Snösemester

Som ni vet är jag nu i Sälen. Första dagen har innehållit, tro det eller ej, en långsam färd på så kallade längdskidor. Eller frekvensen var inte långsam, den var relativt hög. Men glidtekniken kombinerat med dåligt material gjorde att jag inte fick ut så mycket av all min energi.

Efter 300 meter var jag dessutom totalt slut i hela överkroppen. Men slet och kämpade med mig själv och skidorna i 7,5 kilometer och tror inte storebror höll igen alltför mycket ändå.

Till slut så lyckades jag till och med spurta ifrån honom. Jag kände mig som Petter Northug själv men gissar att jag mer såg ut som en väderkvarn som sprang i full karriär med två långa träbitar på fötterna. Nöjd och glad är jag i vilket fall och nu är det snart läggdags för en dag i backen. Med slalomskidor på fötterna trivs jag betydligt bättre.

Ska ta lite bilder imorgon är det tänkt. Jag har uppmärksammat att det varit lite klent på sistone med den biten.

Natti

//T

Fått mina mänskliga rättigheter

Eller jag har inte fått något, däremot tagit tillbaka. För information så ska jag ju citera en kär vän:

"Att ha Internet är en mänsklig rättighet"

Han må ha rätt vilket jag idag fixade när jag glatt sprang in på telia och tecknade ett 18 månaders abonnemang på en dong...

Så nu sitter jag i skogen hemma hos familjen och det funkar helt ok. Lite långsammare än jag är van vid men ändå helt godkänt. Ska vara bra i Västerås har jag hört.

Imorgon så blir det några dagars semester i Sälen med tillhörande skidåkning. Sen hoppas jag på att böckerna kommit när jag är i Västerås på torsdag igen. Ett förtydligande är ju att jag alltså ska läsa i kurslitteraturen! Häpnadsväckande men sant. Sen ska det bestämmas uppsatsämne vilket ska bli trevligt. Utöver det här ett intressant läge i VSIF också. Kan bli bra det här!

Nu åter till sista slingan på damernas tremil.

Nästa gång skriver jag från Sälen!

//T

Äventyr



Idag var hela gänget i HiP ute på äventyr. Till Önsta Kyrka tog vi bilen.

En fokuserad jag pressar toyotan:


Vi kom inte ända fram på grund av olycka på vägen. Så vi fick pulsa i meterhöga snödrivor för att ta oss fram.



Men fram kom vi och vi fick en liten fotosession med en lego-Jesus..


Snart kan vi kanske även titulera oss föreläsare inom kyrkvärlden...

//T

Miljöcertifierad i r*ven!

Har som vanligt 1000 saker att blogga om egentligen men väljer ett tillfälle från tidigare i veckan.
Det var snöstorm ute och som vanligt nuförtiden befann sig Hunden i Påsen på skolan, studerandes som de små pluggbögar vi blivit.

Hursomhelst, väl i skolan märker vi att det snöar in precis där hängbron tar slut. Och det är inga små mängder vi pratar om, här handlar det om drivor! Märkligt kan tyckas, på en skola som blivit miljöcertifierad och som inte blygar med att skryta om det.

Eftersom bilder säger mer än ord får ni här bildbevis på hur kallt det faktiskt var när det draaar:




Så här i efterhand borde kanske dessa bilder hamna under look-a-like-temat...
Vi ser ju ut som två tvillingbröder!

Apropå svårigheterna med att hålla frusen min så kan jag bara meddela att Matzas skratt är det mest smittsamma jag nånsin stött på!
DET GÅR INTE ATT SLUTA SKRATTA NÄR MATZA KÖR IGÅNG! :)

Gångerna är många då jag på föreläsningar, i duschen, i bilen eller liggandes i sängen plötsligt brutit ihop i ett skrattutbrott enbart för att jag tänkt på Zäta och hans egna och våra gemensamma bravader.

Så se det här som en kärleksförklaring Matz.
Jag gillar ditt umgänge skarpt! :)

Piiz / Anton.

FiaskoFrukost


Några mornar i veckan serverar Studenthälsan På Mälardalens högskola något som kallas för ”Frukost för själen och kroppen”. I morse skulle jag och Thomas prova frukosten, men främst för att få en pratstund med den underbara studentprästen Cathrine.

Frukosten skulle serveras klockan 8:30 i ”Stilla rummet”, som är ett rum där studenter ska kunna ta en paus i vardagen, finna ro och stillhet.

Stilla rummet som ligger innanför ett entréutrymme, vilket gör att det inte går att se vad som händer i rummet från högskolans korridorer. Några minuter sena och ganska hungriga står vi utanför entréutrymmet för att gå in.
Vi noterar att det är ovanligt tyst för att vara en frukost för studenter, men man vill ju inte dö nyfiken så för att se vad som händer kliver jag in i entréutrymmet för att frukostera.



Till min förvåning möts jag av ett gäng studenter sittande i lotusställning efter väggarna och uttalar en stilla bön. Jag scannar snabbt av rummet efter något ätbart, men finner endast fnissande studenter och några stearinljus, beslutar då att det är dags att avlägsna mig därifrån.

Det var alltså ”frukost för själen” och så länge man inte är luftarian så är föda i fast form att föredra. ”Frukost för kroppen” serverades klockan 9:00 i högskolans cafeteria Origo, där fanns ett helt smörgåsbord uppdukat.  Blev tillslut en fralla i trevligt sällskap med Thomas och Cathrine kring ett samtal om studentkultur.



//Mz


Mångkulturell!

I mitt "jobb" som receptionist i VSIF-rummet får man många chanser att briljera med sin utrikiska kunskaper. Det kan vara allt ifrån språk till kultur och idrott. I våras pratade jag med ett gäng ghananer (dock inte iförda pyjamas) om huruvida matchen mot Brasilien i VM '06 var uppgjord eller inte. Något som bedyrades att den absolut inte var. Naturligtvis köpte jag tugget även om jag har mina tvivel om den åttondelen... Å andra sidan så tror väl ingen utanför Norden att Sverige och Danmark ofrivilligt spelade 2-2 i EM 2004. :)

Hursomhelst, det är kul med kultur! Fick just ett sms från en av dessa ghananer i vilket deras "laid backa" stil rätt så väl kom fram (Vi kan kalla honom Jim):

"Anton dis is me Jim jst left ur office u try n gv ma no.
To ur colleague so i cn c meet him at 5:40.
Tke ker!"

Ett oerhört vänligt sms och man kan riktigt känna gunget i uttalet när man läser det.
Det värsta är att jag som social kameleont gärna vill härma dom jag pratar med vilket i situationer som dessa nog lätt kan uppfattas som konstigt och eventuellt lite spydigt.

Jag lyckades dock i det här fallet hålla mig utan att börja prata nån form av reggaeinfluerad engelska utan höll mig straight to my brrritish accent.


Nu ska jag hem och äta mat som inte är lagad...

/Eder Anton.



Snart dags...!

Sitter och väntar in de sista minuterna innan det är dags att på allvar pröva mig på en comeback inom VSIFs innebandy. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös. Knät har svikit mig förr men den här gången har jag skydd. Rejält skydd.

Min målsättning med innebandyspel har ända sedan skolidrotten på lågstadiet varit att aldrig lämna ett innebandypass mållöst. Under det år jag hann spela med VSIF 07/08 gjorde jag heller aldrig det. En svit som jag inte tänkt bryta ikväll!

Nu smäller det snart! Taggningen är brutal och jag känner hur det börjar bränna till på allvar i mina Foppahandleder...!

Om en 1½ timme vet vi hur det gick. Om jag ligger på sjukan eller duschar kallt på Rudbeck... önska mig lycka till!

/Eder Anton.

Efterlängtad


Äntligen! Tidigare idag hände det, jag träffade Suzanne på Media Markt. Suzanne Router alltså, eller rååjter, som en kund på Data Corner envisades med att säga. Säljaren på Data Corner vände snabbt kappan och började också uttala det; rååjter, det är målgruppsanpassat säljsnack, ”man ska tala till bönder på bönders språk och med de lärde män på Latin”.

I alla fall så beror mina glesa inlägg på att jag varit nätlös ett par månader och därigenom exkluderad från en del av samhället. Nu är problemet löst och jag ska vara tillbaka, om man nu kan vara tillbaka från något som aldrig varit. Det var ju inte så att mina inlägg publicerades med en frekvens som överbelastade stadsnätet direkt, men kul att vara med igen.

Känner däremot att kraven har skruvats upp något enormt på mig då jag i tidigare inlägg kallats för ”Världens mest varierade skribent” och det förväntas komma hysteriska inlägg. Visserligen bara ord från Thomas och Anton, men de läser ändå ganska ofta.

Ja ja, är hög tid att bidra så man förtjänar att spegla sig i kvalitetsbloggningens glans, men först sova.

//Mz    


Svenne-Päron

För ungefär 14 timmar sen satte jag mig för att äta frukost. Efter gårdagens lista (där vi glatt dissade svenska folket som smaskätande idioter med simpla smaklökar som går igång på sylt) så skulle jag sätta i mig min tallrik med gröt. Vad skymtar då längst in i kylskåpet?

Jo, en burk med denna trögflytande massa kallad sylt. Eller rättare sagt så var det rårörda lingon, men tillräckligt nära. Dock hade jag en enorm tur när jag fick se att det inte var en Svenne-Bob. Det var en hederlig Felix som stod för tillverkningen av innehållet i min burk.

Jag kunde glatt pusta ut men ska inte köpa någon ny burk. Ska hålla mig till havregryn och vatten, sen bara en minut i micron, då slipper man kosta på sig mjölk då gröten blir lite fuktig ändå! Tips från en kär vän i Norge!


För övrigt hade jag förväntat mig ett hysteriskt roligt inlägg av MZ som numera är ägare av en fin Suzanne som ska göra hans Internetanvändande lite enklare!

//T

Eftermiddagstasse

Sitter är nöjd med mig själv för jag har just sökt ett jobb.

Sista ansökningsdag går ut idag och jag känner mig galet säker på att just jag kommer att få tjänsten. Nej då, skämt på skidor, skämt på skidor. Det finns säkert andra som har en liiten pullis dom också!

Ska strax hem för bara för att strax ge mig iväg till sickgymnasten och göra tester så här 6 månader efter operation. Även där känner jag mig oförtjänt kaxig att klara av dessa konstiga styrke- och balansprov jag kommer att ställas inför. Planen är att redan imorrn lalla ett pass innebandy med dom stora pojkarna. Om det sen blir knäfiasko eller målkalas är hugget som stucket. 


Nedan övervägde jag att lägga ut ett videoklipp på mig själv jonglerandes likt Ronaldinho men eftersom jag delar blogg med världens mest varierade skribent ska jag inte tråka ut er läsare med ännu fler rörliga bilder...


Veckans lista

Efter utebliven lista förra veckan så ska vi kompensera er med ett stycke läsvärda synpunkter. Kvällen till ära ska HiP spekulera och komma med sanningar inom området vinter-OS-grenar som ska bort av olika anledningar.


1. Bob
Detta är ingen sport utan namnet på en medioker snickare och ett kvadratisk rengörningstillbehör. Bob är också en producent av raffinerat socker med spår av bär ihoprört till sylt, flitigt använt av Svenne-B för att dölja dålig smak på grund av bristande matlagningkunskaper.

2. Rodel 

Var ligger prestationen i att på rygg nöjesåka nerför en roligt snitslad bana á la badhus och sen jämföra vem som fick snabbast tid?! 

3. Damhockey
När matcher vinns med 18-0 och 13-1 i OS-sammanhang är det nåt som är allvarligt fel. Till sportens försvar ska sägas att målen som görs i damhockey till skillnad från damfotboll inte enbart är lobbskott för höga för målvakten att ta, ej heller enbart lösa fjösare som felaktigt kallas kanonskott.

Slutsatsen som kan dras från detta är att individuella fartgrenar i ränna är måttligt populära, påverkansmöjligheterna är minimala och det enda som krävs från utövaren är ett stadigt grepp i kälken och tilltro till ödets ljusa sida.   

//HiP

 


OS-frossa!

Jag blir fortfarande rusig i hela kroppen när SVT visar bilderna från gårdagens jaktstart där Johan Olsson och Marcus Hellner fixade OS-festen! Tyvärr verkade det dock igår som att jag var den enda i hela sällskapet som överhuvudtaget brydde sig... Min entusiasm var föga smittsam om jag säger så.

Men den delades i alla fall söderöver, från lärosätet Lund och från min gamle vän med samma förnamn som Norges flopphopp Northug. Men där stannar också liknelserna. Varken Petter (aka Pecka, Peta, Päö mfl) eller jag har något större skidintresse men blir alltid sanna patrioter när mästerskap ska avgöras!

Igår skrevs över 30 sms under loppets andra halva där vi hetsade, hoppades och spekulerade hejdlöst! Bäst av allt var när Johan Olsson hanns ikapp av den förhatlige ryssen och vi båda häpet ser hur Johan med krafter kvar svarar!



Förvånade och än mer hoppfulla fick vi därefter följa svenskarnas uppvisning ända in i mål.
Vid läggdags kände jag nästan att jag hade haft del i loppet och i den lagkörning svenskarna ägnade sig åt och jag sms:ade och tackade Pecka för god körning.

OS kan vara bra trevligt ibland. :)

/Eder Anton.


Flohabbor

Är det någon som kan få fram en bild på en äkta flohabba åt oss i HiP. Eller mest åt Antoine och mig. Matz verkar ha en tydlig bild av hur en flohabba ser ut. Det har nog jag och Anton också men vi vill ha bevis. Så tipsa gärna!

Ska för första gången på hysteriskt länge lägga upp en dagens outfit. Sett att många bloggare gör det och jag är ju inte den som är den. Även om det i en bloggdiskussion för några månader sen totalsågades av ungefär hälften av bloggarna i HiP.


Mössa: Amanda Christensen
Pälsjacka: Myrorna
Halsduk: H&M
Handskar: Amanda Christensen
Miljö: VSIF-rummet



Tröja: NN.07
Jeans: Ijin
Boots: Bronx
Miljö: Utanför Studenthälsan

Bonusoutfit från förr i tiden:

Huvud: Häst
Kropp: Häst
Ben: Häst
Miljö: Matz lägenhet.




//Thomas

Det hänger på håret!

Okej okej, "ordvitsarna" är lika dåliga som dom är många nu men det är bara att vänja sig! :)
Lovade lite bilder här på bloggen sen jag och Thompa tillämpade den gamla regeln att: Vuxna män gör saker tillsammans och gjorde en gemensam klippning. Här är dom!

Hade jag vetat att jag såg så här kool ut i min osmidiga kalufs kanske jag hade väntat ytterligare några veckor innan stora saxen plockats fram. Jag som trodde, precis som Tobbe i Köping brukar säga, att jag såg förjävlig ut. Men men, this is what you get when you have väntat i nitton (19!) veckor med att klippa dig! Fantastiskt!


Min frisör för dagen var ingen mindre än Emir Bajramis syrra: Violeta. Hur koolt är inte det?!


Thompa kom in och hetsade en klippning även han. Dock var han frippa inte lika svårjusterad (han klipper sig nog oftare) och där hanns det inte riktigt med att knäppa några bilder. Men så här blev slutresultatet!



Om jag väntar 19 veckor till nästa gång är det högsommar och början på Juli...! :)

/Eder Anton.

Klippt men inte skuret

För stunden är det kvalitetstid med mig själv. OS på tv och ska skriva lite på en liten bok som kanske blir färdig om något år. Varit ute och tränat för någon timme sen. Skulle ta mig över en mil för första gången på länge.
Men blev inte så tyvärr, halkan och bristen på träning gjorde att kroppen sa ifrån efter 6 kilometer. Så blev 8 kilometer totalt vilket jag är nöjd med. Har ju insett att jag är dålig så får vara nöjd med all träning jag får. Var lite vilsen också ett tag. Men hittade hem. Imorgon blir det badminton och innebandy. Yey!

Är nyklippt också. Väntar på att Antoine ska lägga upp bilder och en liten recension av hans stammisställe. Stylad så är jag sjukt snygg. Ostylad ser jag ut som Staffan Eklund. Bilder kommer.

//T


Glanton

Anton är glad idag och stolt över Björn Ferrari.



Utvik inom idrotten är något vi uppmanar.
Puckelfist fnissar vi åt.
Ska snacka lite med Patrik Serra snart tror jag!

//T


Back in fucking action

Tränat löpning, handboll och innebandy. Får vara väldigt nöjd med det. Sprang faktiskt ganska fort ibland. Om ni inte tror mig så fråga Marcus. Men trots allt så är jag långt ifrån något som kan kallas form. Men alltid något.

Nu längtar jag efter ett hysteriskt akademiskt blogginlägg från tredje benet Matz. Och längtar även efter sängen. Så ska röra mig ditåt.

Det enda av värde idag är väl annars ett guld till Sverige. Björn Färja är namnet och han brukar vara bitter. Ikväll är han kanske lite glad iaf.



Natti

//T

Lördagsfröjd

Även om det är en bra bit in på nya veckan måste jag bara nämna några korta ord från i lördags.
En lördag som hade allt. Matz och jag summerade kvällen och allt den innehöll enligt följande: gott sällskap, god mat, öl, glass, godis, läsk, choklad, mjukporr, långfilm, snus och slutligen som grädde på moset: Ultimate Fighting!

Kan en lördagkväll någonsin bli bättre än så?!

Aftonen inleddes med nostalgifilmen "Dum & Dummare" och referenserna fullkomligt flödade hos den fåhövdade publiken. Extra fint för min egen del var att åter få höra Pete Droges soundtrack: "If you don't love me (I'll kill myself)" som förde tankarna tillbaka till VHS-tiden och när jag efter skolan kunde komma hem och slå på den redan då kultförklarade superfilmen.


Under tiden som vi inmundigade stimulantia i olika former och njöt av TV:n som underhållning började så småningom nästa film. 8mm 2. Eller "Acht millimeter Zwei!" som det tyska arbetsnamnet löd.
Där blev jag bildligt förälskad i en kvinna vid namn Lori Heuring. Svårt att låta bli:



Det magiska var att jag, när kvällen tog slut framåt 02:30, inte alls var trött utan istället började sms-tortera alla jag känner, inte känner och dom jag vill lära känna bättre. Sorry om jag väckte nån... eller skyll dig själv som inte har ljudlös! ;)

Jaja, det var min "blast from the past". Nu blickar vi framåt!

/Eder Anton.


Hulten fortsätter

Kanske ska starta upp en följetång med underbara citat från Mr Hult. Jag både gillar och ogillar spontana människor. Men Hult är en av de som jag gillar. Efter badminton för några timmar sen står vi på parkeringen och pratar om fjällvandringar.

Hult: Du borde ju vara perfekt för att vandra?
Thomas: Jag!? Jag har ju inget underhudsfett att ta av.
Hult: Det är sant, det suger ju kuk!

Spontant så lyckas han göra en ful fras (både innebörden och lingvistiskt) bara charmerande rolig. Me like that.

Sen var vi på en visning på Scandic i Västerås inför förbundsmötet i höst som VSIF ska arrangera. Såg inte alls så bra ut som man kunde hoppas på. Så ska kika vidare och se vad som finns. Bara det bästa är gott nog för SAIF och studentidrottssverige.

På jakt efter nytt ljud då jag vill bli av med datorn som spelare och helst få lite plats i lägenheten genom att bli av med högtalarna. Någon som vill köpa??

Den jag är på jakt efter:




Kompenserar en ohyggligt tråkig tub med ett helt ok litet hyss:


//T

OS har börjat tror jag

Själv är jag oerhört likgiltig inför det än så länge. Kollade förvisso på damernas skidskytte igår men känns ändå som om det inte är lika roligt som det brukar.

I vilket fall sitter jag i skolan nu. Går sakta men säkert framåt. De tre musketörerna i HiP är grymt bra på sidospår och ursäkter. Så vi kommer nog snart gå hem.

Tidigt i förmiddags var jag ute och sprang. Första gången på evigheter. Kändes trots allt ganska bra. Min nya leksak fungerade bra så det var skönt. Den funkade även på innebandypasset i fredags vilket blev lite roligt. Så här såg mitt rörelsemönster ut:


Notera att all rörelse skedde utanför hallen som ligger till vänster om nystanet.

Ska nog cykla senare idag också. Får passa mig så jag inte blir övertränad.

/T

Receptet för lycka

En gemensam bekant för alla tre i HiP är allas vår Magnus Hult som även går under namnet entreprenören på grund av sitt ypperliga sinne för att driva företag och jobba hårt som fan. Eller nåt åt det hållet åtminstone.

I vilket fall så är han, som alla andra framgångsrika människor, med på VSIFs aktiviteter och på innebandyn igår så blev det lite snack i omklädningsrummet efteråt varav Hulten brister ut med:

"Du dricker för lite Matz, det är därför du ser så olycklig ut!"

Då följer två frågor på det här. Ser verkligen Matz så olycklig ut? Och är att ta till flaskan den sanna lösningen på ett sådant problem??

För att ni ska få göra en rättvis bedömning lägger jag upp en bild på Matz som figurerat på bloggen förut:


//T

Alla goda ting!

Efter en tids downperiod ska jag nu ge mig på att vända trenden.

Det får bli i list- och punktform och kommer uteslutande att handla om bra saker.

* Under veckan märkte jag plötsligt hur jag kunde sätta upp håret i en Beckhamliknande kreation med tofs. Observera att jag absolut inte gör anspråk på att likna Beckham på fler områden än just håret. Fast det är klart, det är inte helt lätt att särskilja oss åt även vad det gäller andra karaktäristika. Grym högerfot, blont hår, you name it!


* Har senaste tiden tagit tillvara på Nicke Anderssons råd han gav i "Dom kallar oss artister" och börjat lyssna på the Datsuns. Kommer nog aldrig att slå varken Hellacopters, Backyard Babies eller Brut Boogaloo men håller för tillfället mer än tillräcklig klass.


* Lyckades göra en pinsam/kul grej när jag i början av veckan var på Ortopedtekniska och hämtade ut min protes (ortos/knäskydd med stålstänger, tänk Forrest Gump). Jag förvarade min remiss och kallelse i högra jackfickan för att ha dom nära till hands när jag stod i kön till receptionen. Kön var inte särskilt lång och jag stod ensam på den yta framför disken mittemellan personalen som jobbar där och den apatiska massan som befann sig i väntrummet.

Efter att ha greppat en nummerlapp bestämmer jag mig för att ta upp remiss och kallelse för att vara väl förberedd när nästa nummer klickas fram och det är dags för min tur.

Det är då något litet och tuggummiliknande fjongar fram och ut ur min högra jackficka, ner på golvet framför mig. Vafaan va det där? hinner jag tänka när jag sakta böjer mig fram för att plocka upp det skräp jag nyss ofrivilligt spridit omkring mig. När jag väl är nere på golvet ser jag vad det var som flög ur min annars så remissfyllda ficka: En Mamba.


Det finns alltid två sätt att förhålla sig i sånna här situationer: tyck att allt är pinsamt och jobbigt eller skratta åt det och tänk att det trots allt var lite festligt. Jag tyckte det var festligt och tog på mig ett stort leende när jag sedan gick fram för att få hjälp i receptionen. Samtidigt hoppades jag att jag bidragit till att ha gjort dagen lite roligare för alla sjukhusapatiska människor som befann sig i väntrummet. :)

Ha det bra!

/Eder Anton.


Jag vet hur man väntar

Kom just hem igen efter ett tredje besök på kort tid hos mr Pentti Pitkänen, välkänd sjukgymnast i Västmanland med omnejd.

Bad honom i slutet av passet att känna på knät, vilket han också gärna gjorde.

Konversationen där gick något i stil med:
A- "Aa, det känns ju rätt glappt......

Varpå han lätt upprört svarar:
P- "Det här var ju jääävligt glappt!

Därefter började han prata om att åtgärda det med ännu ett kirurgiskt ingrepp...
Vafaan, tänkte jag. Ska jag behöva gå igenom den här helvetesresan ännu en gång?! Tydligen.

Innan dess hade han precis sagt att det fanns viktigare saker i livet än idrott...
Jag blir så trött på allt dravel om att jag borde skaffa mig nån annan hobby eller intresse. Eller dom som menar på att jag borde acceptera att mitt knä är slut och that's it!
FÖR MIG FINNS INGET VIKTIGARE ÄN IDROTT! Och det sista jag tänker ägna mig åt är att skaffa mig ett annat intresse.


Men faktum är att jag var medveten om det här i samma sekund som jag landade min nedtagning av Fagers rensning, en bit in på egen planhalva den där regniga augustikvällen på Hjärnevallen i Medevi, 2008. Av någon anledning viker sig hela benet inåt och på samma sätt som en torr kvist bryts av hör jag mitt korsband delas itu av den omilda landningen. Smärtan därefter saknar motstycke. Det gör så ont att jag börjar hyperventilera.

Jakob leder tillsammans med Coach ut mig till sidlinjen och dom tårar som kommit en bit ner på vardera kinderna handlar i det läget inte om den brutala smärtan utan istället om den långa väg som jag vet att jag nu har framför mig...  en väg som än en gång verkar vara utan ände...


Min identitet togs ifrån mig den där fotbollsfyllda sommarkvällen och ligger förmodligen kvar bland dom grässtrån jag krökte när jag efter dryga 25 spelade minuter ofrivilligt intog det ryggläge jag hittills inte helt lyckats resa mig ifrån... 


Men jag ska fortsätta kämpa.
Vad alla än tycker och säger.

/Anton.

Svek eller smarthet?

Igår var det årsmöte i Köping-Kolsva Orienteringsklubb. Då jag suttit i styrelsen i tre år och var tänkt för omval så kändes det dåligt när jag tackade nej två veckor innan årsmötet. Dels för att jag vill ju göra så mycket jag kan. Dels för att det är ett skepp som sjunker i mina ögon. Men till syvende och sist så är det mig själv jag måste tänka på så känns ganska bra nu även om jag blev lite down för någon timme sen när jag vaknade och insåg att jag numera inte är en del av varken styrelsen eller något annat i klubben. Jag är medlem och ska arrangera sprint-km, inget mer än så.

Jag och Sara 2002, årets pojk och årets flicka. På den tiden jag fortfarande kunde springa fort:



Idag blir det plugg hela dagen hoppas jag. Sen tre utvecklingssamtal med styrelsen ikväll. Lovely.

Btw så börjas skrivandet på en ny bok snart igen. En bok som från start är dömd till att inte kunna bli publicerad...

//T

Stresschock

Som ni märkt har det sinat lite med engagemang på bloggen. Detta beror på att det är lite påställt. Schuukt stressad är jag. Sover inte, äter inte och alla tankar bara snurrar. Har inte hunnit ta hand om mig själv på flera veckor.........

Fuck this, jag tänker inte säga att jag är stressad för det är jag inte. Däremot är det lite påställt och bloggen kommer därmed inte i första hand vilket inte är så konstigt tycker jag. Dock fick jag igår ett argt samtal från en läsare som skällde ut mig. Ska försöka bättra mig men ger inga löften.

Om en halvtimme är det dags för ett viktigt möte med förbundsfolk. Antar att allt kommer gå bra och finns nog att läsa mer om vad som händer på www.vsif.nu ikväll eller imorgon.

Nu så blir det fokus på dagens utmanande uppgifter.

//T

MS Marinella

Med Kapten Grönlund bakom rodret har HiP har tagit en rekreationsresa till Helsinkii för att komma ifrån plugget lite.


 

Eftersom det inte har varit några uppträdanden ombord idag så har sysselsättningen bestått i regelbundna måltider rejäla måltider vilket gjort att magsäcken är rejält utstretchad så efter drygt två timmar efter matintag så känns det som man är genomskinlig. 



Så när alla restauranger slutat servera så bestämde vi oss för att ta en tur till taxfreeshopen för att införskaffa några komplexa smakförnimmelser, resultatet blev någon sorts bottenrekord i sunkighet, men vi ska recensera våra inköp trots avsmakningspanelen svagaste länk Anton. Faktan bakom detta påstående är inte mer förankrat i vetenskapen än att Thomas säger

 – ”Men Anton, du har väldigt enkla smaklökar”


 

 Först ut har vi Root Beer, vilket helt enkelt smakar som en blandning av linnement och en liten ton av tjära.


 Cream, är ganska smaklöst, men om vi ska identifiera en smak så blir det Toffifee.


Chilinötterna
var ett kap för endast fem SEK, att de blivit giftiga för 2009-09-15 väljer vi att inte tänka på, för smaken var det inget fel på och således kvällen mest positiva överraskning. 



Sviten  



//mZ


960 minuter i veckan. Varje vecka.

I nästan tre timmar har vi nu suttit och försökt kommunicera dubbelkommunikation på världens bästa webplats: www.vsif.nu

Det tar hårt på psyket att sitta som webmaster och klippa och klistra, återanvända och till slut publicera.
När man dessutom är så hungrig att magen buktar inåt är det svårt att alltid hålla humöret kontrollerat. Så här löd nyligen en konversation med Zäta som ledde till skratteksem i hela ansiktet:


Anton: - Men vafan, vi sitter ju bara och fiser småfis!
Matz:   - Vad betyder det?
Anton: - Att det inte gör nån skillnad!
Matz:   - Aha, jag trodde du beskrev din nuvarande status, att det var nåt slags tillstånd du var i.



Att vara hungrig is the mother of all fuck-ups.

/Eder Antoane.


Tragiska människor

Jag får lite ångest när jag kollar på svensk tv. Nyss kniven mot strupen och nu grannfejden. Hur mår folk egentligen? Hm, ska inte hänga ut någon speciell då det vore oetiskt.. Men vafaaaaan! Nu pratar hon om världsfred på tv.

Imorgon blir det badminton på morgonen följt av studietid en hel jävla dag. Sen hem och hämta en bil då det bär av till Uppsala och styrelseutbildning i helgen. Jag har kommit på mig själv med att leva upp till ryktet som nördig föreningsnisse. Och jag finner mig väl rätt väl i rollen men det känns ibland lite dumt. Borde ha samma driv i någon idé och bli entreprenör. Då är jag nog ekonomiskt oberoende vid 27 år. Max!

Entreprenad, inte samma som entreprenör. Viktigt...


Fuck it!

//T

"Jag vill ju bara va som alla andra..."

Igår gjorde jag bort mig.

Att gå in i en gympasal utan att själv få röra på sig lite grann har för mig alltid varit en omöjlighet så igår när det vankades handboll på VSIF-schemat tog jag självklart tillfället i akt och sköt en del. Kaxigheten och gamla minnen tog självklart ganska snart över och det dröjde inte länge innan jag grejade med hoppskott, växlar och japanare.

I ett nafs glömde jag bort allt jag tidigare gått igenom i form av avslitet korsband, operation och otaliga rehabtimmar på gymmet. Så efter ett upphopp och skott efter en fin växel med Erica (tillika fd knäskadad) var olyckan framme. Att landa på högerbenet gick inget bra, varpå det vek sig och jag föll ihop likt en säck potatis.

Så mycket för dom fem månaderna post-op-rehab.

Men men, inget gick av, för den känslan känner man igen om man en gång varit med om det. Fast idag stramar det rätt bra på baksidan, förmodligen i hamstring.

Ironiskt nog ska jag till vår finske vän, Pentti Pitkänen, sjukgymnast, nu på morgonen... Hur lägger man fram att man nyss varit dum nog att spela handboll? Utan skydd. Utan tejp och utan ortos...

Hursomhelst, hade det inte hänt igår hade det bara varit en tidsfråga.
Jag gråter inga tårar längre. Mitt knä är vad det är. Love it or leave it.

/Eder Anton.

Handbollis

Spelade nyss med VSIF och det var ju givetvis riktigt kul. Skönt med en riktig sport. Den och orientering är det enda som gäller..

Ungefär något sånt gjorde jag idag:


Nej, kanske inte. Men om Ericajävel hade passathade vi gjort ett grymt japanmål.. Fy fan vilken diva. Ha!

Imorgon blir det plugg hela dagen. Men kommer sitta i VSIF-rummet så spårar nog iväg på något annat. Mycket mycket bättre...

Fine!

//T

RSS 2.0