List It!

Vardagarna förflyter sakta men säkert. Men även bekymmerslöst vilket gör att HiP tappat takten och effektiviteten vilket speglat sig lite i bloggen också. Lite som det svenska samhället på sommaren...

I vilket fall så listar vi den här veckan saker man borde ha licens för. Exempel på detta i dagsläget är saker som vapen, rattande av bil och döma fotbollsmatcher. Men finns flertalet saker som man inte behöver det enligt samhällets mening. Men HiP är av en annan åsikt...

1. Äckelbarn. Som små skriker och snorar barnen vilket är störande för omgivningen. Om en vuxen människa skulle bajsa på sig och sen gå runt i citygalleriorna och skrika så skulle någon ringa polisen. Men inte när det gäller en unge. De äckliga barnen växer sen upp och blir äckelvuxna som slåss på stan och saknar en ordentlig uppfostran. En licens för att skaffa barn för att visa upp att man kan uppföra sig och uppfostra barnet ordentligt.



2. Äckelhundar. Se ovan. Tillägg både här och ovan är att man bör skaffa sig lite insikt i att alla människor kanske inte tycker hunden eller snorungen är söt och att man vill klappa eller gulla med den. Btw, det är lag på att hundar ska vara kopplade har vi för oss...




3. Rulltrappor. Man ska stå till höger så folk som har lite ambition i livet och vill framåt kan gå förbi på vänstersidan. Ok!?



//HiP


Kommentarer
Postat av: Simon

Så inåthelvete jävla rätt!

2010-02-01 @ 09:48:58
URL: http://sajmoen.bloggagratis.se
Postat av: Carro

"Under tiden 1 mars - 20 augusti får därför inga hundar löpa lösa i skog och mark. Det bör tolkas som att hunden ska hållas i koppel"



Under länken finns vad lagen säger. Från paragraf 16. Står att hund ska hållas under tillsyn, men inte ordagrant i koppel. Kommuner och länsstyrelse kan besluta om lokala och regionala regler. Kattägare borde läsa första paragrafen med, vet inte hur många gånger det var kattskit i vår sandlåda när vi var små ;P



http://62.95.69.15/cgi-bin/thw?%24{HTML}=sfst_lst&%24{OOHTML}=sfst_dok&%24{SNHTML}=sfst_err&%24{BASE}=SFST&%24{TRIPSHOW}=format%3DTHW&BET=2007%3A1150%24

2010-02-01 @ 10:27:37
URL: http://vinkelvolten.blogspot.com
Postat av: Carro

"Det finns idag ingen nationell förordning som konkret säger vad som gäller för koppling av hundar utan detta är en fråga för de lokala ordningsföreskrifterna."



och i Västerås gäller:



16§ Hundar, katter och hästar får ej vistas på följande platser:

1 Framnäsbadet, Johannisbergsbadet, Lögarängsbadet, Lövuddens bad, Sundängens bad och Sandabadet, Björnöbadet sandstranden på Östra holmen, Hökåsengropen, under tiden 15 april-30 september.

2 Lekparker



17§ Hundar skall hållas kopplade på följande platser:

1 Gator, väg, torg och gång- och cykelbana

2 Offentliga platser innanför Cityringen

3 Perronger, väntsalar och biljetthallar i anslutning till Västerås Centralstation inkl. gångbron.

4 Följande motionsspår: Barkarö, Bjurhovda, Björnön, Bäckby, Dingtuna, Gryta, Hökåsen, Irsta, Pettersberg, Rocklunda-Rönnby, Råby, Skultuna, Tillberga och Wenströmska.

5 Kommunens begravningsplatser

Enligt bestämmelserna för stadens naturreservat skall hundar hållas kopplade inom områden, som berörs av bestämmelserna.

2010-02-01 @ 11:02:34
URL: http://vinkelvolten.blogspot.com
Postat av: Kingen

Haha, småstadsmänniskorna har blivit storstadsmänniskor och stör sig på folk i rulltrapporna. Kan det vara så att ni själva fått onda ögat av någon som traskat förbi? ;)

2010-02-01 @ 11:35:16
Postat av: Simon

ni börjar bli populära:

http://img2.timeinc.net/instyle/images/2008/galleries/030708_loreal5_a.jpg

2010-02-01 @ 19:40:12
URL: http://sajmoen.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0