Tidernas bästa musikvideos!

Nu blev jag plötsligt osäker... musikvide..os? vide..or? vide...er?

Hursomhelst fortsätter den här bloggen uppdatera Svensson på värdefull nonsenskunskap och presenterar här tre av världens bästa musikvideos! (?)

Mr Oizo - Flat Beat. Ingen kan headbanga lika fort som Flat Eric!


OK Go - White Knuckles. OK Go gör bara bra musikvideos och det här är den senaste i raden. Kreativitet i dess renaste form.


Fatboy Slim - Right here, right now. Kanske den bästa av dem alla? Fatboy Slim tar dig genom evolutionen på ett magnifikt sätt, och alltihop på knappa 3:49.



Eder kulturskribent /AO Let's go

Årskrönikan 2010!

Dags att lägga ännu ett år till handlingarna. Lite synd kan tyckas, då 2010 fann sig väl i munnen och även lät sig skrivas på ett föredömligt sätt. Det är dessutom det första nyåret på ett tag då hundenipåsens medlemmar inte återses efter firandet. Här ges en sammanfattning med årets viktigaste händelser, sett ur ett Antologiskt perspektiv!



Årets flyttfågel: Jag lämnade Västerås för Lund. :) Gräset är alltid grönare någon annanstans. 

Årets åkomma: Blindtarmsinflammation. Det sög.



Årets citat:
"Oh, it's okay! He's just trying to fix the discount and everything" - Pecka använde sin gymnasieengelska på en förfest med en hel hög spanjorskor och förklarade att jag bara skulle höja diskanten på stereon.

Årets citat 2: "En riktig kavalkadspya!" - En bearbetad variant av kaskadspyan. Citatet dök upp på en av årets sista förfester. Inte helt säker på upphovsman men Julius ligger bra till.

Årets konstnärer:



Årets låt: "Flyktsoda" - med Thåström och Eldkvarn i en odödlig duett på Cirkus Broadway i slutet på 80-talet. Här ligger det annars nära till hands att plocka September - Mikrofonkåt, men om jag ska välja den jag spelat mest är den nog inte i närheten av denna drömduos skapelse. Går dessutom utmärkt att sjunga fruktsoda istället.

Årets låt 2: "Rum 23" - Stefan Sundström.

Årets låt 3: "Plenty is never enough" - Tenement Halls.



Årets album: The National - High Violet. Efter tips från en jobbarkompis och en ganska lång inlyssningsperiod fastnade dom. Det här är nästa stora band. Är osäker men tror inte många i Sverige lyssnar på dom idag. Om nåt år kommer det vara vardagsmusik för gemene man. För fem år sen frågade jag min linköpingsvän Henric om han kände igen bandet jag spelade i bilen. Det gjorde han inte. Ja sa till honom att lyssna igen, för det här kommer bli någonting stort. Det var Kings of Leon.

Årets upptäckt: Fasen vad snabbt tvätten torkar i ett torkskåp!

Årets upptäckt 2: Det är både kul och trevligt att bo i ett kollektiv med inslag av personer från andra länder. Tyska "sch-ljud" tillsammans med det horribla franska uttalet av engelskans horrible ("it's soo orribelle!") har förgyllt min höst.

Årets upptäckt 3: Trampled by Turtles. Hittade detta bluegrasspelande band av en ren händelse. Sökte efter ett (numera upphört) band vid namn Duluth. Hittade ett album med samma namn. Next best thing, tänkte jag, klickade och lät det rulla i bakgrunden. Tack Gud för det!

Årets mest överskattade: Lars Winnerbäck. Det är för mig okänt huruvida han släppt nåt "nytt" 2010 men överskattad är han fortfarande. Se på Kent - våga förnya och förändras!



Årets mest överskattade 2: Franz Ferdinand. Vad har hänt med FF?! Här gäller snarare motsatt råd: gör det ni kan och gör det snarast! På väg mot en säker död om det inte kommer ett praktalbum 2011...

Årets "precis som jag tänkte mig": Festerna i Lund är lika många som innehållsrika! Allt som oftast fullt ös med sena nätter som blir till tidiga mornar. 

Årets "shop-til-you-drop": På mindre än två minuter hade jag spenderat 1700 spänn på ett par jeans och en tröja på MQ. Jeansen är på varje dag men stickade tröjor kommer inte överens med min kroppstemperatur, det vet jag nu...


Årets minst genomtänkta: Sänkte tillsammans med ett damsällskap och en kamrat en vinare klockan 03.00-04:30 efter en hård fest på Krischan... Dagen efter var det föräldrabesök... 

Årets nerköp: Studio Headline i Lund. Från att på två timmar och för 330 kronor få en helt acceptabel, nästintill snygg, frisyr i Västerås till ett nittonminutersklipp för samma peng i Lund, där tekniken endast innebar att göra håret kortare! Wow, häftigt! Heja pottfrilla anno 2010!

Årets tv-serie: "Eastbound and Down". Få tv-personligheter har i modern tid påverkat och format mig så mycket som förre baseballsuperstjärnan Kenny Powers.



En egocentrerad krönika kan tyckas och må så vara. Bloggkollegor är dock varmt välkomna att komplettera listan till fulländning!

Lite sent men ändå: Gott nytt barre!
/AO -Let's go!

RSS 2.0