoholmonopolet, alltså konkurrenssituationen och folkhälsan.



Angående icke-diskrimineringen så tycker jag man kan öppna marknaden för utländska producenter, tvivlar på att fransmän, italienare och spanjorer står i kö för att komma åt det fantastiska vinodlarklimat vi har här i landet isbjörn. Och om det skulle börja poppa upp en Bodega lika tätt som körskolor och frisörer här i Vässan så kanske kan man alltid skriva dit en tilläggsklausul i lagstiftningen. 

 

Vad det gäller monopolet och alkoholpolitiken så tror jag inte det heller är ett problem. Man kan ju tänka sig att de som öppnar vingårdar i Sverige inte kommer att producera kubikmeter med 49-kronors boxvin för dygnet-runt-försäljning ämnade för binge drinking , utan svindyra flaskor med droppar av kvalitet, passion och själ, som inte tilltalar målgruppen som jagar mest APK (alkohol per krona) utan de som hellre köper Arboga 10.2:or, gärna en åt gången. Det är helt enkelt inte lönsamt att försöka konkurrera med importvin och systembolagets hyfsade priser därför kommer inte alkoholskador att öka beroende på gårdsförsäljning. Försäljningstider kommer såklart att regleras.



Men vad händer i förlängningen då? Jo mikrobryggerier och destillerier kommer också att vilja bryta sig in på marknaden och sälja över disk. Med samma argument som ovan så kommer det vara bryggerier och destillerier med målet att tillverka och sälja en personlig och unik smak och känsla som kommer att växa fram, syftet kommer aldrig att vara att massproducenter billig starköl och blanksprit.



Det handlar om ett bättre näringslivsklimat, bättre konsumentservice, Sverige som ett starkare varumärke och att skapa ett ökat intresse för mat och dryck. Det rör sig fortfarande om gårdsförsäljning och betyder inta att man ska släppa handeln fri så man kan plocka med sig vin och sprit från jourbutiker och livsmedelshandeln.



Steget innan detta blir verklighet är att en form av gårdsförsäljning blir godkänt, nämligen att det går att beställa det gårdsproducerade vinet till Systembolaget för uthämtning.   



Jag väntar...


//MZ


Inmatning av data?

Vi håller på med inmatning av hälsodata från enkät till data just nu. Anton läser, Matz skriver i, jag bedömer livsstilsbetygen. Än så länge har jag dock inte fått något material att arbeta med så lägger någon liten minut på blöggen. Just nu rullar kameran och ni kommer ikväll få se hur en datainmatning sker i VSIF-rummet.

Annars så blir det efter plugg och VSIF en snabbvistit hem för att vara med på ungdomsgruppsmöte i Kolsva med orienteringsklubben. Ska informera om utbildning och lärgruppsredovisningar. Ska sitta med och lyssna lite också. Ganska nyfiken på hur det snackas och diskuteras...

Studerande pojkar med stort fokus...



//T

Projekt Viktökning 10

Då mitt tidigare skrivna inlägg försvann, tack för det blogg.se!, blir det därför en kortare version här.

Ökningen av vikten på senare tid har gått över förväntan. Orsakerna till att jag nu endast får på mig ett par av mina jeans ordentligt kan vara flera:
* jag tränar ben stenhårt på gymmet
* jag äter mer än tillbörligt
* jag växer fortfarande(?)

Hursomhelst ger det resultat! Jag ville nyligen kolla min fettsammansättning hos friskvårdspedagogen (det är inte Matz jag menar den här gången) men det hanns inte med helt enkelt, då vi pratade föreningsliv istället.

Men lovar en update om det så fort jag vet hur stor del av mig som består av ister.

Dagens resultat:


En ökning med 700 gram om jag inte minns fel? När hände det senast?! ;)

/Eder Anton.

Affärsmannen numero uno

Tjing på er!

Igår var det pojkkväll på Brahegatan och det var lite enkel matlagning, sen hockey (jag har börjat mitt nya, större och mera vidsynta liv), följt av på spåret och sen mer hockey följt av monopol. På det klassiska brädspelet kom Antons tävlingsdjävul fram visade det sig men efter en tuff match föll han på mållinjen med flaggan i topp... Nästan så var det åtminstone. Matz var en oerhört irrationell spelare som körde sitt race. Men till slut så var det ändå jag som visade klassen. Matz anser att monopol beror på tur, Anton grunnar nog fortfarande vart vändningen var då han var den första att bli hotellmagnat (Västerlånggatan och Hornsgatan...).

Nu bär det av till Kåren sen VSIF-rummet för lite hederligt föreningsarbete. No shit Sherlock.

The monopoly guy (hysteriskt roligt):





//Thomps

Thats a nice pair of glasses. And what a nice beard

Skägget är sparat i ungefär två veckor. Glasögonen är nyare dock... Ska inleda en ny artikelserie här: "Det nya tuffa Sverige".. Men blir inte än. Måste fundera lite mer över vad som ska sägas....


Vackraste miljön på MDH?


Vem ska ta ansvar för det här?!!?!


Bright guys!


Dagens outfit blir då som följer:
Glasögon, Emporio Armani.
T-shirt, Acne.
Kashmirtröja, Acne.
Jeans, Double M
Klocka, Svalan.
Skor, Bronx.

Over and fucking out!

//T-benet

Knäproblem och äcklig mat i Örebro

Chachaa!

Ska ge mig på en liten sammanfattning av mina senaste upplevelser och händelser jag varit utsatt för... Så här är mitt senaste liv. I punktform.

* Var på återbesök i Örebro angående knät nyligen. Inget nytt kom fram och läkaren bekräftade bara min egen uppfattning om ett fortsatt instabilt knä med lite för slappt nyopererat korsband. Jag sa jag ville ha en ortos och han skrev en remiss. "Fortsatt lätt instabilitet i knäleden" stod det på den. Visst, tänkte jag, om det känns bättre för din yrkesheder att skriva "lätt" så gör det. Faktum kvarstår att knät inte är så stabilt som ett opererat knä borde vara. Och det som var den enda orsaken till att jag övervägde operation...

* Vid samma återbesök (som skedde kring lunchtid) beslöt jag mig för att prova Örebro stads restaurangutbud. Valet föll på säkra, trygga Grekiska kolgrillsbaren. Märkligt nog var det stängt fram till kl. 16 och jag fick snabbt ompröva mitt val. Några meter upp på gatan ser jag restaurang Maxim, som ser inbjudande och proffsigt ut. Maxim får det bli.

Beställer en Pasta carbonara som levereras till mitt bord innan jag ens hunnit börja på salladen jag nyss tog till mig. Efter ett par tuggor står det klart att det här var inte särskilt gott. Smaken påminde om den jag carbonara jag åt på Phuket i Thailand. Följande natt spenderade jag då på toan med huvet i stolen if you know what I mean...

Men äta bör man annars... så jag pinar i mig nästintill halva portionen innan jag beslutar mig för att överge pastan och gå vidare med bröd och sallad som utfyllnadskäk. Servitrisen verkar ha tagit notis om min brist på aptit gällande kräk-carbonaran och kommer fram och och frågar:
"- Smaka det inget bra?"
"-Nej, det var ingen favorit", svarar jag...
"-Ska vi prova lite nötfärsbiffar istället?", frågor hon.

Amen fan, nu har jag ju nästan ätit mig mätt på skitmat i alla fall, tänker jag men hör mig själv ändå säga:
"-Jaa! Vi provar lite nötfärsbiffar!"


Brandfarlig luktspray och tända ljus... En bra kombo om du frågar toalettansvarig på restaurang Maxim i Örebro.


Snabbt får jag in en lika stor tallrik med vad som ska vara nötfärsbiffar, grönpepparsås och potatis. Döm om min förvåning när den knytnävsstora nötfärsbiffen (som hade ett brunt yttre men oerhört rosa insida) smakar ännu vidrigare än den nyss halvätna carbonaran! Grönpepparsåsen var dessutom starkare än Magnus Samuelsson på anabola så det enda som återstod att peta i sig var potatisen...

Fan, va det här gick dåligt, tänker jag för mig själv och beslutar mig för att hastigt försöka försvinna utan att behöva träffa den så vänliga servitrisen en gång till... Snabbt stoppar jag in den sista brödbiten i käften och tar på mig jackan för att gå. Då, utan förvarning dyker hon upp igen!
"-Smakade det heller inget bra?" undrar hon lite besviket.
"-Jo, men nu har jag ätit så mycket att jag verkligen är mätt", ljuger jag, helt utan trovärdighet och rusar ut från restaurangen.


Dubbelvikt tar jag mig den korta vägen till stationen och funderar på om det jag precis upplevt var nåt bra eller dåligt. Heder till servitrisen för värnandet av besökaren. Mindre kredd till skäggige kocken som verkar ha helt andra smakpreferenser än mig...


/Eder Anton.

Klick

En kort fotosession ägde rum ett snöbollskast från skolan idag. Resultat blev ett möte i symbios och harmoni mellan människa och natur i vinterlandskap. Anton satte posen utan ansträngning.


                     Vintermys ur grodperspektiv

//
Matz

Piggy got back

Spanade in vårens sminktrender på Aftonbladets.se, denna källa till kunskap. Sofie Fahrman var i NY och rapporterade från Maybellines sminkmässa. Sofie pratade med en sakkunnig inom ämnet om trends and looks.

Orrea Lights som kvinnan heter är tydligen produktutvecklare på Maybelline, men jag tyckte ansiktet var bekant från ett annat sammanhang, så kom jag på det, undrar om Orrea kommer från Sesamy street?



                           Orrea, det är något med ögonen.


                                Miss Piggy



//
Matz

2009

Sista tre veckornas lista kommer här som del 1 i årsresumén från 2009:

Årets jag-gör-som-du-säger: När Anton deffar ner sig till under 4 procent i kroppsfett. När han närmade sig 3,5 så började han må illa, vara trött och allmänt hängig. Anledningen, ett citat från Matz: "Alla som är något i byggarbranschen har haft under fyra i fettprocent".

Årets största händelse:
När världen äntligen, efter vad som kan ha känts som en oändlig längtan, fick previlegiumet att uppleva releasen av Hunden I Påsen

Årets överraskning: Att matsals-Monika tog ut några minuter komp-tid för att diskutera synkroniserade menscykler med skribenterna i HIP. 

Årets mest fascinerande:
McKinley, alltså en man som ensam har smygit runt på högskolan i minst tre år nu, alltid givetvis iförd en McKinley-outfit med tillhörande McKinley-ryggsäck och en kaffetermos i handen.

Årets mest förutsägbara:
Att det alltid ligger en halv textilfabrik i Antons navel när man tittar dit. Oavsett när han tömde den sist...

Årets bild: Anton som Dolph Ziggler.

Årets prestation: Antons granne, allmänt omnämnd som "Abou", vars nattliga vanor slår allt tidigare skådat. Hysteriskt liv i lägenheten klockan 04.30 på natten för att klockan halv nio ta sig ut genom dörren med en smäll och ranta iväg till skolan som om ingenting hade hänt.



//HiP




Ond bråd död

På vägen hem från högskolan igår snubblade jag över ett kadaver mitt i city. Kvarlevorna ser ut som ett gigantiskt lår- och underben med en helt intakt knäled, förutom att den är separerad från kroppen. Troligtvis rör det sig om ett svartsjukedrama med någon form av syra inblandat då övriga delar är helt förångade.


 
Benet, troligt från en Grand danois


Det finns inga spår av gärningsmannen, men bevisningen tyder ändå på att det är en gärningsman av samma art, och en realistisk fantombild har skapats. 



Sam, Dålig förlorare  




Den prisbelönt Grand danois som fick betala ett högt pris för sin stamtavla. 

En kort minnesceremoni hölls i anslutning till offret.


//Matz







Hälsosamma dagen

Den inleddes med badminton klockan 07-08. Två totalt omotiverade och mentalt knäckta individer gick runt på planen och fyllde den öde hallen med ljudet från ramträffar, höga suckar och viskande svordomar till sig själv på grund av det minst sagt mediokra spelet. Efteråt åkte MZ för att tröstbygga på djymmet medans jag gick med tunga steg mot skolan. Men. Det är en dag då det inte finns några krav på att prestera något. Så rätt skönt tempo på oss nu. Det här innebär inte att vi inte gör något. Massor med föreningsnyttigt har hunnits med tillsammans med lite skola och lite andra små projekt. Så redan nu är jag nöjd med dagen. Bredvid mig sitter en oseriöst intellektuell Matz:



Då vi prioriterat bort listorna senaste tre veckorna på grund av jul, nyår och resor så kommer en årsresumé från de fina pojkarna i HiP ikväll eller imorgon!

På återhörande!

/Mr T

Följetongen

Då och då kommer det ett inlägg som speglar den svenska befolkningens (o)förmåga att stava. Ett stavfel eller en särskrivning kan ju tyckas vara oförargligt, och i många fall spelar det inte heller någon roll, budskapet brukar gå fram ändå. Ofta lockar dessa lustiga bokstavs- och ordkombinationer till ett skratt, likväl som en felskrivning i ett annat sammanhang totalt kan få målgruppen för informationen att totalt tappa respekten för ägaren till meddelandet.

Denna bild fångades i en av Västerås bästa butiker och är dock lite oklart om det är en särskrivning, efterlysning av två respektabla gentlemän eller en presentation av dem.  






Det kanske är så här han ser ut, Herr Rea




// Ibland MZ, ibland tydligen Z-bone, men ofta Matz
 


Northug är ett fysfenomen

Fascinerande läsning på kommentarerna på aftonbladets sportartiklar. Ofta så är det en artikel om exempelvis Chelseas fransman Anelka som skadat sig. Efter 6 kommentarer så är det pajkastning om att fotbollsklubbar håller på med barnarov. Även när det skrivs en artikel om resultatet från tour de ski så slutar det med att Northug är osportslig. Den svenska avundsjukan....

Åter till vardagen. Skulle till Örebro idag men i förmiddags så startade inte Linns bil. Efter många om och men så kom vi iväg (jag och MZ). Ett styrelsemöte med Mellansveriges Akademiska Idrottsförbund skulle genomföras. väl på plats vid universitetet säger Matz glatt att det är gratis att stå utanför gymmet. Lika glada kom vi tillbaks till bilen när vi får se en söt gul liten lapp på rutan. Surt sa Matz och Thomas för att sen fara till Örebros första vedugnspizzeria där jag fick min lunch innan hemfärd. Nu hemma i föräldrahemmet för lite planeringsdag imorgon. Kvällen kommer tillbringas i brors umgänge. Sköj!

//T

Look-a-like?

Det var längesen nu... men äntligen dags igen för en look-a-like! Fick på MTV igår syn på Jonte Lö.. förlåt Adam i The City och insåg att han var galet lik Skänninges kyrkwachtmeister numero uno: Jonathan Lönning!

För er som trots beskrivningen inte känner igen denna östgötska lokalkändis kan jag berätta att herr Lönning är en av Sveriges mest klipska tonåringar, har ett väldigt humoristiskt sinne och servar lika hårt som Andy Roddick i tennis. Enda skillnaden är att dom går i nätet.

Mister själv tycker inte att likheten var särskilt stor. Jag hävdar dock motsatsen. SÅ UPP TILL ALLMÄNHETEN ATT AVGÖRA! Droppa en kommentar och ta parti, likt eller inte likt?


/Eder Anton.

Svek och olycklig(?) kärlek

Chacha.

Just hemkommen efter att ha sett VIK - Mora. En match som VIK dominerade spelmässigt (41-15 i skott) men som Mora tragiskt nog vann med 3-1. Känns fel att va besviken eftersom grabbarna kämpade som aldrig tidigare den här säsongen... men symptomen är de samma som förut - lösa dragskott i bröstplattan på motståndarmålisen går sällan in. Ännu en gång svek målskyttet när det som bäst behövdes.

Nog om det. Gick idag en runda på stan, ackompanjerad av El Tuomo, Z-bone och Linné. Hittade för en gångs skull det jag ville ha i form av en ny mössa och nya vantar (som jag tyvärr råkade lägga mitt i en loska på ståplatsläktaren).

Efter kvalitetsfika innehållnades en knytnävsstor chokladboll, 26 spänn är nästan prisvärt i det här fallet, inmundigat på Bredbar bar det av för en snabbcheck på Myrorna. Inget av värde där idag dock. Övriga gick sen hem medan jag slog en lov på stadsbiblioteket.

Peppad av konsumtionsframgången tidigare bestämde jag mig därefter för att ta en sväng till ner mot centrum för att kolla efter ett par nya sneakers. Och i första affären, Ryns skor eller vad den heter, fanns dom!!! Jag blev kär direkt, just den modellen vill jag ha!

Ladies and hängslemän, jag pratar om Adidas Vespa Sprint Veloce!


Tyvärr var närmsta och enda storlek 41½, vilket jag inte kommer i ens om jag kapar samtliga tår på bägge fötterna...
Imorrn väntar sneakersjakten gå vidare, för jag bara måste ha dom.

/Eder Antoine.

Tentablogg

Thomas:
Skulle nästan kunna vara live från tentan då den pågår från 8:30-13:30. Men snabb som jag är så är jag redan hemma och sitter här. Eller här är hos Anton då mitt nät fortfarande inte fungerar. Tentan var oväntat svår, eller beror ju på hur mycket man läst. Men oförtjänt mycket nytt dök upp. Visar sig väl hur det går. Någon gång ska man ju få en omtenta också...



Anton:
På väg hem från tentalokalen på Kopparlunden slår det mig att precis ha skrivit och lämnat in en tenta påminner mycket om eftersexkänslan... Utan att göra någon djupare analys av det fenomenet är det fruktansvärt skönt att vara klar och veta att man gett allt... eller precis bara tillräckligt för att få ett godkänt betyg. Ibland känner man sig nöjd över sin insats, ibland känner man att det kunde gått bättre. Ibland skyndar man sig bara klart för att kunna göra nåt annat.

Nu ska vi spela FIFA. Bättre än både tenta och sex!

So loong bloglovaahz!
/Eder Anton & Mr T.

Filmrecension

Var och såg Avatar igår tillsammans med Thomas och Linn och ska nu ge mig på att recensera den. Recensioner borde egentigen utföras av professionella bedömare och kritiker, men jag ska i alla fall försöka att göra en egen objektiv bedömning av filmen. 

Avatar handlar om den funktionshindrade före detta marinsoldaten Jake som tillhör det mänskliga släktet och hans försök att infiltrera lokalbefolkningen på planeten Pandora. Bakom sig har Jake ett forskarteam och en militärarmé som stöttar honom. Eftersom ursprungsbefolkningen som kallas Na´vi är ungefär tre meter långa och blåaktiga så måste Jake närma sig infödingarna i en skepnad likt deras egen, alltså en avatar, som är en blandning DNA från en Na`vi och en människa. Anledningen till hela infiltrationen är att Pandorianerna sitter på en enorm energikälla som mänskligheten är i behov av beroende på att jordens egna resurser nu år 2154 tagit slut, vilket betyder att det finns ett ekonomiskt värde i detta material. 

Avatar är en kombination av Jurassic park, Terminator Alien och. I en storslagen och vacker djungelmiljö som är lokalbefolkningens egna planet Pandora, möts högteknologiska stridsmaskiner, framtidsgenerationer av storvuxna däggdjur och Na´vis i en mashup av datateknik och mentaliteter.  

Storyn är väldigt enkel, ett dagsaktuellt klimatproblem med inslag av kärleksfulla artöverskridande möten mellan varelser och natur. I filmen går det att dra tydliga politiska paralleller det lite pekorala moraliska budskapet och sensmoralen går inte att missa. 

Det finns ingen subtila intellektuella detaljer som skärper sinnet och inte heller någon stimulerande dialog, utan ganska plumpa amerikanska army-repliker.

Men ska man se filmen så får man bortse från allt detta och låte sig emotionellt ryckas med i den vackra magiska sagan om övernaturliga andeväsen, främmande livsformer och lite klassisk "mycket-bly-i-målet-attityd"
 
Bör sägas är att Sigourney Weaver faktiskt är snyggare som Avatar än hon är i sin naturliga form. 



Så betyget blir fyra hundpåsar, av fem möjliga






//Matz








    

Inte igen, vem ska ta ansvar för det här??!!

Carro har rasat mot Stylebystars på sin blogg. Och så här såg det ut på retursedeln. Detta medför att stavningssadisterna i HiP och blir förbannade. Pinsamt och dåligt är det!



Tävlingen om en middag med HiP avslutas klockan 16 idag. Just nu ligger tjejgänget i täten som det verkar. Men vi är inte omöjliga för smicker och mutor så vi får se hur det slutar.

Sista dödsrycket med plugg nu. Hahahahahahahaha.. Tror jag urinerar ner mig av skratt.. Jag hade inte tänkt plugga...!

//Thomps

TÄVLING (Gissa lådan)!

Tävlingen går ut på att lista ut vilken låda som hör till vilken av pojkarna i HiP. Skriv i kommentarsfältet med en kort motivering och du kan vinna en middag med killarna i HiP.



//HiP

Back to normal

Anton is back in town vilket var uppenbart för en halvtimme sen när jag skulle plocka upp honom på väg till skolan. Jag plingar på dörren, han öppnar i bar övers och långkalsonger. Det vill säga lagom sen och lagom naken. Helt underbart.

Som ni märkt har jag varit inne lite på stavfel som inte får förekomma egentligen. Ett stavfel är ok men inte på saker som typ 100000 människor ska se... Så döm om min förvåning igår när jag kollar text-tv och ser det här:


Vad är Jurtjyrkogården 2 egentligen?! Jo, det är en skräckfilm tydligen (originaltitel Pet sematary II)... Anthony Edwards är med, han är tydligen mest känd för sin roll som Dr. Mark Greene i Cityakuten. Men även medverkat i den helt magnifika rullen Zodiac som ni alla borde se!



Pluggis nu... Visst.. 

Tjing

//Thomps 


Alla vi som älskar Linna!

För drygt tre månader nu så blev det mörker för halva världens befolkning då jag gick in i förhållandevärlden. Nu är det andra halvans tur då vår kära Linnéa Hedlund tagit samma steg. Linnéa är en av de allra bästa flickorna jag någonsin lärt känna. Vi har känt varandra några år nu men vi träffas tyvärr alldeles för sällan... Själv har jag trots allt fått äran att ge henne två olika smeknamn, Pelle och Linna, vilket jag får vara stolt över.

Förutom sina varma, glada, spralliga, roliga, trevliga, söta, och underbara egenskaper så hörde jag senast på nyårsnatten en stackars pojke skrika ut

"Fan vad snygg hon är"

när han tittade på ett skolkort på Linna. Så nu är det bara att önska lycka till och hoppas att killarna i landet återhämtar sig och kan gå vidare i livet. Och själv är jag glad, nöjd och lycklig när Linna är lycklig. Jag kommer snart och hälsar på i Lappland så ska vi prata ikapp om livet. Jag saknar dig som fan ibland kära vän!



//T



Storstädning

Mitt uppe i vad som närmast liknar en ännu en storstädning här "hemma på torpet" hittar jag denna lapp på en uråldrig anslagstavla:



Att det är dataspel det rör sig om är det ingen tvekan, men vad tusan är det för spel?!
Hilfe bitte.

/Eder Anton.

Ännu en gång...

Ett riktigt dåligt stavfel. Eller så är det fackspråk inom garn-området? Om det är så så är jag nyfiken på hur en julgarnsfot ser ut??? Är ju inte riktigt mitt område så jag kan ha fel..... Not...!



Matz genomled en 43 timmar lång fasta och spöade mig nästan på badminton under tiden. Eller inte. Men oförtjänt duktig var han för att vara utan energi. Själv så har jag inte ätit på 1,5 timme nu och känner mig redan lite lätt genomskinlig. Matz, mannen, myten, legenden.

I förmiddags var jag hos optikern också. Ska inhandlas nya glas är det tänkt. Så sitter och testar lite nu. Matz har ändrat sig en gång redan i vad han tyckte. Linn säger en sak men verkar inte hundra. Föräldrarna kommer över ikväll så får en åsikt där också. Behöver nog inte ens ta med min egen åsikt...?

//Thomps

Trötthetsprediktorn


Tjänstepensionsbolaget Alecta... oj vilken lockande inledning. De har i alla fall tagit fram ett verktyg som kallas Trötthetsprediktorn där man kan beräkna när tröttheten kommer att göra sig påmind. Anledningen till detta är att det inte är trafiksäkert att halvsova när man kör bil. Denna slutsats är förstås dragen från år av forskning och vetenskaplig evidens. 

Ett naturligt steg efter denna hjälpreda att hantera kroppens svårtolkade signaler borde vara en matklocka, hur ska man annars veta när man ska äta...  

Så livsmedelsverket skrid till handling, jag kanske är hungrig.

Gjorde ett litet test där jag ignorerade min egen matklocka en stund. Genomgick en 43 timmar lång fasteperiod som avslutades igår. Fastan innebar ingen mat, men däremot litervis med nässel-te. Klarade mig väldigt bra utan mat i nästan två dygn, men sen började kroppen protestera med skakande händer och ganska dåligt tentaplugg med bristande skärpa och noll i inlärningsförmåga.  




Spännande att följa sin trötthet under dagen, kommer alltså vara måttligt trött när det är dags för Pirates of the caribbean.


Så har det också kommit ut en bok som heter Alfahannen, enligt den så avgudar kvinnor en lite lätt våldsbenägen bad boy?

//Matz


Hockeyfest i Jönköping!

Chachaa!

Igår var det så äntligen dags, HV 71 mot Brynäs i en fullsatt Kinnarps Arena! Besökande från gänget hemikring (Bunka Boys) var endast jag och Pecka, ett HV- respektive Brynäsfan.

Väl på plats och cirka en kvart in i första perioden fick jag syn på ett annat bekant ansikte bland publiken. Efter nån sekunds tankeverksamhet kommer jag på att det är Västerås IKs egna ytterforward, Marcus Söderqvist, som sitter på samma sektion som bloggen! Ballt, tänker jag och smygtar en bild på honom. Precis då gör HV 1-0...

Skit att missa första målet men det gick ju vägen i alla fall sen i och med seger 4-3 efter förlängning. Oroväckande slappt dock att tappa en stabil 3-0-ledning på bara en kvart i sista perren. Kul däremot för Brynäs yngling Calle Järnkrok, eller Calle Järnskrot som jag säger, att han fick hänga sin första elitseriebalja i samband med Brynäs sena kvittering.


I en pratstund efter matchen passade jag på att fråga Mackan vad hans anledning till att befinna sig i Kinnarps Arena dan efter Nyårsdagen var. Han sa han var där för att kolla på "Grillen", dvs Daniel Grillfors. (Nu i HV 71, tidigare förflutet i VIK, min anm.)



Vi satt riktigt nära isen, på rad 2 (som i själva verket var rad 1!), därav de sjukt bra matchbilderna.


På väg hem blev det Donken. Här en bild på min vän Pecka, iförd antik gammal Brynäströja med Krobbes namn på ryggen. :)


På väg hem hittade vi, strax utanför Väderstad, en rolig skylt.


Det var min 20100102.

Snart dags för skola och annat skit. Jag kommer ryka på tentan den 8:e... inget bullshit den här gången.
/Eder Anton.


2010 tydligen

Det är ju ingen jättestor skillnad. Förutom att vi närmar oss tenta och ny termin snart vilket gör att det krävs lite jobb med det mesta för att få allt klart.

Sitter i skolan nu och ska plugga lite är tanken. Blir nog en sväng på stan efter lunch för att inhandla en mixer av nå slag. Och eventuellt ett spel. Alltid trevligt med spelkvällar....  Ha...

Nyår blev lyckat. Trots att jag de tre senaste åren sagt att jag inte ska arrangera något mer så blev det jag som fick dra största lasset den här gången också. Men jag var nöjd till slut och tror de andra små liven också var det. Menyn stod sig nog helt ok i sammanhanget hoppas jag. Dock är det mina smaklökar som bestämmer och det är ju inte alltid samma som alla andra.

Det roligaste på nyår var nog ändå Simons tafatta försök till att spela rederiet-introt, eller när Eric och Simon försöker övertala Cristian att gå till gamla-milen-tunneln klockan halv fyra på natten...

Fortfarande inget Internet hemma. Ringt Mälardalens Datorförening en gång men den åtgärd som gjordes då hjälpte uppenbarligen inte så blir till att ringa igen på måndag...


Hoppas riktigt många fula och äckliga hundar blev skrämda av alla raketer.


//T

RSS 2.0