Tentagenomgång

Efter avslutad kurs i projekt "Plugga för bostad" tyckte jag häromdagen att det var dags att sammanfatta lite anteckningar. Istället för att läsa igenom och lära sig den naturliga vägen (skriva på raderna och bonka in skiten i skallen) brukar jag använda marginalen som utrymme till de mest matnyttiga noteringarna. 

Det här är vad jag fann.

"Djävulen finns i detaljer" - förmodligen myntat av citatsprutan till lärare jag hade under hösten -10. Exakt vad hon menade kommer jag dessvärre inte ihåg.

"Friendship is just a state of mind" - Upphovsman oklart, även om jag vill minnas att jag först hörde och såg det på någon tv-serie. Det tåls att tänkas på hur mycket runt omkring människan som egentligen bara är olika "state-of-minds"... Inställning är allt, som en vis man sa.

"Är man illa ute, se till att det åtminstone är synd om en!" - Även här ligger min lärare från hösten -10 som upphovskvinna. Jag tror vi diskuterade stora ledares taktik för att vinna sympatier i svåra tider. Eller nåt.

Ironiskt nog är det här den enda anteckning jag på riktigt vet bakgrunden till. På en lektion, borta i tankar och nynnandes på "Could you be loved", kom jag att tänka på att Bob Marley faktiskt dog av en blodförgiftning till följd av en fotbollsskada. Och då måste det givetvis antecknas.

Med den i näsan magiskt vidriga lukten av kokta kikärtor /Eder Antoine

Vem ska ta ansvar för det här?!

Det sägs att en Macdator är bra för den får inga virus och det sägs att OS X Lion ska vara det absolut smartaste operativsystemet på marknaden.

Ändå känns det som att arbeta i ett operativsystem som självt vore ett enda stort jävla virus himself. Istället för en dator som jag kan göra till min egen med inställningar och dylikt har jag fått en liten satans sossemaskin som gör allt den kan för att inbilla mig att all programvara som finns inmörsad är där för mitt eget bästa!

För ett fortsatt nej till nymodigheter / Eder Antoine

Who's a faggot now?!

Den här tycker jag var lite rolig i alla fall.
/Eder.

The real Thorsten Flink?



SVT Texts sportavdelning har uppenbart vissa problem med att skilja en Bundesligacoach från en Gary Busey-lynnig svensk suput/skådespelare:


Hamburger SV's coach Thorsten Fink.



Will the real Thorsten Flink please stand up?

/Eder Antoine

Årskrönikan 2011!

Efter sju sorger och åtta bedrövelser med bland annat internethaveri har det nu än en gång blivit dags att summera året som gått! Årskrönikan 2011 är något av en XL-version och bjuder bland annat på fler bilder och fler citat än sin tidigare föregångare. Allting naturligtvis signerat Eder Antoine. Tack för ännu ett år får jag passa på att säga till den tappra skara läsare som trots den emellanåt bristfälliga rapporteringen klickar sig hit!

Trevlig läsning, gott nytt år och grym fortsättning!



Årets mest förvirrande: Var ligger egentligen Burlöv? I Arlöv? Eller är Burlöv det samma som Arlöv? Varför stavas det då inte likadant?


Årets citat:
”Vilken är den minsta korv ni har?” Fyllekäkande vännen A antogs inte vara så hungrig och beställde Pölsemannens absolut minsta skapelse. Korven skulle däremot visa sig ha ett helt annat syfte…

Årets citat 2:
”Den här korven skulle jag kunna äta upp men den offrar jag till minnet av Stefan Liv!” skriker A några sekunder senare och hivar iväg plastbrickan med den lilla korven rakt in i mörkret som fallit över Mårtenstorget. Jag och min andra vän P säger instinktivt att ”det där var väl onödigt” och ”du hade ju kunnat äta den” men kort därefter slås jag av att det var en väldigt fin gest. Vila i frid, kära Stefan. Hoppas att korven kom fram.

Årets citat 3:
”Vi är alla horor. Vi säljer bara olika kroppsdelar.” Teveserien ”Dag” som sändes under hösten innehöll mycket kloka deviser.


Årets ställning:
”Sen gick vi hem till mig och körde misären”.

Årets åkomma:
Någonstans på väg in i drömsömnen ryckte jag till och lyckades i det ögonblicket förstöra någonting i vänstra axeln. Det krävdes tre gympass och två veckors kurerande innan det släppte. Årets mest absurda skada hette Axel.

Årets citat 4: ”I’m Sallyyy!” Kinesen i förrförra korridoren hade uppenbara problem att hålla sina monstruösa äckelsvampar och sitt kladdiga currygojs på sin hylla i kylskåpet vilket jag inte var sen att påtala. Varje gång jag senare pratade med henne om någonting fick jag alltid samma ursäkt på kinesengelska: ”I’m Sallyyy!”. Hon var sorry. Tjena.

Årets diet: Digestivekex och jordnötssmör klockan kvart i tolv på natten, varje natt, är klart underskattat.


Årets diet 2:
Vitt vin och Keso drog inte ner några applåder hos arbetskamraterna i Malmö utan ledde snarare till: ”Veijn?! Är du bauög?”

Årets streak:
21 veckor utan att klippa mig är rekord! Det handlar mer om lathet och otur än om snålhet. Min frissa har flyttat till Burlöv och jag hittar ju för fan inte dit!

Årets streak 2:
Sju månader utan förkylning! Måhända inte mycket att skryta med men man får vara glad för det lilla som John Holmes flickvän aldrig sa.


Årets streak 3:
Sent omsider tog jag under hösten upp indibandin igen. Ända sedan jag började spela i VSIF för fyra år sedan har jag vid varje tillfälle gjort minst ett mål. Häromdagen var den sviten ytterst nära att brytas. Vid tvåmålsspel med stora burar! Det här händer inte, tänkte jag efter att ha skjutit dubbelt i stolpen och träffat både basketkorgar och bröstplattor flertalet gånger. När 1½ timme har passerat var jag fortfarande mållös när en studsande boll dyker upp framför näsan på mig. Smack! Där satt den. Alla andra slänger sina klubbor och börjar packa ner och ihop sargen. Så var det med det. Innebandypassets sista skott blev mitt och det gick in. Så nära var det att den ofantligt viktiga sviten bröts.

Årets skägg: "För ett sällan skådat färgspektra och dess onaturliga och nyckfulla (brist på) täthet" - Årets skägg tilldelas Eder Antoines aprilsprungna vårskägg!


Årets citat 5:
”I teabaged the water”. Min tefrälsta arbetskollega upptäckte ett nytt(?) sätt att få smak på sin favoritdryck.

Årets bok som inte skrevs: ”Vad kan du själv, arma 90-talist!?” Under ännu ett år har den söndercurlade generationen visat sin totala ignorans och ovilja till bildning. Vad kan en 90-talist själv egentligen? Ladda hem onödiga appar och prata högt i sin smartphone men fan inte kolla busstabellen. Tragiskt.

Hur en 90-talist kan se ut hittar du HÄR!

Årets låt: ”Hål” med Thåström. ”Det här är en sång om min allra lägsta form”…

Årets låt 2:
"Turn on me" med The Shins.

Årets det-var-jobbigare-än-jag-trodde:
Projektet Plugga för bostad. 15 hp är inte alltid 15 hp. I Lund betyder det: läs sju böcker, skriv 16 A4-sidor och kommentera sex andra texter. På MDH hade jag kunnat kopiera vem som helst som ens ägt ett A4-papper, kommit undan med det och av lärarna blivit släpad över Godkänttröskeln. Varken det ena eller andra är att föredra.

Årets upptäckt:
Detektivbyrån. Musik som påminner mig om Sunes jul. Sådant måste givetvis både uppskattas och uppmärksammas.


Årets minst genomtänkta:
När jag tyckte min arbetskamrat såg oväntat sportig och alert ut och jag greps tag av stundens lite lätt uppspelta stämning. Varpå jag med ett hårt överarmskast nästan gav honom en Mercedesbilnyckel som vänsteröga. Tydligen var det bara jag som kände av den sportiga och uppspelta stämningen…

Årets citat 6: ”Jag vill ha en tjej som kan putta mig!” Min vän A slog huvudet på spiken och lyckades beskriva det som även jag önskar mig. En tjej som kan puttas mentalt är en bra tjej.

Årets Låt mig va!: ”Spotify is now in a relationship” Med Facebook! Varthän det barkade märkte jag omgående. Nu var det slut på det roliga och det blev i stort sett krav på att vara offentlig med vilka hertzfrekvenser som passerade trumhinnan. Med vetskap om att det då och då kan råkas rivas av en mer eller mindre rumsren dänga med Eddie Meduza har jag valt att blåneka alla propåer om att klicka i den lilla ”Accept”-rutan. Det är som om det skulle komma fram att Andres Lokko lyssnar på Kikki, Bettan och Lotta. Det får helt enkelt inte bli till allmän kännedom!


Årets bajsmacka:
Den föga smickrande titeln går till mig personligen när jag blev drabbad av ett lösbajsanfall från en malmöitisk duva som glömt äta sina fibrer. Detta resulterade i att jag gick in och ut i affärer i centrala Malmö med dagsfärskt gråsvart fågelbajs på både mössa och jacka.


Årets mest överskattade:
MacBook. Fast det får man inte säga. Gillar du inte vita äpplen är du teknikvägrare och borde stenas (med äppelkart?). ”Aaa, o så har du den här knappen där du enkelt kan överblicka vilka fönster och program du har öppna”. Amen Gud så praktiskt! PC har ett kommando som heter Alt+Tab och som har funnits i över tio år, fan va schysst att ni också kommit på det! Eller varför inte göra sig så jävla unika att kryssen man stänger flikar med sitter till v-ä-n-s-t-e-r istället för höger och att scrollen går åt motsatt håll. Är det nån sate som tagit patent på scrollriktningen eller vari ligger problemet?! Sluta va så förbannat unika äppelälskare, ni är mest till åtlöje för er själva.


Årets look-a-like:
Efter tips från syrran tog jag ett först ett kort på mig själv. Därefter bildgooglade jag min dubbelgångare. Så här blev resultatet. Vem är vem av Kock-Paul (som tror att hjorthornssalt heter hjortronsalt) och Eder Antoine?


2012 blir det nya tag och då ser vi fram emot en ny säsong av Eastbound and Down, Thåströmturné, lönnfeta lönespecar och framför allt fotbolls-EM!

Ha det gott!
Piiz /Antoine


Bara gört



Nuff said.

/Eder.

Åsiktsfolket

Jag är ju ett stort fan av många olika slags idrotter. Jag, som många andra, lever mig in rätt mycket. Dock så är jag inte alls så svensk av mig utan jag faller för olika idrottare, lag eller annat som helt enkelt tilltalar mig. I vilket fall så innebär det här att jag följer massvis med sport på tv och i tidning. Jag tar mig också tid att läsa kommentarer som folk gör på artiklarna i tidningarna på nätet (främst aftonbladet). När de kopplade kommentarerna till Facebook trodde jag nivån skulle höjas, men icke. Det gör mig inget för likväl som jag ibland lär mig nåt eller får läsa något intressant så ler jag oftast åt folks tankar som bara skrivs ner rakt ut. Det som skrämmer mig lite är språknivån som alldeles för ofta är på tok för låg.
Här är en kommentar med replik från artikeln idag om att Hellner "knäckte" Northug. Hans Gustavsson hade redan skrivit att Petter är dum å bla bla. Så får man läsa det här:
Frågan är bara vem som blir ägd?
//T

Dags att slå en kil i Tonne-monopolet

Hej kära vänner.
Längesen sist kan man ju säga. Livet matar på i rask takt utan att min hjärna kopplar ihop livshändelser med något slags naturligt behov att blogga. Men ibland går den vilse och då vill jag dela med mig av något.
Det här är en favorit i repris. Men med de tre folkhälsomusketörerna nu uppdelade över Sverige så kan det vara läge med en påminnelse hur vi ska göra för att behålla en god hälsa:
De 10 första suger ju. Däremot den andra listan är perfekt. Så MZ och Tonne, tänk efter.
Hörs och ses!
//T

Internet är en mänsklig rättighet

Livet är fortfarande gravt internetlöst här nere i Sveriges sydliga delar men lovar att återkomma med både årskrönika och annat gött så fort bredbandet ålat sig fram till mitt uttag!

/ AO - Let's go!


RSS 2.0