Fenomenet fit

En annan jôbbar ju hôrt (som mina vänner i Skövde skulle uttrycka det) på att hålla sig i form, eller "fit" som det även kallas - hänvisar till tidigare inlägg om modeord. Jag personligen tycker att fit kvalificerar sig som ett modeord, dock ett bra sådant. Att vara fit är ju liksom inte bara att vara vältränad, det är lite mer av ett helhetskoncept.
ANYWAY, jag har fått tillsägelse av min kära lagkamrat Lina a.k.a Kostas att sluta vara fit. Detta av den enkla anledningen att hon varit i förenta staterna ett år och jag lyckats lägga till en magruta eller två sen hon åkte. Hon la följande kommentar; "Lisa, sluta vara så jävla fit! Ät en pizza!!!" och varpå hon gav mig smeknamnet fit-Lisa. Tacktack liksom.
Ja och så var det slut på mina roligheter, med undantag för att jag fått den stora äran att opponera på en magisteruppsats som antagligen är 1) köpt på Butteriks, 2) en samling bokstäver som någon slumpat fram, eller 3) ett sista rop på hjälp (snälla låt mig inte få en examen för jag är inte kompetent?). Så illa kanske det inte är, tänker ni, men jag skulle vilja påstå att vid första anblick av dessa 19 sidor (själv producerade jag 58 på dessa 10 veckor) så faller sig detta verk som ett ihopkrafsat jag-vet-inte-vad. Att författaren hör av sig och ber att få träffas och diskutera vilka frågor jag kommer ta upp på opponeringen (!) gjorde mig så förvånad att jag var tvungen att kolla under sängen så inte typ ett gäng från Dolda Kameran (surprise vi låg under sääängeeeen!) låg där och väntade på att hoppa fram och luras. Känner på mig att denna opponering kan bli en smula frustrerande samt en aning obekväm för författaren (jag är lite som Pandoras ask, rätt ok att titta på men fan om du öppnar för då brakar helvetet lös). Eller jag vet inte. Nu är jag bara trött.
Jag hoppas inte en enda av er missat att ni kan svänga förbi mitt jobb och införskaffa er en fit-flop. Årets lansering har skapat så många skratt på jobbet att vi nästan inte får något annat gjort. Jag är övertygad om att jag är den perfekta säljaren för denna produkt, vem annars är mer lämpad att sälja Fit-Flops än Fit-Lisa?!
Peace
Lesa a.k.a Stavros (vi har ett genomgående grekiskt tema i vårt lag)

Fnizz eller Kizz v.21

Så här med sommaren framför dörren och våren i nacken känner jag att det är läge att uppdatera samtliga läsare på vad som funkar respektive INTE funkar så här års. Det har blivit dags för Fnizz eller Kizz, vecka 21!

FNIZZ:

Jeans på jeans.
Återstår att se vad bloggens okrönte expert säger om saken. Jag tycker i alla fall att det är lika friskt satsat som det är snyggt att klä sig i jeans på jeans. Men variera färgnyansen för guds skull. Ingen mår bättre av att se ut som Ronny. Eller Ragge.

Senilsnören.
Såg det först på Valborg då en korthårig, snyggt skäggig ung man hade det till sina glajjor. Min första reaktion var att det såg konstigt ut, men när jag tänker efter är det ju lika briljant som snyggt!


Sahara Hotnights.
Aktuella med självbetitlade albumet Sahara Hotnights är det nu äntligen lite drag kring brudarna från Robertsfors! Förra skivan fastnade aldrig. Den här har flera bra spår. Lyssna på
"Vulture feet", "781" och "Secrets".


Tennis.
Korridorslivet har gjort att jag har turen att bo 1½ meter ifrån min nuvarande tenniskamrat. Nästan lika turligt är att vi i det närmaste är lika bra. Han har lärt mig att serva (nåja) och jag har svarat med att låta honom springa oförskämt mycket, kant till kant, med mina dundrande baslinjeslag. Men vi trivs med varann. Vi har dessutom flytet att bo nära tre suveräna och nyasfalterade utomhusbanor. Det är lätt att vänja sig vid att vara bortskämd.


KIZZ:

Uttrycken "Check" och "Me like"
Det här med "modeuttryck" har gnagt i mig en längre tid. Så fort någon säger eller skriver "Me like" undrar jag direkt hur gammal personen i fråga är? Och på facebook skriver folk saker som: "Varit på systemet, check!", "Klar med hemtentan, check!" och "Taggad inför helgen, check!". Sen är det alltid nån lustig jävel som ska vara rolig och skojar till det med "Bokat resa till Prag, tjeck!". Suck...

Barnvagnsmödrar.
Jag vill minnas att jag skrivit om det här förut. Men det tåls att sägas igen. Hänsynslösa lattemorsor som inte bara kör som om allt som fanns i världen var just deras lilla skrikbebbe, utan som också, helt hejdlöst optimistiskt, ska ha med sig denna satans barnvagn precis överallt! Det finns ett ställe i Lund som heter Grönt & Gott. Stället består i stort sett av en disk där man beställer sin sallad och där känns det trångt om det är mer än tre personer inne samtidigt. Tro fan att kvinnan med pansarbarnvagnen ska in just där! Inte nog med det. Det skulle göras under tiden jag var på väg ut. Dra åt skogen, tänkte jag och sket i att hålla upp någon dörr. Bete er, lattemorsor! Bete er.


Spotify Open och Spotify Free.
Jag tror inte dessa användare förstår hur skönt det är att slippa den ständiga reklamen förrän man gör det. Innan förändringen tyckte jag det funkade hur bra som helst med gratisversionen men nu inser jag hur illa ställt det har varit. 49 bagis i månaden för musik dygnet runt är mer än prisvärt. Med undertecknads användning skulle nog betalningsförmågan kunna sträcka sig till det tiodubbla. För er som inte uppgraderat; gör det! Det kostar i stort sett inte mer än fyra kulor glass. I månaden.

Helblonderade killar.
I en högst ovetenskaplig studie har jag gjort följande notering: killar med helblonderat hår... är konstiga. Ja, men du är ju blond, är det säkert någon uppkäftig liten läsare som tänker. Nej. Det är jag inte. Helblonderad är man om man ser ut som Bingo Rimér.

Är man tillsammans med Katrin Zytomierska och döper man sin son till Ringo kvalar man med lätthet in i facket "konstiga helblonderade killar".  

/Eder.

2011-05-27

Lika bra att fortsätta på den inslagna ICA-Stigen (höhö) och presentera ytterligare en iakttagelse:



Är det verkligen okej att sälja tändvätska som ser ut som enliters colaflaskor?

Nu står det i och för sig T-Ä-N-D-V-Ä-T-S-K-A på etiketten. Men ändå. Och jäklar vilken supervardag man kan få om man nu skulle köpa en.

Och slutligen nej, vi har inte mottagit några pengar från varken Lidl, Willys eller Coop för någon smutskastning. Det är bara det att ICA genomgående har den mest anmärkningsvärda skyltningen.

/Eder Antoine


Apropå ICA

och deras innovativa och aggressiva marknadsföring som T skrev om för några inlägg sedan. En rad produkter tillskrivs diverse superlativ, men vad är det Ica lanserar egentligen?

 

 

/Mz

Fascinationsmannen

Hejhej!


Jag säger nog ofta till människor i min omgivning att jag blir/är fascinerad av saker och ting. Det är ingen överdrift tror jag inte. Det är helt enkelt en på gränsen till barnslig förtjusning över hur produkter, tjänster, händelser och andra saker som uppmärksammas i samhället. Det är ofta något som lockar stora delar av befolkningen som får mig att bli lite uppspelt. Allt från longboards och solbränna till vaskning och jeans instoppade i strumporna likväl som teknologiska under som mobiltelefoni och rymdraketer... 

Den sista av de här små sakerna som snurrade i hjärnan på mig var Converse. Det går ju snabbt och enkelt att förklara med att det är en snygg sko. Punkt. Givetvis kan man också hänvisa till storhetstiden på 60 och 70-talet då idrott och musik gjorde den trevliga skon känd för folket. Men på vägen har även Triple & Touch genomfört vad som nästan kan kallas ett helgerån på den stackars tygskon. Så hipphetsfaktorn kan väl sägas vara plusminusnoll någonstans. Även Anna Bergendahl har ju marknadsfört den vilket jag nog tror sänkte statusen mer än höjde. 

Sen går det ju också att se till en hälsoaspekt. Jag har själv haft stora problem med fötterna och använder likväl converse åtminstone 3-4 dagar i veckan. Trots att det finns samband mellan conversebrukande och smärtnivå i fötterna.


Så frågan kvarstår: Vad är det heliga i Converse som gjort att en halv värld fallit för frestelsen att köpa en sko som kan kopplas samman med enorma smärtor och Lasse Kronér?


Räcker det med att det är en snygg sko helt enkelt?


Det finns ju numera många många många olika färger och mönster och även olika modeller vilket kanske inte är det mest geniala hittills även om det genererar pengar till någon lycklig jävel. Sen har den låga vita (som för övrigt nog är topp fem utseendemässigt) fått lite dålig status på grund av vilka som använder den och det är tråkigt.


Soliga conversehälsningar.
//Thomas

Tonne och gräsklipparen: A love story

Chachaa bloggen!

Har eventuellt fiskat upp ett sommarjobb här i de skånska markerna och det är då det slår mig; tänk om jag då inte får möjlighet att klippa gräset i sommar?!

Min relation till "min" orangea Husqvarna liknar ingen annan. I vått och torrt har vi hållit ihop i snart åtta år. Vi har klippt såväl gräs som stock och sten, lyssnat på tusentals timmar av bra musik, men framför allt; vi har haft jäkligt kul tillsammans! Han har gett mig bra vibrationer, alltid ställt upp, och bara svarat med en ursäktande rökpuff när jag pressat honom lite för hårt.

Ska jag nu inte få umgås med denne parhäst som under hela mitt vuxna liv funnits där för mig?!


Money talks. / Eder Antoine

Jonathan, jag ser ljuset!

Åh Nangiala! Jag ska inte dö, men det känns som att friheten är nära. 2 dagar till, sen ska uppsatsen in och jag kommer återigen att vara en lycklig människa med förmåga att le istället för att gå med kroniska rynkor i pannan medans hjärnan försöker räkna ut signifikansnivåer. Tyvärr är väl inte lidandet slut förens man "gått upp" med uppsatsen, i detta fall är jag relativt övertygad om att det kommer innebära att bli sågad vid fotknölarna av någon professor som tycker att man ska göra om allt. Men ändå, lättnadskänslan är nära! Ändå har jag (trots livet i min lilla bubbla) lyckats observera min närhet, vilket jag tolkar som HiP:s kall i livet;

- I enlighet med föregående 2 inlägg har jag ryktesvägen fått höra att på ett solställe nära jobbet är "papperskorgen inte till för att kissas i" enligt en skylt skriven av personalen. Kommer snarast att bege mig till detta st'lle för att dokumentera.
- Sjukvård är för döende (menar verkligen inte att jag inte tycker att sjuka personer ska få vård, tro mig) men har man lättare åkomma som undertecknad har (ont i hälarna) får man tydligen inte tid på vårdcentralen förens tidigast annandag jul typ. Tyvärr är det ju inte bara livskvaliteten som sänks, prestationsförmågan som atlet blir även relativt begränsad.
- Upprörs ständigt över "dagens" musik. På jobbet går NRJ radio non-stop och denna kanal spelar låtar som uppmanar: tex. "get on the floor", "put your hands up", "make some noice"; beskriver önskningar: tex. "i wanna make you sweat", "i want you"; eller bara rena beskrivningar: "you're a dirty dirty girl" eller allas favorit "i just had sex". Svårt att föra ett bra säljsamtal när någon vrålar i högtalarna att den just fått ligga. Eller det kanske bara är jag?
- Professorns öronpet var nog bara försmak, häromdagen lades det en liten fis under handledningen. Kommentarer känns överflödiga.
- Kesella är världens bästa uppfinning. Frukost, lunch och middag - nemas problemas, aj lööööve it!
Nu ska sista raderna skrivas, samtidigt ska jag ta mig en funderare på om jag är nöjd. Kan inte dra mig till minnes att jag någonsin lämnat in något jag varit 100% nöjd med. Detta tror jag dock bara är en bra egenskap, för vem lär sig om man tror att man inte kan utvecklas? Sug på den! (Eller suck it, som Snoops nästa låt säkert kommer att heta...)
Peace!
Lesa

Frågvishet varar längst

I förra inlägget satte T fingret på en vardagsföreteelse som jag nog tycker ICA gett lite väl stora proportioner. Måste Svensson verkligen veta att majs är supernyttigt? Om det nu ens är det? Mina egna erfarenheter säger dessutom att majs kan vara ganska svårsmält.

Jag fortsätter i alla fall på i liknande spår och med iakttagelser jag gjort den senaste tiden.
Det handlar om uppmaningar. Påbud. Ofta med negationer inblandat men utan förklaring.

På Friskis och Svettis i Västerås är det förbjudet att röra elementet.


På samma ställe är det också förbjudet att hänga på handfatet.

Varje gång jag ser budskap som uppmanar till att INTE göra vissa handlingar uppfylls jag av en osunt stark känsla av att just bryta mot dessa förmaningar. Jag börjar tänka på vad som händer om jag sträcker fram ett finger och faktiskt nuddar elementet? Och vad händer om jag skulle hänga lite på handfatet? Hur mycket häng tål det egentligen? Allt det här vill man ju ha reda på! Som Mz brukar säga: "Jag vill ju inte dö nyfiken!".

Hela det här tror jag grundar sig i att man redan som barn ville ha förklaringar på VARFÖR man inte fick vara eller göra på ena eller andra sättet. På senare år har samma vilja till bakgrundsinformation fått ett uppsving genom universitetsstudier och källkritik. Därför är det med fasa jag upptäckt Actimels senaste reklamfilm där en frågvis liten tjej ställer relevanta frågor om varför i h*e hon ska dricka den där smörjan? Morfar (som uppenbarligen aldrig varit barn, ej heller läst på universitetet) försöker på ett sliskigt sätt sälja in denna artificiella sörja av "bakterier och blaj" och ger till en början "svar" på hennes frågor. Men så gör hon misstaget att ställa en fråga för mycket. Han får nog. Han kan inte längre svara. Därför får hennes nyfikna och källkritiska fråga det sketna svaret: "Drick nu! Det är gott!".



Den förklaringen hade jag köpt om det nu inte varit för hans tidigare svammel om bakterier, magens försvar och ditten och datten. En läsk kan man dricka för att det är gott. Actimel säljer inte läsk. De vill sälja något funktionellt. Då duger det inte med påståenden som "det här är bra!", "det är bara så" och "drick nu, det är gott!".


Flickan borde ha satt ner foten och gjort som denna lilla tjej istället.

Stay källkritiska! /Eder Antoine.


Kreativitet ska belönas...

Chacha!

En blogg ska väl någonstans belysa små vardagliga betraktelser. Det här är exakt och på pricken till fullo precis något sådant. Igår gick jag runt inne på en ica-affär (Inga namn nämnda...). Det i sig är väl inte för märkligt men jag la märke till något jag personligen fann ohyggligt underhållande. Jag handlar i vanliga fall på Maxi där det är vanligt med "Superklipp" som då är rätt billigt. Men på den här lite mindre ica-affären drog de supermarknadsföringen väl långt kan jag tycka...


Superduper. Ett uttryck jag lockas av då det väcker nostalgi inom mig. Sist jag använde det själv var väl på lågstadiet vid någon tuff förhandling med hockeykorten. Sen en dum kommentar kanske, men vad är "lemon fan"??



Schuukt najs med Tortelloni!? Superbra.



Superläckert? Är det det första som dyker upp i huvudet när man hör svartrökt bog?



Jag ställer frågan till Matzi. Är majs verkligen supernyttigt? Men de tre utropstecknen uppmanar ju rätt hårt till att köpa lite majs och lägga på grillen...



Den bästa energikällan? Ät banan så blir man superpigg.



Det är bra jävla billigt va? Superbilligt kanske...? 



Frågan ställs till Matz igen. Eller ja, behöver kanske inte fråga. Men i vilket fall så kallar väl jag potatis för rotfrukt. Men inte superfrukt va?


Mitt nickname har några gånger genom åren (och är fortfarande på Spotify för den delen) varit Supereeken. Jag borde söka jobb som reklamare på Ica...

//Thomps


Jag har betalat dyrt för att slippa vara rik

Måndag den 23:e maj.

* Sena nätter och dålig sömn har nu börjat bli ett stående inslag i mitt liv. Lyckligtvis svek kaffebryggaren mig inte idag heller och utomhus skiner solen mot mina solkiga rumsfönster. Det är nu cirkus bara en vecka kvar av det ljuva och så kallade plugglivet.

Efter fyra år i två radikalt olika städer anser jag mig nu "klar". Ett uttryck som jag är så innerligt trött på att höra: "Men du är klar nu till sommaren, eller?" Blir man någonsin klar, undrar jag...?

På lektioner ibland känner jag bara för att göra en fet urlackning à la Örjan Ramberg  och berätta vad jag egentligen tycker... (0:46 in i videon).

* Jaja. Kul är det i alla fall att fler och fler läser denna bitterljuva blogg. Tittarsiffrorna har på senaste tiden rusat i höjden och anledningen är och förblir, för mig, okänd. Bloggstallet är nu komplett med Lesa som nyrekryterad fjärde utpost och med en i dagarna comebackande Mz, vars tidigare inlägg fortfarande kan få mig att kikna av skratt. I mina försök att ta en lagom munter CV-bild förra månaden försökte jag med olika roliga klipp på YouTube få till ett naturligt leende. Det gick inte. Så jag slog på en gammal film där ovan nämnda Mz förekommer, framförandes vad som närmast kan liknas med ett sångframträdande. Jag skrattade så jag grät.

* I helgen tyckte jag återigen det var dags för en fettkoll på gymmet. Utav mina 75 pannor var 8,3 procent fett. Det är ganska lågt. Igår kunde jag också halvt glatt, halvt besviket notera att min favorit-skogshuggar-flanellskjorta inte längre får plats över mina armar... Om träning har en baksida skulle jag säga att den finns i garderoben.


Det var "det hele" som en kraftigt underbettsutrustad universitetsadjunkt skulle ha sagt. / Eder.

101 sätt att vakna

Snart kan jag skriva min egen lilla pocketbok med "101 sätt att vakna".
Inatt hände det igen.
Jag blev väckt av något jag i min vildaste fantasi inte hade kunnat räkna med.

Vi tar det från början. Tidigare i våras har jag vid två tillfällen vaknat av att jag inte kunnat andas. Jag har satt mig upp i sängen mitt i natten och med ett paniskt försök till inandning försökt försörja mina lungor med luft. Jag tror att det kallas sömnapné:

"Ungefär 200 000 svenskar är drabbade av sjukdomen sömnapné (även kallad obstruktiv sömnapnésyndrom, OSAS). Sjukdomen innebär att man gör kortare eller längre andningsuppehåll när man sover, ofta i kombination med kraftig snarkning."

Helt hundra är jag dock inte när det hör till saken att jag faktiskt inte snarkar när jag sover. Obehagligt är det i vilket fall. 

Den andra typen av uppvaknande är om möjligt än mer äckelbetonad. Mitt i natten vaknar jag av ett utdraget: "uuuuuuuuuöööööööööööh!" Jag definierar det hela som spyläten men med isolering som en gammal nordsamisk kåta lyckas jag inte lokalisera vartifrån det kommer. Är det nån i mitt rum? Är det nån i korridoren? Är det någon i trappan? Till slut inser jag att det lyckligtvis kommer nerifrån rabatterna. Någon har tagit en shot för mycket och beslutat sig för att lätta sin magsäck några hekton.


Och så i natt har vi uppvakningssätt nummer tre. Klockan 02.45 vaknar jag av ett idogt och illasinnat bankande på korridorsdörren. Vad i helv, hinner jag tänka och reser mig hastigt upp. Hjärnan, som var nånstans mellan Nangijala och Sjunde himlen, är inte lika snabb i omställningen och börjar fundera i banor som: Har jag glömt att jag ska träffa gruppen? Är det morgon? Varför är det mörkt ute? Jag besvarar det obehagliga bankandet med ett: "Va äree om?!" men får inget svar. Hjärnan, som nu äntligen hittat sin plats mellan axlarna, funderar nu istället på om det är inbrott på gång? Med en puls på 185 och beväpnad med mjukisbyxor ställer jag mig bakom den låsta dörren för att lyssna av om jag kan höra något utifrån. Släpande ljud hörs och på nytt börjar ett ljudligt bankande på dörren. Den här gången ska jag fan ha reda på vem det är! Jag öppnar hastigt och iväg försvinner en klänningbeprydd korridorskamrat in till sig och som, innan hon kvickt stänger och låser dörren, säger "Jag hatar dig!!!"

Vafaan?! Nu är det verkligen tilt i hjärnan. Har jag just blivit väckt av en "korridorskamrat" för att få reda på att hon hatar mig?! Det verkar inte bättre.

Ett nattligt sms bringade ingen klarhet.

Idag ska jag försöka reda klarhet i vad allt detta hatande består i. På ett nyår för x antal år sen var mitt löfte att jag skulle bli mindre älskvärd och mer "sämre omtyckt". Men det är verkligen inget kul om man tycker att man inte förtjänar det! Så nu plockar vi fram pacifisten, leker Aschberg och Grannfejden och reder ut det här!

Mot bättre relationer! / Eder
 


Fotbollens Reefat El-sayed

Veckan som cuphjälte är över. Den antonesiska världsbilden som jag låtit härska allena senaste tiden fick idag sin knäck tillbaks till ursprungsläget. Till den värld där jag heller inte var någon exceptionell straffskytt och där felträffar inträffar. Jag känner mig lite som Refaat El-Sayed, mannen som från ingenstans byggde ett imperium, som skulle göra affärer med Volvo men som senare upptäcktes sakna doktorshatt och därmed var hans öde beseglat.


Så här känner jag mig.

Hursomhelst. Det jag pratar om är dagens semifinalmatch för mixade lag i korpen, där matchen som slutade 1-1 gick till straffar. Men det får vara färdigältat nu. Jag låg bakom vårt ledningsmål, var vid sidan av när de kvitterade och missade en straff i straffläggningen. Det får väl ändå ses som plusminusnoll? Vad är det man säger: "Bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge". Må så vara, och jag kan inte låta bli att bittra lite över att spelare med erkänt vassa fötter avböjde att slå någon straff... jeje...

Kanske har jag ändå anledning att oroa mig när jag i en situation där jag fejkar täcka ut en studsande boll, viker inåt i banan, blir bortknuffad av två motståndarhänder reagerar på ett synnerligen olämpligt sätt. Förorättad som jag kände mig av att bli brutalt bortknuffad agerar jag instinktivt och både slår och sparkar efter motståndaren... Herregud, tänker jag efteråt. Det här får jag allt be om ursäkt för efter matchen. Saker kan hända i stridens hetta men så får man bara inte bete sig! Det mystiska här är att jag själv saknar förklaring till denna urlackning. En tanke jag har är att jag allt som oftast i mina uppväxtår agerat eftertänksamt och omsorgsfullt men att jag nu omedvetet satt denna spärr mer och mer ur funktion. Om än bara på fotbollsplanen.

Det hela känns signifikativt, då jag under veckan har jag gett mig i kast med att försöka låna Malcolm Gladwells bok "Blink" som handlar om den intuitiva intelligensen. Kanske kan den ge mig svar eller åtminstone rättfärdiga mitt besynnerliga och klandervärda uppförande?

Tills dess: Ha det bra! / Eder.

Förvärvad, förnärmad eller fördärvad?

Nu har det hänt, jag har sett min förvandling mot fördärvet! Låt mig förklara; nu är jag i slutfasen
på mitt fjärde år som folkhälsostudent och skulle om möjligt kunna stämplas som nörd inom mitt kompetensområde.
Min handledare är professor och jag har noterat följande attribut hos denne (som om någon borde vara lite nördig och insnöad på folkhälsofrågor);

- Smutsiga glasögon; för vem behöver se när man har ett kraftfullt hjärnkontor som vägleder en genom livet?
- Härliga outfits; idag var det rutig skjorta och ett grönt set (byxor och kavaj var ej färgmatchade)
- SJUKT mycket böcker och allt i en ordentligt härlig röra (dock vet han exakt vart han har allt i alla högar)
Nu har jag alltså börjat ana mitt förfall i samma riktning, vill dock understryka att det inte är grön kostym eller smutsiga glasögon som fått mig att komma till denna insikt. Istället är det mitt skrivbord. Sista veckan på magisteruppsatsen har kommit och det är ett frenetiskt arbete med att slå upp referenser, dubbelkolla artiklar mm. Och VARENDA bok, artikel, pärm, kladdpapper - you name it - ligger huller om buller på skrivbordet. Kommer jag bli en nörd nu? Kommer jag bli likadan; famlandes i mina immiga glasögon och omatchande outfits? Normalt sett vill jag ha ordning på grejerna, men jag har kommit till den punkt då det ser ut som sju svåra år bland allt material, ändå vet jag EXAKT vilken liten papperslapp som jag skrivit ner statistiska analyser på. Och jag bryr mig inte heller, uppsatsen är vikitgare än ordning och reda (?!!). Det är väl bara att acceptera, och hoppas på att nördighet är både inne och kanske lite hett.
Utan att ha bidragit med något vettigt ska denna nörd ägna sig åt mer svettigt (friskis).
Peace!
/Lesa

När potatismoset smakar anus!

Då var det dags att lyfta blicken från berget av kurslitteratur som har slagit läger i lägenheten på Engelbrektsgatan 8 och dela med mig av en oväntat, oförklarlig och otrevlig smakupplevelse.

 

Ibland spelar kroppen en ett spratt, något som hände mig här om dagen när det var dags att sätta sig vid middagsbordet för att inmundiga en i annars mycket välsmakande svensk klassiker, vi pratar hemlagat potatismos.

 

Omständigheterna vid middagsbordet var vid detta tillfälle som vilken annan dag som helst, men när jag för gaffeln till munnen och förväntar mig att en smak av potatis levererar moset en vedervärdig överraskning. En vansinnigt besk smak tar över min mun och gör våld på mina smaklökar, så till den milda grad att jag riktar ett mycket bestämt ifrågasättande av matlagningsfärdigheterna hos personen som tillagat och serverar denna anrättning.

 

Här går tydligen uppfattningarna isär om smaken på moset och kocken förvarar sin maträtt och hävdar att det är gott! Jag blir misstänksam då hennes förmågor att annars identifiera smaker ligger i spannet hög till mycket hög. Jag tar ytterligare en experimentell tugga samtidigt som jag håller tillbaka min kritik och anklagelser och tänker i tystnad att – Det är ju i alla fall inte mitt fel att moset är katastrof.

 

För att verkligen försäkra mig om att mina taste onions är intakta går jag till den i det här fallet den enda tillförlitliga källan, Googel och skriver in: besk smak in munnen. På 0,16 sekunder får jag ungefär 22 500 träffar och fenomenet anussmak på moset har ett namn, det kallas i på ren svensk för pinjemun.

 

Det är en smakstörning som inträffar när man ätit pinjenötter som gör att allt som intas får en metallisk och bitter bismak. När jag tänker tillbaka på dagen innan så kan jag erinra mig om att jag faktiskt sänkte en näve Pinji i förbifarten.

 

 

Inget fel på varken kocken eller moset men härmed efterfrågas mer forskning kring Pinjemun då fenomenet faktisk är oförklarat och fortfarande en gåta för vetenskapen.

 

 

//Mz


Ibland saknar man saker...

Anton visar med diverse listor att han nog ibland saknar en del materiella ting. Just nu är mitt liv mestadels fullt med förvärvsarbete och då kommer en saknad efter en schysst fest helt enkelt. När människor från HiP festar brukar det se ut ungefär så här:
Det är inte en HiPare på gräset. Däremot en annan känd bloggare. Gissa vem...?
En öl i helgen då kanske...
//T

Tits and ass

Knapprade runt på datorn lite idag och hittade en visdomstext från kultserien "Eastbound and down". Det handlar om den eviga kampen mellan tuttar och rumpa...



"It's a choice in life!"

2 ½ år senare är det dags att prestera!

Fick just besked att jag har en plats i PA-lagets korplagsuppställning ikväll. Det är då det slår mig hur länge jag varit borta från tävlingsfotbollen. 2½ år har passerat med allt vad det inneburit i form av diverse motgångar (framgångar har det rådit brist på, därför väljer jag att inte omnämna dessa). Numera har jag en nykter inställning till fotbollen och känner bättre till mina tillkortakommanden och tänkbara risker med att spela halvt ihoplappad. På eget bevåg ska jag nu ikväll testa om det är möjligt att ens spela på korpnivå.

Jag har också insett att jag i och med knäskadan nog kommer att behöva ta en annan roll än den jag haft tidigare. Förr var jag en småful mittback som trots min ringa vikt inte tvekade att gå i klinch med vem som helst av motståndarna. Ju bättre de var desto roligare var det att förstöra för dem.

Nu däremot, är jag (med all rätt) lite mer av en fegis och har väl inte riktigt hittat mig själv på fotbollsplan ännu. Detta kan ju naturligtvis bero på att jag inte varit på en fotbollsplan sen förra decenniet heller...

Hursomhelst, mina funderingar på vem jag ska vara går nånting så här:


Christian Poulsen.
En slitvarg med yttre attribut som påminner en del om mitt eget. Spelar som en nagel i ögat på sina motståndare och blygar inte att vara fysiskt brysk i närkamperna.
Summa summarum: Jag fortsätter spela så som jag avslutade min karriär?


Abel Xavier.
Det är omöjligt att inte gilla Abel Xaviers alla otaliga frisyrer och skäggfärgningar! Spelstilen har jag sämre koll på men jag minns väl den berömda handsen på Wiltords skott i förlängningen mot Frankrike i EM 2000. Något som kostade dem segern och vissa spelare lååånga avstängningar.
Sammanfattningsvis: Jag tar överstrykningspennan med neonfärg, målar min ansiktsbehåring och gör comeback som Abel Xavier?


Plura Jonsson.
Nästan tre års bortavaro har gjort mig tyngre än någonsin. Låter det vara osagt om det är ålder, mat- och dryckesvanor eller träning som ligger bakom men 76 kilo Tonne är numera fakta.
Slutligen: Jag sänker en pava vin, röker ett paket Glenn, tar av mig på överkroppen och entrar planen i kagge och halsband?

/Eder.


Min livsönskelista del 2 (Plenty is never enough!)

Publicerar härmed del två av min livsönskelista och kommenterar samtidigt att det förra inlägget som skrevs var bloggens 500:e i ordningen. Ett litet HiP hurra för Sveriges mest intellektuella kvalitetsblogg är verkligen på sin plats!

Åter till önskelistan!

4. Lifebike
 
I likhet med cyklarna med påhängsmotor (mopedens begynnelse) är detta cykeln som ger dig en extra skjuts i uppförsbackarna! I cykelstaden Lund med sina backar och ständiga vindförhållanden vore en järnhäst av denna kalibern guld värd! Antagligen skulle det också bara dröja en vecka innan den var stulen av någon klåfingrig skåning... Men! I den bästa av världar skulle jag få behålla den själv och då är det en investering helt i linje med rådande miljömedvetenhet.

5. MacBook Air

Min vänsterklickstangent la av. Mina bildskärmsdrivrutiner krånglar. Explorer hänger sig. Batteriet tar inte laddning. Problemen med oförskämt populära PC:s låter inte vänta på sig. Allt medan dessa Mac-användare ständigt påtalar sina maskiners förnäma eminens. Antingen är ett helt folkslag manipulerade eller så ÄR helt enkelt Apple bättre än sina konkurrenter. Jag är beredd att ge den lövtunna skapelsen en chans i alla fall.

6. Begagnad Toyota Corolla

För att understryka det faktum att jag inte är någon välgödd lyxshoppare och för att jag har en förkärlek till att laga/reparera, fixa och använda gamla saker placerar sig en begagnad Toyota Corolla på min livsönskelista. För den som har sett besiktningsstatistiken är valet lika självklart som sill på midsommar. Här är betygen bra mycket bättre än medelbilen. Tilläggas ska dock att det är som bäst att äga bilen mellan år 8-12. Det vill säga, värdeminskningen är som minst mellan dessa år. Det lärde jag mig på hälsoekonomin. Och kanske får min ekonomi en bättre hälsa om jag lyder rådet?

Listan drabbas hela tiden av tillskott och nya idéer. För tips om inköpsmåsten här i livet ber jag er läsare att droppa en kommentar!


I väntan på en krullhårig comeback.

Adios!/Eder.


Det tisslas och tasslas

Chacha!


Det ryktas så smått om en comeback i bloggosfären av en äldre man med lockigt hår...


Något som fascinerat mig många gånger är den smått desperata kärleken till citat som någon äldre människa sagt och som så småningom letat sig in i en citatbok eller en almanacka av något slag. Ibland stöter man på personer som halvt maniskt rabblar gamla halvvettiga meningar som svar på livets frågor. Så enkelt är det väl ändå inte även om även jag kan sälla mig till den skaran som ändå uppskattar när smarta människor kläcker ur sig nåt av värde. 

I vilket fall, anledningen till att jag delar med mig av detta är enkel. När jag kikade i en gammal mapp på min dator så fann jag ett textdokument vid namn Citatboken. Jag visste först inte vad det var för dokument (Senast ändrad 2008-12-05). Men när jag öppnade värmde det lite i hjärtat. Tre geniers tankar samlat i två citat var är det. När jag tänker tillbaka inser jag att det var tänkt att det skulle vara en start på en egen privat citatbok. Det blev en kort bok med endast sex meningar totalt. 

"Det här med mänskliga rättigheter var väl ett jävla snedsteg". Matz
"Det var det jag visste, hon lever för att äta". Matz
"Det är ok att vara en medioker jävel, bara man uppskattar dom som är nåt". Thomas
"Det är såna som Helen som får en att vilja begå en skolmassaker". Anton
"Tänk när du sätter tre genier i ett rum, då är det svårt att producera när det gäller såna här banala saker". Thomas
"Utan oss vore livet outhärdligt här" Anton
"Det här med mänskliga rättigheter var väl ett jävla snedsteg" 

"Tänk när du sätter tre genier i ett rum, då är det svårt att producera när det gäller såna här banala saker"

"Utan oss vore livet outhärdligt här"


Jag valde att ta bort namnen på vem som sagt vad för allas bästa. Sen var hälften av citaten inte rumsrena. Summan av det hela är att tiden i Västerås har varit underbar. 'Nuff said!


//Thomps

Plötsligt händer det!

Tre inlägg inom 14 timmar. När hände det senast?!

Men jag känner att det här är för bra för att inte berätta om.

På väg hem från Valborgsfirande i parken, glad i hågen efter att ha sett och skakat hand med den store Ivo Pekalski, ska jag precis till att ta de sista kraftfulla tramptagen över det slutliga övergångsstället som skiljde mig från Delphiområdet. Då händer det. Det som inte hänt sedan september förra året. Kedjan hoppar.
Lite lätt besviken leder jag cykeln sista hundra meterna och funderar på huruvida jag ska vara en alert kille och försöka kränga på kedjan omgående. Jag ogillar nämligen att ha saker jag använder ofta ståendes funktionsodugliga. I det här fallet låter jag dock lättjan än en gång föra sin överlägsna talan och jag bestämmer mig istället för att ta hand om "den motvillige Monarken" vid ett senare tillfälle.

Storhelgen passerar och plötsligt är det söndagkväll och jag går, efter en slapp söndag, hem från Eklunds som bor ett stenkast bort. Självklart går jag min vana trogen genom cykelskjulet (det är närmaste vägen) men döm om min förvåning när jag inte ser min blåe riddare på min plats! Faan, är det någon som jävlas med mig?, spekulerar jag och får en obehagligt stigande puls i halsgropen. Den har blivit stulen, inser jag och börjar förbereda mig på ett liv utan tvåhjulig kompis. Jag bestämmer mig ändå för att kika runt lite och döm återigen om min förvåning när jag ser honom ståendes i andra änden av cykelskjulet! Återfunnen! Jag skyndar mig fram och säger några tröstande ord och att allt ska bli bra igen. Han lyssnar. Men berättar också att han blivit våldtagen.

Med en hoppande kedja var det visst inte lika roligt att vara cykeltjuv längre. Synden straffar sig själv, slyngel!


Med uppbänt lås stod han och huttrade, stackarn.

Numera är han återförd till sin ordinarie plats och har belönats med att kraftigt ICA Maxi-lås. Det är inte som förr, säger han. Men det funkar. Ibland har man osannolik tur i oturen. Den här helgen var det absurt.


"Samma hand som smeker, samma hand som slår. Imorrn fyller ingen år" / Eder.


Svar på tal

Chacha!
Först och främst vill jag också välkomna fröken Lesa till HiP. En förträfflig kvinna på många sätt och vis. Hennes blåa blod kan nog spåras hela vägen tillbaks till de fantastiska barburiterna...
Efter att ha läst Antons önskelista så insåg jag att den skiljer sig en aning från min. Men ändå så är jag och Tonne rätt lika. Tänk så det kan vara ibland. I vilket fall så stötte jag på något jag gärna ville ha när det börjar ticka in pengar på mitt lönekonto. Borde ju vara nästa månad då. Problemet i det här fallet är att produkten i fråga inte finns att köpa. Men redigt nyfiken är jag. Vi talar alltså om en öl. Mer finns att läsa här!
//Thomps

Min livsönskelista del 1

Jag har funderat lite den senaste tiden över vad man som löntagare kan fylla sitt liv med för mening... Jag menar, säg att du hamnar på ett jobb där arbetskamraterna antingen är 50+ och väntar in pensionen eller kanske hamnar man på ett ställe där alla av någon orsak är tråkiga, insnöade människor. Sånt kan man ju inte veta, hallåå?!

Så därför har jag klurat ut några olika saker som bara måste införskaffas så fort likviditeten inte längre är något problem. Jag kallar det för min livsönskelista. Kraven är enkla. Prylarna måste vara realistiska och genomförbara. Inget jäkla trams med någon Ferrari Testarossa. Jag kommer ju ändå inte över farthindren hemma i Vadstena!

Vi börjar listan med tre viktiga måsten för varje löneslav som tycker sig behöva ett fränare och mer innehållsrikt liv:

1. MIG-svets.

Tänk att kunna svetsa på sin egen bil eller varför inte bara göra en brevlåda i lättmetall? Med en MIG-svets kan drömmen bli verklighet! Ändå sedan jag tillverkade mitt hemmagjorda mopedstöd i nian har jag velat ha en sån här.

2. KTM 450 SuperMoto.

Här är det lite ambivalens. Å ena sidan har jag skavt 1400 mil på en moped med lättviktsram men motorcyklar med ordentlig cylindervolym är värt att ha respekt för. Jag tänker dock att det goda tar udden av det onda (som iofs är att bli invalidiserad) och ser det som en investering.

3. Diskmaskin

Aaaaah! Tänk att få slippa att diska! Livets kanske tråkigaste husgöra. Det här känns som ett givet inköp den dagen det blir aktuellt med eget. Fiiiiiifaen vad jag ska diska! Ger dessutom en massa tid över till annat (se ovan).


Det här är bara tre av mina framtida inköp. Fler delar av listan kommer att presenteras när läge uppstår. Har jag missat nåt? Let me know.

/Eder


Observationer från Närkeslätten

Efter en kortare tids tjatande från min sida har Hunden I Påsen gjort sitt första nyförvärv!
Stiltjen, som långa stunder varit total, har gjort att jag som ensam pacemaker på eget bevåg gjort slag i saken och knutit till mig Örebro läns okrönta bloggdrottning; Lesa!

Tjejen jag pratar om besitter en naturlig skrivarbegåvning (som t o m blivit prisbelönad) och har berikats med ett minst lika kritiskt sinnelag som delar av övriga bloggen. Då jag tyckte det var synd att hennes egen blogg drabbades av samma lamslagenhet (som alla krav en innehavandet av en blogg kan medföra) som denna har jag nu erbjudit en fri roll i Hunden I Påsen-stallet. Kanske kan det alltid inspirera någon? *host*

Förutom detta är flickan även något så ovanligt som en kvinnlig bolltalang och har representerat landslaget i softboll. Bosatt i Örebro och med lim i hjärnan samlar hon för närvarande också på sig allt värt att veta om hälsoprevention. Mångfacetterad är bara förnamnet. Hursomhelst, superlativen är många och det är med stor glädje jag kan presentera kvinnans första inlägg av intellektuell kvalitetsbloggning! 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


I ett försök att jämställa den testosterondoftande bloggen Hunden I Påsen, tänkte jag dela med mig av mina observationer från en mellansvensk stad, en helg mitt i våren som denna.

Helgen började i bästa anda, lunch i solen med en god vän och hennes nykläckta baby (som sov som en klubbad säl i två timmar så mamma fick njuta av kaffet, duktig bebis!). På det lite handledning av uppsatsen som ska vara klar om drygt tre veckor och är utom all hjälp att bli klar till dess om inte ett antal mirakel skulle kunna råka inträffa. Givetvis i kombination med arbete dag och natt, utan rast och sömn. Anyway – handledning med Professorn är alltid lika spännande. Om det inte pausas för att gå ner i något arkiv och rota fram en rapport så är det mappar på datorn som ska kollas igenom. Det vill säga, jag ställer en fråga och han vänder ryggen till och klickar på sin dator. Inget illa menat, han hittar alltid bra saker! Vid senaste mötet hände dock något som avvek från det normala. Följande inträffar; vi diskuterar en del av uppsatsen och vederbörande tar upp en liten plastpinne. Jag tänker att det var något skräp, det ska han säkert kasta. Tro på min förvåning när den lilla plastbiten åker in i örat, följt av ett kontinuerligt snurrande. Jag fick alltså, under pågående diskussion om datainsamling, bevittna rensande av öronvax. Man upphör aldrig att förvånas. Till detta möte hade jag väskan full med tops, mest utifall att. 


Som sig bör, följde helgen sedan även av arbete. Min stackars utarbetade kropp avnjöt en valborgsmässoafton i horisontellt soffläge (måste erkänna att jag slumrade till vid 21,00) och det hade varit ett mycket bra avslut på dagen. Ja det HADE varit bra avslut på dagen, om inte 1) stans alla ungdomar/pensionärer/mammor/pappor/fyllon/barn? Skulle passera mitt vardagsrumsfönster brölandes diverse fylleramsor; 2) om inte det var tvunget till att vara någon jävla högtid (när jag råkade vara ensam och bitter, det vill säga inte medbjuden på någon slags baluns) och en miljard fyrverkerier skulle smällas;  och slutligen 3) om inte grannen hade dunderfest. Helt okej att ha fest, jag unnar verkligen en singel (gissar) dam i 30-årsåldern (gissar igen) att festa till. Om man inte spelar ”Mikrofonkåt” på HÖGSTA JÄVLA VOLYM 1000 GÅNGER PÅ REPEAT! Plus, att man dessutom inte har råd att köpa, eller illegalt ladda ner, låthelvetet utan skiten ska avbrytas av Spotify-reklam.


Men jag får nog ändå sammanfatta mina observationer och upplevelser att det, trots dödsångest för magisteruppsatsen, har varit en fin helg. Måste slutligen dela med mig av helgens bästa moment. Sitter på universitet en fredagseftermiddag och hör följande från en student till en annan; ”mmm… joo… asså hur stavar man till orange? Det är S C H va?”. Och jag som brukar vilja hänga på universitetet bara för att inandas den intellektuella atmosfären. Ack vad jag bedrog mig.

Peace
Lesa


RSS 2.0