Fortsatt kräftgång för VIK..

Chachaa!

Igår var denna tredjedel som bekant på hockeymatchen mellan VIK-Almtuna (tillsammans med Tjejbloggen) och tänkte därför våga mig på en liten recension av eländet.

Diagnosen är inte särskilt svår att ställa: VIK saknar eget spel och allt vad självförtroende heter. Att komma fri i slottet och sen inte ens våga skjuta talar sitt tydliga språk. Tidigare sedda matcher har VIK kastat in fjösare på motståndarmålvakten, självklart utan resultat men i alla fall snyggat till skottstatistiken. Igår sköt man 16 skott på hela matchen. Ett gick in. Skrämmande dåligt.

Om någon ska ha plus i matchen är det defensivt oerhört skickliga Jonas Leetma och uppoffrande Tobias Forsberg. Leetma trodde jag, precis som Anton Mylläri, var en överviktig glidare som bara spelar av matcherna för att kunna hämta en ny lönecheck varje månad. Men efter att ha suttit vid rinkside och sett det hårda defensiva arbete han lägger ner ändrar jag mig omgående. VIKs svar på Klas Ingesson heter Jonas Leetma.

 
Hockeyhångel.


Lill-Foppa slängde sig i tredje perren ner och täckte ett slagg med bröllat och tvingades utgå med svåra smärtor. En av få i VIK som visar något slags hjärta för klubben. Dessutom blir han alltid glad när han eller laget lyckats med nåt och tvekar inte att visa det. Precis som jag med andra ord. Svårt att inte tycka om honom då. :)

Tobias Forsberg tar studenten. Årtal okänt men gissar på 2007?



TILL SIST:

* 1723 personer på läktaren är pinsamt lite. Förra sässen var det 5000 var och varannan hemmamatch. Leksand, onsdag nästa vecka kommer det garanterat vara fler. Tråkigt nog är även den inbtina Västeråspubliken riktiga medgångssupportrar.

* Inte heller igår var det någon trumma på plats i arenan... Om det är nåt som skapar stämning så är det just taktfast dunkande som får igång den så krävande hemmapubliken.

* En av tjejbloggarna visste igår inte till sig av glädje över att ha sett den spelare i Almtuna som hon kände avgöra matchen på straff. Kul att resultatet kunde glädja någon i alla fall...! :)  

* VIKs senaste nyförvärv hette igår enligt speakern: Patrik Jättman. I normala fall brukar de anstränga sig lite för att få till det nordamerikanska uttalet som låter mer som Patrick och Yetman. Men varför inte försvenska det lite?!

Ska tilläggas att han dessutom uttryckte förseelsen spel med hög klubba som spel med FEL klubba... Dagens fråga: Kan man bli avblåst för att ha spelat med fel klubba?? ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0