Höstens hetaste!

Då den här förträffliga, tillika förnämliga bloggen delas med två av Mellansveriges allra främsta livsnjutare måste jag dela med mig av en nyhet jag sprang på i förmiddags. Det förvånar mig heller inte om dessa herrar redan känner till det jag nu kommer att skriva om... :)

Det hela handlar om ett öl. Ett alldeles enastående unikt öl, med den nätta alkoholhalten av 55 %.
Men det är långt ifrån allt...

Den är förpackad på ett ännu mer oförglömligt sätt:

Instoppad i en uppstoppad ekorre!

"Den här spyende lilla krabaten kostar nästan 6.000 kr och flaskan är insydd i en uppstoppad ekorre eller hermelin (rätt bisarrt om ni frågar mig). Under namnet The End of History har det skotska bryggeriet Brewdog tagit fram världens dyraste – och starkaste – öl.

Ölet rekommenderas att drickas i små mängder. Något som man kanske kan förstå när man ser prislappen som står på 500 pund styck, och det faktum att den med sin alkoholhalt på 55 procent är världens starkaste öl.

Endast 12 flaskor bryggts totalt. Och trots priset dröjde det inte länge innan hela produktionen var såld. Några kalla hermeliner i kylen skulle kanske inte skada när man vill imponera lite extra (så länge det inte är en djurens vän entusiast du har plockat med dig hem).

Drick ansvarsfullt."

Skriver Sebastian Järpehag på sidan jag hittar artikeln.

Jag är nu rädd att jag skapat ett "höstens måste" hos åtminstone en av mina bloggkollegor. ;)

Så det är väl bara att gå till Systemet o fråga:
- Har ni Brewdog?
(2 minuters lång tystnad...)
- Menar du Brewdog?
- Ja...

FOTNOT: Exemplet ovan är hämtat från verkligheten när jag och Matz tidigt hösten -09 besökte Västerås innerstads Systembolag och letade Baroloviner. En arrogant kvinna på cirkus 44 barre låtsades inte förstå min fråga, gav service åt en annan, för att sedan återkomma och svara nekande på mitt spörsmål. En uppvisning i nedvärderande beteende.

/Eder Anton

Språkknas

Hejje!

Rubriken valdes endast då den ledde till en enorm förtjusning när jag insåg att jag fick möjligheten att använda dubbel-k i svenskan. Det gjorde även rubriken till att eventuellt syfta på sig själv också. Det vill säga att allt blev helcrazy.

Nåväl, rubriken handlade inte om sig själv utan om vad som hände mig för några minuter sedan. Jag kom hem till Västerås och skulle gå in i porten. Ungefär 15 meter från porten så ser jag en mörkhyad man kliva ut och testa sin nyckelbricka. Det pep men dörren gick inte upp vilket inte är så konstigt då den är trög (något är fel). Han provar tre gånger och tredje gången så har jag kommit fram och han får då upp dörren. Han vänder sig glatt om och säger något till mig och följande konversation utspelade sig:

Man: "Där gick det"
Jag: "Ja den är lite trög"
Man: "Eh, ok, så är det"
Jag: "Mm"

Slut på konversation då han tog hissen och jag trappan. Han såg väldigt frågande ut och nu i efterhand inser jag att konversationen nog inte alls utspelade sig så utan mer åt det här hållet:

Man: "Hey, how are you?"
Jag: "Ja den är lite trög"
Man: Eh, no, how are you?"
Jag: "Mm"

Så efter det här kan jag väl förstå att det inte är så bra grannstämning i huset. Märkligt att jag inte förrän i efterhand trodde att han pratade engelska. Mina klädfördomar var fel. Jag är som många vet snabb att döma folk efter kläderna och den här mannen såg oerhört svensk ut i sin outfit. Men jag hade nog fel. Även om jag fortfarande inte är helt på det klara om han prata svenska eller engelska. Men han bor ju här nu så får kanske revansch. Då ska jag lyssna bättre.

//Thomps

Sömnlös

Med risk för att sorteras in i kategorin luffare måste jag ändå delge världen min allra senaste prestation.

Morsan har som vanligt under den senaste tiden (med all rätt ska sägas) tjatat på mig om diverse vuxensaker som jag bara måste ta tag i snarast. En av dom var att göra mig av med min säng. Med endast en vecka kvar på plats i Västerås kände jag att det igår var dags för avyttring. Eller njaa, jag tänkte att om jag lägger ut den på Blocket nu så kanske nån stackare hör av sig under veckan och vill ha den i alla fall.

Sagt och gjort. Två timmar efter annonsering ringde första intressenten. Ytterligare två timmar senare var sängen i en annan del av Västerås. Därefter ringde både Leffe och Ann som även dom ville sova på en lagom bred Sultansäng från IKEA. Jag fick dock meddela att den just skeppats iväg och att jag inte hade några fler för tillfället...

Så nu är jag "sängless" under min sista arbetsvecka. Ovärdigt liv för en tjänsteman men jag har gjort vad jag kan för att hotta upp mitt nya sovcrib:

Det ser mysigare ut än vad det är skönt, vill jag lova. Nätterna jag vaknat flera gånger och tittat på klockan för att konstatera att "nu är det i alla fall inte långt tills jag får gå upp" är lätträknade.

/Eder Anton.

RSS 2.0