Bitterhet varar längst

Jag var på fest härom helgen och hade återigen turen(?) att hamna i ett sådant där smått utomkroppsligt tillstånd där jag är så där fruktansvärt trevlig att jag skulle vilja krypa ut ur mitt eget skinn, beställa in en berka och slå mig ner bredvid mig själv och bara explodera i ett moln av trevlighet! MEN! Något sådant går ju inte för sig så istället gjorde jag det bästa möjliga och praktiserade jag mitt sociala lyte mot den kvinnliga omgivningen.

Efter att ha gått på pumpen en gång (jag såg ingen ring på något av hennes fingrar) skred jag till verket med plan två. Även här var "motståndet" av den mycket trevliga kalibern och jag tyckte mig även skönja ett motsatt intresse. Ungefär en timmes konversation senare går det upp för mig även här, att det enbart var fråga om fältövning och långt ifrån det skarpa läge jag hade förhoppningar om. 

Det var då det hände.

Mitt tålamod tog slut och jag beslöt mig för att vara mig själv för en stund.

Så i ett meningsutbyte om svårigheterna att få de stora pusselbitarna i livet att gå ihop plockade jag fram min nyvunna devis och levererade lagom skämtsamt:
"De må finnas olika sätt att se på glaset men livet... det är alltid halvtomt" .

Och vips hade jag nu fått snacket att plötsligt handla om min bitterhet istället! Och tvärtom mot alla naiva livsbejakare därute vill jag här och nu slå ett slag för det som många tar i sin mun som bitterhet! Bitterhet i lagom dos är i min mening en djupt roande egenskap som skänker värdefull karaktär till människor vars personlighet annars skulle vara lika innehållsrikt som ett "tabula rasa" (oskrivet blad för er som inte orkar googla).

Personer som likt min lågstadiefröken envist hävdade att det minsann inte fanns något dåligt väder, bara dåliga kläder var och är helt enkelt urbota korkade eller så är de rädda för att se saker och ting från dess rätta sida. Om det nu inte finns något dåligt väder, varför är du själv inte utomhus på rasten när det snöar, din världsfrånvända lågstadielärare? Och har du någonsin hört någon som väljer att överge den svenska sommaren för att åka på regnresa? VA!?

Vad jag säger är bara att bitterhet kan vara en ynnest likväl som det säkert kan föra en del människor till enrummaren med lock i förtid.

Så bejaka er bitterhet, gott folk. Våga säg som det är istället.

För ni vet vad det är man säger:
"Ärlighet varar längst, om än aldrig särskilt länge".
Eder Antoine.

Relax, don't do it!

Man vet att man är i Lund när man vaknar upp vid middagstid och inser att man fylleläst Dagens Nyheter:

/Eder.

När nysvenskan blivit för svår

Fredag och dags att pusta ut efter en omtumlande vecka.

Hade min silverfärgade 15-tusenkronors dörrkil till laptop varit utrustad med en PRNT/SCRN-knapp hade jag också kunnat visa varför. Men nej. Det får bli nästa gång jag startar upp tröskverket den moderna investeringen parkerat på.



I övrigt har jag de senaste timmarna funderat på varför jag i årskrönikan inte tog upp två nymyntade uttryck som för gemene man kan vara värdefullt att bära med sig. Det första handlar om "att ge pizzasalladen en hårtork" och går till så att man efter att ha tagit en sipp whiskey, och på klassiskt Full frys-manér känt att den hamnat lite fel, helt sonika tar upp burken med pizzasallad (från pizzan som avnjutits tidigare under kvällen) och skriker whiskeyluringen till rätta. Här är det viktigt att skrika så högt man bara kan och helst någonting som innehåller en sjuhelsikes massa vokaler! Exempel på detta kan vara: "WÖÖÖÖÖÖÄÄÄÄH!" eller varför inte den något mer lättihågkomliga: "AAAAAAAAAAAAAAH!". För vidare tips om det praktiska tillvägagångssättet ber jag er kontakta min vän P.

Det andra uttrycket handlar om "att skriva backhopparsms". Detta görs med fördel på väg hem från krogen, gärna nykebabad och med en ragglande gång lätt framåtlutad. För den avancerade användaren kan lutningen ökas en aning men denne bör vara försiktig så att den inte överstiger 45 grader för att undvika fall och därigenom repor på "touch creamen". För ytterligare utförandetips hänvisar jag även här till min gode vän P

Det var dagens språkgenomgång.
Piiz / Horace Antoine

Hur man får ett jobb som Steve Jobs jobb.

Chacha.

Efter en dryg timmes samtal med Anton och en gemensam genomgång av gamla blogginlägg hittade jag det här:
http://hundenipasen.blogg.se/2010/june/stuck-here-for-days.html#comment

Då blev jag påmind om att jag för en tid sen såg lite personliga brev. De ligger bra till för att få jobb. Eller?...
Är det sjuka att gifta sig med barn? Eller att det är två?


Ooooooooooooooooooaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh!!!!!

Mitt hjärta blöder.

//Ers nåd

Varför Bill Gates är rikast i världen.

OS X Lion kan vara det mest sketna operativsystem Gud skapat sedan Windows 3.11!

"Det är bara för du inte har lärt dig det än", bjäbbar alltid någon lobotomerad Applelover. Jag menar bara att det hade varit lättare att lära sig om det varit en liten gnutta mer fokus på funktionalism och användargränssnitt än att istället göra "utvecklandet" till en hittepåjakt av mer eller mindre lustiga fingerkommandon.

"Läs här varför din nästa PC ska bli en Mac" står det på Apples hemsida. Gör inte det. Läs istället den här bloggen och bespara både dig själv och din plånbok onödigt lidande. Det finns rimligen en anledning till att varje kommun i Sverige har PC-datorer installerade på varenda våningsplan. För att såväl Agnes 23, Anette 43 och Anita 63 ska kunna använda dem! Och kan man det inte så går det åtminstone att luska ut genom att försöka sig fram. Vad gäller Mac, eller snarare operativsystemet OS X Lion, luktar det mesta gammal 486:a med enda skillnaden att det 20 år senare dessutom krävs knixigt svepande handrörelser som vid fel utförande dessutom riskerar att resultera i en helt annan skärm än den du önskade dig.




NEJ! Mitt stjärntecken har blivit besudlat av ett utvecklingsstört operativsystem!


Lägg därtill att det inte finns någon PrintScreen-tangent och ej heller något program som motsvarar Windows gamla hederliga långkörare MS Paint. HERREGUD! PAINT!? Vi snackar om ett program som vilken normalskolkande högstadielev som helst hade kunnat programmera! Nä, istället finns det säkert någon jävla betal-app för 139 kronor i vilken man inte kan göra urklipp eller ens skapa en pixlig och ojämn svartvit cirkel!

Nu har jag nästan hetsat upp mig till ilska på riktigt känner jag, men jag vill ändå göra en röst hörd för den Windowssida som allt som oftast får ta alldeles för mycket skit från glasögonbeprydda fjantar i sotarmössa och Iphonefodral runt halsen. Gå inte på allt tjat om Mac och dess överlägsenhet! Det mesta är bara strunt.


JA! Mapphantering såsom den borde vara!


Det är lite som att vara tillsammans med den snyggaste bruden på skolan; alla som ser dig med henne ger dig ryggdunkar, tror att du gjort världens kap och därigenom också är sjukt lycklig. Men när ni väl är tillsammans visar det sig att ni egentligen inte alls har särskilt mycket gemensamt. Än mindre något att prata om. Och när du väl tar på "henne" så missförstår ni varandra.

Då (om inte förr) är det bättre att göra slut.

Nytt betyder inte alltid bättre.Eder Antoine



Ort- och kvartersnamn

Så här stod det i tidningen här om dagen:

"Kvarteret Tattarkullen kan byta namn efter kritik


Ett kvarter i centrala Varberg kan få byta namn efter kritik från en romsk förening. I ett inlägg på kommunens Facebook-sida ansåg föreningen att namnet Tattarkullen, som bl.a. finns på minst en gatuskylt, är alltför negativt.

 

Varbergs stadsbyggnadschef Göran Johansson reagerade snabbt och lovar att ta upp frågan inom kommunen. Han framhåller att offentliga namn inte ska behöva uppfattas som kränkande."

 

 

Är det inte någon som känner sig kränkt över att bo i Var-Berg undrar jag?


 

/Mz


Den heliga och magiska

Appropo Get waisted, att ”maximera lipolysen” innebär på lekmannaspråk att bränna upp fettmolekyler inne i fettcellen, något som de nio välbeprövade ingredienserna sköter antar jag.

 

Fler förklaringar än Lottas recension av produkten är knappas nödvändig. Krämen tar ju till och med i tu med den anatomiska fusionen ”rumpmage”, något som inte ens utlovas på förpackningen. Skynda att köp innan den tar slut!

__________________________

1 av 1 personer tyckte att följande recension var hjälpsam:
4/5Väldigt bra !!!
2012-02-09 av: Lotta J
Har använt denna kräm i 2 veckor, och märker otrolig skillnad. Efter mina graviditeter så fick jag en s.k "rumpmage" och den är nästan borta nu, men tror ju att man måste träna och använda denna kräm samtidigt..men helt klart värt pengarna:)
________________________________
/Mz

Något slags rekord.

17 timmar och 45 minuter. 

Så länge hann jag vara fast anställd innan jag skrev på mina varselpapper.

Tragikomiskt nog har jag med all sannolikhet slagit ett slags världsrekord i kortast tid någon människa någonsin varit fast anställd på ett företag.

Bli inte förvånade om ni ser mig på mittuppslaget i nästa års upplaga av Guinness rekordbok med putande underläpp, ett viktigt A4-ark och pekandes på en otydlig krumelur till namnteckning. Då vet ni redan varför.

Piiz / Eder.

Helt sjukt bra

Chacha.
Jag sitter i soffan helt stissig och förväntansfull över kvällen. Se här:
Checka in rollistan på den. Där ni. Känns lite som Rat Pack eller Friends in need. Det best of the best liksom.
Puss
//T

RSS 2.0