När finns detta på marknaden?

Vi lever ju mitt uppe i självservicesamhället, vi scannar matvaror och slipper stå i kassaköer, vi sköter det mesta online som att boka resor med mera. Även inom den offentliga sjukvården sipprar självhjälpsidéer igenom, inte för att detta ska vara en avskild sfär från övriga samhället, utan bör väl vara lika integrerad i samhället som posten, eller något annat av nytta.

Jag har under den senaste tiden haft kontakt med både primär- och specialistvården och signalerna om förändring är tydliga, "vi ger dig verktygen så löser du problemet själv". Jag tycker ju att sådana angreppssätt i många fall är bra då det sällan är någon annan än du själv som har makt att förändra dig själv. Är förändring så viktigt då, ja är man sjuk vill man ju bli bättre, en akademisk sanning är ju att hälsa har ju ett egenvärde.
Nog med trams nu, jag vill ju se någon, helst med några medicinska kunskaper och inte bara en International MarketingMänniska, gå i bräschen för en ny självhjälpsmarknad, nämligen Gör-Det Själv-Kirurgi! Jag menar inte att kreti och pleti ska byta levern på varandra, nej IKEA säljer ju inte hus i byggsats (än), utan saker som är lätta att plocka ihop, som bokhyllor och liknande.
Tänk vad bra om man kunde köpa ett litet självhjälps-kitt med steriliserade verktyg för att skära bort den där leverfläcken, med följder förstås en bedövningsspruta och ett par tabletter med morfin om det skulle göra lite ont efteråt. Bruksanvisningen i enkla steg gör det omöjligt att misslyckas, men skulle det mot förmodan bli ett ful ärr så spelar ju inte det någon roll, man har ju bara bytt ett problem mot ett annat och riktig skönhet kommer ju inifrån. Vinsten med det här är ju att slippa den enormt omständiga processen med att få träffa en läkare med en kniv, samt att får tid att ägna sig åt viktiga saker som patienter till exempel, istället för administration.
Skulle detta slå igenom men det visar sig att folk inte uppnår önskade resultat med sina operationer så har ju femman ett nytt program; Arga Doktorn, som åker runt hos folk och korrigerar skeva näsor efter dåligt utförda näsjobb.
Grattis HiP som passerat 600 Inlägg!
/MZ

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0