Delade vägar

Det är alltid intressant att följa Tonnes framfart i södra delarna av landet. Han håller till i ett sluskigt kollektiv samtidigt som jag piffar till min egna tvåa på cirkus 50 kvadrat. Det kändes som om det var igår vi var halvsambos på Brahegatan spelandes FIFA och Virtua tennis varje kväll... Om bara några dagar kommer den tredje länken Matz (ja han finns faktiskt på riktigt!) att bosätta i sig i norra delarna av landet. Så då är HiP helt splittrat med många mil mellan oss. Man vet aldrig vars man hamnar i livet.

För övrigt i livet nu är det som alltid lite för mycket men ändå väldigt skönt med saker att göra.

Tonne länkade faktiskt in en reklam som jag gillar lite grann. Spontant så har kvaliteten på den här satans reklamen höjts lite på sistone efter att sista åren nått någon slags miniminivå. Tacka vet jag förr i tiden. Jag börjar känna mig gammal då jag konstant refererar till ett förr som nästan alltid var bättre. Detta förr är ju typ 5-10 år tillbaka i tiden. Pah!



//Thomps

Move a little closer

Det kanske är lika bra att flytta trots allt. Korridorstjockisen med de groteska matvanorna och med den TOTALA avsaknaden av taktfullhet har under denna korta tid som boende i detta "kollektiv" gett mig en allvarlig öroninflammation som riskerar att övergå i kronisk hjärnskada, om inte åtgärder omedelbart vidtages. Hur kan en människa så fullständigt sakna känslan av lagom?!

Var förbi en sväng till mitt nya crib och hann förvånansvärt nog med att träffa min nya granne, som var i full färd att flytta in. Med frisyr och hårfärg som Barbados-Magnus efterträdare (kommer inte på vad han heter, Mattias nåt kanske?), en ögonuppsättning med två helt olika färger och en överljudshastighet på svadan som kom ur hans mun fick jag en känsla av att:
 d e t  h ä r  k a n s k e  o c k s å  b l i r  j o b b i g t.



Men vi får se.
Ingen ska vara på förhand dömd.

/Eder.


Så nära men så långt bort

Att jobba i Sveriges mest södra delar medför ibland diverse nödvändiga kontakter med utlandet. Exempelvis med vår närgångna granne Danmark. Och avståndet till trots är det som att komma till en helt annan värld. Åtminstone språkmässigt.

Dessa naiva danskar tror på fullaste allvar att vi i Sverige förstår deras vokalkavalkad och blygar heller inte för att snea på oss om vi erkänner att vi faktiskt inte begriper ett smack. Och försöker man enas om att "vi kan väl prata engelska istället?" kan du ge dig fan på att dansken svarar på danska i alla fall!

Nej. Det har blivit allt svårare att ha respekt för ett språk där jag på TV häromdagen snappade upp att "orm" på danska helt sonika heter: "slange". Språkforskare i Danmark kan ju inte haft det särskilt svårt ändå; "Jamen, Claus, titteee! De daer ser utt som en slaeng! Va skae vie kalle den lillee? VI KALLER DEN SLANGE, FO HILLVIDDE!"



Ungefär så här brukar konversationerna se ut. Ett utagerande kroppsspråk som förmedlar att "det-här-är-väl-självklart" och en mottagare som levererar nervösa skratt på osäkra ställen och låtsas förstå sammanhanget.

/Eder.

Det är inte för inte...

... som bibliotek heter bibliotek och därigenom attraherar en viss typ av människor.

Kravet på cykelkorg måhända inte vara uttalat men att det i det närmaste är en oskriven regel vittnar gårdagens korta botaniseringsbesök om.

/Eder Antoine

Om någon undrar...

... vad det är som händer så kan jag meddela att Hunden i Påsens bloggsida genomgår lite förändringar. Ingenting av det nya är skrivet i sten men eftersom omväxling sägs förnöja använde jag mina fria händer i Paint och trollade fram någonting nytt! Eftersom denna suveräna bloggmaskin den senaste tiden ändå bara gått på en cylinder kändes det som jag hade mandat att ta mig friheten.

Vill också passa på att tipsa om länken "Länkar" (längst ner till höger på sidan), där Hunden i Påsen lagt upp och kommer att lägga upp kvalitetslänkar till andra suveräna bloggar med spridda ämnesområden.

/Eder


I min ungdoms ålderdom

Har inte särskilt mycket matnyttigt att bjuda på nuförtiden, eller jo, det har jag alltid, det är bara att jag aldrig tar mig tid.

Den senaste tiden har präglats av en mystisk axelskada som förra veckan mycket märkligt uppkom i sömnen. Tillsammans med min tidigare "kramskada" i ryggen tänkte jag som hastigast att: "Fan. Nu är det färdigt!" och att kroppen på riktigt höll på att ge upp. Sisådär 55 barre för tidigt. Lyckligtvis har den nu läkt ut skapligt och har efter två smärtsamma rehabpass tryckts tillbaka en aning.

En annan rolig grej är att jag mer och mer förstår mig på och samtidigt börjar komma in i den där stressade åldersperioden 25-40, där livet mest bara svischar förbi. Därför är det ibland kul att se människor som INTE befinner sig i det där spannet utan istället lagt den tiden långt, långt bakom sig.

Händelsen jag tänker på utspelade sig i en korsning där jag skulle svänga vänster ut på en huvudled och där en liten bil tvärsöver på andra sidan bara skulle korsa vägen och köra över. Jag chillar, tänker jag, eftersom jag dessutom ser en personbil komma sakta uppifrån mitt vänster. Chillar gör också föraren i den lilla bilen, trots att det enda som krävs för att utföra manövern är en ilagd växel och ett nätt applicerat tryck på gaspedalen. Det är nu jag börjar fundera. Varför händer ingenting? Bilen från vänster kommer ju ändå ganska sakta?!



Tiden går.

Bilen från vänster är nu alldeles strax framme i korsningen. Då jävlar händer det grejer! "Just det ja! Gaspedalen var den högra!", verkar föraren i den lilla bilen tänka. Full fräs och ut i korsningen! Det är bara det att bilen från vänster nu inte längre befinner sig särskilt långt till vänster utan helt enligt naturlagarna har förflyttat sig en bra bit närmare "den intensiva" trafiken (jag och en den lilla bilen rakt över). En tvärnit senare lyckas jag få syn på den lilla pygméföraren med den tillhörande fjuttbilen: En vitknoppad dam med en uppskattad längd på enofemti och med en ålder i paritet med Lunds domkyrka. Bilen, som tidigare var till vänster, tutar ljudligt när den uråldriga damen obekymrat passerar framför denne. Den ofantligt gamla damen ser med en obrydd min inte ut att höra, även om hon nu för första gången sakta gör en tendens att röra det vithjässade huvudet åt det hållet. Som för att nonchalant säga: "Tuta du bara. Det var trettio år sen jag hörde nåt senast". Den tidigare tutande bilen står sedan kvar någon millisekund extra som för att markera den idioti som just försiggick. Därefter rullar livet lyckligtvis vidare för samtliga inblandade parter och både allt och ingenting har hänt på tio flyktiga sekunder.

Vad som sedan har hänt beror nog en del på vem du frågar.
Och vilken ålder denne innehar...

/Eder Antoine


Det är augusti och svåra beslut



/Eder.

En negation kommer sällan ensam

Det är alltid lika kul när personer verksamma inom serviceyrken har lessnat ihop fullständigt på någonting och i ett halvt affekterat tillstånd beslutat sig för att skriva en lapp om det. 
På ett sånt där "typiskt svenskt-manér".



I helgen befann jag mig tillfälligt på en gymnasieskola i Halland och fann denna underbara deklaration på rutan i skolans reception.

"Vi i receptionen hjälper INTE till med nån jävla kopiering!
Vi tänker fan INTE låna ut telefonen!
Vi skriver INTE ut ditt satans schema!
Och vi utfärdar definitivt INTE ut några tillfälliga busskort!"

Bra.
Då vet jag i alla fall vad jag INTE ska fråga om.


Dom säger ärlighet varar längst.
Halmstadborna vet att ta fasta på det.

/Eder.

RSS 2.0